luni, 10 august 2009

Bilanţul Jucătorului

Candidează sau nu, Traian Băsescu va trebui să prezinte la un moment dat un bilanţ al celor cinci ani la Cotroceni. S-a declarat jucător, trebuie să-şi asume responsabilitatea. Mare specialist în a da vina pe alţii, de această dată nu se va putea ascunde în spatele unui Consiliu General ostil, al unui Parlament cu o majoritatete care nu-i place sau unui guvern incapabil. El a numit premierii şi a iniţiat majoritatea politicilor aplicate de guvernele din această perioadă, ca să nu mai spun că tot el a iniţiat majoritatea scandalurilor.
Vă propun să facem un inventar al acţiunilor lui Traian Băsescu, să vedem ce a făcut bine, foarte bine, prost sau catastrofal, ce ar fi trebuit să facă şi n-a făcut, ce a anunţat că va face şi s-a făcut că plouă. După ce vom aduna toate datele, le vom pune frumos într-un tabel şi atunci vom vedea - va vedea şi el - cum stă.
Deci, vă rog, amintiţi-vă şi scrieţi aici ce-a făcut şi n-a făcut prezidentul în ultimii cinci ani. Cît mai concret. Alături găsiţi şi un sondaj în care vă puteţi exprima părerea despre cincinalul Jucătorului.
Să-l ajutăm să ia o hotărîre! :))

UPDATE: După ce-am postat am citit şi acest articol de pe Inpolitics, despre Traian Băsescu văzut de contemporanii lui. E de studiat. Dar dincolo de caracterizări şi vorbe de duh, pe mine mă interesează bilanţul concret.

8 comentarii:

  1. A lansat cateva cuvinte, sintagme, etichete nemuritoare. Ca antropolog, m-am bucurat de asemenea mana cereasca: tiganca imputita, tonomat cu ieuro etc

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.inpolitics.ro/articole/44584/2004-2009-Pentru-Traian-de-la-dusmani-cu-drag.html


    uite aici o parte a bilantului:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunată idee ! Trebuie gîndit bine, balanţa trebuie să se încline corect. Dar ce poţi spune despre un om care a dărîmat totul în jur şi nu a pus nimic în schimb ?
    Constat cu uimire că cineva a votat "excelent" şi nu-mi revin, deşi n-ar trebui să mă mai mire nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. A, întîi şi întîi BINE ATI VENIT ACASA !

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca nu mi-ar ajunge cuvintele sa insir tot ce a facut si nu trebuia sa faca. as aduce aminte o chestie care m-a deranjat foarte tare in momentul catastrofelor naturale se ducea pe Valea Oltului,la podul de la Buzau.peste tot el era ...coordonatorulse substituia autoritatilor care erau in masura sa faca acele lucruri, nu presedintele tarii, mai nou m-a deranjat foarte tare,parerile lui vizavi de sistemul bancar din nou s-a substituit de data asta guvernatorului Bancii Nationale,el daca il intrebi noriuni elemntare de contabilitate cred ca e bot si el se da mare expert cum sa ia Banca Nationala masuri.cred ca e de ajuns ca nu termin de scris pana maine daca le pun toate cate nu trebuia sa faca.in ceea ce priveste ceea ce trebuia sa faca si nu a facut.politica lui mai mult decat proasta externa care ne-a adus in momentul de fata la o marginalizare a Romaniei cum poate in doar ultimii ani a conducerii Ceausiste am mai avut.Exista un proverb in popor ca ce face un prost gresit trebuie sa repare 10 intelepti,cam asta ne asteapta dupa caderea lui sa munceasca expertii pe branci sa ajungem macar la nivelul de credibilitate la care am fost in 2004

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine v-am găsit.
    Scuze pentru întîrziere, abia acum am ajuns să deschid calculatorul.
    @Mădălina Ionescu - da, înţeleg bucuria antropologului cînd aude asemenea sintagme, dintre care să n-o uităm pe aia cu "România muribundă"

    @Anonim, pe acest blog nu accept comentarii anonime. În mod excepţional, îl accept pe acesta, pentru că este absolut ontopic. Da, după ce am postat acest text, am citit şi articolul de pe inpolitics - acoperă doar parţial făcutele şi nefăcutele lui Băsescu.

    @Matilda, fiecare are dreptul la opinie, unora li s-o fi părînd excelent:))

    @Cody, ai multă dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Să-l ajutăm să ia o hotărîre! ---Why are you so nasty,Lucia?Te ti de boroboate hoato, si-ti place[ha ha]Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  8. O noua comisie Tismaneanu
    La initiativa lui Sorin Iliesiu, un mare numar de organizatii ale societatii civile, carora cu siguranta li se vor alatura multe personalitati, au redactat un document.. Este solicitata o comisie prezidentiala condusa de Vladimir Tismaneanu, asemanatoare celei create la inceputul mandatului Basescu, prin care s-a redactat documentul de condamnare a comunismului. De aceasta data este vizat genocidul din decembrie ’89 si fratricidul din 13-15 iunie 1990. Nu ramane decat indirect sa imi exprim punctul de vedere.
    . FOARTE CURAND VA APARE IN ZIARUL NEW YORK MAGAZIN ARTICOLUL “Securistul Basescu ascunde pe spionul Tismaneanu” EL SE BAZEASA PE DOCUMENTUL SERVICIULUI SECRET FRANCEZ IN CARE SE CERE SERVICIULUI DE EMIGRATIE SA NU ACORDE AZIL POLITIC LUI VOLODEA, MENTIONEZ DEOCAMDATA CA LUI V.T. DE SI A VORBIT LA EUROPA LIBERA IMPOTRVA LUI CEAUSECU TIMP DE DOI ANI DE ZILE I SA REINOIT MEREU VIZA ROMANEASCA. DATORITA REFUZULUI FRANCEZ TISMANEANI SA DEPLASAT IN EURUPA CU PASAPORTUL PE CARE SCRIA “REPUBLICA SOCIALISTA ROMANA” Va rog a citi cu atentie urmatorul document.
DEPORTAREA LUI TISMANEANU DIN STATELE UNITE
Serviciul de Informatii Externe
Domnule Razvan Ungureanu
                                    Avand bunavointa domnului L.Pavoni consulul general din New York, acum noua luni’ v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta oceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu.Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu, la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dinsul a a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce la automat la deportare .Mentionez ca in dosarul lui sunt sunt si alte fapte
agravante.Anexez doua materiale pertinente in acest caz,
Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune adevarul presedintelui inainte de a fi prea tarziu, pentru dansul si imaginea tariii. Presedintela Traian Basescu trebue sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz.Dinsul va avea posibilitata de a se distanta
de clanul care care il minte ,manipuleaza si a cere
scuze Romaniei. . In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica.
De si a trecut mult timp nu am primit nici in un raspuns. Acest lucru este grav si impotriva legii, care va obliga sa raspundeti oricarei scrisori oficiale. Am avut nu demult o audienta cu Simona Miculescu ambasador la ONU
(Au participat deasemenea consulul adjunct A.Berechet si adjunctul misiunii T. Morar) in care am discutat despre Tismaneanu si am cerut
sa fiu contactat de SIE ,la orice nivel.Din nou fara nici un rezultat. Mentionez ca ca am discutat aceasta problema cu diplomatul Ilinca Ilie Ilie de ambasada de multe ori, si cu consulul L.Pavoni chiar acum o ora.
Domnule director,
Faptul ca incercati sa blocati informatii despre un spion este de o gravitate exceptionala. Faptul ca nu lasati ca servici de informatii sa aiba acces la informatii, trebue sa intre in atentia parlamentului.Cu alte cuvinte SIE nu este lasat sa-si faca datoria.
Este o ultima incercare. In caz contrariu voi trimite spre publicare articolul ,pe doua pagini “Deportarea agentului Volodea” ziarului New York Magazin.
Robert Horvath cineast USA devagallery.com

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!