miercuri, 4 februarie 2009

Premii pentru juriu - ghid (la cererea candidaţilor)

Numeroşi candidaţi la premiile "Fără canguri" ne-au adresat întrebări în legătură cu juriul, exprimîndu-şi dorinţa de a-i premia pe membrii acestuia, desigur pentru meritele lor deosebite.

Suntem azi în măsură să răspundem la două dintre aceste întrebări:

1) Ce mănîncă membrii juriului?

Vă răspundem cu precizie: membrii juriului mănîncă. (Şi nu, fără răutăcisme, vă rog, membrii acestui juriu nu se mănîncă între ei.)

2) Ce beau membrii juriului?

O întrebare simplă, dar cu un răspuns complex, pe care încercăm să-l schiţăm aici:
Şampanie, cafea, gin cu tonic, apă plată cu lămîie, votcă, bere, ceai, whiskey, cafea, votcă, vin, ceai, campari-orange, votcă, pălincă, apă minerală, cafea, coniac, martini dry, votcă, şampanie.

Menţionăm că varianta "vodcă" este corectă, conform DEX. Şi varianta "whisky" este corectă, conform altor surse. Varianta "bourbon" este corectă doar în caz de secetă.

27 de comentarii:

  1. Varianta şampanie franţuzească este corectă tot timpul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Moet et Chandon nu strică la casa omului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da' văz că nu se-nghesuie distinşii candidaţi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei au zis că vor să premieze juriul, păi să-i vedem!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tăcere cehoviană... ce facem, doamna Lucia? Mai dăm premii? Sau dăm canguri?

    RăspundețiȘtergere
  6. Stefania,
    Cred că s-au speriat şi nu mai ştiu cînd vorbim serios şi cînd glumim.

    RăspundețiȘtergere
  7. ...cu profundă durere in zona sufeltului vă înştiinţez că deşi nu am decedat, sunt tot atât de absent de parcă aş fi făcut-o. Bat-o vina viaţă şi treabă, că nu-mi rămâne timp nici să-si şterg nasul de două ori, darmite să mai şi blogăluiesc.
    Un premiu, ceva pentru oameni ocupaţi? Absenţi dar bineintenţionaţi... Acum îmi dau seama că am ajuns să fiu asemeni politicienilor noştri, există bunăvoinţă, dar numai la cei absenţi.

    RăspundețiȘtergere
  8. @balinferi

    Ideea cu premiile pentru juriu a venit de la poporul bloguitor.
    Altminteri, ştiu, toţi suntem ocupaţi. Chiar acum, în timp ce-ţi scriu, conduc o şedinţă online în engleză, o bucurie, nu alta...

    RăspundețiȘtergere
  9. zacuscă şi sarmale din dovleacul simonei ionescu, plăcintă creaţă de pe mesteacăn, din ţara chioarului, pui tăvăliţi în unt şi ţinuţi la ruginit în cuptor, supă de vită cu ciuperci de pădure, halviţă şi castane coapte. ajung pentru toată lumea? :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mădălina, nu contează ordinea, ci cantitatea, ca să nu spun mărimea!

    RăspundețiȘtergere
  11. La alcoolicele alea mai toxice nu se oferă niciun distins nominalizat...e criză, monşer...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ştefania,
    Criză teribilă şi nici măcar n-am trecut absintul cel toxic, nici armagnacul, nici calvadosul...

    RăspundețiȘtergere
  13. Lucia,

    offf, zici ca nu conteaza cantitatea, bine, dar ceva calitate nu e rau sa fie acolo, ba chiar cu cat mai multa cu-atat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Calitatea e implicită, juriul nu bea orice poşircă :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu sunt prin zona.
    Ma prefac ca nu mananc. Sunt in pragul dietei (ca intotdeauna; cu tragism in voce).
    Campari Orange. Vin rosu.Cafea filtru. Cola zero.
    Ma-ntorc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Aici e secetă, dar, nefiind în juriu, degeaba visez la bourbon!
    Am trimis juriului o cafea pe mail. Dacă nu-i acolo, înseamnă că s-o fi vărsat pe drum...

    RăspundețiȘtergere
  17. @Yourvintagewardrobe

    Şi eu sunt mereu în prag. Tragismul este potrivit situaţiei, da, da.

    @Vania
    Mulţumim pentru cafea, a ajuns cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  18. Hmm, sa vedem: friptura de urs, friptura de fazan si manusi din balna pisiceasca - asta de inceput. Cafea, Lacrima lui ovidiu si tigari americane? Ei???

    RăspundețiȘtergere
  19. @Oana

    Eu fumez ţigări englezeşti. Restul ar merge.:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Cam scumpe alea englezesti pe criza asta, dar imi pun si funia pentru un Cangur :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!