Super! Tocmai ce ne stresează profesorul de geografie că la Marea Neagră, la mări în general,nu se formează estuare. Ce inteligentă mă simt în momentul ăsta! :D :))
Buna dimineata Lucia. daca un europarlamentar a reusit in sfarsit sa citeasca la nivelul clasei a patra, poate vom vedea si pe cei care lucreaza in televiziuni sa-si insuseasca macar cunostinte de geografie de clasa a patra. "tinichigii" sunt inca pe val, oare pentru cat timp?
Da, s-au mutat estuarele de la Oceanul Atlantic la Marea Neagra... off, ce se mai misca astea :D Ada, se pot forma estuare la mare: exemplu este estuarul Tamisei la Marea Nordului, dar asta doar pentru ca Marea Nordului are deschidere foarte mare la Oceanul Atlantic si deci sunt maree puternice.
Chestia cu estuarele se învață în cls a V-a. Deci poți avea patru clase fără să știi că Dunarea are deltă. Formarea unui estuar ține de maree, dar și de conformația geologică a terenului de la vărsarea rîului.
Timp ar mai fi. Doar rabdare sa ai ... :)
RăspundețiȘtergere@Augustin Rădescu
RăspundețiȘtergereCrezi că găsesc? :D
Super! Tocmai ce ne stresează profesorul de geografie că la Marea Neagră, la mări în general,nu se formează estuare.
RăspundețiȘtergereCe inteligentă mă simt în momentul ăsta! :D :))
@Adakiss
RăspundețiȘtergere:))
Voi n-ati auzit ca formele de relief sint intr-o continua transformare? Muntii Carpati au fost un fund de mare ...
RăspundețiȘtergereTotul e sa ai un pic de rabdare! :)
Buna dimineata Lucia. daca un europarlamentar a reusit in sfarsit sa citeasca la nivelul clasei a patra, poate vom vedea si pe cei care lucreaza in televiziuni sa-si insuseasca macar cunostinte de geografie de clasa a patra. "tinichigii" sunt inca pe val, oare pentru cat timp?
RăspundețiȘtergere@Augustin, vom avea ceva de aşteptat... Dar dacă zici tu, aşteptăm. Chiar sunt curioasă să văd estuarul Dunării. :))
RăspundețiȘtergere@Cody
RăspundețiȘtergereBună dimineaţa!
Nu ştiu cît timp, sper să apucăm ziua aceea.
@adakiss
Tu eşti foarte tînără, cine ştie, poate prinzi estuarul :))
Da, da. Posibil. Dacă se va ajunge la estuar, îmi voi aminti că cineva a nimerit-o dinainte (a citit în globul de cristal :)) )
RăspundețiȘtergereOf topic. am trimis un mail. VĂ rog să imi spuneti daca l-ati primit.
RăspundețiȘtergereAsta seara, venind spre casa, am trecut pe langa Delta Herastraului iar apoi pe langa Marele Coral Floreasca
RăspundețiȘtergere@adakiss
RăspundețiȘtergereAm să mă uit mai tîrziu şi te anunţ.
Sigur.
RăspundețiȘtergereDa, s-au mutat estuarele de la Oceanul Atlantic la Marea Neagra... off, ce se mai misca astea :D
RăspundețiȘtergereAda, se pot forma estuare la mare: exemplu este estuarul Tamisei la Marea Nordului, dar asta doar pentru ca Marea Nordului are deschidere foarte mare la Oceanul Atlantic si deci sunt maree puternice.
@GS
RăspundețiȘtergereEşti sigur că nu era Estuarul Herăstrăului? :D
@James
Da, da, foarte exact!
Of, atâta exactitate. ideea e ca la Marea Neagră nu se formează.
RăspundețiȘtergereChestia cu estuarele se învață în cls a V-a. Deci poți avea patru clase fără să știi că Dunarea are deltă. Formarea unui estuar ține de maree, dar și de conformația geologică a terenului de la vărsarea rîului.
RăspundețiȘtergere