luni, 2 februarie 2009

Ce ţară e asta?

Aţi tot auzit această întrebare sau aţi citit-o nu o dată. Sau chiar v-aţi întrebat ce se întîmplă cu plaiul mioritic de trei zile-ncoace (mă rog, mai mult de trei, asta e), cu arme care se fură, cu oameni împuşcaţi în plină zi, cu infractori eliberaţi ca să se opereze, cu salarii care cresc cu 5 la sută în loc de 50 la sută, cu un gunoier care dă lecţii actorilor... Mă opresc, deşi ar mai fi şi alte asemenea succesuri.
Deci, dragi copii, dacă vă întreabă cineva ce ţară este asta, să-i răspundeţi simplu: Este ţara lui Caragiale, a lui Urmuz, a lui Tristan Tzara şi a lui Eugen Ionescu.

31 de comentarii:

  1. Dar daca ne intreaba un copil, care nu stie de Caragiale, Urmuz, Tzara sau Ionescu, in ce tara traim?

    Apropo, nu mai departe de vineri, copilul de 12 ani ai unor amici m-a intrebat:
    "Ati vazut topul celor mai sexy femei din politica?" (Probabil vazuse la tv) "De ce credeti ca Elena Udrea e in afara concursului? Ca e frumoasa sau ca e gagica lui Sa traiti bine?" M-a blocat si nu am putut sa-i mai raspund decat cu "Tu ce crezi?"
    Daca pana si copiii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi, tara despre care gandim , ii alungase, rand pe rand...

    RăspundețiȘtergere
  3. ciudat, credeam ca-i ţara lu' Băsescu... nu de alta dar el aşa se poartă, ca stăpânul ţării

    RăspundețiȘtergere
  4. la ASTA nu obosesc să folosesc clişeul :
    ŢARA ASTA-I BINECUVÎNTATĂ !!!
    n-are ţara nicio vină , noi toţi avem ;
    trebuie să ne asumăm , ca la AA , şi să facem în ... mei CEVA ... orice depinde de fiecare din noi , acolo în pătrăţica noastră ;
    si pătrăţicile :) să fie interactive;şi cel mai lung drum începe cu un pas
    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, se poate spune şi aşa, dar eu nu la asta m-am gîndit.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Lilick
    Copiii spun lucruri trăznite :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Stelian Muscalu
    Aşa o fi, dar...

    @Cella
    Păi, asta facem. Sau încercăm.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu spun ca asta e Tara Minunilor. Si noi suntem ca si Alice. Ba crestem, ba ne micsoram... si tot ceea ce este nu este si tot ceea ce nu este, este... si avem un Rege care joaca si rolul Reginei si care se da in vant dupa trandafiri, si iepurasul micut (pleonasm ca sa intaresc ideea!)care face tot ceea ce ii spune Maiestatea Sa, palarieri nebuni, morse lacome ahtiate dupa scoici naive si o sumedenie de pisici de Cheshire!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Scarlet Aurora

    Da, la rînjete ne pricepem... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ţara în care totul e posibil :)

    RăspundețiȘtergere
  11. " - Dar eu nu vreau sa merg printre oameni nebuni, spuse Alice.
    - Oh, dar nu ai de ales. Cu totii suntem nebuni aici. Eu sunt nebuna. Tu esti nebuna.
    - De unde stii ca eu sunt nebuna?, intreba Alice.
    - Trebuie sa fii, raspunse pisica. Altminteri nu te-ai afla aici" :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Depinde care parte a lucrurilor o privim,sau ne-o arata.Atunci cand va fi aratata,de catre media,partea buna a lucrurilor,atunci prin efect de avalansa,binele se va amplifica.Dar asta este utopie(ca televiziunile sa renunte la maniera actuala de castig....:(((( )

    RăspundețiȘtergere
  13. @Elisa
    Din păcate, aici nu putem da vina pe media. Dacă viaţa noastră n-ar mai fi dominată de absurd, televiziunile şi-ar schimba "maniera".

    RăspundețiȘtergere
  14. Este tara lui Eminescu, Caragiale, Arghezi, Hogas dar este si tara lui Papura Voda, al multiubitului Basedinte si a intregii cohorte de excroci cu staif, ce au adus hotia la rantg de cinste, este tara norodului astuia napastuit si cocosat de necazuri si greutati, si este si tara celor ce-au fost nevoiti s-o paraseasca pentru a-si intretine familiile in tara, jinduind si ducand dorul meleagurilor lor strabune, este tara romanilor care-si duc traiul de pe-o zi pe alta, avand mereu grija zilei de maine, este tara mea, pe care-o ador, cu frumusetile ei, cu bogatiile ei, chiar daca apartin altora, cu oamenii ei cu suflet curat, cu traditii si folclor neasemuite, este tara poetului, a muzicianului, a truditorului ogorului, a muncitorului din fabrica, a pruncului de la sanul mamei, este tara ta, tara lui, tara ei. Si-o iubim, ca-i a noastra! Nu-i iubim pe cei ce ne fura, ne batjocuresc, ne umilesc si ne injosesc ci numai pe cei ce ne fac cinste si-i fac cinste tarii asteia!
    Mi-a placut un eseu despre romani al unui tanar oltean:
    http://dimulescu.blogspot.com/2009/01/romanii-acesti-prosti-ai-satului-global.html
    O seara plina de zambete!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Nea Costache
    De acord, dar să nu amestecăm lucrurile. Eu am scris aici despre ţara lui Caragiale, Urmuz, Tristan Tzara şi Eugen Ionescu.

    RăspundețiȘtergere
  16. E ţara lui Eminescu, Nichita Stănescu, Caragiale, Urmuz, Tristan Tzara, Eugen Ionescu, Brâncuşi...
    Da' e şi ţara lu' Lily... Nu?

    RăspundețiȘtergere
  17. De când staţi voi de vorbă pe-aici, a dat şi Dragnea "beer" cu fugiţii!
    He he he... hi hi ho ho...

    RăspundețiȘtergere
  18. @Ştefania
    Am văzut! Confirmă ce ziceam, dadaismul e în toi, absurdul între noi, iar Caragiale peste noi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Da, am sesizat dar... m-a luat valul!

    RăspundețiȘtergere
  20. păi ce ne-ar mai rămîne-atunci ... hai să resuscităm Cabaretul Voltaire :(
    da' p-aici nu ca ACEIA care şi-au "externalizat" lihamitea şi sila;
    dada naţionalistă ;)
    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  21. Aceasta este, chiar ea, şi neamul meu cel românesc

    RăspundețiȘtergere
  22. Putem să resuscităm noi câte pisici moarte dorim! Nu ne bagă nimeni în seamă! Aţi văzut voi, zilele astea vreo "luare de opinie" de la aşa zişii lideri de opinie, de la aşa zisele "elite culturale" la mare modă astăzi?
    Cât despre bugetul de la Cultură... Realitatea TV nici nu s-a obosit să-l menţioneze! N-au avut timp, că îşi dădea unul demisia în direct... cică demisia de onoare... Haida de!

    RăspundețiȘtergere
  23. Scuze, am cam lipsit de aici, am între timp o discuţie pe skype cu Scoţia şi Canada, nu v-aş dori să fiţi în pielea mea :)

    Bugetul culturii? 0,16 parcă? nici nu se vede... De aia n-au zis eolienii de el.

    RăspundețiȘtergere
  24. eu sunt mai necurioasă din fire ;) da' m-aţi făcut de vre-o cîteva zile din cale-n afară :)
    rogu-vă (dacă-i public să ştim şi noi)
    cine-i misterul ăsta : Lily ??? ( stau mult mai bine cu X-i decît cu Y-greci :) )
    apreciaţi măcar că m-am ţinut tare,n-am întrebat niciunde deşi am pus un semn de carte subiectului :)
    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  25. BUGETUL ESTE “BOGAT”: DE CE MINTE BOC?

    Am niste informatii de-a dreptul socante legate de buget.

    In “visterie” exista bani cu mult mai multi decat incearca penibilul Boc sa transmita.
    Altfel spus, exista bani nu doar pentru salarii (nu ma refer atat la respectarea promisiunilor electorale- am firestile rezerve fata de ele- cat la aplicarea legilor votate de Parlament anul trecut) dar si pentru investitii, si pentru agricultura, si pentru invatamant si pentru sustinerea cel putin “decenta” a Romaniei in conditiile unei cresteri de aproximativ 3,5% (nu 2%, cum s-a anuntat) si pentru multe altele.

    Cand afirm ca bugetul este “bogat”, am in vedere toate celelalte elemente care se iau in calcul (deficit de cont curent, etc). Nimic nu arata ca Romania ar fi in criza - dimpotriva- dar ca ar exista riscul sa intre in criza DACA NU SE FOLOSESC BANII EXISTENTI SI S-AR APLICA ASA-ZISUL “BUGET DE CRIZA”.

    Socul cel mare vine din incapatanarea lui Boc (din punctul meu de vedere, este clar ca asculta de ordine) de a lansa false semnale (altceva nu poate face) legate de “problematica financiara”, care nu exista.
    Tot ce mai poate este sa incerce instalarea haosului inainte de a veni cu proiectul de buget (unde va trebui sa spuna adevarul, neputand “ascunde” banii caci liberalii stiu bine ce au lasat in urma si ar reactiona; nu pare “ciudata” tacerea lor?; asteapta, la panda, sa minta Boc CU ACTE).

    Ceea ce am spus explica PARTIAL demisia lui Dragnea de la MAI (din ratiuni perverse, care nu mai au nevoie de detaliere, Boc refuza sa dea Armatei si Internelor sumele necesare- la fel, agriculturii- ceea ce e oribil).
    Asta explica si tacerea cel putin suspecta asupra proiectului de buget, si batalia surda, din interiorul guvernului, pentru bani (care exista, fara probleme).

    P.S.
    Despre Serghei Gorbunov si “cestiuni arzatoare”- in curand.
    Deocamdata, doar atat:
    Chiar nu e clar cine este acest om si ce greseala au comis cei care l-au implicat in “cazul Brasov”? (un al doilea motiv- mai sunt!- pentru demisia lui Dragnea, care a inteles ce tip de “pericole pasc” prin preajma, preferand sa se intoarca, pe ultimii metri, la CJ).

    Mutatis- mutandis, mai tine cineva minte imensa gafa comisa, cu niste ani in urma, cand a fost anchetat un “traficant de droguri”- in felul acesta “dandu-se la iveala” o identitate care trebuia sa ramana, aparent, legata de zona infractionalitatii?

    Intr-o ordine conexa de idei: nu se uita nimeni cu atentie la imaginile transmise, CU INSISTENTA, pe Antena 3, legate de cele doua arestari ale lui Gorbunov (cea din 2004 si cea de acum)?
    NU se uita nimeni la figura individului arestat, de fiecare data, in parte?

    RăspundețiȘtergere
  26. @Cella

    Nici noi nu ştim prea multe despre Lily. Are un blog, dar destul de nou şi, personal, nu m-a impresionat. Dar a nominalizat-o un membru al juriului, scriitorul Denis Dinulescu, la a cărui părere ţinem foarte mult. El îi cunoaşte mai bine activitatea. Se pare că Lily o cunoaşte şi pe Ştefania, dar nu ştiu nimic foarte sigur.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!