sâmbătă, 4 aprilie 2009

Se caută scriitori

Găsitorului bună recompensă :)

Hai să încep epic.
Astăzi, trei scriitori români contemporani, membri fondatori ai „Premiilor Lili”, însoţiţi de administratorul general al organizaţiei, au efectuat o vizită de lucru la Centrul Cultural Ogrezeni, pentru a constata stadiul pregătirilor şi a lua măsurile necesare în vederea marelui Festival literar Lili, care se va desfăşura din mai pînă în septembrie.
Au fost luate următoarele decizii importante:
- Festivalul va fi inaugurat, probabil, la sfîrşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, în Bucureşti.
- Prima lectură publică din festival va avea loc la Ogrezeni, în ziua de 24 mai, ora 11,30.
- în afară de premiile anunţate deja, mai oferim, graţie colegului nostru Dan Mircea Cipariu, membru fondator, nefumător, 10 exemplare din „Scriitori pe Calea Regală” (album + CD).
- data viitoare nu mai bem cola.

De asemenea, a fost adoptată prin consens şi o decizie extrem de importantă, cu consecinţe, sperăm, benefice pentru literatura română:
Aceia dintre voi care scriu proză, poezie, teatru, eseu şi vor să participe la Festivalul Lili sunt invitaţi să trimită texte, însoţite de un scurt cv, pe adresa premiile.lili@gmail.com
.
Textele, după ce vor fi citite de unul sau mai mulţi dintre membrii fondatori, vor fi postate pe blogul Premiile Lili şi supuse dezbaterii publice. Aşteptăm comentariile bloggerilor. Desigur, membrii fondatori îşi vor exprima şi ei părerile.
Va fi, deci, un adevărat cenaclu online. Autorii celor mai bune scrieri vor fi invitaţi să citească în cadrul Festivalului Lili.
Oricine poate participa (cu excepţia scriitorilor consacraţi).

Aşteptăm textele!


În imagine, doi membri fondatori ai Premiilor Lili: Ştefania Coşovei şi Denis Dinulescu, în faţa Centrului Cultural Ogrezeni.

27 de comentarii:

 1. Doamnă, da' scriitorii ăştia din imagine par cam prea... consacraţi...:))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt chiar fondatori, scrie acolo, de ce nu citiţi tot, doamna Ştefania?

  RăspundețiȘtergere
 3. Adica un fel de concurs de amatori daca aia consacrati nu au voie.Ei Lucia vrere este da nu este putere.pa cand gandesc ca as scrie ceva ma lasa talentul,sau ma chinuie dupa caz.io va urez succes.pt ca mai sunt talentati in tzara asta destui dar nu toti au sanse si voi le oferitzi aceasta sansa.Sibilla ar trebui sa-si publice o carte ca talent are cu carul da pe dinafara

  RăspundețiȘtergere
 4. codeus
  Nu e pentru amatori neapărat, e pentru scriitori tineri, care au debutat sau nu, dar încă nu s-au afirmat. Am găsit destul de mulţi pe net, sper să-i intereseze oferta noastră.

  RăspundețiȘtergere
 5. 1. Cum ati ajuns la acest nume pentru premii?
  2. Mi se pare o initiativa EXCELENTA. Probabil sunt zeci de scriitori talentati si refuzati pe capete de edituri. Ma bucur ca le dati o sansa.
  3. Pe cand dezbaterea despre scriitori romani contemporani? Eu citesc momentan ceva de care sunt pur si simplu fascinata! Si mai am o lunga lista de recomandari cu care voi continua.

  RăspundețiȘtergere
 6. @lady2bug
  Lili este un personaj important în lumea literară :)
  Da, vrem să-i sprijinim pe tinerii care scriu - sunt mulţi pe Internet -, dar nu au curajul sau şansa de a deveni cunoscuţi. Refuzaţi de edituri, dezamăgiţi sau timizi - noi vrem să le oferim posibilitatea nu numai de a se prezenta în public, dar şi de a fi publicaţi.
  Dezbaterea o facem oricînd ne adunăm mai mulţi interesaţi. Am putea să încercăm chiar diseară, dacă avem cu cine.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ok, o sa preiau si eu mesajul diseara. Acum am scris deja o bazaconie :( Cred ca se vor gasi cativa doritori :)) Pot primi recompensa daca aduc trei scriitori? :P

  RăspundețiȘtergere
 8. Am anuntat pe facebook, pe twitter si pe tentativa de blog a sotului meu. Acum asteptam :D

  RăspundețiȘtergere
 9. ha ha ha.E buna asta cu tentativa de blog.as vrea sa-l vad si eu sa vad daca ai dreptate..As fii curios ce comentariu a avut sotzul de facut la eticheta asta.bravo Oana..P.S. nu toti s-au nascut campioni nu-i asa?

  RăspundețiȘtergere
 10. Doamnă, poate să participe şi Laura Andreşan? Că tocmai ce-a debutat. Se cheamă că nu e profesionistă...

  RăspundețiȘtergere
 11. @Oana
  Mulţumesc mult!
  @codeus
  Nu, nu chiar toţi
  @Stefania
  Sigur că da, dacă ne trimite un text şi constatăm că e bun, de ce nu? :)))))))))

  RăspundețiȘtergere
 12. am zis la acasa lui despre faptul că susţin :)

  vreau doar să-mi exprim o supărare off topic : avem scriitori încă în viaţă pe care se pare că i-am cam uitat :( se duc, ca mîine şi iar începem cu blestematele de ferpare publice(cît le detest)
  am hălăduit în virtual azi şi n-am găsit un loc unde să-i zic LA MULŢI ANI lui Romulus Vulpescu pe care-l preţuiesc foarte mult
  n-am găsit ... aşa că l-am aniversat de una singură (re)citindu-i poemele şi închinîndu-i în eter un pahar de vin roşu întru sănătate
  poate gafez, să fiu iertată, certată, expulzată ...
  suntem contemporani cu LITERATURA şi trecem "graţios" mai departe ... tot mai departe :(

  RăspundețiȘtergere
 13. Felicitări! Să fie cu noroc şi într-un ceas bun! Super iniţiativa. Dacă o promovez şi eu, ca un susţinător de pe margine, te superi?

  RăspundețiȘtergere
 14. Haladuieste suflete pe cele maluri/si uitate la cele ramuri/haladuieste suflete pe cele pagini/si uitate cum trec ani.Pt toti cei care stiu sa imbatraneasca frumos.

  RăspundețiȘtergere
 15. eu
  mulţumim de promovare! dar de ce de pe margine? te aşteptăm şi cu texte!

  RăspundețiȘtergere
 16. Codeus
  în poezia ta vrei să spui "uitate" sau "uită-te"? că nu prea are sens poemul...

  RăspundețiȘtergere
 17. @eu
  Te trecem la bloggeri susţinători, pe blogul premiilor Lili. Şi, vorba Ştefaniei, te aşteptăm şi cu texte!

  RăspundețiȘtergere
 18. va cer scuze.pt greseala.Stefania sunt doar niste ganduri asternute la repezeala aici pe blog provocate de comentariile din postul asta si hai sa schimbam putin "si te uita la cele ramuri".acuma voi sunteti oameni de litere eu sunt doar un om simplu care din pacate am si lacune.sper ca acum a primit sens ce am scris.

  RăspundețiȘtergere
 19. o să-mi adun toată îndrăzneala şi o să-ţi trimit un text:-)

  RăspundețiȘtergere
 20. @hadean
  N-ai nevoie de prea multă îndrăzneală, ştiu că scrii bine. Aştept textul!

  RăspundețiȘtergere
 21. O să trimit Povestea Filomelei Pizdrintz. E gata, caut doar editorul. Am publicat o parte din ea pe blog. E cam licenţioasă.
  Ştiţi vreo editură care nu-mi cere bani mulţi şi care îmi face şi distribuţie? Cărţile de poezie le-am împărţit eu pe la prieteni.
  Am făcut o singură lansare la Oraviţa. :) Cu Cartea de sidef.

  RăspundețiȘtergere
 22. @ Gabriela Savitsky
  Partea cu distribuţia este cea mai complicată, dar sper să se rezolve şi asta. Sigur, trimite-ne textul!

  RăspundețiȘtergere
 23. Ma bate gandul sa-mi incerc si eu norocul! Pot fi si povestiri deja aparute pe blog?

  RăspundețiȘtergere
 24. cat de neconsacrati sa fie scriitorul. adica eu mai apar pe ici pe colo, mai un premiu, mai o antologie, dar nu pot zice ca sunt consacrat. am voie sa particip sau stau pe bara ca un covor asteptandu-si batatorul pe spinare?:)
  fruumoasa initiativa, apalauze

  RăspundețiȘtergere
 25. Alexander, eşti binevenit! Aşteptăm textul prin e-mail la adresa publicată pe blog.

  RăspundețiȘtergere

Click pe poză!