duminică, 14 iunie 2009

Premiile Lili 2

Şi a fost ziua a doua. A doua întîlnire offline din cadrul Festivalului de literatură Premiile Lili. În liniştea întreruptă doar de cîte un bondar sau, de la distanţă, de un cocoş ce-şi dregea glasul, au citit din poemele lor tinerii Emilia Bucur şi Octavian Perpelea.
Apoi a fost momentul-surpriză. Olga Delia Mateescu ne-a amintit că nu e "numai" actriţă şi scriitoare, ci şi profesoară la UNATC şi a făcut cu noi o oră de vorbire scenică - un fel de atelier sau mai pe româneşte workshop. Ne-am dat seama cît de neatenţi suntem cînd rostim cuvintele - şi cît de important este ca ele să fie corect pronunţate. Nu numai pentru actori, ci şi pentru cei din P.R., pentru avocaţi, politicieni, ca să nu mai vorbim de cadrele didactice.
Exemplele au fost luate din cartea de vorbire a Olgăi, în curs de apariţie. Iar "studenţii" au fost, în mare majoritate, bloggeri. Trebuie să recunoaşteţi că e nostim!
Dar să-i prezint pe ceilalţi participanţi: Anda Dumitrescu, critic dramatic, Renata Friedenberg, fizician şi bloggerii MeMe, Lilick, Mădălina Ionescu, George Şerban, Adrian Voicu (care ne-a citit şi el cîteva pagini de proză). Şi, desigur, a fost cu noi Eszti, administratorul general al Festivalului Lili.
Avem şi poze:

5 comentarii:

  1. Aveati hartie igenica neagra ? Ha ! Ha !
    Se vede ca v-ati distrat. Mie mi-a placut pisicul. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Am încercat în zadar să scriu ceva despre experienţa Ogrezeni, din pacate eu nu pot scrie decât despre lucruri urâte!

    RăspundețiȘtergere
  3. dielda dana DINU
    Hîrtia igienică neagră e dintr-un magazin unde o vedeam de ani de zile. Am povestit despre ea sîmbătă în chat şi duminică una dintre fete a şi cumpărat:)) Iar pisicul-spion a fost adorabil, noroc că am reuşit să-l fotografiez, cum a văzut că a fost observat a fugit.

    El Desdichado
    Nu-i nimic că n-ai scris, important e că te-ai simţit bine. Va veni şi vremea cînd ai să poţi scrie şi despre altceva decît lucrurile urîte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi puteti spune va rog cum se numeste cartea "despre vorbire" a Olgai Mateescu si unde o pot gasi?
    De mult sunt interesata de un material de acest gen, chiar de un curs sau lectii particulare.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandra, cartea nu a apărut încă. Vei afla, de pe acest blog şi, desigur, de la televizor, cînd va apărea şi unde se va găsi.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!