vineri, 11 decembrie 2009

Nu-i invidiez pe judecătorii de la Curtea Constituţională

În acest mare meci care încă se joacă, răspunderea Curţii Constituţionale este uriaşă.
Cel mai probabil, judecătorii vor opta, cum spune  Adrian Năstase, între a respinge şi a nu aproba cererea PSD de anulare a turului 2 al alegerilor prezidenţiale.
Există, totuşi, o mică şansă ca judecătorii să decidă repetarea turului 2. Asta ar fi destul de neplăcut pentru toată lumea, ar însemna reluarea campaniei, ar însemna cheltuieli noi, dar mai ales regăsirea elanului militanţilor şi votanţilor şi asta chiar în timpul sărbătorilor de iarnă. Atîtea eforturi pentru o nouă perioadă de incertitudine! Pentru că nu se ştie cîţi alegători vor găsi timp, printre sarmale şi ţuici, să meargă la vot şi nu se ştie cine ar cîştiga.
Neplăcut, cum spuneam.
Dacă însă judecătorii Curţii Constituţionale vor decide că alegerile au fost corecte şi vor valida alegerea lui Traian Băsescu, va fi mult mai rău. O asemenea decizie ar oficializa, ar legaliza frauda electorală şi ar desfiinţa statul de drept, pentru că în aceste condiţii orice scrutin ulterior va deveni inutil, precum cele de dinainte de 1989.
Cum spuneam, nu-i invidiez pe cei de la Curtea Constituţională.

7 comentarii:

  1. Despre
    [url=http://www.picatura.ro/viewtopic.php?f=384&t=1964] fraudarea alegerilor [/url]
    s-a scris pe toate forumurile. Asteptam decizia Curtii Constitutionale, care, speram ca va fi pozitiva. Repetarea alegerilor ar fi intr-adevar un semn ca traim intr-o tara care face parte din UE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevarat. Dar astazi vad ca judecatorii de acolo par sa aleaga o cale de mijloc. Se dovedeste astfel ca resursele de imaginatie ale romanilor sunt nelimitate. Adica "am investigat, am renumarat si nu s-a dovedit". Ambiguitatea a fost salvata.
    Recunosc, nu stiu daca renumararea voturilor nule e decizia finala in privinta fraudelor semnalate de PSD sau asupra acelor chestiuni nu s-au pronuntat inca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Costy
    Văd că nici apartenenţa la UE nu mai e ce-a fost...

    Dan Mihu
    Orice ambiguitate ne îndepărtează de statul de drept.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frauda s-a desfăşurat pe mai multe planuri, întregul act electoral ar trebui rejudecat. Dar în situaţia de faţă, s-a apelat la o cale de mijloc, sau, cum spune romanul, aşa e rău, nici aşa nu-i bine ! Sunt sigură că alegerile vor fi validate şi se vor face unele...recomandări pentru data viitoare ! Stalinescu va fi preşedintele celor 5 milioane care l-au votat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Matilda
    Mi-e foarte teamă că ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca mai conteaza. Oricum nu se va rezolva nimic ;)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!