luni, 27 aprilie 2009

Să candidez? Ideea îmi place tot mai mult... (3)

Ştiu că trebuia să postez o declaraţie de presă, dar azi am avut tot felul de treburi complet neprezidenţiale. Mai degrabă literare şi jurnalistice. Şi casnice. Iar în restul timpului, recunosc, am dormit. Şi preşedinţii dorm, nu-i aşa? Dar vă asigur că şi în somn am vegheat la respectarea Constituţiei!

În aceste zile m-am gîndit intens la program, şi am ajuns la concluzia că, în cazul alegerii mele, datorită viziunii mele novatoare privind conducerea ţării va fi nevoie de o masă mult mai mare şi de multe scaune în plus în sala de la palatul Victoria unde se ţin şedinţele de guvern. Şi în sala de consiliu de la Cotroceni, fireşte. Am mulţi prieteni, să-mi trăiască şi nu vreau să nedreptăţesc pe nimeni. Numai în domeniul culturii cîte ministere ar trebui create! Ministerul Poeziei, Ministerul Muzicii Simfonice, Ministerul Rock-ului, Ministerul Gramaticii, ca să numesc doar cîteva. Şi, desigur, viaţa ne va arăta de ce ministere ar mai fi nevoie pentru ca ţara noastră să nu fie numai demografic a şaptea din Europa. Dar problema mesei de guvern şi a scaunelor este de maximă importanţă şi cum nu va fi timp pentru achiziţionarea prin licitaţie publică, eu propun să fie aleasă calea încredinţării directe. Nu se poate ca printre bloggeri să nu fie cineva care are în familie sau cunoaşte vreun producător de mobilă!
Aş mai putea spune multe despre program şi despre campanie, dar, după ce am văzut recentele sondaje, cred că pot să-mi permit să mă relaxez un pic, să mă ocup de proiectele mele literare. Dar nu abandonez ideea candidaturii mele independente, vă asigur!
Vreau să vă mulţumesc din nou pentru încrederea pe care mi-o acordaţi şi pentru entuziasmul cu care aţi primit ideile mele - spuneam eu că trebuie să trec limba de lemn în CV :))- şi vă promit că n-am să vă dezamăgesc.

P.S. V-am spus că azi, printre alte îndeletniciri, am dormit. Şi am visat. L-am visat - n-o să vă vină să credeţi - pe Traian Băsescu. Plîngea. Şi plîngea...

15 comentarii:

  1. pt mine nu trebuie scaun la guvern prin natura functiei voi fi 360 de zile plecat pe meridianele globului.iar base lasa-l sa planga.ca maine iar rade pupicuristi deja lucreaza la un sondaj de opinie care sa-l situeze pe la 50%din electorat

    RăspundețiȘtergere
  2. Va compatimesc pentru momentul de visare, desi lacrimile prezidentiale presupun ca v'au asigurat totusi un oarecare confort... Sunteti a doua persoana pe care o aud avand reverii mai mult sau pai putin cotroceniste si ma gandesc ca asta e motivul evolutiei din sondaje a presedintelui... scade in optiunile de vot, creste in imaginatia romancelor... :D
    P.S. La Ministerul Gramaticii ma bag oricand, sunt dispus chiar sa dau proba de lucru pentru asta, si al dracu sa fiu daca nu o iau puratator de vorbe pe Eba, numai asa, ca s'o fac de ras!

    RăspundețiȘtergere
  3. Codeus
    Măcar un taburet tot îţi trebuie că la două-trei şedinţe va trebui să participi.

    DSN
    "Moscova nu crede în lacrimi". Nici eu.
    Da, la Ministerul Gramaticii... De ce nu? Dar fără EBA, că nu are blog!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu te-a sunat să-ţi ofere nimic contra unei eventuale retrageri din cursă? La Băsescu mă refeream. Săracul... În curând nu va mai avea nici măcar lacrimi :D

    RăspundețiȘtergere
  5. apropo vroiam sa te intreb de mult.ca am povestit cu varamea de tine si mi-a zis ca ea de un scriitor Verona stie parca Traian Verona a zis varamea, eu am uitat prenumele.vreo legatura intre tine si el Lucia?

    RăspundețiȘtergere
  6. codeus

    Traian Verona nu există. Traian Băsescu există, dar nu e nicio legătură între mine şi el. Există un scriitor Dan Verona, tot fără legătură cu mine. Nici cu pictorul Arthur Verona care are o stradă în Bucureşti nu am nicio legătură. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ei doar ti-am zis ca am uitat eu prenumele.deci Dan Verona.ok a si mi-a mai zis ca si de un cosovei stie iar am uitat eu prenumele dar de Stefania nu a auzit..e de 56 de ani vara mea.asa ca sunteti aprpriate ca varsta

    RăspundețiȘtergere
  8. Codeus

    Poetul Traian T. Coşovei este soţul Ştefaniei.

    RăspundețiȘtergere
  9. 1) lacrimile lui Basescu din vis nu erau de tristete pentru pierderea scaunului de la Cotroceni. Ele erau lacrimi de crocodil ce mascau satisfactia ca mai sta inca 5 ani pe acel scaun. Erau la fel cu lacrimile varsate la anuntarea retragerii lui Stolojun si lasarea libera calea pentru ocuparera ei de cel ce avea imperios necesar de functia suprema pentru a masca relatiile lui cu securitatea si camuflarea proceselor de coruptie cu vanzarea flotei.
    In privinta candidaturii dvs. va asigur de pe acum ca ma voi obosi sa ma duc la vot pentru a va sustine, dar nu o voi face pentru altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  10. N. Raducanu

    Increderea dumneavoastra mă onorează.
    La fel ca şi dumneavoastră, nu cred în lacrimile lui Băsescu, nici măcar în cele onirice :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit si eu. Acum cuget!

    RăspundețiȘtergere
  12. Deoarece in palmaresul dv. nu exista flota vanduta sau incendiata,, fatuca cu succesuri, cascioare in dotare si conturi grase, va sustin din inima. Un alt argument pentru care va sustin, ar fi acela ca nu va sta-n putinta de a face aluzii la sex ziaristelor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nea Costache

    Mulţumesc pentru sprijin :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!