sâmbătă, 25 aprilie 2009

Să candidez? Ideea îmi place tot mai mult... (2)

Constat că prietenii mei mă susţin şi, în cvasiunanimitate, aprobă ideea candidaturii mele la preşedinţie. De aceea m-am gîndit să vă spun cîteva idei care (în eventualitatea că mă voi decide să candidez) vor sta la baza programului meu în campania electorală şi chiar după.
În primul rînd, cîteva „idei de-a gata” din politica internaţională, pe care va trebui să le adaptez la specificul şi tradiţiile locale.
Ca un omagiu lui Coluche, care a candidat la preşedinţia Franţei, voi prelua un punct din programul lui, şi anume acela care prevedea prelungirea bulevardului Saint Michel în ambele sensuri, pînă la mare. Cred că bulevardul Magheru s-ar preta. Sau Ştefan cel Mare.
Ar mai fi şi Lio, o cîntăreaţă care nu ştiu să fi făcut politică, dar are idei foarte sănătoase şi sunt convinsă că veţi fi de acord. Ea propunea să fie abolită munca şi în loc de muncă să se facă dragoste. În condiţiile crizei de azi, cu şomajul în creştere, mi se pare o idee salutară.
Desigur, trebuie să vedem dacă o asemenea lege poate fi adoptată fără modificarea Constituţiei, dar eu cred că vom reuşi s-o implementăm. Vom cere, desigur, avizul Curţii Constituţionale, care oricum nu mai e la fel de activă ca anul trecut.
Deocamdată atît, pentru că nu vreau ca adversarii să-mi fure ideile şi să le folosească în programele lor, dar şi pentru că aştept propuneri din partea voastră.

În ceea ce priveşte politica de cadre, ca să folosesc această expresie nostalgică, vă asigur cu toată seriozitatea că nu voi apela la mapa profesională. În niciun caz.
Mă cunoaşteţi deja, ştiţi că sunt o persoană cu principii. Vă promit că voi rămîne fidelă principiilor mele şi îmi voi promova prietenii, în mod subiectiv şi pentru că aşa vrea muşchii mei, în toate posturile de răspundere. Recunosc că m-am inspirat puţin din politica unui mic om de stat contemporan, care a spus că nu poate lucra cu oameni care nu au încrederea lui. Aşa este, aplauze! Aşa voi face şi eu. Am încredere în prietenii mei, deci îi voi numi unde vreau eu.
Desigur, va trebui schimbată legea de organizare a Guvernului. Sunt prea puţine ministere şi eu am mulţi prieteni. Sugerez deci splitarea ministerelor în mai multe ministere mici şi drăguţe. De asemenea, vor exista ministere noi, create pentru a răspunde nevoilor societăţii noastre. Din acelaşi motiv vor dispărea unele ministere, ca de exemplu Ministerul Muncii (devenit caduc odată cu abolirea muncii), care va fi înlocuit cu două ministere nou create. Vom avea şi un minister mamut, Ministerul Medicinei Interne, creat prin comasarea Ministerului de Interne cu Ministerul Sănătăţii. Ministerul Turismului va fi împărţit în cinci ministere: Ministerul turismului intern, Ministerul turismului extern, Ministerul turismului ecumenic şi Ministerul turismului de wellness. Al cincilea va fi Ministerul Relaţiilor Sexuale. Ministerul Finanţelor va avea un departament nou creat, Departamentul orgiilor financiare. Poate e cazul să devină minister separat. Ne vom mai gîndi. Ministerul Agriculturii se va împărţi şi el în mai multe ministere, dintre care menţionez Ministerul Vinurilor şi Berii şi Ministerul coniacului de prună. În aceeaşi logică se va împărţi şi Ministerul Justiţiei. DNA va deveni Ministerul Şantajului.
După caz, vor putea fi create noi ministere. Ştiţi doar, am mulţi prieteni.
A, şi să fie clar. Precizez, pentru eventualitatea că nu aţi înţeles: Guvernul va fi format exclusiv din bloggeri. Şi bloggeriţe, evident. Tot din blogosferă vor fi selectaţi şi consilierii prezidenţiali.
Aştept propunerile voastre. În măsura în care îmi voi clarifica ideile (am băut un Gewürztraminer excelent!), voi reveni cu noi detalii.
UPDATE: Ideile s-au clarificat. Noaptea e un sfetnic bun, nu-i aşa? Am avut mai multe runde de negocieri şi, după cum puteţi citi în comentarii, se cunosc deja viitorii titulari ai unor ministere importante şi chiar primul ministru. A devenit însă evidentă necesitatea de a crea alte noi ministere, ceea ce nu vom întîrzia să facem.

102 comentarii:

  1. Lucia, tradu-mi ce ai băut.

    RăspundețiȘtergere
  2. SkyRain

    Aşa îl cheamă. e un vin alb, demisec, foarte parfumat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Înţeleg, te-a furat :p

    RăspundețiȘtergere
  4. SkyRain

    Nu, deloc. De ce, ţi s-a părut ceva greşit în ce-am scris?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu. Dar ai uitat Ministerul Blog, Ministerul Teatru, Misterul Poeziei :) şi alte mistere.

    RăspundețiȘtergere
  6. SkyRain

    Astea sunt implicite. Dar am să precizez, după ce mai adun şi alte propuneri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mini-sterul Dropiilor şi al Canguruţilor, neapărat. Mă pui şef la locomotive? pliz

    RăspundețiȘtergere
  8. hac... daca mai bei un gewurz...imi rup limba.poate reusesti sa desfiintezi toate ministerele la ce bun atata.ramane presedintia cu a ei cohorta.disfiintzam si parlamentu'ca si asa dorm pa bani nostri.si sa vezi cum facem autostrazi intr-o veselie cu bani economisiti.sa te tii trai pa vatrai.

    RăspundețiȘtergere
  9. SkyRain
    Poate acceptă Ştefania ministerul ăsta, că la cultură n-a vrut. Sigur că da, vei fi ministrul locomotivelor cu aburi. E bine aşa?

    RăspundețiȘtergere
  10. codeus
    Nu pot să desfiinţez ministerele. abia le-am înfiinţat. Ar da impresia de instabilitate şi iar ne scad ăia ratingul de ţară.

    RăspundețiȘtergere
  11. M-aş simţi împlinit la locomotive cu aburi, da. Ş=, adică :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ahaaa. Deja vad ca intri puternic in scena. Ai si vreun program pe minim 40-50 de ani? :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Lilick

    Nici chiar aşa! Vreo 10-15... :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru chestii despre canalizare, sanitare, conducte, cum le mai spune? Dude? Ar trebui Mini, dar mini, Ministerul Duda.

    RăspundețiȘtergere
  15. SkyRain

    Voi studia chestiunea, deşi mi se apre o dudă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Da. Daca e pe alese, te rog, te rog, te rog...poti sa ma pui pe mine la Ministerul Orgiilor Financiare (il facem minister ce naiba, suna important)???? Jur ca ma pricep:)) Intreaba-l pe sotul meu.:))
    Si sustin pana in panzele albe ideea preluata de la cantareata aia. :D
    Si ca o vasnica reprezentanta a tinuturilor vrancene, cred ca pot oferi niste consiliere sanatoasa si la Ministerul Vinului. Pentru un onorariu corespunzator evident:)
    Pot sa fac cumul de functii?:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Ministerul Duda mi-l dai mie, da? Îl bag la locomotive, la (ră)suflători.

    RăspundețiȘtergere
  18. La Ministerul Vinurilor si Berii aveti pe cineva?

    RăspundețiȘtergere
  19. lady2bug

    Îl facem minister, de acord, dar nu sunt sigură... aveam un candidat... mai vedem.
    la ministerul Vinurilor e liber. Cu sau fără sifon.
    Eu nu sunt de acord cu cumulul, păi atunci de ce înfiinţez atîtea ministere?

    RăspundețiȘtergere
  20. Auci se aglomereaza si la Ministerul Vinului. Tre' sa ma decid repede ca altfel raman fara ciolan.

    RăspundețiȘtergere
  21. Şi io vreau la Orgii Financiare :p găseşte-mi ceva... Orgie să fie. Şi cumul de funcşii, sorry, era ţ, aşa cum prea bine zice ladz2bug. y, na, am greşit iar :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Oarecum offtopic: http://blogolteanu.wordpress.com/2009/04/25/printre-mediatori-film-de-atmosfera/

    S-ar putea inscrie la festival? Mie mi-a placut :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamnă ministru, domnilor miniştri, vă rog, nu vă mai certaţi pe posturi că sunt destule. La nevoie, mai înfiinţăm.

    RăspundețiȘtergere
  24. Da, am decis sa ma sacrific. As putea prelua justitia. La ce aberatii am citit in noile coduri...mai prost de atat nu cred ca le pot face. Si, cum ii sta bine unui viitor ministru, fac si o promisiune: el a zis 15 mai? Eu spun: le adoptam pana la 1 mai.
    Si apoi...daca ma gandesc bine, ministerul asta e aducator de mari "satisfactii". Niciodata nu strica putin control, sa vada oamenii ce patesc daca nu-s cuminti. Apoi sa indrazniti sa nu ma votati la urmatoarele alegeri!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu conteaza,sa pot sa scriu in CV fost ministru!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ioai, Lucia, pune-ne pe toţi premieri, o fi fain, zău. io păstrez locomotivele, nu uitaţi :)
    Glumeam, of mă, pe ce lume trăim?

    RăspundețiȘtergere
  27. Doamna Presedinte, care mai e farmecul daca nu ne certam pe ciolan?:)) Pai asta-i politica?
    Acum e momentul. Nu ma culc pana nu mi se garanteaza postul:))

    RăspundețiȘtergere
  28. lady2bug
    Bine, vei fi la justiţie. Dar pînă mîine să-mi aduci un plan de reorganizare a DNA ca Minister al Şantajului.

    RăspundețiȘtergere
  29. Lilick

    Mă uit acum, în principiu nu văd de ce nu.

    SkyRain,
    Am zis la locomotive. Cu aburi!

    tony
    Uite, s-a eliberat ministerul Vinului.

    RăspundețiȘtergere
  30. Oooo, e simplu. Treaba e ca si facuta:)) De cei dinaintea mea. Eu cel mult, pot sa accentuez pentru cei care n-au priceput inca.:D

    Deci, sunt fericita, pot sa-mi trec asta in cv?
    Va multumesc pentru subiectivism doamna Presedinte.

    RăspundețiȘtergere
  31. Aburi am :)
    Pun în siviu, ministru.
    Codeus, dormi? E nevoie de noi acu'

    RăspundețiȘtergere
  32. Acum in calitate de nou ministru al justitiei, va garantez ca va trece si legea privind abolirea muncii. Nu mai cerem niciun aviz al Curtii Consitutionale, noul ministrul spune ca e suficient avizul lui. Am zis.

    P.S. Vezi ce inseamna sa fii treaz la ora potrivita?:))

    RăspundețiȘtergere
  33. Sunt Domnul Ministru al Vinurilor si Berii.Pun imediat o taxa de 1 euro pe fiecare litru vandut.Asta ca sa ies si eu din datorii,sa nu mai fiu stresat!

    RăspundețiȘtergere
  34. Mă bucur că noii miniştri dovedesc iniţiativă şi spirit de răspundere.
    Succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  35. Sa nu uit sa-mi iau o masina suparata!

    RăspundețiȘtergere
  36. tony

    Ne mai gîndim la maşini. Poate facem un guvern Eco şi mergem numai cu trotineta sau bicicleta. Sigur, eu va trebui să-mi iau un Rolls-Royce, protocolul obligă.

    RăspundețiȘtergere
  37. Imi iau un Hummer si dupa aceea facem economii.

    RăspundețiȘtergere
  38. tony

    La urma urmei, răspunzi de ceea ce faci la minister, aşa că poţi să-ţi iei Hummer-ul.

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna seara! Sau buna dimineata! ;)
    Ce dragut!
    Vad de ceva timp ca pe aici se ”aranjeaza” ceva! Si observ ca se merge pe...blogotisme!
    Am stat deoparte, ca de fiecare data, dar m-am hotarat sa renunt...vreau si eu! Mai aveti ceva disponibil? Ca sivi gasesc! Un post, acolo...de sub secretar...ca de aici iese profitul...din condei :)
    Promit ca impart si am grija si in campanie! :)
    Fac eu ceva...pixuri, brichete

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna seara! Adica buna dimineata! Aici se impart ministere, fac si eu o alianta daca fara nu se poate!

    RăspundețiȘtergere
  41. GS
    Bună dimineaţa! Sigur că da, se împart ministere, facem şi alianţe. Ce ziceţi, să candidez? Vedeţi că idei am :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Despre viaţă

    Sigur, ţine aproape, se aranjează. Nişte brichete n-ar strica. Pixuri nu, că au microfoane :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Am si o optiune! As prefera Ministerul Dezvoltarii Bunastarii. Bineinteles, cineva trebuie sa se ocupe de crearea bunastarii ca doar n-o sa ma ocup eu de toate!

    RăspundețiȘtergere
  44. GS
    Ministerul Dezvoltarii Bunastarii? Sună bine, sună a fonduri UE, aţi ştiut ce să cereţi. Sigur că da, cu plăcere! Sau ar fi mai bine să vă desemnez Prim-ministru? Ce ziceţi?

    RăspundețiȘtergere
  45. Pixuri si brichete am dar sunt din 2000 de la liberali. or mai fi bune? Da' eu stiu, daca ma dau astia la dna?

    RăspundețiȘtergere
  46. GS
    Nicio grijă, DNA se reformează şi devine Ministerul Şantajului.

    RăspundețiȘtergere
  47. premier mi-ar placea da' sa fim doi ca acum si sa raspunda fraieru' ala micu, al doilea. imi puteti da unu mic langa mine? mic si cazut de sus!

    RăspundețiȘtergere
  48. @GS
    Ma scoti din paine!
    Venisem eu cu oferta de pixuri si brichete!

    RăspundețiȘtergere
  49. GS
    Să căutăm printre bloggeri. Vedeţi dacă vi se pare cineva potrivit :)

    RăspundețiȘtergere
  50. nasol! pe blogurile noastre nu e nimeni ... mic si cazut de sus!

    RăspundețiȘtergere
  51. Despre viaţă

    Nu te nelinişti, e loc pentru toate pixurile şi brichetele :))

    RăspundețiȘtergere
  52. @Despre viaţă
    punem marfa impreuna si facem o promotie complementara, un fel de alianta de 95%

    RăspundețiȘtergere
  53. GS

    Ce ne facem? Eu am declarat că-mi voi numi numai prietenii, nu pot să renunţ la principii! Dar dacă n-am prieteni mici şi căzuţi de sus...

    RăspundețiȘtergere
  54. n-avem, n-avem! asta e! voooooi guverna singuuuuuuur! de mic am vrut sa ma fac dictator dar n-am gasit facultatea potrivita ....

    RăspundețiȘtergere
  55. am si avantajul ca nu mai trebuie sa ma obosesc cu constitutia. o gasesc gata calcata in picoare!

    RăspundețiȘtergere
  56. GS
    Contez pe dumneavoaastră. Dar vă rog, nu foarte dictator, ca să nu fiu obligată, ca preşedinte, să vă fac observaţii. Sigur, eu nu voi fi preşedinte jucător ci preşedinte blogger, deci nu voi folosi bileţele şi blonde.

    RăspundețiȘtergere
  57. aaa, pai nu mi-ati spus ca o remaniati pe blonda! imi scade interesul! s-o tinem sa faca si ea ceva pe acolo, s-o pricepe la ceva ... macar sa ne faca cafele, eu stiu trebuie sa stim ce zic si ceilalti ministri. e democratie dictatoriala, nu? ca veni vorba, cand va intoarceti din delegatia oficiala?

    RăspundețiȘtergere
  58. @GS
    Acum ca m-am ales cu o alianta ...confortabila, va felicit!

    RăspundețiȘtergere
  59. GS
    Găsim alte blonde, dacă aveţi nevoie.
    Democraţie dictatorială, exact, e de reţinut :)
    Din vizita oficială mă întorc mîine seară, ajung în Bucureşti pe la 11 noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  60. @Despre viata
    din cate am vazut eu nu e important sa faci ceva. poti sa si ... incurci lumea dar sa ai o alianta! uniti in cuget si simtire noul vechi imn la moda sau cum ar spune un clasic in ... prea multa viata: "oda maretiei mele!" Alianta am facut-o. Ne apucam sa vindem pixuri si brichete ... poate iesim si la export prin belarus ...pe la ai nostri

    RăspundețiȘtergere
  61. Cred ca guvernul si presedintele au adormit. Eu ca ministru al dezvoltarii bunastarii voi asigura ... "cele cuvenite" pentru a-i indestula pe toti ministri. va propun un somn bun!

    RăspundețiȘtergere
  62. GS

    Preşedintele nu doarme, veghează la respectarea a ceea ce a mai rămas din Constituţie. Între timp, îşi face şi bagajele, cum vă spuneam, mîine seară mă întoc la Bucureşti .
    Succes în activitatea ministerială!
    Noapte bună!

    RăspundețiȘtergere
  63. Noapte buna ... la toti ministri, cum am invatat de la marele carturar si drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  64. ioi mah da voi faceti sedintza nocturna si io dormeam.api Dna presedinta io nu cer dinainte da sunt curios ce post imi dati .nu de alta da nu as vrea sa raman pe dinafara.ca vad ca tata lumea cere.sunt curios fara sa ma intrebati ce mi-as dori la ce functie v-ati gandit pt. mine?

    RăspundețiȘtergere
  65. Dacă nu pui de-o republică de rit monarhic, ai stricat vinul ăla imposibil de pronunţat(care-mi place şi mie, când e de găsit) degeaba! Avem nevoie de-o nobilime ca de aer, că munca nu-i de noi, dovadă, primul lucru la care te-ai gândit este desfiinţarea Ministerului Muncii.

    Mi-e uşor neclar obiectul Ministerului Relaţiilor Sexuale. Vrei să fii acuzată de concurenţă neloială de proprietarii de tabloide?

    RăspundețiȘtergere
  66. Mie nu-mi place deloc ideea. M-am obişnuit ca în felul meu tăcut, stând pe margine şi aprobând uşor din cap, uneori, dar să-ţi fiu aproape Lucia şi chiar dacă nu ma manifest dar în felul meu de a iubi oamenii buni şi blânzi să te iubesc. Pe politicieni îi înjur la grămadă, după cum merită, căci sunt toţi o apă şi-un pământ, datorită lor, pe lângă sloganul veşnic la modă "noi nu ne vindem ţara" au ajuns să doneze totul propriilor familii, cunoştinţelor sau celor care erau dispuşi să doneze sume fabuloase în conturile unor politicieni împingănd poporul spre sărăcie pâna am ajuns unde suntem: ei trăiesc în lux iar oamenii de rând sunt sclavi, muncesc să mănânce şi să aibe unde dormi. Dacă se îmbolnăvesc pot muri liniştiţi că nu deranjeză pe nimeni, dacă s-au pensionat mai bine îşi pun ştreangul de gât înainte să moară de foame ori de lipsă de medicamente. Intrând în politică ori va trebui să cânţi ca ei ( cine se înhaită cu lupii ori face ca ei ori este mâncat) ori să te dai la o parte. Aşa că pentru ce? De schimbat nu poţi schimba nimic şi vei ajunge să fi împroşcată cu noroi de către cei care atât ştiu să facă ...

    RăspundețiȘtergere
  67. @codeus
    Mai bine spune ce portofoliu ai prefera!
    @Constantin Gheorghe
    Daaaaaaaa! Republică de rit monarhic de ziua a şasea şi a şaptea! Mă gîndesc şi la problema nobilimii, bine că mi-ai amintit. Obiectul Ministerului Relaţiilor Sexuale este definit prin însăşi denumirea lui.
    @balinferi
    Mulţumesc. Ai dreptate. Lumea politică de la noi este exact aşa cum ai descris-o. Dar... de ce nu vrei să mă laşi să fiu preşedinte şi să-mi promovez prietenii? :))

    RăspundețiȘtergere
  68. .api ce sa zac no ca io vroiam sa vad unde credeti ca as fi buuun.da lasa ca daca accepta Oana postul de la externe o pun de negociere cu ea sa ma puna ambasador pa undeva poate in Noua Zeelanda ca si asa am tat zas tata viatza ca daca ar fi sa emigrez acolo m-as duce.Oana ce zici accepti postul de ministru de externe ca sa pot si io sa-mi vaz visul implinit.

    RăspundețiȘtergere
  69. mama da ce aglomeratie e la tine pe blog de cand s-a anuntzat pe cai neoficiale ca se imparte"ciolanul".)))

    RăspundețiȘtergere
  70. Vin si eu cu o precizare si o sugestie, fara a avea insa aspiratii nici macar la un post de secretar de stat, cu atat mai putin ca si consilier sau altceva...
    Precizarea ar fi ca Ministerul Relatiilor Sexuale va fi un fel MAI actual, (pentru cine se prinde).
    Sugestia tine de postul de premier, unde nu vad pe nimeni mai potrivit decat Emil Boc ! :D

    RăspundețiȘtergere
  71. Dupa cate mesaje de lauda ai primit, al meu s-ar putea sa fie tardiv! Dar ai toata sustinerea mea, parol! Ideile astea trebuie puse in practica, dom'le!!!!

    RăspundețiȘtergere
  72. codeus
    Ce-ai zice de ministerul rîurilor de lapte şi miere? Sau dacă vrei, putem crea un Minister al Relaţiilor cu românii din Noua Zeelandă. Orice e posibil. Aproape orice.

    DSN
    De ce să nu ai aspiraţii? Postul de la Ministerul Relaţiilor Sexuale este încă liber.
    Emil Boc nu poate fi premier din două motive: nu este blogger şi nu-mi este prieten. De altfel, dl. George Şerban mi-a făcut onoarea de a accepta desemnarea ca premier, urmînd să cumuleze funcţia cu cea de ministru al dezvoltării bunăstării.

    RăspundețiȘtergere
  73. Bună dimineaţa! Eu visez să ajung la şefia Ministerului Bamboo (ministerul care se ocupă cu promovarea culturii şi ale fiţelor de club). Şi sediul să fie la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea care are 365 de ferestre. Şi Eba şi Poponeţ să fie manageri responsabili cu spălatul acestora.
    Dar m-aş descurca şi la Ministerul Agriculturii. L-aş lua pe prinţişorul Duda ca şi consilier şi împreună am replanta duzi şi am relansa industria viermilor de mătase. Şi i-aş îndeplini fanteziile lui Bram Stoker care scrie în "Dracula" că în Transilvania cresc leandri şi portocali... dacă tot avem palmieri, de ce să nu avem şi leandri şi portocali?

    RăspundețiȘtergere
  74. Deja am găsit şi sloganul ministerului Bamboo: Promovăm clubbing-ul ecumenic!

    RăspundețiȘtergere
  75. off nu vreau.api D-na Presedinta ma trimiteti la coada vacii si la stup.tata lumea fuge de acolo si mie imi dati postul asta...ingrat.mai bine ambasador.oana unde esti ma numesti au ba ambasador?sau daca nu se poate ambasador mai bine ministru plenipontiar in relatia cu romanii de pretutindeni.asta ar fi si mai si ca functia de ambasador))).sa vezi plimbari cu avionul dintr-un capat in altul de lume.ce n-a vazut Parisul

    RăspundețiȘtergere
  76. @eu...
    Mulţumesc. Vom face totul :))

    @Scarlet Aurora
    Excelent! Propunerile tale se aprobă cu entuziasm :))

    RăspundețiȘtergere
  77. Codeus

    Am glumit! Evident că vei fi ministrul relaţiilor cu diaspora, dacă asta doreşti.

    RăspundețiȘtergere
  78. Pai nu am aspiratii DEOCAMDATA si in plus, daca as avea, m'as simti cu mult mai potrivit la Ministerul Sportului sau la Turism, unde ma pricep cat de cat, zic eu! Postul pe care il sugerati ma onoreaza, dar nu l'as accepta momentan, poate dupa 30 de ani. :) Cred ca necesita o doza de experienta importanta, la care deocamdata inca mai lucrez.
    Daca isi face blog, ar fi potrivit la MRS, domnu Mazare, sau poate domnu Dragnea, ca'i teleormanean de'al meu,din pacate, dar nu va suspectez ca ati fi prietena cu vreunul, asa ca ramane sa mai cautati persoana potrivita pentru postul ramas vacant.
    Eu o recomand pe Oana ( sper sa nu se supere pe mine ) pentru faptul ca ar constitui o contrapondere la Elena Udrea, pe care o vad obligatoriu, ocupand un post important in acest minister...

    RăspundețiȘtergere
  79. no bine atunci ma si pun sa investighez unde sunt comunitati de romani ca am de lucru .dupa cate stiu io sunt cam peste tot in lume numa la poli cred ca nu sunt rezidenti romani.in rest tot gasesti de o punere in scena in orice tzara.uff la ce m-am inhamat.

    RăspundețiȘtergere
  80. a si daca stau bine sa ma gandesc tre sa propun la ONU schimbarea numelui unor tzari cum ar fi Italia sa se numeasca ItaloRomania ca la cate milioane de romani sunt pe acolo tre sa facem federatie.si Spania care in viziunea mea tre sa se numeasca RomanoIberica.mai am da mai studiez problema si daca mai iese base odata presedinte ca atunci sigur ne vom inmulti peste...granitza

    RăspundețiȘtergere
  81. Excelente initiativele lui Scarlet Aurora. Sustin numirea.:)
    Daca totusi se accepta cumulul de functii, cred ca justitia mea s-ar impaca bine si cu Ministerul Relatiilor Sexuale. Oricum, baza e aceeasi. Tot un sex general (ca sa ma exprim elegant si sa nu spun cuvantul cu f).

    Pt. GS: Nicio grija legata de DNA, reformat in Ministerul Santajului. Niciodata nu cercetam pe cei de aceeasi parte a ciolanului.

    Si inca o mentiune: atata vreme cat conduc dictatorial si haotic un minister atat de important pentru Presedinte si anume Justitia, consider ca (daca presedintele isi ia rolls) mi se cuvine cel putin un Chrysler. Tot asa, cum a zis doamna presedinte, e bine, protocolul obliga.

    Hai fie, dau dovada de ratiune, nu-mi cumpar din banii ministerului. Ci din "vanzari anterioare". Care va obligati sa-mi constituiti fondul de "vanzari anterioare"?:))

    RăspundețiȘtergere
  82. Vai de mine! Acum am vazut grozăvia! "[...] promovarea culturii şi a fiţelor de club [...]". Vă rog să mă scuzaţi pentru greşeală. Merit sancţiune disciplinară! Aşa se întîmplă cînd intri prea des în contact cu EBa! Tocmai de aceea, vă rugăm să aprobaţi un buget special pentru ministerul Bamboo pentru achiziţionarea de dopuri pentru urechi şi aparate auditive şi pentru angajarea de meditatori la limba romînă. Vă mulţumim anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  83. Codeus
    Aştept să-mi propui un program complet :)

    lady2bug
    Deocamdată, poţi fi şi la MRS, dar ca interimar :)
    De acord cu toate propunerile tale. Nu te întreb de ce Chrysler şi nu Lamborghini. probabil e o chestie freudiană şi nu vreau să fiu indiscretă.

    Scarlet Aurora
    E OK, se aprobă.

    RăspundețiȘtergere
  84. Eu vreau niste fonduri europene nerambursabile.Daca nu,ma duc la FMI sau la femei!

    RăspundețiȘtergere
  85. @Codeus

    Vă rog, nu uitaţi de comunitatea romînească din republica prezidenţială Norvegia!

    RăspundețiȘtergere
  86. PS: Doamna Verona, MIE îmi trebuie Lamborghini :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  87. Ministerul Relaţiilor Sexuale e deja ocupat.
    De mine.
    La fel şi Ministerul Locomotivelor.
    Şi cred că aş mai putea duce vreo două. Ministere. :)

    RăspundețiȘtergere
  88. SkyRain

    Nu-i frumos să vă certaţi pe ministere! :)

    RăspundețiȘtergere
  89. N-am retinut, cu orgiile financiare cum a ramas? Le gestioneaza Presedintele?:D

    RăspundețiȘtergere
  90. pana una alta io astept materialul pt.cenaclu.nu de alta da sa am vreme pana miercuri sa-l "rumeg"ca si asa sa teme SkyRain de "tavaleala".sa nu-l dezamagim.

    RăspundețiȘtergere
  91. @tony
    Se aprobă fondurile nerambursabile de la UE şi femei(le). CU FMI să vedem, mai negociem.
    @Scarlet Aurora
    Lamborghini să fie!
    @lady2bug
    De orgiile financiare cred că se va ocupa premierul, ca interimar.
    @codeus
    Stai să ajung la Bucureşti şi postez textele lui SkyRain.

    RăspundețiȘtergere
  92. Am gasit in casuta mea postala un CV care va este adresat dvs:
    "Subsemnata (indescifrabil) solicit postul de Presedinte al ANEFS (Agentia Nationala de Etalarea Fitelor si Silicoanelor. Sunt absolventa a trei universitati:the Eathery,La Belle Epoque si Bamboo .
    Vorbesc fluent urmatoarele limbi:pogeana,videana,berceana moderna, dar si hrebenciuca mai veche.M-au curtat mai multe agentii,pentru ca sunt tarentata. O dovedesc revistele si tabloidele de profil, unde am aparut pe prima pagina. A dumneavoastra, (indescifrabil)." Ce parere aveti? Mie persoana mi se pare foarte potrivita pentru acest post.

    RăspundețiȘtergere
  93. Matilda

    Da, persoana pare să fie competentă.
    Dar îmi pare rău pentru ea, nu îndeplineşte alte condiţii. Am spus şi repet: guvernul va fi format exclusiv din bloggeri. În plus, trebuie să-mi promovez prietenii.

    RăspundețiȘtergere
  94. Am lipsit de la dezbateri! Ca sa vezi ce inseamna sa umbli brambura in timp ce se pune tara la cale, n-au mai ramas ministere! Discutiile au fost, din cate vad, mai ceva ca la cenaclu! Nu-mi revin din uimire! Politichia e pe cale sa ajunga literatura! Waw!

    RăspundețiȘtergere
  95. Bine, fă-te preşedinte! Promit că în postura de prim-ministru în decurs de 4 ani voi curaţa ţara de toţi corupţii, ca sistemul sanitar va deveni unul funcţional, învăţământul la fel şi ca iarăsi vor exista bani de pensii, asta cu doua condiţii :
    1. Sa fi de acord cu numirea mea în postul de prim
    2. In clipa în care se termină alegerile sa fie graniţele României închise pentru 48 de ore pentru a opri politicienii de până acum să dispară din ţară pe vecie precum şi marii afacerişti îmbogăţiţi pe seama bunului public.

    RăspundețiȘtergere
  96. no bine referitor la mijloacele de transport ca sa-mi dovedesc patriotismul o sa achizitzionez un Logan autohton iar pt deplasarile in strainatate o sa cumpar la mana a doua un avion cu 8 locuri.totul din banii ministerului ca doar nu m-o facut mama un mic"rothchild".o sa depun documentatia in prima zi dupa investitura precum si declaratia de avere care e cam "subtzire".sper sa nu fie la fel de subtzire si la terminarea mandatului )))

    RăspundețiȘtergere
  97. Loreley

    Mai sunt ministere, nu te teme!

    balinferi

    Mă bucur că vrei să sprijin demersul meu. Aprob fără rezerve punctul 2, la punctul 1 mai negociem, am apucat deja să numesc premierul... Vice-premier merge?

    Codeus
    Nu fi prea modest! Un Audi, un merţan, ceva...

    RăspundețiȘtergere
  98. nuuu nu vreu io-s patriot cu acte in regula.nu zac ca actualul ca fac si dreg si io tat cu fundul in masini straine sunt.asa ca ramane loganda din ala cu"dotari"speciale de 70000 de euro ase cum o achizitionat MIRA cu ceva vreme in urma.

    RăspundețiȘtergere
  99. Codeus,
    Dacă vrei neapărat, fie şi un Logan patriotic. Allez la France! :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!