marți, 25 august 2009

Grasă şi frumoasă

"Mîncatul sănătos poate dăuna grav organismului", citesc azi dimineaţă pe site-ul Antena 3. Studii serioase demonstrează că alimentaţia sănătoasă tinde să devină o obsesie, ba chiar o boală în sine. Ceva mai tîrziu, văd pe BBC News : Low-carb diets 'damage arteries'. Studii la fel de serioase demonstrează că un regim sărac în carbohidraţi augmentează riscul de ateroscleroză.
Aştept cu nerăbdare momentul cînd medicii, în urma unor studii serioase, desigur, ne vor sfătui să ne întoarcem la zicala din titlu. 

14 comentarii:

  1. Pai daca e criza... O fi scazut consumul de carne si sunt astia din industria mezelurilior panicati. Haha! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lilick, nu, dimpotrivă, cei de la BBC zic că regimurile cu prea multă carne sunt rele :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine v-am regăsit ! Am fost puţin plecată şi s-au întîmplat atîtea...
    George Şerban a avut o întîlnire de gradul trei excelentă, dumneavoastră avansaţi propuneri interesante, Chat Noir îmi pasează o leapşă, ceea ce vă dorim şi dumneavoastră- adică v-o pasez- ce mai, numai lucruri grozave !

    RăspundețiȘtergere
  4. Matilda, bine ai revenit! Sigur, din sintagma "grasă şi frumoasă" ţie nu ţi se potriveşte decît partea a doua. Voi căuta leapşa pe care mi-ai donat-o, deşi nu prea am timp...

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca m-as fi luat eu dupa specialistii lu' peste, n-as fi facut decat sa scormonesc dupa legume. Sa ma lase in durerea mea sa mananc cum am eu chef. Hmmm

    RăspundețiȘtergere
  6. sa mancam, fratilor, cat avem ce, ce avem si ce ne place. daca am manca dupa reviste si specialisti, eheee... nu ne-ar ajunge banii de apa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucia, mă tot gândesc dacă ceea ce am eu din 21 dec. 1989 şi următoarele zile pot fi consemnate ca amintiri. Parcă-s prea subiective.
    De-aia nu zic nimic despre ideea mâncatului sănătos. Că mă roade celălalt subiect!
    Deşi aş putea aşterne 2000 de caractere fără să suflu despre "grasă şi frumoasă".

    Ceva tot îţi zic...
    Sunt adepta teoriilor comode.
    Mănâncă ce-ţi place!
    Organismul tău e cel mai bun doctor.
    Nu poţi "lua" proteine din nutreţuri (elegant se cheamă legume.fructe) dacă n-ai măcar o mostră de proteină animală în uzina hepatică. Memoria chimică e limitată.
    O ciocolată sau o îngheţată la care ai râvnit aduc tot atâta pace spiritului tău , ca o dietă de 30 de zile cu alimente ecologice. (măcar că ele, de fapt, nu există!)
    Dacă ficatul, pancreasul tău vor dulce, fă-le plăcerea!
    Dacă în cerul gurii ţîşnesc arteziene după pomana porcului, nu pregeta s-o guşti!
    Dacă o tochitură îţi cade bine şi te face om între oameni, mănânc-o!
    Înseamnă că aveai nevoie!
    Cel mai sănătos regim e condiţionalul optativ. "Aş mânca ..." şi urmează felul.
    Miliarde de celule ce te întruchipează vor fi fericite şi-ţi vor mulţumi, funcţionând corect.
    Părintele Cleopa, cred, zicea să faci semnul crucii asupra oricărui aliment pe care urmează să-l mănânci şi niciun rău nu te va paşte, şi niciun conservant nu va avea putere să te îmbolnăvească.

    Ai adus pe tapet un subiect extrem de interesant.

    RăspundețiȘtergere
  8. Renata, amintirile sunt prin excelenţă subiective - asta şi vreau, din multe amintiri subiective va rezulta, cred, o imagine obiectivă.

    În ceea ce priveşte dietele, le-am încercat pe toate :) Am ajuns la aceeaşi concluzie ca şi tine: organismul ştie ce-i trebuie. Şi îl ascult.
    Dar da, subiectul este interesant.

    RăspundețiȘtergere
  9. never ever nu as asculta sfaturile nimanui vizavi de alimentatia mea. nu e nici cazul la mine ca sunt slab ca parul.dar intotdeauna am mancat ce mi-a vrut inima si de foarte multe ori ce a inventat creierul meu, chiar daca pe vremuri inclusiv mama mai facea semnul la tampla cand faceam cate o traznaie alimentara. :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!