duminică, 11 ianuarie 2009

Blogger arestat

Minerva. Aşa-şi spunea sud-coreanul de 31 de ani pe nume Park (un nume la fel de frecvent în Coreea ca Popescu la noi), arestat acum cîteva zile sub acuzaţia de subminare a pieţelor financiare prin răspîndirea de informaţii false pe Internet, relatează Financial Times.
"Minerva" s-a lansat cu cîteva luni în urmă, cînd a prezis falimentul băncii americane Lehman Brothers şi scăderea dramatică a won-ului. Recent, bloggerul a scris că guvernul sud-corean ar fi ordonat instituţiilor financiare să nu cumpere dolari.
Autorităţile susţin că "Minerva" - absolvent de facultate, şomer - nu este chiar un mare expert în domeniul financiar. Atunci care e problema? N-are omul dreptul să scrie ce vrea pe blogul lui? Se pare că nu. Dacă este găsit vinovat de încălcarea legii comunicaţiilor, care interzice difuzarea de informaţii false online, el ar putea fi condamnat la 7 ani de închisoare.
Cum rămîne cu libertatea de expresie? Bine. Foaaaaaaaaaaaarte bine. Sibilla ştie.

27 de comentarii:

  1. Trist. Capitolul "bloggeri arestatţi" devine tot mai consistent în statistici, lângă cel al jurnaliştilor arestaţi, răniţi, morţi. Riscurile pasiunii.

    Pe de altă parte, fauna bloggerelii e şi ea diversă, plină de tot soiul de fake blogger sau alţi băieţi. Îmi amintesc, de exemplu, de o transmisie pe CNN dintr-o dimineaţă de săptămâna asta, în care un domn cvasipensionar vorbea la telefon şi era şi prin webcam pe post, având ca burtiera " X...numele, blogger din Gaza".

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum aflu de acest blogger sud-corean. Cata similitudine cu cazul prietenei noastre Sibilla! Culmea, si Romania si Creea de Sud se vor doua tari democratice! Mai stii ca la noi, cei ce contesta si critica oameni politici n-or avea de suferit? Deja, inca din vara lui 2008, au fost facute liste, publicate pe internet, cu bloggeri antibasescu( si aci am onoarea de a fi si eu alaturi de dv. si de altii), si miram-as daca nu s-or mai face si altele, antiBoc, antiLenuta sau mai stiu eu ce. Ca sa nu am probleme, ar trebui sa ingros corul de laudatori dar pot? O duminica reconfortanta, alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mădălina, ce-ai împotriva noastră, a pensionarilor? :)

    Dar "blogger din Gaza" rimează straniu cu "Orb prin Gaza". Habar nu aveau Milton şi Huxley...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte posibil sa fi fost un soi de Pythia al unor cercuri care urmareau anumite efecte. Coreea de sud este punct strategic. Sa nu uitam cum Soros a daramat lira engleza , scopul real fiind daramarea guvernului conservator. Dar Coreea de Sud este si stat democratic, si daca nu a incalcat legea va fi achitat.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Nea Costache
    Habar nu aveam că există pe Internet liste cu bloggeri antiBăsescu. Unde?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Riddick
    Posibil, deşi în privinţa democraţiei din Coreea de Sud nu sunt foarte sigură...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lucia

    Da, existau astfel de liste, dar facute de idioti, iti dai seama. http://ioskap.blogspot.com/2008/07/lista-anti-basescu.html

    RăspundețiȘtergere
  8. @Lilick
    Evident! Listele făcute de cei inteligenţi nu apar pe Internet :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Haha! Il si stiu pe idiot dar nu-i pomenesc numele ca te trezesti cu el aici cum au mai patit si altii. "Livada cu portocale" cica - adica ce a mai ramas din guerilla digitala a lui Basescu dupa 5 ani...O uscatura. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Uitati-va ce-i in Nord si va vor disparea indoielile. Circula pe internet imagini filmate cu camera ascunsa care arata executia prin impuscare a unor cetateni nord-coreeni pentru TENTATIVA de trecere ilegala a frontierei, fiind adusi tarani din satul respectiv sa asiste si sa se bage frica in ei. Oamenii privesc in tacere, ingroziti. Cat despre internet si bloguri, nici vorba nu poate fi. La Seul, care este destul de aproape de granita, zidurile dinspre Nord ale principalelor cladiri sunt mult mai groase decat celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit uscătura... Cu ocazia asta am aflat şi unde locuieşti :) Ce mizerie poate fi oranjada aia, mi-e greaţă.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Lilick
    Comentariul de mai sus era pentru tine:)

    RăspundețiȘtergere
  13. M-am inselat, dv. nu figurati pe-acolo, sunteti curata! Nu va consolati, s-o fi facut alta intre timp!
    http://ioskap.blogspot.com/2008/07/lista-anti-basescu.html

    RăspundețiȘtergere
  14. :)))))))))))))))))))))))))))
    Sunt convinsă.

    RăspundețiȘtergere
  15. Si trebuie sa recunosc, toti din acea lista, au vederi de stanga, mai putin unul, doi!

    RăspundețiȘtergere
  16. Off: Eu tot am o problema, ca e de la mine sau nu, nu stiu, dar nu imi apar commenturile :(
    On: Asadar, nici sa fabulam nu mai e voie. Iar daca fabula nimereste realitatea, atunci suntem dati in judecata. Eu zic sa ne refugiem in Purgatoriu pana ne decidem in ce parte s-o apucam. Acolo era mai omeneste.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vom fi împreună în Purgatoriu şi mai vedem încotro o apucăm.

    Ce nu a apărut?

    RăspundețiȘtergere
  18. Am comentat si la postul de mai jos :(

    RăspundețiȘtergere
  19. Îmi pare rău, presupun că s-a pierdut în spaţiu sau poate avem prin preajmă un triunghi al Bermudelor - mi s-au pierdut şi mie comentarii de pe alte bloguri.
    Tocmai am scris ceva pe blogul tău.

    RăspundețiȘtergere
  20. Vrei sa le dai idei, Lucia? Ca maine se strofoaca unul si baga un proiect de lege in Parlament si ne trezim cu pumnul in taste!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Simona
    La din astea sunt foarte inventivi - Sibilla a păţit-o deja, chiar şi fără o lege specială anti-blog.

    RăspundețiȘtergere
  22. http://sfinx777.wordpress.com/2009/01/12/4644/
    S-au îndrăcit rău di tăt, pe lista antibăse figurez, pe lista băieţilor cu ochişori albaştri, cum să nu , pe lista de ameninţări mai nou gen : ” ai uitat că ai un copil de crescut duduie ”, etc, totuşi, cu Dumnezeu înainte !
    Eu una nu renunţ !!!
    respecte şi preţuire,
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  23. @Sibilla
    Eşti foarte curajoasă şi puternică, te admir, îţi doresc succes şi mult noroc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Interesanta informatie. Mersi Lucia.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!