joi, 16 aprilie 2009

În atenţia domnului preşedinte Băsescu: mă simt ca acum 20 de ani!

Cum aş putea să mă simt altfel, cînd citesc, în legătură cu vizita în Liban a şefului statului, următoarea frază: "Din delegaţia oficială mai fac parte Maria Basescu si Gheorghe Pogea, ministrul de Finanţe, care a semnat în numele statului român un acord privind promovarea si protejarea reciprocă a investiţiilor."
Fraza apare identic pe Ziare.com şi pe HotNews. Ziare.com indică şi sursa: NewsIn, la care eu nu am acces, că ştirile-s pe bani. HotNews citează tot NewsIn, dar şi Administraţia Prezidenţială, unde însă nu am găsit decît declaraţia de presă a preşedintelui. Oare de unde provine "informaţia"?
Corect ar fi fost "Preşedintele a fost însoţit de doamna Maria Băsescu. Din delegaţia oficială... etc. etc."
Vă rog să mă înţelegeţi foarte bine: nu am nimic împotriva doamnei Maria Băsescu.
Împotriva domnului Traian Băsescu am, dar nu în acest caz.
Se obişnuieşte ca, în vizitele oficiale, şefii de stat să meargă împreună cu soţiile. Nu văd nimic rău în asta. Şi, în toate ţările, protocolul prevede un program special pentru "prima doamnă".
Dar a o înşirui, într-un comunicat de presă, pe soţia preşedintelui României printre membrii delegaţiei oficiale este o gafă. Pentru că toţi cei născuţi înainte de 1989 - şi care îşi amintesc acele vremuri - vor vedea instantaneu în faţa ochilor un uriaş semn al egalităţii între Elena Ceauşescu şi Maria Băsescu, între Ceauşescu şi Băsescu. Şi se vor aştepta, cu explicabilă nelinişte, să devină martori la ascensiunea politică şi, de ce nu, academică, a doamnei Maria Băsescu.
Eu cred, în modul cel mai sincer, că nu ne pîndeşte acest pericol. Doamna Maria Băsescu este o doamnă.
Cred că este doar o neglijenţă, o neatenţie în exprimare. Persoana care a scris comunicatul cu pricina a comis, cum spuneam, o gafă.

Că doar n-o fi făcut-o dinadins!

6 comentarii:

  1. Ce'as mai spune eu cate ceva despre persoana care a redactat comunicatul de presa...Si chiar am sa o fac, cu riscul de a parea vulgar: multi/multe dintre cei care lucreaza in domeniu sunt experti nu in PR, ci in PF! ( F comes from felation )
    Imi cer scuze pentru abordarea foarte personala a chestiunii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine stie ce obedient a redactat comunicatul... Sau neprofesionist. Sau, poate nu stim noi, si doamna e in delegatie de serviciu. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. DNS

    :))

    Pe mine mă interesează dacă e din greşeală sau cu intenţie.

    RăspundețiȘtergere
  4. io cred ca e cu intentie chiar daca nu a veniut ordin de sus.la cati obedienti sunt in tzara asta nu ma mai mir ca o sa-i faca statuie sefului statului oricare ar fii ala

    RăspundețiȘtergere
  5. @codeus
    Atunci sunt cretini. Asta seamănă mai mult a monument funerar decît a statuie!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!