miercuri, 7 ianuarie 2009

Bordură extremă urgenţă

Ministrul economiei Adriean Videanu a declarat stare de urgenţă în sistemul energetic. Îi las pe alţii să se întrebe dacă era sau nu urgentă această stare de urgenţă sau dacă are vreo legătură cu o anumită convorbire telefonică Bucureşti-Moscova. Pe mine mă interesează ce înseamnă, concret, această stare de urgenţă. Răspunsul ni-l dă chiar dl. ministru, citat de Ziare.com: "Este doar un instrument legal, prin care agenţii economici nu mai sunt nevoiţi să organizeze o licitaţie şi pot negocia în mod direct".
Aha.
Aveam o grijă.
"Băieţii deştepţi" au reacţii rapide.
Update: Oficialii Ministerului Economiei au precizat că "starea de urgenţă" anunţată de Videanu este, de fapt, o "situaţie de urgenţă". Desigur, numai CSAT poate declara stare de urgenţă.
O mică bîlbă a domnului ministru, nimic mai mult, fără îndoială :)

9 comentarii:

  1. Un fapt pozitiv e ca era in tara. Anul trecut pe vremea asta dom'primar adriEan dadea interviuri din Dubai cand Bucurestiul era blocat de zapada.

    RăspundețiȘtergere
  2. Moşule, mulţumesc pentru precizare. Salutăm prezenţa în România a domnului Videanu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca-i prima balba, vor mai fi si altele, va asigur! Dar ce spuneti despre declaratia acestuia de avere? Iata opinia in versuri a unui tanar: http://www.alinfarcas.ro/2009/01/06/adriean-miorita-si-declaratia-de-avere/

    RăspundețiȘtergere
  4. Declaraţiile de avere se potrivesc mai bine cu genul, la modă acum, de ficţiune economică sau chiar thriller economic :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este! Aaaa, uitati o stire preluata de pe
    9AM:"Ministrul economiei Adriean Videanu a a anuntat ca livrarile de gaze din Rusia prin Ucraina, pe la Mediesu Aurit au fost sistate miercuri la ora 8.53. Practic, in acest moment, Romania nu mai primeste gaz din partea Rusiei." Ce pacat ca nu se mai gasesc vestitele lampi de gatit cu petrol lampant de acum 35-40 de ani! Dar... petrol lampant s-o mai gasi? Petromul si SNLO anunta ca au stocurile necesare iesirii fara problema din iarna a termocentralelor.Ramanem la mana regelui bordurilor! O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lămpi cu petrol lampant? Hehe... Putem în schimb să facem un barbecue :) În aer liber. Şi ce dacă-i ger afară?

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, ne intoarcem in sanul maicii natura! Precum strabunii nostri! Ce, ei aveau gaze? ...Fac haz de necaz, da' nu-i a buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Criza, Gaza, gaze, panica, urgenta...Orice poate justifica un furt la nivel inalt trebuie sa sune apocaliptic. Mi-e ca alegerile europarlamentare vin prea devreme si nu va avea timp guvernul, si mai ales PD-L-ul, sa se erodeze in atatea catastrofe care ne pandesc. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Nea Costache
    E chiar a foarte rea...
    @Lilick
    Chiar aşa este, din apocalipsă în catastrofă spre victoria finală:)
    Da, e cam scurt timpul pînă la europarlamentare. şi se vor prezenta la vot 23,6 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot.
    Pe de altă parte, guvernul ăsta e erodat din naştere...

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!