vineri, 13 februarie 2009

Comunicat din partea juriului premiilor Fără canguri

Juriul, reunit în plen în ziua de 11 februarie a.c., a dezbătut îndelung nominalizările şi a decis, subiectiv şi părtinitor, premianţii tuturor categoriilor. Lista acestora rămîne secretă, mai ales că, aşa cum prevede regulamentul, orice modificare este posibilă pînă în clipa anunţării premiilor. Juriul a mai luat o serie de decizii importante, împărţite echitabil în veşti bune şi veşti proaste.

Veşti proaste, că tot e azi vineri 13:

Juriul a constatat că unii bloggeri au regretabilul obicei de a scrie pe fond negru, cu litere de diverse culori, obicei foarte nesănătos şi chiar dăunător, după cum susţin medicii oftalmologi consultaţi.
Juriul nu vrea şi nu poate să dicteze nimănui ce, cum şi în ce culori să scrie, deoarece:
  1. după cum bine ştim, culorile, precum gusturile, nu se discută
  2. ar fi discriminare şi nu dorim asta
  3. conform Constituţiei, pe care o respectăm cu toţii (hă, hă!), cenzura este interzisă.
Juriul îşi rezervă însă dreptul de a acorda, la valoare egală, mai multe puncte blogurilor pe care va fi în stare să le citească.

Juriul a mai constatat că unele bloguri încep să cînte fără să întrebe dacă vizitatorul este sau nu meloman. În aceste situaţii, din fericire rare, prima grijă a vizitatorului este să caute butonul de făcut linişte, ceea ce nu este de natură să inspire juriului prea multă bunăvoinţă.

Veşti bune

O nouă şi importantă modificare a regulamentului este o veste bună pentru cei care s-au născut şi/sau locuiesc în Arad: vor primi puncte suplimentare, cu condiţia să ne anunţe din timp.

Tot o veste bună este cooptarea în juriu a actriţei şi scriitoarei Olga Delia Mateescu şi a lui Emil Mladin, romancier şi dramaturg. Aplauze!

O veste foarte bună

Lansarea volumului de proză „Fără canguri” de Lucia Verona, apărut la editura Tracus Arte, va avea loc vineri, 20 februarie, orele 14, în Sala Oglinzilor de la Uniunea Scriitorilor, Calea Victoriei 115, sectorul 1, Bucureşti. Cartea va fi prezentată de scriitorii Cornelia Maria Savu şi Horia Gârbea.

Sunteţi invitaţi cu toţii. Cîştigătorii premiilor Fără canguri vor primi, cu această ocazie, premiile.

O veste şi mai bună

Marţi, 17 februarie 2009, orele 21-24, va avea loc Gala premiilor Fără canguri. Online. Pe acest blog şi pe blogurile partenere. Vor fi anunţate numele cîştigătorilor. Emoţii în direct, comentarii, reacţiile premianţilor, înjurături, aplauze, spam, emoticoane festive, surprize.

52 de comentarii:

  1. Aplauze si felicitari juriului!
    Abia astept sa ne vedem pe 20...indiferent cine va castiga premiile...
    Foarte buna ideea cu Gala premiilor online. Ne putem pupa / emotiona / aplauda / injura si virtual...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lumi

    Juriul îţi mulţumeşte foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ta-na-naaaa!!!! Mai e doar o saptamana! Aplauze! Aplauze! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lilick

    Mulţumim pentru aplauze. Sper să fii prezentă şi la gala online de marţi şi la lansarea "oficială". :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. @TreXeL

    Te contrazic :)
    1. Chiar am întrebat-o pe poeta Riri Manor din Tel Aviv, chirurg oftalmolog la viaţa ei şi aşa mi-a spus. Iar eu chiar nu pot să citesc pe fond negru, mai ales cînd literele sunt mici, mă dor ochii.
    2. Nu avem nevoie de pretexte, am declarat de la început că juriul va fi subiectiv şi va alege cum vrea muşchii lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. mie îmi convin şiveştile proaste. şi cea legată de arădeni (hi hi). şi multă sănătate doamnei olga delia mateescu şi domnului mladin:-)

    RăspundețiȘtergere
  7. @hadean

    Da, ştiu :)
    Am să transmit complimentele.

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Si eu m-am nascut langa Arad (cam la 200 de km si nici atat) si am crescut la 50 de km (asta deja e vecinatate) apropiere, poate primesc un sfert de punct in plus?
    2. Daca nu castig concursul la nici o categorie, desi n-am fost propus decat la una (dar ma incadram la aproape toate, ce lume dusmanoasa, domnule) a zis sotia mea ca ma divorteaza ca nu sunt in stare de nimic, sa ma aibe cangurii din juriu pe constiinta.
    3. Tot Sulfina, care e sotia mea, are parerea ca ar trebui sa va previn ce pierderi nerecuperabile se vor produce daca nu voi castiga concursul. Pana la urma am ajuns la concluzia ca e suficient sa le sugerez, dar nu acum, ci dupa gala cangurilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări pentru apariţia cărţii!

    Mă voi prezenta la lansare şi, evident, voi fi pe "frază" la Gala online

    RăspundețiȘtergere
  10. @DoDu

    1.Ce ingenios! 200 km, 50 km... Nu, asta nu ţine, nu se negociază. Am spus Arad. Nu Timişoara, nu Oradea, nu Deva. A R A D. Clar?
    2.Nicio grijă, nu divorţează. Sau dacă da, altu-i motivul.
    3.Aceste ameninţări ne doare şi nu ne impresionează. Deci, nu simţim nevoia de a afla de "pierderile irecuperabile". În schimb, juriul ar dori să afle care ar fi "cîştigurile recuperabile", în ipoteza cîştigării concursului. Poate ne interesează :)

    RăspundețiȘtergere
  11. S-au mai dat nişte premii, doamnă! La Cluj, acum o oră! Dar consistente...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Ştefania

    Da, am văzut... Dar nu au legătură cu premiile noastre. Şi presupun că nici cu simpozionul ştiinţific "Coniacul de prună", care reuneşte mai mulţi distinşi reprezentanţi ai blogosferei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Aplauze pentru toti membrii mai vechi si mai noi ai juriului! Cele patru categorii de vesti pe care juriul ni le da, sunt de mare importanta pentru toti cei ce participa la concurs. Ideea Galei premiilor online este geniala! Asteptam cu nerabdare desemnarea castigatorilor! De voi pierde, Fara canguri, nu voi ramane! O voi cumpara! Un sfarsit de saptamana reconfortant!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Nea Costache

    Mulţumesc, vaaaaai, mulţumesc. Mi s-a părut mie că ideea e genială, dar mă bucură foarte mult confirmarea! :)))))

    La rîndul meu, declar genială declaraţia "De voi pierde, Fara canguri, nu voi ramane! O voi cumpara!" Da! Aşa devine o carte bestseller :)))))

    RăspundețiȘtergere
  15. Azi 13 ( şi vineri :) ) , sub o ninsoare vitregă , într-o iarnă muşcînd cîineşte am fost fermecată şi am avut secunda magică , aia cînd eşti fericit orice-ar crede oamenii şi în pofida a orice ; o făîmă ( cît tot întregul ) vi se datorează : MULŢUMESC , plecăciune
    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  16. felicitari pt ... carte! eu nu stiu de concurs ce si cum, dar sunt curios cine va castiga! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. @Ionut

    Vor fi mai mulţi cîştigători. Poţi vedea nominalizările la http://luciaverona.blogspot.com/2009/02/premiile-fara-canguri-faza-referendum.html
    Şi, fireşte, eşti invitat la gală. Şi la lansare, dacă vrei.

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Lucia, pai ai uitat, intr-un alt comentariu de-al meu am detaliat toate avantajele pe care trustul cangurilor le-ar beneficia de pe urma premiului meu. Publicitate, lansare locala, recenzie si cate-n luna si stele.
    I-am facut curiosi pe toti romanii din Edmonton care imi fac galerie sa castig concursul. Toti te cunosc acum prin filiera mea si sunt alaturi de tine si te doresc pentru ca noi nu avem canguri in Canada. Esti pe blog roll-ul meu pana se termina concursul cu drept de prelugire

    RăspundețiȘtergere
  19. @DoDu

    Uau, impresionant! Eu de ce nu aud galeria aia? :)
    Pe de altă parte, eu pot să înţeleg situaţia vitregă din Canada, o ţară atît de lipsită de canguri încît mă mir că se mai duce lumea acolo, dar trebuie să precizez că nici în România nu există canguri. Nici în cartea mea.
    Fraza cu blogrollul n-am prea înţeles-o, dar am o întrebare: la Edmonton se fumează în locuri publice?

    RăspundețiȘtergere
  20. Prezent.
    Ce tre' să fac pentru caguruţii mei? Of, Doamne.
    Vreu sfaturi. :|

    RăspundețiȘtergere
  21. @SkyRain
    Bine ai venit pe meleagurile fără canguri!
    Vrei sfaturi? Asta e greu... Numa' dacă nu vrei să citeşti tot ce-am scris despre concurs de fix trei săptămîni încoace, eventual să-ţi dai cu părerea. Ca să participi la concurs e tîrziu, juriul şi-a cam terminat lucrările. Ar trebui ceva deosebit, merite speciale... Sigur, faptul că eşti din Arad e un mare avantaj (vezi mai sus), dar numai asta nu ajunge... Ne mai gîndim :)

    RăspundețiȘtergere
  22. @Oana
    Sigur că vei fi acolo, n-am nici cea mai mică îndoială. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Felicitari pt cate si mult succes in tot ce faceto. Sper ca snteti bine si va doresc un week-end minunat, cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  24. @corinacretu

    Dragă Corina, şi ţie numai bine şi succes. Îţi mulţumesc pentru urări, mi-ar face mare plăcere dacă ai reuşi să vii la lansare, vinerea viitoare la ora 14.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mulţam, bine v-am găsit.
    Nu vreu sfaturi din alea :p
    O să citesc, da' am priceput deja.
    Nu vreau să particip la concursuri. Eu am concurs cu mine însumi. Urez şi pe această cale, succes juriului.
    N-am merite speciale, de unde?
    Faptul că sunt din Kiribati, ajută? :p
    Toţi gândim. Cumva.
    Am scris aiurea, răspunzând pe rând la "jacuze" :p
    Na fain, pân' la urmă, dau bani pă carte. Abia aştept. De chiar.

    Bun. Ies cu Dodo la plimbare prin zăpadă. În Arad nu-s doar pisici, sunt şi căţei serioşi :p
    Numai bine şi iertare pentru glume

    RăspundețiȘtergere
  26. @SkyRain

    Kiribati este un merit special în sine - e atît de departe încît nu sunt sigură că există :) Deşi ştiu că era într-o carte un personaj, fata consulului din Kiribati. O să-mi amintesc şi ce carte era.
    Şi cu ce ocazie la Arad? În plimbare cu Dodo? :)
    Trebuia să dau şi premiu pentru blog cu căţei - dar dacă nimeni n-a propus...
    Mai vedem.

    RăspundețiȘtergere
  27. cu mare drag as veni, dar cred ca voi fi la scoala atunci :( ... si n-as vrea sa lipsesc ca cineva mi-a promis ca-mi face cadou Quo vadis de Henryk Sienkiewicz! O voi gasi in librarii nu!? :)

    RăspundețiȘtergere
  28. @Ionut

    Asta e, nu pot concura cu setea de învăţătură şi cu Sienkiewicz :)
    Cartea mea va fi în unele librării, nu ştiu exact în care. Sigur o vei găsi la chioşcul de cărţi din faţa Muzeului Literaturii.

    RăspundețiȘtergere
  29. de încîntată ce-am fost aseară am uitat ce era important :
    SUCCES MAXIM la lansare
    regret motivele obiective ce nu-mi permit (fizic)să particip dar negreşit am să fiu on line susţinînd LANSAREA :), urînd nominalizaţilor succesuri fără număr şi juriului subiectivitate maximă şi binecuvîntată :)
    CELLA
    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  30. Cella, regret că nu poţi să vii la lansarea de vineri, dar sper că marţi vei fi la marea gală online.

    RăspundețiȘtergere
  31. Atunci marti voi fi si eu on-line. Sper ca nu m-ati inteles gresit ... nu vin pt ca astept cartea respectiva ci pt ca sunt la scoala, adica la munca .. cartea cadou este un bonus. Daca nu o gasesc in librarii, o comanda on-line face minuni!
    P.S. Am vazut nominalizarile ... doar ca e ceva bizar ... nu mai retin exact blogul ceva de se termina in lly apare cred ca la toate categoriile si sincer sa fiu nu vad de ce! Nu-s eu un priceput d-asta postarile mele sun infantile, dar macar stiu sa apreciez ceva placut sau interesant! Blogul respectiv ma lasa rece!

    RăspundețiȘtergere
  32. @Ionut

    Am glumit, sigur că trebuie să te duci la şcoală. Eu mă bucur foarte mult că îţi place să citeşti.
    Despre Lily, pot să-ţi spun că e o finţă misterioasă, care ştie multe. Mai ales despre lumea literară. Nu ţi-au plăcut cele două fragmente din "Sutana de gabardină"? Mă mir, aveam impresia că ai simţul umorului. Poate ai citit prea în fugă. Cît despre blog, e cam rece, într-adevăr, dar cred că e pe cale să schimbe ceva. Da, apare la multe categorii, dar asta nu înseamnă că va lua mai multe premii.

    RăspundețiȘtergere
  33. N-am înţeles de ce ar fi avantajaţi arădenii, dar părinţii s-au cunoscut, respectiv căsătorit, acolo, bunicii materni sunt în urbe - înhumaţi -, cei paterni - în judeţ, iar eu am fost suporter UTA câtă vreme m-a muncit microbul...

    RăspundețiȘtergere
  34. @Vania

    Arădenii sunt avantajaţi în acest caz de întîmplarea că eu m-am născut şi am crescut la Arad.

    RăspundețiȘtergere
  35. Atunci, plusez: Revenind din Oradea, ieri am fumat o ţigaretă în gara Arad...

    RăspundețiȘtergere
  36. @Vania

    Acum şapte ani, am fumat o ţigară în aeroportul din Beijing...

    RăspundețiȘtergere
  37. vreau si eu un premiu de consolare! :)) nu se poate face o categorie speciala doar pt mine? :D

    RăspundețiȘtergere
  38. Felicitari pentru carete cat despre vestile proaste sa nu ne grijim acum ca nu-i momentul.Sa ne bucuram de cartea ta, in a ne potoli setea de cultura!

    RăspundețiȘtergere
  39. Mulţumesc. Sper să se bucure cît mai multă lume de cartea mea. Cît despre "veştile proaste", ele sunt doar pentru cei care scriu pe negru - eu nu pot să-i citesc, deci au mai puţine şanse la premiu.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cristina, premiile se transmit live la cea mai nouă postare de pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  41. Lucia, am sosit de ceva vreme si tot m-am chinuit sa intru la postarea de sus si nu intelegeam ce se petrece. Acu' m-am prins, in sfarsit, pe unde sunteti. Baga un semn si pentru ceilalti, sa nu bajbaie ca mine!

    RăspundețiȘtergere
  42. Na, ca mi-a disparut in neant si comentariul! Daca nu apare, reiau.

    RăspundețiȘtergere
  43. ATENŢIE, TU LIO MONDE, PREMIILE SE DAU LA POSTAREA "Premiile fără canguri - transmisiune live" !

    RăspundețiȘtergere
  44. Simona, te aşteptăm dincolo cu un spici, că doar eşti Mama lor!

    RăspundețiȘtergere
  45. Multumesc din suflet. Ma simt foarte onorata. Vin cu siguranta vineri, dar probabil nu ajung fix la ora 14. De abia astept sa va revad.Inteleg ca o sa o vad si pe Simona, ma bucur foarte mult, si alti colegi din blogosfera. Multumesc inca o dat, o zi frmoasa!

    RăspundețiȘtergere
  46. @ corinacretu

    Corina, felicitări şi te aştept vineri. Lansarea va începe nu la ora 14 fix, ci la 14 şi 14 minute. Şi chiar dacă vii ceva mai tîrziu, noi te aşteptăm cu drag.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!