vineri, 31 iulie 2009

O veste bună...

...şi una rea.
Să încep cu vestea rea - Mihai Mălaimare a renunţat la blog. Pot să înţeleg de ce, dar îmi pare foarte rău. Îmi va lipsi. Desigur, îl voi mai întîlni pe marele actor, pe entuziastul şi perseverentul director de teatru. Dar îmi va lipsi bloggerul Mihai Mălaimare, pe care-l citeam cu un interes deosebit şi cu multă plăcere.
Vestea bună este că a revenit Mădălina. Cu fix două luni în urmă, a renunţat să mai scrie pe blog. A rămas însă aproape de noi, cu noi, a continuat să citească şi să comenteze. Iar azi dimineaţă am văzut - şi m-am bucurat foarte mult - că a reînceput să scrie. Bine ai revenit, Mădălina!

Reiau o întrebare de acum două luni: de ce-şi fac oamenii blog şi de ce, într-un moment sau altul, renunţă la el?
Cred că voi încerca să răspund şi eu.

20 de comentarii:

  1. Chiar aşa, da' de ce?
    Şi eu sunt tare curios ca să-ţi aud părerea... :))

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  2. Bordelezu, dacă-i aşa, şi eu sunt curioasă: de ce nu ai blog? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucia, e foarte simplu să-ţi răspund:
    Una la mână, n-am nimic de spus care să intereseze şi pe alţii, iar a doua e că şi dacă aş avea, n-aş şti cum s-o fac! :))

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  4. Bordelezu, ambele răspunsuri sunt greşite: dacă ar fi aşa cum spui, ar trebui să dispară foarte multe bloguri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaa, da’ mă grăbii şi uitai să-ţi spun esenţialul...
    Lumea noastră reală e aşa de plină de urât, încât în lumea asta virtuală, eu, Bordelezu, un simplu personaj, nu mă pot abţine ca să fiu un serios, cu blog, cu obligaţii, atent la ce-or să zică unul sau altul, când mi-e mult mai drag să râd cu gura până la urechi, făcându-i şi pe alţii să râdă: – „iete şi la ăsta, râde ca proasta-n... cum era?... poarta de la uliţă :))

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt un exemplu de tip butucănos la scris care n-ar trebui să aibă blog. De ce mi-am făcut totuşi blog ? Din entuziasm, din plictiseală, din neştiinţă, din dorinţa de a încerca şi altceva, din necunoaştere a răutăţii (de înţeles) a celor cu talent şi bine poziţionaţi în blogosferă. Sper să învăţ în continuare şi să ajung măcar la un nivel suportabil. Mulţi (din cei pe care îi urmăresc zilnic - nu cei din blogroll) scriu peste ceea ce pot suporta. Dar chiar şi pentru puţinul interesant pe care ei îl postează merită să-i vizitez. Chiar dacă preiau idei de la alţii, unii bloggeri aduc nuanţe la care merită să te gândeşti. Şi eu am vrut să renunţ de câteva ori ... mi-am recitit unele postări şi mi-a fost ruşine. Apoi am zis că oricum nu prea am alte alte posibilităţi de omorâre a prea multului timp liber personal, am lăsat postările ruşinoase ... pe care le recitesc (prea puţin) când vreau să mă domolesc. Nu se ştie dacă nu o să închid blogul dacă voi vedea că sunt penibil în continuare. Dar nu voi renunţa să citesc în lumea asta nemaipomenit de diversă. Succes Mădălina ... te voi citi ! Mihai Mălaimare era unul din cei pe care îi citeam fără să fiu neapărat un fan al lui. Există o limită suportabilă pentru fiecare. După părerea mea Mihai n-ar fi trebuit să renunţe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Motivul pentru care se deschid bloguri l-am formulat asa cum l-am simtit. Dar cand se inchid ? Refuzul de a mai comunica din pricina unei dureri, a unei deziluzii,a unei indoieli, sau, poate pentru autoaparare fata de tine sau fata de cei din jur...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca să ştiu de ce-şi fac şi apoi îşi şterg oamenii blogurile, trebuie să ştiu ce aşteptări au avut în momentul în care s-au apucat de treaba asta. Aşa, pot să ghicesc. Şi dăm în chestia aia cu "la fotbal şi la bloguri se pricepe toată lumea."

    RăspundețiȘtergere
  9. @Bordelezu - nu e intenţia mea să te conving să-ţi faci blog :))
    @Chat Noir - chiar dacă ai postat şi unele texte mai puţin reuşite (asta ni se întîmplă tuturor), ai un dar deosebit de a te juca frumos şi hazos cu cuvintele - ar fi păcat să nu-l foloseşti.
    @Matilda - da, sunt variante posibile.
    @Constantin Gheorghe - absolut, aşa este, toţi se pricep la fotbal şi la bloguri. Şi la politică. Şi mai sunt şi născuţi poeţi. Toţi.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu mi-am facut blog in primul rand pentru ca pana l-am facut comentam pe alte bloguri dar vrand nevrabd esti "ingradit" de subiectul de pe blogul respectiv. am considerat ca vreau sa spun ceva si am facut-o. de ce l-am facut si pe al doilea? initial trebuia sa ma transfer pe wordpress dar dupa u timp din joaca sau mai stiu eu de ce le-am pastrat pe amandoua, pentru cat timp?iar nu stiu, depcamdata este o preocupare pentru mine blogurile cand nu vor mai fi probabil le voi inchide.

    RăspundețiȘtergere
  11. Voi pleca de la o definitie personala, dar incompleta - ca urmare nu am pretentia unui raspuns total. In opinia mea, continutul unui blog este echivalentul a ceea ce iti spunea vecinul peste gard. Deschizi un blog si afli ca lumea de azi iti ofera nu doar foarte multi vecini - si ca sunt vecini si vecini - ci si foarte multe garduri. Pare ca marele nostru actor nu si-a inchis blogul ci l-a facut cu acces restrictionat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cody, e o preocupare care ţi se potriveşte.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum "de ce-şi fac oamenii blog"?...
    Păi a răspuns Cristoiu la întrebarea asta: oamenii îşi fac bloguri pentru că sunt frustraţi sau pentru că sunt fătuci care n-au unde publica poze cu iubiţi şi pisici.
    În lumina explicaţiilor Maestrului, putem intui şi răspunsul la partea a doua a întrebării - când renunţă la blog...
    Cînd se obişnuiesc să coexiste cu frustrările lor sau când au epuizat pozele cu iubiţi şi pisici.

    Dacă e să mă întrebi pe mine de ce am blog: fiindcă nu ştiam ce să răspund la întrebarea de ce N-AM blog.
    Ei, acu', că am, apari tu cu întrebarea de ce am!
    Momentul renunţării la blogul personal poate fi de natură subiectivă - că nu mai ai nimic de scris pe el sau de natură obiectivă - că te-ai mutat în vârf de munte unde nu ai net.
    Un al treilea motiv ar fi că ai devenit prea fericit sau prea distrus.
    Cel de-al patrulea e prea trist ca să-l pomenesc. Şi cu adevărat independent de voinţa bloggerului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Renata, cred că ai acoperit cam toate motivele rezonabile de renunţare la blog. Dar mai sunt şi altele... :))

    RăspundețiȘtergere
  15. A revenit Madalina si a disparut Teo. Asa i-au spus.

    RăspundețiȘtergere
  16. Simona Ionescu
    Nu ştiam de Teo, am văzut că a dispărut de cîteva zile, dar s-a mai întîmplat... Păcat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Oricat ma uit la mine nu prea ma vad fatuca sa public poze cu pisici si iubiti... :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa cred... :) Io ma uit la lume de sus din turnul pompierilor din Satmar .. :). Eventual bag poze cu cimitirul vesel din Sapanta special pentru Oana.. :D

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!