joi, 23 aprilie 2009

Anonimi, anonime!

Gata, copii. Joaca s-a terminat :)
Din motive tehnice, nu pot împiedica anonimii să trimită comentarii. Dar numai eu decid ce este publicat pe acest blog şi ce nu. De asta s-a inventat moderarea.

Deci vă anunţ oficial că de azi niciun anonim nu va mai fi publicat pe acest blog. Nu oblig pe nimeni să-şi spună numele real, nu vă cer autobiografia completă, CNP-ul şi analizele la zi. Mulţi dintre prietenii mei din blogosferă au pseudonime. Aşa au ales ei, pentru blogurile lor. Asta e OK. Alţii nu reuşesc să se logheze decît anonim, dar îşi semnează comentariile. Şi asta e OK.
Dar nu văd de ce ar trebui să suport pe blogul meu înjurături anonime. Chiar acum, am la moderare trei sau patru bileţele anonime. Într-unul din ele, autorul spune că nu înţelege cu ce m-a jignit. Păi dacă nu-şi dă seama ce scrie, chiar nu are ce căuta aici.

35 de comentarii:

  1. eu chiar nu inteleg un lucru. daca ai fi oarece ziarista ori D-ne feri politician as mai zice ca apar niste nime' in drum sa te jigneasca.dar aici e o zona non conflict..Ce naiba oameni aveti destule zone in blogosfera sa va varsati dejectiile si frustrarile.aici avem cu totul alt standard.asa ca va rog sa mergeti pe alte "meleaguri " si si ne onorati cu lipsa

    RăspundețiȘtergere
  2. Codeus

    Este un anonim, cică scrie teatru şi are o trupă de teatru, dar nu vrea să-şi spună numele. Nu-i place piesa Oanei şi spune asta pe lung şi pe lat. Nu sunt înjurături propriu-zise, dar persoana nu ştie să se exprime, aşa că mă insultă în fiecare frază şi (poate) nici nu-şi dă seama că o face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, eu am cate 5, 6 pe zi, unii ma invita la sex :)) A innebunit lumea, sa mor de nu. Oricum, nebunii nu se vor opri, e si asta un mod de-a supravietui, iar cei cu mintea bolnava nu pot altfel, asta este, sa ii intelegem si sa nu-i bagam in seama. Ce altceva mai putem face?

    RăspundețiȘtergere
  4. O, Lucia, ala e unul din "prietenii" mei. Sunt sigura ca nu are nimic cu tine, dar ma scuipa si el pe unde poate, ca la mine nu are loc =))

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana, anonimul care m-a enervat pe mine vrea neapărat să te înveţe să scrii teatru aşa cum crede el că trebuie scris. Mai rău, vrea să îmi dea şi mie lecţii :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana, cred că nu are nimic cu mine, dar nu are nici cei şapte ani de acasă. Să-mi spună mie cum se scrie o piesă?
    Să-mi spună că e urît ce fac (vezi, doamne, că nu i-am publicat comentariul)?

    RăspundețiȘtergere
  7. NU, nu e nici unul dintre, imi pare rau ca sunteti cum sunteti doamnele si domnisoarele mele, sunt doar un om care a vrut bine. Am spus inca o data ca nu sunt acelasi cu primul anonim, dar nu am nimic impotriva celor spuse de el, in plus, arata-mi unde si cu ce te-am jugnit, draga moderatoare.
    Daniel

    RăspundețiȘtergere
  8. @indigo
    E cu totul altceva, acum văd şi eu cu cine am de-a face. Am să-ţi citesc blogul.
    Chiar expresia "dragă moderatoare" mi se pare jignitoare. Dacă ai intrat pe blogul meu, se presupune că ştii cine sunt şi cu ce mă ocup.
    P.S. Celelalte comentarii le mai păstrez, ca să nu spun că le resping. Încă nu.

    RăspundețiȘtergere
  9. @indigo
    M-am uitat pe blogul tău şi am văzut că ai pus piesa lui Mihai Ignat "Fermoare, nasturi şi capse". Sper că a ieşit bine. L-am cunoscut pe Mihai Ignat la spectacolul-lectură cu aceeaşi piesă la Clubul dramaturgilor. Un om foarte simpatic şi manierat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Te rooog! Lasă anonimii!!!! Măcar unul sau doi... să ne mai facem şi noi mâna cu ei! Că altminteri ne plictisim! Să vedem cât îl duce... nervii! Dacă e inteligent! Dacă e un dobitoc, lasă-l să se ducă în drumul lui!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ştefania, prea tîrziu :(
    Nu cred că e chiar dobitoc, nu ştiu cît de inteligent, dar lipsit de maniere.
    De ce nu vor copiii ăştia să înţeleagă că pe blogul meu fac ce vreau eu şi nu accept indicaţii preţioase?

    RăspundețiȘtergere
  12. Mda, Mihai Ignat e prieten cu mine, mi-a fost si profesor, indrumator, ma rog... ideea e ca tot nu mi-ai dat dreptul la replica in ce priveste jignirile, vorba lui Iisus, "daca am gresit, dovedeste ca am gresit, iar daca nu am gresit, de ce ma bati?"
    Chiar va invitam in 24 mai la Brasov, la un festival de teatru pentru adolescenti, unde mi se va juca ceva...

    RăspundețiȘtergere
  13. off Lucia eu sper ca ma incadrez la tipul politicos chiar daca de cand ne cunoastem mi-am permis sa nu scriu D-na inaintea numelui.asta nu inseamna ca te-as respecta mai putzin.si ma simt in fiecare zi onorat ca am avut sansa sa te cunosc

    RăspundețiȘtergere
  14. Indigo

    Am dat prea repede enter.
    Mulţumesc pentru invitaţie, dar pe 24 mai avem prima reuniune a fetivalului Lili, aşa că nu prea am cum să ajung la Braşov. Poate cu altă ocazie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Codeus,
    Nu e vorba de tine :)) Şi nu ţin să mi se spună "doamnă".

    RăspundețiȘtergere
  16. Lucia... ai intrat pe blogul domnului Indigo? Te rog frumos să citeşti acolo...dar mai bine nu mai pierde timpul..uite, te rog: "Dintr-o calimara cu cerneala, ne prefacem ca nu suntem urme ale altora (...)ci doar o mana de oameni care crede ca va poate aduce o picatura de nou prin felul lor diferit de a interpreta lumea..."

    Doamnă, vă rog! Ce "va poate" aduce nou domnul acesta culturii române... artei... civilizaţiei?!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi pare rau ca se intampla asa ceva si imi e greu sa cred ca unii chiar se cred atoatestiutori, liberi sa dea lectii oricui, liberi sa murdareasca orice din pricina unui orgoliu orb si foarte umflat in pene. Nu ma asteptam sa vad asta si aici.
    Stimate anonim, indigo sau verde, ma bucur nespus ca D-na LV face curatenie de primavara in acest spatiu, nu aveam chef sa imi murdaresc privirea si memoria cu meschinariile tale, gasesc destule si in alta parte! Aici vin cu drag si fara sa dau buzna, incerc macar sa imi sterg bocancii la usa daca nu am fost in stare sa bat cumsecade si sa astept sa fiu invitata! Iar daca nu o suportati pe D-na Oana sau pe moderatoare, sa stiti ca noua ne este egal - si lor la fel, si stiti cum e, cainii latra mult dar cam asta e tot ce stiu sa faca. Ca sa nu mai spun si ca nimeni nu va obliga sa le cititi! Cititi-va pe voi insiva, cred ca este suficient, va veti imbogati sufleteste si veti avea numai cuvinte de lauda! Numai bine!
    Oana LM

    RăspundețiȘtergere
  18. Cineva avea dreptate spunand "Lasati-i pe anonimi pentru ca ne ocupam noi de ei!" - dar m-am gandit, mai bine NU, ar fi timp pierdut, avem lucruri mai importante de citit si de scris! Chiar si enervari mai importante decat la adresa lor!
    Daca vi se pare ca am fost prea rea (am fost!), puteti sa nu publicati comentariul meu, inteleg si nu ma supar deloc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ştefania, mă fac eu anonim :p

    De fapt mă întristează tare situaţia asta cu anonimi şi anonime, o să mă fac mecanic de locomotivă (cu aburi).

    RăspundețiȘtergere
  20. Ştefania, am văzut. Ce vrei, copiii spun lucruri trăznite. E dreptul lor. Doar că nu suntem noi obligaţi să-i acceptăm.

    RăspundețiȘtergere
  21. Codeus, m-ai impresionat, mulţumesc. Zău că exagerezi :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Loreley, mulţumesc pentru gîndul rile şi vorbele tale frumoase.

    SkyRain
    Cu aburi, neapărat :))
    Am impresia că nu găsesc un comentariu de-al tău - i-am dat drumul fără să-l citesc şi nu mai ştiu la ce postare era.

    RăspundețiȘtergere
  23. Am fost si eu in calimara indigo. Nimic interesant, chiar nimic. Nu ma mai duc. Stefania is right.

    RăspundețiȘtergere
  24. Loreley
    Nu e chiar aşa de rău. Dar, oricum, i-am făcut trafic! :))

    RăspundețiȘtergere
  25. Cred că ăsta, nu mai am altul:

    Probabil cunoşti lucrurile acestea, însă mă simt dator să pun un link.

    RăspundețiȘtergere
  26. Iar sunteti prea buna! UF!!! Partea cu traficul, da, din pacate, dar nu e un trafic care dureaza ci veni, vidi si-am plecat, trafic de circumstanta! Eu chiar m-am suparat si inca nu mi-a trecut. Poate o sa apreciez "cerneala" cand imi va trece - si daca nu va continua sa pateze!

    RăspundețiȘtergere
  27. Lucia, nu lasa anonimii aici ca sa nu se transforme blogul in cocina. Dar sa nu te mire daca vor aparea din ce in ce mai multi. Trimite-i la spam. Acolo isi vor tine de urat unul altuia cat ai tu chef. Cand nu mai ai, dai cu flit si ii trimiti in intunericul virtual de unde au iesit. Poate scrii si un roman, ceva, despre acesti viermi care bantuie prin canalele netului, si scot capetele doar ca sa-si planteze flegmele scarboase la suprafata. :D

    RăspundețiȘtergere
  28. nu exagerez deloc chiar mi-a placut ideea Mamininetei si am aderat bucuros la ea,in felul meu.stii vorba din popor cine nu are batrani sa si-i cumpere.eu i-am pierdut pe ai mei si abia dupa ce nu au mai fost mi-am dat seama cu adevarat ce am pierdut.sper ca i-a placut ideea si matusii.

    RăspundețiȘtergere
  29. Loreley
    Eu, prea bună? Alţii ar zice că sunt o scorpie :))

    Lilick
    Cum îi dau la spam? Există undeva opţiunea asta? Dar ai dreptate, romanul SPAM cred că nu s-a scris încă, ar fi cazul să mă gîndesc =))

    Codeus
    Nu i-am arătat, s-a supărat şi pe mine că i-am pus poza. Dacă o recunoaşte cineva? :))

    RăspundețiȘtergere
  30. Pai cand iti lasa comentariile pe e-mail pentru a fi publicate, ai acolo o rubrica la fiecare mesaj pe care il primesti: "mutati in..." si poti sa alegi spam sau cos de gunoi. Spamul e purgatoriul, Cosul de gunoi e iadul... Tu tine-le mesajele in "purgatoriu" ca sa ii si chinui, sa creada ca mai au o sansa... :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Doamna Verona, dumneavoastră sunteţi o DOAMNĂ şi monsieur Indigo ar trebui să ştie măcar atît, dacă nu altceva.

    Cît priveşte datul de lecţii, îmi amintesc de o scenă din extraordinarul film "All About Eve", în care Margo Channing îi dă replica dramaturgului Lloyd Richards, ceea ce am să fac şi eu chiar acum, dacă îmi permiteţi:

    Monsieur Indigo, atunci cînd îţi asculţi piesele interpretate ca şi cînd ar fi fost scrise de altcineva, cine-ţi vine în minte? Arthur Miller? Sherwood? Beaumont şi Fletcher? Şi ca un exerciţiu de sinceritate, eu cînd îmi citesc piesele de teatru mă gîndesc la Tennessee Williams şi cînd îmi citesc poeziile mă gîndesc la Borges şi cînd îmi citesc prozele mă gîndesc la Françoise Sagan... şi de fiecare dată mă gîndesc: "Doamne, niciodată nu am să scriu atît de frumos şi cu atîta pasiune." Dar cel puţin ştiu că am această dragoste de a scrie şi nişte texte care sunt perfectibile şi care pot să placă sau să nu placă celorlalţi, dar care sunt parte din mine, sunt creaţia mea, sunt expresia gîndurilor şi sentimentelor mele. Sunt frînturi din mine transpuse pe hîrtie.

    În încheiere, parafrazez o altă replică din film: eh poftim, s-a trezit pianul să-l înveţe pe compozitor cum se scrie o partitură!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Scarlet Aurora

    Dar tu de ce nu ne trimiţi texte pentru Premiile Lili? Hai, curaj!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!