vineri, 24 iulie 2009

Cîteva istorii înainte de weekend

 • "Nu faceţi speculaţii ieftine pe seama mea!", zice Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, citat de Buble.
  OK, nu mai facem speculaţii. Aşteptăm. :))
 • Ion Cristoiu, în a cărui emisiune de adio de duminică ar trebui să aflăm ce are de gînd Sorin Oprescu dacă n-am şti deja că nu trebuie să facem speculaţii, Ion Cristoiu, ziceam, nu are probleme numai cu trustul Intact sau cu persoane din acest trust, ci şi cu revista "Istoria" al cărei director este. Redactorul şef al publicaţiei, dna Georgeta Dimisianu, a demisionat de la 1 iulie, urmată de întreaga redacţie. Din cîte am aflat, unul din motive ar fi faptul că membrii redacţiei nu şi-au mai luat de ceva timp salariile, oricum meschine. Doamna Dimisianu a mai declarat că, în cei trei ani ca redactor şef la "Istoria", l-a întîlnit pe dl. director Cristoiu doar de vreo două ori - la Biblioteca Academiei, desigur.
 • Sătenii din Camerun fură carnea antilopelor vînate de lei - cum ar veni, le iau mîncarea de la gură - o istorie de citit la BBC News
 • Ultima oră şi jumătate: după cum anunţă Inpolitics.ro, Cristoiu nu mai pleacă de la Jurnalul Naţional. Se pare că Marius Tucă l-a sunat de la mare şi l-a convins... după ce i-a acceptat toate condiţiile. O, ce veste minunată! Aveam o grijă...
 • După weekend vom afla cine a mai intrat în istorie şi cine a ieşit din ea.

20 de comentarii:

 1. Cum? Nu mai pleaca de la JN??? :(((

  RăspundețiȘtergere
 2. Aşteptăm... :(
  Aveam o grijă... da, da!... aveam... :(
  Căldură mare... :))

  Bordelezu

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate aflam chiar in timpul weekendului cine stie ce istorioare. Sa le auzim bine !

  RăspundețiȘtergere
 4. Uf, caldura mare, intr-adevar! Fierbinteala si-n istorie, unde cred ca mai e si o mare imbulzeala la iesire. Monitorizam.:)

  RăspundețiȘtergere
 5. 'neata Lucia. probabil astazi v-a da Tuca dezmintire ca l-ar fi sunat :)

  RăspundețiȘtergere
 6. @Bordelezu
  E o veste liniştitoare :D
  @Matilda
  Nu ştiu, e programat vreun spectacol folcloric?
  @Pro DOC
  Da, aglomeraţie mare :))
  @Cody, o zi frumoasă!
  Ar fi nostimă o dezminţire, dar nu prea cred :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Dl Oprescu a anuntat ca nu isi va anunta candidatura duminica, zice media. Formatul special al emisiunii pare pregatit pentru un astfel de anunt - dar, oricum, dorinta dlui Cristoiu de a arunca o bomba mediatica inainte de a pleca in vacanta, nu ii poate face bine doctorului.In mod normal, dl Oprescu nici nu are de ce sa anunte o candidatura acum, pentru ca ea sa fie comentata in constume de baie, intre doi mici mincati pe plaja. Dar, in fine, dl Oprescu are si el ciudateniile lui. Problema, din punctul meu de vedere este aceea ca, dupa ceea ce am vazut in alegerile la primarie, eu unul nu cred ca o candidatura a dlui Oprescu ar fi cea mai nimerita: mi s-a parut sustinut de forte care nu mi-au placut, nu imi placa si nu imi vor place niciodata si mi s-a parut superficial si prea subiectiv in destule situatii. Pina la urma este treaba dlui Oprescu, doar ca votul meu nu il va avea.

  RăspundețiȘtergere
 8. Instalatorul

  Interesant punct de vedere. S-ar putea să aveţi dreptate. Eu cred că dacă va candida va cîştiga. Dar probabil nu va candida.

  RăspundețiȘtergere
 9. 'Mneatza!

  @Lucy Liu

  Da, da, liniştitoare... :D

  Bordelezu

  RăspundețiȘtergere
 10. Bordelezu

  Nu am înţeles cui te adresezi.

  RăspundețiȘtergere
 11. Vorbesc aiurea, stimată doamnă, nu cu tălică, exact ca un moş ce sunt în aste vremuri de căldură mare, cu vise de vară, şi nu uita, suntem în Ţara Minunilor, nu?
  Din cauza căldurii nu se mai ştie cine cu cine vorbeşte, despre ce vorbeşte, darămite ce face, eu ce să fac, sporovăi cu Alice, dar nu mai ştiu dacă sunt Palărierul, Iepuraşul Alb sau un simplu Homar, roşu ca dracu’...
  Ştiu însă cine e Regina de cupă. Tăiaţi-i capul! :))


  Bordelezu

  RăspundețiȘtergere
 12. Dati-mi voie sa va contrazic, doamna Verona, nu ar cistiga din mai multe motive si, ca sa nu lungesc, va dau doar unul: printre lucrurile foarte rele facute de Traian Basescu si PDL se afla asmutirea romanilor unii impotriva altora si mai ales a provinciei impotriva Bucurestilor. Dl Oprescu a luat primaria generala ca o reactie locala a bucurestenilor. El nu a cistigat nici prin program, care a fost fantezist si de doi bani, nici prin comportamentul umoristic (sediu in circiuma,...) ci spunindu-le bucurestenilor ca el este bucurestean. La generale e altceva, provincia da 90% din voturi, iar Basescu va pedala din nou pe asaltul dat de provincie asupra Bucurestilor, privit ca pe un loc de imbogatire rapida si in gasca, bucurestenii au fost considerati atit de prosti incit a venit Elena Udrea din Plescoi ca sa ne arate cum sa tragem linii cu vopsea pe asfalt pentru parcari, evident contra bani grei. Daca nu credeti, numiti-mi va rog bucurestenii (ar trebui sa fie conform ponderii populatiei, 10%) din guvernul PDL, dar sa nu imi spuneti ca pe junele Paleologu il considerati ministru. Numiti bucurestenii din conducerea superioara a PDL, desi PDL ia in Bucuresti cel mai mare procentaj. Numiti bucurestenii parlamentari de Bucuresti ai PDL. Intelegind prin bucuresteni nu pe cei mutati in Bucuresti la imbogatire, ci cei atasati de oras, care au macar o generatie in oras (de exemplu, parintii). Veti avea singura concluzii sa va oferiti.

  RăspundețiȘtergere
 13. Bordelezu,
  Da, şi eu pot să cred chiar şase lucruri imposibile înainte de micul dejun.

  Instalatorul
  Nu văd relevanţa (pentru eventuala alegere a lui Oprescu) a faptului că PD-L e un partid provincial şi de parveniţi. Dar, repet, nu cred că va candida.

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu, nu am spus ca PDL este un partid provincial, ci ca are un anumit comportament. Vedem miine, deocamdata el a zis ca nu anunta candidatura. O candidatura la presedintie ca independent se leaga de multe discutii si acorduri pentru sustinere, asistenta si propaganda. Vom vedea.

  RăspundețiȘtergere
 15. Instalatorul

  Nu, eu am spus! :)) Şi e cu atît mai interesant cu cît PD-ul, în perioada Roman, nu era provincial, ci mai degrabă elitist. Dar profilul de partid provincial se potriveşte bine cu apartenenţa la PPE, ăia cam aşa sunt.

  RăspundețiȘtergere
 16. Uneori Tuca asta nu are treaba acasa. Bleah

  RăspundețiȘtergere
 17. Oana, cică l-a sunat de la mare :))

  RăspundețiȘtergere
 18. Garantez ca Tuca nu l-a sunat pe Cristoiu, si invers. Si ca nu s-a rugat nimeni de Cristoiu sa ramana la JN, ba mai mult, nu s-a pus problema sa plece... Duminica placuta!

  RăspundețiȘtergere
 19. Anca, este foarte posibil să fie cum spui tu :)) Dar dacă dl. Cristoiu vrea să se dramatizeze, ce poţi să-i faci?

  RăspundețiȘtergere

Click pe poză!