miercuri, 22 aprilie 2009

Bloggeri şi bloggeriţe, vă cer ajutorul

Cum v-am mai povestit, mătuşa mea are 93 de ani şi 4 luni, să-mi trăiască, şi locuieşte singură într-un orăşel din Germania. E bine, e pe picioare, îi merge mintea (mai uită, dar asta e firesc la vîrsta ei). De ani de zile caut pe cineva de încredere să stea cu ea, dar n-am reuşit. Iar acum devine urgent. Pentru că începe să aibă dificultăţi de comunicare mai mari decît înainte. Este surdă, a fost surdă toată viaţa, dar cu aparatul auditiv poate vorbi şi la telefon. Problema este că nu întotdeauna înţelege ce i se spune, mai ales în germană, pe care n-o ştie perfect. Şi, desigur, îi place să fie independentă şi nu vrea pe nimeni :)
Poate cineva dintre voi cunoaşte o femeie care ar putea să vină să aibă grijă de mătuşa mea. Ar trebui să ştie limba germană, desigur şi româna sau/şi maghiara.

Poza am făcut-o azi dimineaţă. Nu arată rău, pentru vîrsta ei, nu?

Eu sper că dintre voi toţi, nu se poate să nu găsească cineva persoana potrivită. Dar vă mulţumesc de pe acum tuturor.

17 comentarii:

  1. Sper sa puteti gasi pe cineva care sa poata avea grija de matusa dumneavoastra. Incercati sa dati sfoara in tara prin blogurile romanilor din Germania, sau prin paginile comunitatilor romanesti din Germania. Cu siguranta veti putea rezolva ceva. Salutari din Spania...

    RăspundețiȘtergere
  2. Paul Gabor

    Şi eu sper să găsesc. Mulţumesc pentru sugestii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguta matusa! :) Ar trebui ca persoana sa fie o cunostinta, un om de incredere. Probabil e putin mai greu de gasit si din cauza limbilor. Cred ca cineva din Ardeal ar fi potrivit. O doamna tot mai in varsta dar in putere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lilick,
    De ani de zile caut, mi-am epuizat toate cunoştinţele şi relaţiile din lumea reală, mi-am zis să încerc în lumea virtuală. Cine ştie? Poate am noroc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa va traiasca matusa! Sper sa gasiti o persoana corespunzatoare pentu a avea grija de dansa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate nu cunosc pe nimeni cu datele care le ceri.As veni eu pentru ca sunt sufletist problema e ca sunt barbat si doi la mana nu stiu germana.imi pare rau Lucia ca nu te pot ajuta.si da pt aproape 94 de ani arata chiar super bine

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa-ti traiasca, e minunat de frumoasa. Din pacate nu stiu pe nimeni care sa vrea si in Germania si pe deasupra sa mai stie si cele doua limbi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am sa ma interesez, cunosc o doamna care merge regulat in Germania pentru acelasi job, de vreo cativa ani, dar nu stie limba, e tare cumsecade, are spre 60 de ani, poate mai putin. Insa nu stiu daca acum e acolo sau in tara, o sun acasa sa intreb.
    Sper si eu sa gasiti pe cineva dar cum spunea cineva mai sus, va fi greu cu limba germana.
    Nu o puteti lua pe matusa cu dvs in tara? :)
    Si da, pentru varsta dumneaei arata foarte bine! Sa va traiasca, sincer va spun, ca fiica de parinti care au 77 de ani, cat de mult posibil!!!
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  9. @Nea Costache
    @Codeus
    @oana
    Vă mulţumesc pentru vorbele bune.
    @loreley
    Vorbeşte cu doamna aceea, te rog. Dacă a mai lucrat în Germania, ceva trebuie să ştie, nu e vorba să ţină discursuri la Academie, ci să-i traducă mătuşii mele ce-a zis doctorul, să zicem. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. eu sunt prezent pt "ostlitatzi".aici sa in alt post vom posta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Cenaclul este la cea mai recentă postare, Cenaclu online 2.

    RăspundețiȘtergere
  12. De fapt, si eu cunosc o doamna de aproape 50 de ani care a mai ingrijit cca 2 ani o batranica in Italia. Din pacate, nu cunoaste limba germana. Doamna respectiva lucreaza ca pedagog intr-un Leagan de copii (orfelinat), are probleme financiare si ar vrea din nou sa plece in afara.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am sunat acasa, ai mei vor merge la doamna in cauza sa vada daca e acasa sau "in misiune" dar din pacate m-au asigurat ca nu stie germana decat sa se descurce. :( Va tin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamna Lucia,un cadou pentru matusa dumneavoastra.
    http://maminineta.wordpress.com/2009/04/23/matusa/
    O zi frumoasa va doresc,

    RăspundețiȘtergere
  15. maminineta,

    Vai, nici nu ştiu ce să spun, sunt emoţionată, mulţumesc din toată inima.

    RăspundețiȘtergere
  16. D-na Lucia sa va traiasca matusa!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Lucia te asteapta si la mine pe blog o surpriza.sa nu uiti sa-i spui matusii ca-i doresc sanatate.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!