luni, 17 august 2009

Băsescu - bilanţ catastrofal


Aşa reiese din sondajul care tocmai s-a încheiat. Cititorii blogului meu şi-au exprimat - sau nu - părerea despre bilanţul preşedintelui Traian Băsescu după aproape cinci ani de mandat.

Rezultatul se vede cu ochiul liber. 80 la sută dintre respondenţi sunt de părere că bilanţul este catastrofal, iar 7 la sută că e doar prost. În fine, 12 la sută consideră că bilanţul este excelent, dar cifra asta mi se pare exagerată. Chiar atîţia simpatizanţi oranj am printre cititori? Nu-mi vine să cred!

Desigur, un sondaj real, offline, pe un eşantion reprezentativ, ar avea rezultate diferite. Credeţi că foarte mult diferite?

15 comentarii:

  1. Normal, Lucia, că un sondaj offline, pe un eşantion reprezentativ ar avea alte rezultate!
    La tine pe blog au votat cei care te citesc pe tine, vizitatori sau prieteni care, nefiind masochişti, bănuiesc că intră pe blogul tău de plăcere, prin urmare gândesc oarecum asemănător ţie, au, măcar în parte, aceleaşi preferinţe artistice, politice, probabil că şi aceeaşi scală de valori umane.
    Offline, în real, un lot reprezentativ ar trebui să conţină 64% persoane care n-au accesat netul niciodată, iar aceştia sunt fie locuitori din mediul rural, fie persoane în vârstă, fie...(mă opresc aici, că nu vreau să jignesc pe nimeni), oricum oameni mai puţin...actualizaţi, care primesc informaţie mai selecţionată pe mai puţine canale, inclusiv tv. şi sunt mai simplu de manipulat.
    Să nu ne culcăm pe urechea că sâmbătă, o băbuţă i-a strigat lui B. "arză-v-ar focu'!", fiindcă în acelaşi loc au existat 2 persoane care au vrut SĂ-I PUPE MÂNA.
    Ori, pentru ceea ce am scris eu cu majuscule, nu mai e Băsescu vinovat, ci un personaj colectiv numit mentalitatea unora care, vrem sau nu, trăiesc în aceeasi ţară cu noi.
    Mi-e teamă că suntem încă foarte departe de-a răsufla uşuraţi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Renata, vom răsufla uşuraţi abia cînd va fi altcineva la Cotroceni.
    Sigur că ăsta nu-i un sondaj adevărat, oricum, eu nu prea cred în sondaje :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună seara! Îmi place că acest sondaj scoate în evidenţă faptul că Băsescu e omul extremelor. Doar 3 au votat "prost" şi niciunul "bun". Aşadar el este jucătorul pe care ori îl iubeşti, ori iubeşti să-l urăşti! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Teama imi e ca la cat de netoata e lumea, da, ar fi mult diferit. Aici intra oameni ce au cam aceleasi vederi, si e normal sa fie asa. Pentru ca tuna si ne aduna. Sunt aproape sigura, din pacate, ca pe un esantion mai mare si intr-un spatiu ce nu si-a declarat nici o vedere politca treaba ar sta altfel.
    Cam asa ar sta si daca acelasi sondaj l-ar face unul de dreapta, adica ar iesi pe plus

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord cu ceea ce a scris Renata. Totusi sunt semne si pe la tara ca lumea se trezeste. In afara de acea babuta, a mai fost un mos care i-a strigat "Ce cauti aici, hotule?", undeva, parca la Tismana. E de bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana, sigur că da, am şi spus asta, dar cred că de fapt stă foarte prost şi în sondajele adevărate, altminteri n-ar fi portocaliii aşa turbaţi.

    Lilick, da, lumea începe să-şi dea seama.

    RăspundețiȘtergere
  7. Scarlet Aurora
    Foarte exact! Este avantajul şi în acelaşi timp dezavantajul oricărui lider charismatic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Au si aceste sondaje un rol pozitiv in modificarea mentalului colectiv. Nu e rau, daca ochesc bine dusmanul. Unii oameni le iau de bune si astfel in urma unei analize superficiale ei conchid :"Asa e!". Sondajele care au in jur de 380 de respondenti parca au marja de eroare de 5%. Deci chiar daca acest sondaj nu este "stiintific" are un rol propagandistic bun.
    Sa speram ca poate fi o contrapondere la puzderia de "sondaje" portocalii care il prezinta pe Zeus ca pe cel mai simpatizat, cel mai iubit etc.
    Oamenii au tendinta sa voteze cu cel prezentat ca invingator, e o reusita colectiva care se transforma ulterior intr-o reusita personala. Din ciclul :"Am invins!" (cine?), "Am avut dreptate!", "Am fost de partea celui mai puternic, care acum s-a ales, suntem in tabara invingatorilor!"

    RăspundețiȘtergere
  9. RedPeliKan, asta a fost şi intenţia mea. Şi aşa e, există tendinţa oamenilor de a se plasa în tabăra învingătorilor.
    Dar lipsa unui un contracandidat puternic deformează sondajele de tipul "pe cine votaţi?". Eu încă sper să apară.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cei care au votat "excelent" cred că au inaugurat o categorie distinctă : excelent de prost !

    Făceam şi eu haz de necaz, că prea au unii ochelari de cal, deşi, chiar dacă nu-mi place, trebuie să le respect părerea

    RăspundețiȘtergere
  11. Matilda, eşti prea amabilă, eu pe ăştia nu pot să-i respect.

    RăspundețiȘtergere
  12. BASESCU CONDUCE "A CRIMINAL ENTERPRISE" IN USA
    Nestimabile domnule Horia Patapievici

Am citit cu atentie ingrijorarile dumneavoastra. Iata ce spuneti plin de mahnire
in Evenimentul Zilei , Joi, 20 August 2009 ” În mod clar, am ajuns la capăt.Toţi simţim, chiar dacă din motive care se bat cap în cap, că atmosfera în care trăim a devenit insuportabilă.”
Chiar in mijlocul articolului dumneavoastra a sunat telefonul . Un specialist in spalarea banilor a inceput discutia anuntand ca ” AL Capone a sfarsit la inchisoare pentru evaziune fiscala. De el sa ocupat aceiasi institutie care se ocupa de ICR.” U.S. Treasury ; Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI) Mai pe americaneste TFI are ca scop is to disrupt and dismantle money laundering organizations and prosecute money launderers to the fullest extent of the law. ICR NEW YORK IS A CRIMINAL ENTERPRISE ACTING IN U.S.
In mioritica inseama PUSCARIE. Sa va dau un exemplu clasic al operatiei TRIUGHIUL. Seful organizatiei (basescu ) da ordin. Financiarul ( patapievici ) face un cec 3.000.000 $ Mesagerul ( mihaes ) pleaca cu cecul bine ascuns spre USA. Spalatorul (tismaneanu ) deschide FICTIV un “Centru de Studiu” al comunismului. Nu conteaza ca la 20 de ani de la caderea comunismului subiectul nu intereseaza pa nimeni . Banca este BUGETUL ICR. Pentru a da acoperire actiunii spalatorul devine agentul diversiunie si purtator de cuvant.
Pentru a conecta pe spalator ( tismaneanu ) de bugetul urias de milioane de dolari ICR ( basescu ) Tismaneanu este plimbat la toate icr-uri din jurul lumii. Actiunea gansterilor in care unul este presedintele tarii, continua de 3-4 ani si ar fi continuat multi ani daca nu eram eu. Fiind cetatean american am atentionat TFI.
Domnule Patapievici.
Realizez ca sunteti preocupat de probleme existentiale. Filozofia si scrisul cere concetratie si liniste. ” , Când anume e cuprins de bucurie un om care asistă la arderea pe rug a semenului său?” Spuneti dumneavoastra in articolul aparut in cursul acestei dimineti. Nu va faceti problema pentru hotie chiar de milioane ,chiar in valuta forte, nimeni nu va fi ars pe rug. Ajunge puscaria.
Robert Horvath Deva ziarist USA http://www.devagallery.com.



    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!