luni, 31 mai 2010

Cinci milioane de români pot merge la CEDO

Ştiaţi că pensia constituie un drept patrimonial, o creanţă asupra statului? Aşa consideră CEDO şi Curtea de Justiţie a UE.
Dacă pensiile vor fi tăiate, reduse cu 15%, pensionarii pot da în judecată statul. E dreptul lor. Iar dacă nu vor cîştiga în instanţele din România, pot ajunge la CEDO.
Vă daţi seama ce-ar fi? Ce-ar însemna aproximativ cinci milioane de dosare? OK, nu vor fi cinci milioane. Cei mai mulţi nu ştiu, nu au bani de proces şi nu au încredere că vor cîştiga. Pe asta şi contează guvernarea băsescuboc. Pe pasivitatea şi lipsa de informare a celor curtaţi doar în perioadele electorale.
Dar dacă - inclusiv cu ajutorul nostru - vor afla toţi şi vor acţiona toţi?
Cred că Boc ar da orice să nu fie prim-ministru cînd se va întîmpla asta. Deşi, dacă ar vrea într-adevăr să nu se întîmple, ar găsi - sau ar fi găsit de la bun început - altă soluţie.

5 comentarii:

  1. Da, pe la gurile de metrou societatea FACES strange semnaturi pentru actionarea in instanta a acestui guvern de rahat. Sa vedem.

    RăspundețiȘtergere
  2. @zincabeiu
    FACES se cheamă? Ştiam că e Asociatia magistratilor pensionari, nu-i ştiam numele. Oricum, mă duc să semnez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma pricep prea bine. Dar interpretez după cît mă pricep astfel: pensia e un drept și o creanță. Dar cuantumul ei? Singurul cîștig ar fi că de la tăierea a 15% indistinct (ceea ce e prost) s-ar tăia progresiv. Asta după ani de judecăți. De semnat poți semna, că nu costă și probabil nici introducerea unei acțiuni nu costă mai nimic. Despre efecte nu știu. Ideea e oricum rea să tai la toți (și de la ăia care fac) în loc să tai 5% și să dai afară cei 20% de paraziți. Chestia e că tocmai ăia care sînt paraziți au pile, doar de aia au ajuns în posturi. Așa că tăierea de la toți e o măsură de protecție a corupției.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Horia Gârbea
    Nu s-ar tăia progresiv. Nu s-ar tăia deloc. Ar echivala cu exproprierea.
    În toate ţările în care se iau măsuri de austeritate, de pensii nu se atinge nimeni. Pot fi cel mult îngheţate la nivelul actual.
    Sunt de acord, tăierea de la toţi este într-adevăr o măsură de protecţie a corupţiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iata o sugestie despe cum fiecare poate participa la inlaturarea Guvernului Boc si la stoparea genocidului pe care vrea sa il legifereze:

    http://cezarnicolescu.wordpress.com/2010/06/03/cum-il-po%C8%9Bi-ajuta-pe-boc-sa-mai-ia-o-cazatura/

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!