sâmbătă, 15 mai 2010

Furtuna

Beethoven. Baremboim

4 comentarii:

  1. Ioana Diaconescu16 mai 2010 la 00:46

    A,pentru muzica sunt omul tau.Brenboim interpret,dirijor,neobosit truditor pe tarimul muzicii.Stii ce?Nu-l pot privi niciodata fara sa-l asocia cu cea mai mare violoncelista,geniala sotie a lui,Jacqueline Du Pre,cu care a facut splendida pereche pina cind ea,nefericita,bolnava de scleroza multipla in plina ,stralucitoare frumusete,tinerete si glorie ajungind in carucior(exista fotografii sfisietoare cu Barenboim plimbind-o cu acel carucior),a murit la 42 de ani!Erau perechea perefecta si ca genialitate si ca frumusete:ea o blonda naturala,el brunet.Faceau un trio muzical exceptional impreuna cu Pinchas Zukerman la vioara(alt muzician impecabil).In viata lui Barenboim exista acest episod de destin curmat dramatic si sunt sigura ca formarea lui de atunci incoace a cuprins,emotional,constructiv pentru un mare artist ce este,si aceasta cutremuratoare experienta.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ioana Diaconescu
    L-am cunoscut pe Baremboim, după un concert-spectacol cu Parsifal la Salle Pleyel. Era acolo şi a doua soţie a lui, fiica lui Başkirov...
    Da, Jacqueline Du Pre era o violoncelistă extraordinară, ce tragedie că s-a îmbolnăvit, de la 28 de ani n-a mai putut să cînte.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!