luni, 6 aprilie 2009

Bună ziua, dragi ascultători

Azi a intrat în vigoare controversata directivă a Uniunii Europene care obligă furnizorii de internet şi firmele de telefonie mobilă să stocheze informaţiile privind e-mailurile, apelurile telefonice şi navigarea pe internet. Directiva privind telefonia fixă e deja în vigoare.
La noi, celebra lege a "timpanului", pe care les notres comme les coniferes au adoptat-o într-o viteză demnă de o cauză mai bună, a fost deja uitată, cu atîtea evenimente importante în prime time. Dar datele se adună, se adună... În schimb Suedia, aflu de la BBC News, a ales să ignore pur şi simplu directiva europeană. Dar nouă, nu-i aşa, nu ne place modelul suedez.

Deci, rămîne cum am discutat.

22 de comentarii:

  1. Noua nu ne place sa ignoram. Caci nu suntem niste ignoranti. :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. ave traianus.de ce sa se opreasca pupincurismul doar la granitza.tre sa-i pupam si pe altii in....c....ca si multe alte chestii din codul penal si codul civil care nu au absolut nici o legatura cu civilizatia noastra si nu-si au locul in legislatia noastra si aici nu ma refer la concubinaj ca ala e bine ca s-a legalizat ca doar si asa 25%din romani traiesc asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. @codeus
    Da, suntem foarte ascultători :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Propun sa le pastreze 50 de ani, sa fim siguri de arhiva cand o sa ne scriem memoriile. Sau sa le scrie ei :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mădălina,
    De acord, să le trimitem propunerea :)

    RăspundețiȘtergere
  6. cateva fotografii cu europeni si americani :)
    http://dragossorinnicula.wordpress.com/2009/04/05/fotografii-de-la-summit-ul-nato/

    RăspundețiȘtergere
  7. @[D][S][N]
    Daaa, e summit-ul de primăvară :)

    RăspundețiȘtergere
  8. la mesajele scrise nu mai merge aia cu 'ascult-o" pe mă-ta, nu? ar trebui "citeşte-o pe mă-ta", ceea ce crează un soi de ambiguitate... ar însemna că ne gonim cititorii, doamnă!

    PS
    De ce nu sunteţi la teatru?

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna Ştefania,
    Aşa e afişul, luat de la Ciupico şi Mordechai. Şi titlul meu e pentru ascultători. Cititorii sunt bineveniţi :)
    PS - Am adormit şi m-am trezit la 6 şi jumătate :)

    RăspundețiȘtergere
  10. UIte vezi ce inseamna sa stau cu trup si suflet, cu toti ochii atintiti la Becali? Cica-n 5 minute:)) Zice Gadea.
    Diferenta e urmatoarea. Suedezii au trei. Noi cu greu identificam doua prin nadragi. Si stiti ce e grav? Ca si alea doua sunt atrofiate si le invocam doar cand vrem liber din parnaie. (amintiti-va de glaucom, testicule atrofiate si alte "boli" grave care impun tratarea in libertate)

    La noi presedintele o ia prin spate. Cine a vazut Sinteza zilei din seara asta, stie despre ce vorbesc:)) Si jur ca nu-s porcovenii:))) Dar suna bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. @lady2bug
    Am văzut şi eu. Ai dreptate, nu sunt porcovenii :))) Dar e semnificativ.

    @Simona Ionescu
    Asta ca să ştie lumea că ai ID de google. Ionescu. Simona Ionescu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Intr-adevar e semnificativ (acum daca tot m-am linistit cu Gigi, pot sa comentez). Daca am fi avut si noi un presedinte care s-o ia prin fata oricui, cu fruntea sus, poate ne permiteam sa ignoram directiva. Ca-n fond, se presupune ca avem creier (doar se presupune, nu s-a stabilit cu certitudine). Si nu tot ce zice Europa e neaparat si genial. Si poate ar trebui sa ne mai ridicam si noi din pozitia "aplecat". Ca suntem oameni batrani si ne dor salele. Dar ce visez eu la ora asta....

    RăspundețiȘtergere
  13. lady2bug
    Bine că te-ai liniştit cu jiji:)
    Cu preşedintele - chiar nu mă aşteptam să fie în asemenea hal de complexat! Iar în conferinţa de presă de la Strasbourg mi s-a părut speriat (şi nu din cauza manifestanţilor anti-NATO)
    La fel de complexată ca Băsescu e şi România, care n-a înţeles/n-a aflat că face parte din UE şi are dreptul să spună şi NU.
    Dealtfel, directiva este contestată la nivel european şi pentru că n-a fost votată după procedura corectă - vezi articolul de la BBC, sper că am pus linkul.

    RăspundețiȘtergere
  14. gand la gand cu bucurie.parca am fost vorbiti si eu am adormit sa m-am trezi la sase jumate.nu sunt singurele exemple de servilism.noi ne treziram primii in europa sa facem pasapoarte biometrice desi o gramada de tzari civilizate nici nu vor sa auda de asa ceva.da no daca nu suntem noi mai cu motz api cine sa fie.noua ne trabuie sub piele cipuri chipurile sa ne coate astia cat de sanatosi suntem cand d-ne feri nu le putem spune noi.vai de mama noastra.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mie cel mai mult imi place posterul ce l-ai pus la articol. Hai sa ne facem tricouri cu el!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Simona Ionescu
    Excelentă idee, dar trebuie să fie de acord Mordechai şi Ciupico, autorii posterului. Cum de nu l-ai mai văzut? Numai la mine e a treia oara şi am să-l pun de cîte ori e cazul. Poţi să-l iei şi tu. Şi să vorbim cu Mordechai pentru tricouri. Chiar ar fi mişto să apărem aşa în diverse locuri publice:)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Mordechai vad ca-i plecat, dar cred ca o sa-i surada ideea. O sa fim grupul blogarilor Mamosi!
    L-am mai vazut o data, dar nu stiu de ce atunci n-am ajuns sa scriu. Uite ca acum mi-a venit si ideea cu tricourile. Cred ca o sa avem fani.
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  18. @Simona Ionescu
    Şi eu zic că o să avem fani :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!