marți, 6 ianuarie 2009

Muzica, muzica!

Toată lumea ştie ce este YouTube, locul unde găseşti muzică, fragmente din filme mari, perle ale politicienilor, bîlbe ale vedetelor, desene animate, filmuleţe deocheate... Dar ce nu găseşti pe YouTube?

Nu toţi ştiu însă – cu toate că ştirea a apărut pe agenţii şi pe bloguri, poate şi prin mediile tradiţionale – nu toţi ştiu că YouTube vrea să devină, din depozitar, creator de evenimente artistice. Vrea să înfiinţeze o orchestră simfonică, The YouTube Symphony Orchestra, care îşi va face debutul la Carnegie Hall din New York, la 15 aprilie 2009. În program, Simfonia Internetului a compozitorului Tan Dun (autorul muzicii Jocurilor Olimpice de la Beijing, premiul Oscar pentru muzica filmului Tigrul şi dragonul), sub bagheta celebrului dirijor american Michael Tilson Thomas.

Orchestra YouTube este un proiect de mare anvergură, un proiect participativ online la nivel global, care îşi propune să selecteze instrumentiştii din rîndul utilizatorilor YouTube. Practic orice utilizator YouTube care ştie să cînte la un instrument este eligibil, iar condiţiile de participare sunt destul de simple. Muzicienii – profesionişti sau amatori, din toate ţările, de toate vîrstele, sunt invitaţi la audiţie la adresa http://www.youtube.com/symphony.

Mai departe citiţi, ca în fiecare marţi, pe tamada.ro. Felicitările, masa şi dansul, ca de obicei, aici. Dacă vi se pare că e cazul :)

2 comentarii:

  1. Citisem ceva despre asta. Sunt foarte curioasa in ce se va transforma YouTube pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e interesant ca fenomen. N-am scris chiar tot, că am limită la număr de semne :), dar după ce juriul de muzicieni triază candidaţii şi stabileşte semifinaliştii, cei care vor merge la New York vor fi decişi de preferinţele utilizatorilor de YouTube. Să vedem atunci!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!