miercuri, 2 decembrie 2009

Telenovelă în loc de campanie

Acum se aşteaptă rezultatul unei expertize. După fundalul portocaliu pare să fie favorabilă interpretului principal al filmului "Un pumn pentru un mandat". Sau aşa i se pare lui. Dar de ce plînge? Iar plînge? Plînge...
În acelaşi film, personajul, cam macho de felul lui (nu se prea potriveşte atitudinea macho cu lacrimile, dar aşa-i în filme), spuneam deci că personajul, după ce şi-a înşelat ani de zile nevasta prin toate porturile, o pune să-i dea un certificat de bună purtare. Nu, el nu e violent, e un om minunat, bun familist, un soţ model, un tată desăvîrşit. Jalnic. Penibil.
Parcă văd un film făcut într-o ţară foarte îndepărtată, cu obiceiuri stranii, necunoscute mie - atît de stranii că nici să mi le imaginez n-aş fi fost în stare.
Asta pentru că eu nu mă uit la telenovele. Deci este vina mea.
Recunosc, toată viaţa am crezut că o campanie electorală are legătură cu politica, dar acum văd că m-am înşelat. Am crezut că e vorba de alegerea unui om politic în funcţia de şef de stat. Sunt naivă, nu?

9 comentarii:

  1. Nici eu nu stiu ce sa mai zic. S-a derulat si scena cu plansul, asa cum cereau multi politicieni si ziaristi acum cateva zile, ironic: "Basescu trebuie sa planga". Si a plans. Totusi nu pot sa-l mai invinuiesc numai pe el. Cred ca gresim facand asta dar e prea tarziu. E clar. El e un om care se bazeaza doar pe impulsuri, pe emotie, e o jivina amarata care lupta pentru putere, pentru viata lui, pentru siguranta lui materiala... Ii e frica de puscarie. E prea primitiv. Insa pe cei care i-au construit soclul, si pana si azi il mai tin in brate, trebuie sa-i privim cu mult mai multa atentie. Acum cred mai mult decat oricand ca ei sunt adevaratul pericol. Si nu sunt niste simple jivine primitive. O fac cat se poate de rational.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce m-a surprins chiar mai mult in aceasta campanie a fost afisele anticampanie.eu nu am vazur asa ceva in 20 de ani. Nu-mi mai doresc in viata mea sa vad ce am vazut in campania asta.Iar de Base nu mi-e mila chiar deloc. de Maria mi-e mila un pic, a cazut in mijlocul valtorii si nu cred ca poate face fata,iar nemernicul isi bate joc de ea dincolo de imaginabil. dar vorba aceea fiecare cum isi asterne asa doarme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lilick
    Da, am uitat să scriu de plîns, am să completez :)
    Ai dreptate, cei care-l susţin sunt periculoşi. Foarte. Şi totul e făcut deliberat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lucia, tu ai incercat sa intri pe blogul lui Andrei?

    PS: te-ai dat cu zevzecu? de ce nu i-ai evocat mictiunea oculara? ai inceput sa treci cu vederea amanunte stanjenitoare? te-a lovit sindromul milei ... lovitului chel si sarac cu duhul? Marturiseste-ti slabiciunile!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cody
    Aşa e, a fost o campanie în care Băsescu n-a făcut altceva decît să deturneze atenţia spre ţinte false şi să se milogească de electorat. Penibil!

    GS
    Da, funcţionează blogul lui Andrei, dar nu l-a mai actualizat de vreo trei zile.
    P.S. Am reparat omisiunea. A fost din neatenţie :) Scriam şi suna telefonul din două în trei minute. Ţi se pare că sunt milostivă? No way!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand ati scris "...prin toate porturile", v-ati gandit poate si la Primaria Capitalei. Ca doar acolo a cunoscut-o pe ministreasa turismului. Iar cand scrieti ca asta nu e politica, gresiti putin. Da, asta e politica, dar dusa la nivelul lui, de om obisnuit cu bataile din porturi, cu marinari beti. Si ma tem ca inca nu a aratat toate de ce este capabil. Astept cu ingrijorare contestarea de dansul a rezultatului - nefavorabil pentru el - a rezultatului alegerilor si reactia talibanilor sai...

    RăspundețiȘtergere
  7. N. Răducanu

    Ştiu că e un soi de politică, am vrut să exagerez un pic. Dar aveţi dreptate, şi pe mine mă îngrijorează posibila reacţie a susţinătorilor lui cînd vor afla că au pierdut.
    Şi da, sigur, am folosit cuvîntul "porturi" în sens larg, adică locuri de acostare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ieri a fost ziua adeverințelor, nu a certificatelor...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mana
    Da, adeverinţe, dar prezentate drept certificate :))

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!