marți, 23 iunie 2009

Lumea animalelor, mult după Brehm

  1. Presimţeam eu! Ştiam, cînd am scris „Fără canguri”, că e ceva cu aceste vieţuitoare, jumătate om-jumătate buzunar (să nu vă ducă mintea la cine ştie ce sau cine ştie cine, aici nu e vorba de politică), ceva ciudat, ceva misterios, ceva ce nu ni se spune. Şi de ce nu ni se spune? Ei, bine, azi am aflat că, acum 46000 de ani, un strămoş de-al meu - sau al unuia din voi, să nu credeţi că puteţi da vina numai pe mine - l-a ucis pe strămoşul lor, ultimul cangur uriaş al vremurilor lui, odată cu tot ce mai constituia megafauna Australiei. - leul marsupial şi o specie de rozătoare ierbivoră mare cît un hipopotam. Două mii de ani au convieţuit omul şi cangurul, dar pînă la urmă omul a învins în acest meci şi l-a vînat pînă l-a eliminat de pe teren pe uriaşul ţopăitor, înalt de peste doi metri şi cu un buzunar încăpător ca bugetul unui minister... pardon, am zis fără politică!
  2. Ce mult îmi plăcea mie George Clooney! Bărbat bine, bun actor, simpatic... Pînă am aflat că deunăzi George Clooney a angajat o spiritistă să intre în legătură cu spiritul răposatului Max, porcul negru care, timp de 18 ani, a fost animalul de casă al actorului. Ce zic eu animal, era cel mai bun prieten şi moartea lui, în 2006, l-a lăsat îndurerat şi neconsolat pe Clooney. Specialista în comunicare cu lumea de dincolo a reuşit, zice ea, să contacteze spiritul lui Max, care i-a spus că viaţa lui alături de actorul considerat cel mai sexy bărbat din lume a fost un vis ferice. Iar eu m-am trezit în plin coşmar: cum să-mi placă un bărbat - fie şi actor - al cărui cel mai bun prieten era un porc?!
  3. Pe scurt:
  • Malpraxis. Un medic din Viena a fost condamnat să plătească unui pacient terapia cu delfini în Florida.
  • Un pilot de elicopter s-a prăbuşit cu zburătoarea lui cu tot în timp ce se uita după crocodili.
  • 60 de cîini au participat la un concurs de surfing, undeva, cred că în Florida.
  • În Islanda şi Norvegia se dezvoltă o nouă industrie turistică: vizionarea balenelor. (Nu e o aluzie, vă asigur!)

6 comentarii:

  1. Vreau si eu terapie cu delfini in Floridaaaaa. Vreau, vreau...

    RăspundețiȘtergere
  2. eu m-a multumi si cu o terapie be baza de briza marina )))locatia nu are importanta. apropo de Clooney stii vorba cu..e clasica da cat de actuala "mare e gradina Ta D-ne..."

    RăspundețiȘtergere
  3. animalele incep sa isi pune din ce in ce mai mult amprenta pe viata noastra, dar chiar la faptul ca cineva, care se intampla sa fie un bun actor si un sex simbol masculin (sic!), sa ajunga sa incerce sa intre in legatura cu spiritul unui porc, nu m-am gandit
    vizionarea balenelor ma tenteaza pe mine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Good morndayvning! Lucia cum era declaratia lui Liiceabu cu pupatu cu Base pe care ne-a spus-o Marta la Bookfest?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cody: terapia cu briză marină e o idee bună:)

    Gala: Pe mine nu mă tentează balenele, că sunt în mările reci :)
    Dar în ceea ce priveşte spiritul porcului sunt de acord cu tine.

    GS: Încerc să-mi amintesc sau o sun pe Marta.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!