luni, 7 decembrie 2009

Brucan era optimist...

Brucan era optimist cînd spunea, la începutul anilor 90, că avem nevoie de 20 de ani pentru consolidarea democraţiei. Nu ştiu cîţi ani ne vor trebui. Acum avem pauză. Democraţia românească, atîta cît era, s-a autosuspendat, a intrat în concediu (fără plată, fireşte, pentru că e criză) pe termen nelimitat.
Dimensiunile fraudei sunt greu de evaluat. După unele surse, peste 1 milion de voturi.
Dar asta nu contează acum.
Mult mai grav este că milioane de oameni l-au votat pe Băsescu nu pentru că ar fi vreun zmeu în ale politicii sau că le-a promis alegătorilor o viaţă mai bună, ci pentru că este la fel ca ei, hăhăie ca ei, bea ca ei (faptul că el bea Chivas iar ei votcă din rumeguş trece neobservat), minte la fel ca ei şi plînge convingător şi oportun de câte ori situaţia o cere. Milioane de români l-au votat pentru că din sintagma panem et circensis au preferat circul.
Nu este vina lor. Poate într-o zi, dacă voi avea chef , voi scrie cine e de vină că o foarte mare parte din populaţia României a votat aşa cum a votat.

Deocamdată, vom mai avea cinci ani (poate chiar mai mulţi) la Cotroceni un saltimbanc, o marionetă, un prizonier al celor care au furat şi au fraudat pentru a-l menţine acolo.

14 comentarii:

  1. De la hoti nu se poate sa-ti iei drepturile(cele furate) inapoi decat tot prin furt.Aici este mizeria,ca nu avem justitie si nu ca avem pres saltimbanc,dar sunt 2 lucruri dependente reversibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist....
    Gri si un cer inchis deasupra noastra....
    Pacatul nu e al nostru ci al celor care nu au facut nimic pentru ceea ce va urma...
    :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-i aia * 0,3% * ??? FRAUDĂ !
    http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/07/ce-o-fi-insemnand-03-basescu-nu-a-castigat/

    RăspundețiȘtergere
  4. Să nu ne pierdem optimismul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sibilla
    Băsescu nu a cîştigat. Dar am pierdut toţi.

    Gabriela Savitsky
    Zici tu? Ştii ceva mai mult? Bine-ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu vor rezista ! Urmează un an-doi teribil de grei. Oamenii vor ieşi în stradă cu miile, grevele vor bloca ţara, opoziţia se va coaliza pentru a le plăti toate poliţele...
    Nici hăhăitului n-o să-i fie mai bine, suspendarea îl paşte din nou. Să nu ziceţi că nu v-am spus!

    RăspundețiȘtergere
  7. Matilda
    Probabil, dar cumva asta nu mă consolează...

    RăspundețiȘtergere
  8. I-am mobilizat şi pe părinţi ca să meargă la vot, dar văd că degeaba.... Mă miră un lucru:pînă acum rezultatele exit poll-urilor s-au confirmat totdeauna.Au fost unele diferenţe nesemnificative la procentaje, dar clasamentul s-a confirmat totdeauna. Acum se pare că nu s-a confirmat. Refuz să cred că oamenii care au făcut exit poll-urile sunt nişte ageamii...

    RăspundețiȘtergere
  9. Of of.... E posibil să avem parte de un nou Strejnic?

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!