sâmbătă, 25 aprilie 2009

Să candidez? Ideea îmi place tot mai mult...

Am aruncat o vorbă cînd cu siviul (pardon, cu CV-ul) şi am primit cîteva încurajări. Interesant! Va trebui să mă gîndesc bine dacă să mă arunc în lupta electorală sau să rămîn în turnul meu de fildeş. Turnul de fildeş mă atrage mai mult, dar o candidatură independentă la prezidenţiale ar fi o experienţă pe care aş putea s-o folosesc într-o carte. Hm! Spuneţi şi voi, grea dilemă!
Le mulţumesc celor care mi-au acordat încrederea lor şi promit să nu-i dezamăgesc.
V-a plăcut fraza asta? Uite că am şi învăţat limba de lemn, pot s-o trec în CV.
Apropo de CV, v-am rămas datoare cu explicaţii privind studiile mele.
Deci, în afară de Conservatorul din Bucureşti, pe care l-am absolvit cu mulţi ani în urmă, am mai trecut pe la următoarele înalte şcoale:
- Conservatorul din Viena (Wiener Hochschule fur Musik)- am studiat meniul de la cantina-restaurant a Conservatorului, cred că pe Johannesgasse. Se mînca foarte bine şi ieftin.
- Oxford, New College (de fapt, cel mai vechi, de pe la 1200)- am studiat arhitectura şi istoria. Ca turist, o jumătate de zi.
- Universitatea din Padova (cea mai veche din Europa)- La fel ca la Oxford, doar că am acordat două zile studiului. Cafeaua de la cafeneaua Pedrocchi este excelentă.
- Jussieu, Sorbonne 6, Paris - Am fost pe-acolo, chiar m-am înscris la un curs.
- Universitatea Bucureşti, (Litere, Geologie) La Litere am fost o dată, înainte de 1989, să-i dau unui profesor o revistă Esprit trimisă de un scriitor de la Paris. Iar la Geologie, ceva mai recent, prin anii 90, cînd prietena mea Antoneta şi-a susţinut teza de doctorat. Magna cum laudae.
- Facultatea de Medicină din Bucureşti. Da, am fost, pe vremea cînd eram studentă. Am vrut să văd cum arată sala unde se fac autopsiile. Morga, adică. Am văzut.

Gata, asta e tot ce am de completat la CV. Sigur, dacă mă decid să candidez, va trebui să mai povestesc despre mine. Dacă mă decid.
Ei, şi acum, ajutaţi-mă, vă rog, să iau hotărîrea. Să candidez sau nu?

41 de comentarii:

  1. Doamna, fara niciun dubiu, candidati! In fond, ce v'ar putea opri in afara de pardalnicele de semnaturi? Pana si cu asta cred ca o puteti scoate la capat pana la urma! Daca a putut Eba, e clar, in tara asta oricine poate orice! ( imi cer iertare pt comparatia fie si tangentiala cu odrasla prezidentiala)
    Eu de exemplu, am mai spus'o, peste 25 de ani, sper sa ma aflu in pozitia de a candida! ( deocamdata intentia o anunt strict la nivel de gluma, dar ... who knows ? :D Cu ocazia asta, sper ca am speriat'o deja teribil pe Elenush, ale carei ambitii prezidentiale le banuiesc bine conturate!) :)
    Succes in cursa prezidentiala, daca va hotarati pana la urma! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vrei raspunsul simplu sau pe cel amplu?
    Cel simplu si sec ar fi: NU.
    Cel amplu ar fi: Nu, ai innebunit?:))
    Drept e cv-ul astfel cum a fost el completat prin postul asta, e impresionant si te-ar recomanda.....

    RăspundețiȘtergere
  3. nuuu.ca o sa ajungi tu cea "disecata".o sa scoata astia si ce nu e de scos,pe tapet.o sa-ti revezi iubitul din generala pe la televizor.si decat sa scoata astia toate "rufele"tale la "aerisit" mai bine stai tu in bancutza ta ca e mai bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveti un CV impresionant !Puteti sa candidati fara probleme!

    RăspundețiȘtergere
  5. @DSN
    Mulţumesc pentru sprijin :)

    @lady2bug
    Aleg răspunsul amplu. Nu, n-am înnebunit! Mă joc şi eu, sst:)

    @codeus,
    în şcoala generală nu aveam iubit :))
    @tony
    Mulţumesc pentru sprijin!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Lucia, dar ce sa faceti in lumea lor cand la dvs e asa frumos? Si blogul, si cenaclul - cui le lasati?

    RăspundețiȘtergere
  7. Loreley
    Dacă voi fi aleasă, nu voi fi preşedinte-jucător, promit solemn, ci preşedinte-blogger. Iar cenaclul îl mutăm de la Ogrezeni la Cotroceni, care-i problema?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu parca ti-am spus ca da! Macar pentru carte :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cool! Si putem veni in vizita(de exemplu in fiecare miercuri)? V-am aduce si cadouri, eu - cirese, carti si flori! :)))))))))))))))
    Si pe cine ati pune consilieri prezidentiali, si prim ministru, si ministri si ministrese?

    RăspundețiȘtergere
  10. D-na Lucia, la asa siviu, eu n-as mai sta pe ganduri! Si nu numai siviul va recomanda pentru o asemenea functie in stat, noi, prietenii, alergam dupa semnaturi, va sustinem, cautam sponsori... Cine n-ar dori sa se puna bine cu un viitor presedinte?

    RăspundețiȘtergere
  11. @eu...
    Păi da, ţi-am ascultat sfatul :)
    @Loreley
    Evident că veţi veni în vizită! Cît despre consilieri, prim-ministru, miniştri, ministrese, ministranţi, îi voi alege, desigur, dintre bloggeri. Dar nu vreau să anticipez... Voi avea o postare cu programul şi cu politica de "cadre".
    @Nea Costache,
    Mulţumesc pentru sprijin :))

    RăspundețiȘtergere
  12. mai aici republica la Ciutacu imparatia.Cetatzeano eu propun sa ne luam catrafusele cumparam ,vedem noi cu ce o insula ase mai mica cat sa inapa bloggeri in ea astia de pe aici si va punem presedinta a nou infiintzatei Bloggeria.si unde mai pui ca facem tot ca la carte adica imn tot de la inceput ce ne mai incurcam noi cu ce au facut altii si ce "grele"mosteniri ne lasa predecesori.aia viatza.ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  13. D-na Lucia,
    la turism v-ati gandit la cineva?

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce nu? Abia aşteptăm să vedem o campanie la ea în culise, bucătarie, dedesubturi etc. Numai de dragul negocierilor de după turul I şi merită jocul. Iar dacă joaca devine serioasă...la mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  15. codeus
    Insula Bloggerilor! Ce idee bună! Dar asta e prea simplu. Eu am nevoie de o "provocare", nu mă tem de greutăţi, nici de măsuri, nici de moşteniri, oricît de grele.

    RăspundețiȘtergere
  16. @tony
    Am pe cineva în vedere. De ce? Eşti interesat?
    @Madalina Ionescu
    Mulţumesc pentru sprijin. Sper că mă vei ajuta la departamentul de comunicare.

    RăspundețiȘtergere
  17. La turism nu contati pe mine.La justitie ar fi vreo sansa?

    RăspundețiȘtergere
  18. Evident că voi comunica oficial şi mai ales pe surse bine controlate

    RăspundețiȘtergere
  19. tony

    Nu pot să spun de pe-acum, deocamdată toată lumea are şanse :)

    RăspundețiȘtergere
  20. eu n-am civiu dar joc la loto dacă-i musai şi vreau şefffffăăăăăăăăă
    nu contează unde şi ce SĂ FIU !!!
    cîte voturi să vă comand ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Cella, s-a aranjat, vei fi şefă.
    Voturi? Ei, cîteva milioane acolo... cîte poţi...

    RăspundețiȘtergere
  22. Pentru semnaturi iti recomand echipa lui Oprescu. Cea care a "cules" semnaturi si pentru el si pentru EBA si acum aduna si pentru Radu. Se pare ca sunt experti si atat de meseriasi incat conving si mortii sa semneze! :mrgreen:

    RăspundețiȘtergere
  23. As dori in aplauzele generale (sanchi, nu ma baga nimeni in seama) sa-mi anunt si eu candidatura pentru un post. Cum de care? De ministra logic.
    Ma ajuta si fata (chipul) va spun sincer.
    Si va rog in cadourile pe care mi le veti oferi desigur, bucurosi fiind de candidatura, sa strecurati discret si un JimmiChoo, un Fendi, ceva...demn de noua mea postura din care va voi face onoarea de a va cheltui banii.

    Acestea fiind spuse, asa sa ne ajute Lucia. (Vezi, cand am simtit ca pot fi niste interese si pentru mine, mi-am schimbat pozitia. Deci, candideaza):))))))))

    RăspundețiȘtergere
  24. Da! Candidează, Lucia! Te susţin! Ai ceva liber la PR? Negociem? Dar nu aici, pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  25. @Lilick

    Mulţumesc, e un sfat preţios :)) Orice semnătură, orice vot contează!

    @lady2bug
    Mă bucur că vrei să te alături echipei:) gimiciu şi fendi aducem din China, juri că-s de la mama sau tata lor.

    @Ştefania
    Nu mai negociem nimic. Vrei să fii purtător de cuvînt? Dacă da, bine, dacă nu, trebuie să te pun min istrul culturii, deşi acolo l-aş fi preferat pe şerişeri.

    RăspundețiȘtergere
  26. te votez numai daca ai sloganul urmator: TU, DOAMNA, NOI TE IUBIM/ CA CA TINE NU GASIM

    RăspundețiȘtergere
  27. chinezu
    Se acceptă sloganul. Îl traducem şi-n chineză.

    RăspundețiȘtergere
  28. Hi Hi Hi...gaall hac.ase fac si aia realii impart posturile cu muult inainte de a incepe campania.si daca tot suntem la cap.propuneri io o propun pe Stefania ca ministru culturii.pe gargaritza(lady2bug)sa o puneti ministru la justitie ca e avocata.ase mai departe pe sky rain ministru la turism.(joc de cuvinte ceva cu ploaie si mai stiti voi ce)pe Oana Stoica Mujea o puneti la externe da bine numele e lung aduce a familie princiara.ase mai departebah nu gasesc un prim ministru e...mic tareia vedeti voi pe cine puneti acolo.pe Cella sa nu ramana pe dinafara o puneti la Mediu.ioi era sa o uit pe Lilick ia sa vedem noi unde ar fi buna.o punem la interne ca si asa nu s-a mai vazut ministresa la interne numa barbati o fo' pe acolo.mai la transporturi nu avem ia sa vedem pe cine gasim pa nea costache.ase pe Loreley o luati la cotroceni ase de mare consilier pasta aialalti.Ase restul mai completait si voi ca io am propus deja jumate guvern.la prim ministru io zac sa mereti pa cumul de functii da oficial nu ase cum face actualul.ase sa stie tat poporul mah io sunt presedinta io sunt si prim ministru..buun io terminai dau fugutza la stefania sa vad despre ce-i vorba

    RăspundețiȘtergere
  29. codeus

    Voi ţine seama de propunerile tale :)

    RăspundețiȘtergere
  30. La Cultură, clar Şeri-Şeri! Nici nu discutăm, nu negociem! Eu nu vreau purător de vorbe... vreau consilier! Pe probleme de... nu ştiu, mă mai gândesc...

    RăspundețiȘtergere
  31. Bine, Ştefania, consilier. Doar n-o să ne certăm pentru funcţii =))

    RăspundețiȘtergere
  32. adica Stefania nu-ti traba Ministerul Culturii?!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Ba sa ne certam, de ce sa facem noi nota discordanta? Eu vreau sa ma cert, vreau sa dau si spaga daca e nevoie, numai sa fiu numita. Totul pentru gimiciu.
    Desi...as avea o subliniere. Nu sunt de acord cu propunerile lui Codeus. Pentru ca ele pleaca de la principiul "punem omul potrivit la locul potrivit". Care la ce se pricepe. Pai ziceti voi...unde naiba ati mai vazut asa ceva?

    P.S. Tineti cont ca cele de mai sus vi le scrie o vranceanca prospat zguduita:)) Asa ca...nu puneti mare pret:))

    RăspundețiȘtergere
  34. apropo ce face matusica?cand te intorci?

    RăspundețiȘtergere
  35. Vad ca se ocupa repede locurile.Totusi,poate ramane un amarat de post de secretar de stat!

    RăspundețiȘtergere
  36. @lady2bug
    @Stefania

    Voi puteţi să vă certaţi, dar eu nu. Preşedintele este arbitru şi mediator, nu se bagă în certurile dintre miniştri şi consilieri :) Cît despre numiri, am să mă pronunţ mai la noapte, deocamdată vă spun că voi rămîne fidelă principiilor care au adus succesul concursului Fără canguri - subiectivism, promovarea prietenilor, etc.

    @codeus
    Mîine seara tîrziu ajung la Bucureşti.
    @tony
    Eu sper să găsim un minister, totuşi. Eventual splităm unul şi facem mai multe mici.

    RăspundețiȘtergere
  37. Da, da, dati cate unul sa ajunga toti!!!
    Iar criteriile mi se par destul de corecte. Totusi, daca fac o oferta consistenta, mai umblam putin la subiectivismul ala....?

    RăspundețiȘtergere
  38. lady2bug

    Tocmai lucrez la program, sigur că mai umblăm...:))

    RăspundețiȘtergere
  39. Ooo, minunat. Deci ce tre' sa fac ca sa obtin postul cel mai aducator de spaga? (simt mirosul de ciolan)
    P.S. E irelevant daca ma pricep ori ba. Tu da-mi postul si vad eu dupa aia ce fac. Imi iau vreo doi consilieri aratosi:)))))

    RăspundețiȘtergere
  40. lady2bug

    Nu e nevoie, ţi-am promis un minister, îl vei avea :)
    Da, consilierii sunt de bază :))

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!