luni, 14 decembrie 2009

Dacă Băsescu ar fi deştept...

Dacă Băsescu ar fi deştept, ar retrage din prim plan PDL-ul, ar numi prim-ministru pe cine vrea PNL şi ar accepta majoritatea PSD-PNL-UDMR, arătîndu-se înţelept şi democratic. Şi prevăzător, pentru că 2010 va fi un an greu, în care guvernul va încasa toate efectele crizei, sub formă de greve şi mişcări de stradă, iar popularitatea partidului sau partidelor de la guvernare se va eroda cu rapiditate. Desigur, acest executiv ar avea de onorat şi numeroase invitaţii la DNA şi alte asemenea "beneficii" ale guvernării. Un asemenea guvern ar fi un ţap ispăşitor desăvîrşit.
Apoi, spre sfîrşitul anului, Băsescu ar găsi un pretext pentru alegeri anticipate, pe care PD-L le-ar cîştiga fără probleme.
Dar nu cred că se va întîmpla aşa. Chiar dacă Băsescu ar vrea să facă această mişcare, pedeliştii n-ar accepta să lase puterea. Sunt lacomi. Iar acum, după alegeri, nu cred că Băsescu mai are acelaşi ascendent asupra lor.

16 comentarii:

  1. Adică Berceanu, Videanu, Pogea, Boc, Udrea şi ceilalţi domni avizi de putere şi bani să plece ? Iar cei care le preiau ministerele să descopere scheleţii de prin birouri ? Ar fi prea frumos, deci nu poate fi adevărat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Matilda, asta e şi părerea mea, vor încropi un guvern şi o majoritate de strînsură, numai să nu lase din mînă robinetele de bani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ăsta este și un coșmar de-al meu. Noroc că cei din PD-L sunt lacomi (cum ai zis), mai trebuie să-și recupereze și banii investiți în realegerea marinarului și nu pot lăsa serviciile din mână.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chat Noir
    Da, aşa este, au cheltuit enorm, trebuie să-şi scoată banii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea e buna, flerul politic al Luciei e excelent ca si logica - impecabila. Daca e adevarat ca politicienii ne spioneaza blogurile, ar trebui s-o preia imediat. Dar o buna parte din PNL si UDMR abia asteapta sa moaie botul in supa puterii asa ca se vor lipi urgent.

    RăspundețiȘtergere
  6. Horia Gârbea
    Haha, politicienii nu spionează, citesc şi ei :))
    Da, sigur, se găsesc amatori cît să facă o majoritate...

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca Basescu ar fi destept, n-ar exista! Cred ca tocmai am enuntat o axioma.

    RăspundețiȘtergere
  8. Presedinte pe 10 ani !
    Tara si poporul acesta este BLESTEMAT.
    Basescu recunoaste ca a falsificat probe, este o inregistrare realizate de Rosca Stanescu acum vreo 12 ani, o gasiti pe www.blog.imperiaonline.me , mai sunt pe acea inregistrare si alte recunoasteri ale lui Basescu, dupa cum ar fi: incendieri de nave, sechestrari de persoane si contrabanda in zone de razboi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan
    Şi totuşi l-au votat milioane de oameni! Asta mi se pare cel mai grav.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ziua buna, stimata doamna. Daca e sa ma intrebati pe mine (stiu ca nu o sa o faca nimeni, dar am prostul obicei de a vorbi neintrebata uneori :)) de Boc, Videanu, Berceanu nu ii pasa lui Basescu nici cat negru sub unghie. Dar ii pasa de Nuti. Si fara Nuti in guvern, nici retorica orala nu mai e la fel. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. poate e loc si de poezie naiva
    http://www.ivcelnaiv.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Ada Rus
    Eşti binevenită! Îmi place sintagma "retorica orală" :D

    Anonim, ţi-am şters comentariul. Nu accept comentarii anonime, dacă semnezi putem discuta despre guvernul din Floreasca, altminteri nu.

    Monica Soare
    Nu văd legătura.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!