joi, 29 aprilie 2010

Iar e joi, deci avem cenaclu. Cenaclul online /6

Online, la ora 22, pe acest blog. Diseară vom discuta, cît de obiectiv vom fi în stare, despre proza prietenului nostru Codeus, supranumit Cody, ale cărui scrieri le cunoaşteţi, mulţi dintre voi, de pe blog.
Citiţi pe blogul Premiile Lili textele despre care vom discuta la cenaclul.online, iar diseară ne întîlnim aici.
Mai spun o dată, pentru cei care se află aici prima oară: nu accept comentarii anonime. Dacă nu vă puteţi loga decît ca anonimi, semnaţi comentariul ca să ştim cu cine stăm de vorbă.

164 de comentarii:

  1. Lucia, parerea mea ar fi sa-l invitam la Ogrezeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Augustin Rădescu
    Dacă spui tu, îl invităm :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite care-i treaba...
    Nu ştiu exact ce fac la ora 22 şi poate nu pot.
    Dar am citit textele lui Cody cu neţărmurită uimire.
    Pe lângă neglijenţe copilăreşti (uneori lipsa unei virgule schimbă înţelesul frazei, dar, dacă autorul hotărăşte, se poate renunţa consecvent la acest semn de ortografie spre a-l lăsa la latitudinea cititorului), am găsit observaţii de mare rafinament, cum e aia cu nicio femeie nu-şi părăseşte poşeta.
    Un ritm care se impune de la sine şi o temere nejustificată, că vorbeşte prea mult despre el.
    Păi eu cred că, atunci când scrii ceva, dacă descrii o bornă kilometrică, un cititor avizat ştie că ai scris despre tine.
    Mai are Cody ceva care mă lasă cu gura căscată: mă face să nu-mi pese că în povestea lui nu se întâmplă nimic grav, esenţial, că, poate, subiectul se termină brusc, fără motiv, poate s-a dus să-şi ia un pahar de apă, o fi sunat telefonul, poţi continua tu povestea. Autorul nu se supără, fiindcă a lăsat destulă atmosferă şi deja te-a familiarizat cu ritmul.
    Aş scrie oricând, cu plăcere, o povestire la patru mâini cu Cody!

    Nu, nu cred că poate fi INVITAT la Ogrezeni. Din motive pe care el le cunoaşte. :))
    Dar , teoretic vorbind, tipul ăsta de scris se invită fără ezitări la Ogrezeni.
    (Of, Lucia, sper că ai înţeles ce vreau să zic!!!)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Renata
    Sigur că am înţeles. Da, ai prins esenţa scrisului lui Cody.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie, ce scrie Cody, pur si simplu IMI PLACE. Si nu spun asta pentru ca ne e prieten. El stie ca i-am tot spus asta demult, cand ii scriam: "continua" sau "mergi mai departe" sau "astept cu nerabdare continuarea". Nu numai ca imi place dar ma stimuleaza sa si comentez. Mi-ar placea sa ascult textele, citite de cineva, poate chiar de el... Cody e un bun povestitor. Apoi fiecare text deschide o mica tema de dezbatere, pe subiecte simple, umane, de suflet. Imi mai plac descrierile lui Cody, sau acea puritate si candoare cu care ne introduce in lumea lui, fara sa bruscheze, cu nostalgie si multa visare. Imi place umorul deosebit de fin... Imi place si atunci cand scrie despre NIMIC, un lucru pe care putini cred ca pot sa il faca. Ce mai, il astept cu drag la Ogrezeni! Oups, e acolo? Atunci sa ne astepte el pe noi!

    Din pacate, nu stiu cat pot sa intru in seara asta dupa ora 22:00. Trebuie sa fac bagajele si sa ma pregatesc pt mare. Plecam maine la prima ora. Dar o sa citesc toate comentariile voastre cum pot. Bafta, Cody! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Lilick
    Drum bun, să vă simţiţi bine acolo!

    RăspundețiȘtergere
  7. am sosit si eu. cu sentimente amestecate, sper sa nu ma intrebati cum ma simt ca nu va...spun

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine v-am gasit.
    Se pare ca odata cu premiile astea am invatat sa ma destind mai bine. Sper sa fie un lucru bun. Despre ce a scris Cody as avea cate ceva de spus, dar mai e timp, inca.

    RăspundețiȘtergere
  9. sa-i raspund Renatei in primul rand. oricand cu placere, chiar mi-ar placea sa scriem la ...patru maini

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa, a venit si Vali, sa ne adunam.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cody, si eu vreau sa scriu cu tine la patru maini.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cody, văd că ai început să primeşti propuneri de colaborare, e foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. ops. Oana la asta chiar nu ma asteptam, asa cum nu m-am asteptat din partea Renatei

    RăspundețiȘtergere
  14. Chestia cu scrisul la 4 maini imi aminteste de un roman: "Arta de a nu scrie un roman" de Jerome K Jerome. Citit-l daca vreti sa invatati cum e cu scrisul la mai mult de doua maini.

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumoooos! Nu m-am putut opri din citit! Desi asta nu e chiar o surpriză! :D Sa fim seriosi, cine n-ar scrie cu un asa autor in colaborare?!!

    RăspundețiȘtergere
  16. I-am amintit lui GS de cenaclu, sper să apară şi el.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vali, cred ca ne descurcam si fara :P

    RăspundețiȘtergere
  18. @Valive, au am învăţat scriind! Primele piese le-am scris împreună cu soţul meu.

    RăspundețiȘtergere
  19. putem pleca?!! laudele le-am primit, eu zic sa plecam pana nu vin si criticile )))

    RăspundețiȘtergere
  20. Cody, stai aici!

    James, mă bucur că ai venit.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu zic să începem. Cine vorbeşte primul? Oana, Vali, James?

    RăspundețiȘtergere
  22. Văd că şi Augustin e în zonă, dar încă nu s-a manifestat.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu stiu cum e cu textele scrise la mami multe maini. Presupun ca fara o armonie intre cei doi scriitori nu iese un text bun. Eu dadeam romanul ca exemplu mai mult pentru pierderea timpului in cautarea de subiecte.

    RăspundețiȘtergere
  24. Era de asteptat sa existe o armonie intre dvs si sotul dvs.

    RăspundețiȘtergere
  25. Lucia, spun eu dupa ca sunt putin prinsa acum

    RăspundețiȘtergere
  26. Vali, nu în orice cuplu există armonie.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ok, altcineva. Augustin? James? Îndrăzniţi :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu vreau sa fiu influientat. Las la urma lectura comentariilor. Codeus este un povestitor al trecutului.
    Lipseste prezentul si dialogul, care dau dinamism intr-o poveste buna. O insiruire de evenimente, bine condeiate, bine asezate in gura unor eroi, cu un dialog vioi, dar si cu o mica personalizare individuala, poate nu descriptiva, ci mai degraba rezultata din temperamente, din cuvintele puse in dialog.
    Povestea parca devine obositoare, te indeamna sa renunti, devine obositoare. Daca nu ar fi interesanta ar fi usor de citit printre rinduri si la fel de usor uitata.
    Sa ma ierte Cody, dar trebuie schimbata monotonia, cele descrise, amintiri dintre cele mai frumoase, trebuie puse in gura unor vorbitori, isteti, mai putin descurcareti sau dezinvolti, glumeti si sau seriosi. Caractere. Diferite. Inegale.
    Ce zice-ti?

    RăspundețiȘtergere
  29. Da, asa e, dar nu cred ca era cazul in ceea ce va priveste. Cel putin la concluzia asta am ajuns cand am citit "Labirint obligatoriu".

    RăspundețiȘtergere
  30. Vali, discutăm despre Cody acum, da?

    Pastel, fii mai atent cum scrii! Ai o cratimă în plus.
    Da, proza are nevoie de dinamism, ai dreptate, dar ce scrie Cody e mai aproape de memorialistică.

    RăspundețiȘtergere
  31. Bine, haideti ca va spun eu. Intr-adevar, pe alocuri exprimarea e neexperimentata, dar pe mine nu m-a mai interesat pentru ca, ei bine, Cody trece prin starile prin care trec si eu destul de des. Si eu m-am regasit pe mine, si nu mi-a mai pasat de topica si alte asemenea. Put si simplu am fost fascinata de trairile lui. Pentru ca e clar ca el traieste toate lucrurile despre care scrie. Iar pentru mine a fost suficient. Cred ca ne-am armoniza bine in scris.
    Si da mai mult spre eseistica decat spre povestire.

    RăspundețiȘtergere
  32. De acord Pastel, am si recunoscut in text ca sunt..intors spre trecut, dar tot in ceea ce ai citit in seara asta exista ceva de viitor, e drept ca nu as vrea sa-l traiesc acel viitor

    RăspundețiȘtergere
  33. Oana, da, stările contează foarte mult. Şi da, are şi părţi eseistice. Dar apare din cînd în cînd şi cîte o povestire, prea scurtă din păcate, dar foarte bine construită.

    RăspundețiȘtergere
  34. Pentru mine, Cody e o surpriza placuta! Adica are o buna dotare nativa in privinta materiei prime.As fi curios daca e dispus sa se inhame la o munca imensa, necesara pentru a pune in valoare ceea ce are. E ca si cum ar avea o cutiuta cu margele colorate, care inca nu prea se lasa prinse intr-un sirag. Iar treaba asta cere o anumita pricepere, pe care nu o capeti usor.

    RăspundețiȘtergere
  35. Bine, încep eu.
    Deci, am recitit, chestie pe care o fac extrem de rar! Povestea este extraordinaraă tocmai prin contrastul dintre început şi sfârşit, iar modul de a povesti nu face decât să accentueze diferenţa. Stilul scrierii este oarecum clasic, lucru care nu deranjează nici pe departe! Se pune mare accent pe descriere,ceea ce mi-a plăcut foarte mult,dat fiind faptul ca sunt un fan al carţilor lui J. R. R. Tolkien.Cu toate acestea nu m-ar fi deranjat ceva mai multă actiune. Când am citit tot îmi venea în minte imaginea lui Ceauşescu. Nu mă întrebaţi de ce, ca nu prea ştiu... probabil din cauaza modului de a scrie. Atât momentan. Revin.

    RăspundețiȘtergere
  36. in ceea ce priveste ..dialogul, pe blog sunt cateva texte si cu dialog, inca nu sunt stapan pe chestia asta, sau asa am cosiderat eu ca nu sunt

    RăspundețiȘtergere
  37. Lucia, da, am observat si povestirile. Si da, daca ar merge mai mult pe firul povestii ar fi excelent. Si totusi, starile... hmmm. Dar pana "il inivitam" la Ogrezeni, poate dezvolta povestirile. Sau poate sa scrie altele.

    RăspundețiȘtergere
  38. Augustin, frumoasă imagine! A la Herman Hesse :) Da, e un talent nativ, să vedem dacă va dori să meargă mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cody, mie dialogul nu mi se pare o chestie esentiala. Poti scrie un roman intreg fara dialog. Nu vad care e problema.

    RăspundețiȘtergere
  40. James, interesant că îţi evocă imaginea lui Ceauşescu! Înseamnă că a prins foarte bine atmosfera acelor ani.

    RăspundețiȘtergere
  41. Se poate scrie fără dialog, ba chiar şi fără punct. (Există o prozatoare care a scris un roman de 400 de pagini fără să pună punct!)

    RăspundețiȘtergere
  42. Ce zici, Cody (imi permiteţi să va spun asa?)? Pui de o continuare? :D

    RăspundețiȘtergere
  43. Oana poate fi important intr-o carte, parerea mea ca nu poti scrie o carte intreaga fara sa rupi putin ..monotonia

    RăspundețiȘtergere
  44. Lucia, da, am uitat cum se numeste genul asta de literatura. Am vazut ca se poate scrie si fara litera mare la inceputul propozitiei, etc, dar asta nu ma prea incanta pentru ca ma oboseste si ma enerveaza. Creierul meu pune automat toate cele si asa nu se poate, ori citesc, ori pun puncte...

    RăspundețiȘtergere
  45. Ok, o sa vorbesc si eu.
    Cody, mie imi place cum scrii. Intotdeauna mi-a placut chiar daca nu ti-am lasat niciodata comentariu pe blogul tau. Imi place felul in care povestesti acele intamplari. Ma faci sa vreau sa le fi trait si eu. Se vede cat de mult iubesti natura. La fel ca si tine, doar in natura ma simt aproape de Dumnezeu. N-ai cum sa nu simti asta, doar e creatie divina.
    Imi place mai ales felul in care scrii cand esti deznadajduit de calitatea si rolul omului din ziua de azi. Cred ca ai fi in stare sa-l pedepsesti ca pe un copil pecare l-ai trimis la colt pentru ca a facut rele. Cu totii am recurge la asta daca am fi in stare sa-l rindem si sa-l pedepsim.

    RăspundețiȘtergere
  46. Cody, ba da, se poate. Nu spun că rezultatul e bun, dar se poate.

    RăspundețiȘtergere
  47. Lucia, despre ce vorbiti? Care ceausescu? N-am sesizat nimic de genul asta. Si, oricum, n-avea ce sa-i evoce lui James, care avea vreo minus 2 ani cind a dat coltul "Odi"

    RăspundețiȘtergere
  48. James chiar te rog sa renunti la apelativ. pe de alta parte ajung sa spun vorba cuiva, nu eu sunt la comanda ci textul, bine e o prafrazare a ceea ce a spus cineva

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu numai Eco, mai sunt şi latino-americani care scriu fără dialog.

    RăspundețiȘtergere
  50. Daca eu as fi spus tot ce s-a spus aici,eram banuit de subiectivism sau de ¨blat¨ cu domnul Codeus. Nu-l cunosc dar scrie bine! Numai tinere talente in ultimele saptamani

    RăspundețiȘtergere
  51. E prima mea aparitie linga Dmniile voastre. Trebuie sa marturisesc ca-mi place cum ginditi.
    Pareri si pareri. Eu mai mult inginereste gindesc si-mi mai scapa cite o greseala. Cody este loc si de bine. Poti. Ai de unde. Alegerea modului de povestire depinde de tine, cu atit mai mult cind cele de trebuinta iti sint in minte - amintirile, eventual si putine inflorituri ca sa faci lectura vie, interesanta, ca piperul mincarea.
    Sa auzim de bine. Noapte buna!
    P.S.Dimineata trebuie sa fiu la serviciu.

    RăspundețiȘtergere
  52. Augustin, cred că aşa îşi imaginează James lumea de atunci.

    RăspundețiȘtergere
  53. Sara bună!

    Mă întreb care e, de fapt, calitatea scrisului lui Cody, care ne face pe atât de mulţi să spunem că am scrie cu el la patru mâini... Fiindcă sunt nişte trăsături, pe care alţii nu le au.
    Lucia ar trebui să ştie să le definească pe scurt.

    Pastel-
    iartă-mă, dar am câteva obiecţii care nu sunt pro-Cody, ci contra-pastel...
    Amintirile pot curge foarte bine dintr-o singură gură (minte), pe zeci de pagini. Să presupunem că trăieşti pe o insulă pustie şi-ţi scrii zilnic un jurnal. Pe urmă bagi manuscrisul la sticlă şi-i dai drumul pe mare.
    Dacă e bine scris, o să ţi-l publice careva, fără să simtă lipsa dialogului.
    Poţi povesti trecutul, prezentul sau viitorul. Fără să introduci dialog vioi. Dacă e nevoie de dialog ca să fii interesant, fluent, citibil, poate că e nevoie şi de poze. Dacă ai poze suficiente şi dialog vioi destul, poţi scoate benzi desenate. :)
    Trag nădejde că acel "zice-ţi" ţi-a scăpat dintr-o mare grabă. :))
    Scuze că am fost răutăcioasă!

    RăspundețiȘtergere
  54. Augustin daca james asociaza ceea ce a citit la mine cu povestirile parintilor, atunci da ai senzatia asta, acum ii dau dreptate desi nu am avut intentia asta

    RăspundețiȘtergere
  55. Domnule Augustin Rădescu, sunt pasionat de istorie şi în special de regimurile totalitare şi am văzut multe documentare şi filme clasice româneşti, deci ştiu cum era câtuşi de cât. Plus că am citit şi câteva cărţi care evocau acea perioadă şi modul de a scrie al lui Cody îmi aminteşte de cel al acelor autori.
    Şi în plus, fiecare e liber să aibă ce impresie vrea.

    RăspundețiȘtergere
  56. Pastel, noapte bună, mulţumesc pentru vizită, te mai aşteptăm.

    RăspundețiȘtergere
  57. Renata, e greu de definit ce ne place la scrisul lui Cody. Creează atmosferă, cred că asta e prima calitate şi cea mai importantă. Şi dă o senzaţie de adevărat pe care puţine scrieri reuşesc s-o dea.

    RăspundețiȘtergere
  58. Domnule Codeus, as prefera sa nu ne tutuim chiar daca apreciez scrisul dumneavoastra

    RăspundețiȘtergere
  59. GS, nu te mai da dupa colturi, lasa, ne-am prins :D

    RăspundețiȘtergere
  60. James, nimeni nu vrea sa-ti interzica nimic. Mai ales aici!

    RăspundețiȘtergere
  61. Lucia, si eu cred ca dialogul nu este absolut indispensabil.

    RăspundețiȘtergere
  62. Ioana Diaconescu29 aprilie 2010 la 23:17

    Proza pe care am citit-o este bine construita in limitele genului scurt.Concizia,de obicei,este in defavoarea expunerii subiectului,de data asta,insa,autorul reuseste sa evoce atmosfera,raul secolului este doar sugerat, nu ingrosat cu tuse melodramatice.Intrevad si tristetea eterna a unei lipse de orizont a unei recognoscibile zone geografice...As sugera,insa,autorului sa renunte la notatia unori scolareasca si la expedierea subiectului. In acest fel se dilueaza tocmai realizarea punctului culminant.A sta mai mult pe text,a acorda mai multa atentie stilului si chiar gramaticii(daca folosesti de ex.imperfectul,nu alterna cu perfectul compus ca poate schimba timpul actiunii).As mai sugera ca se poate trece la o proza de mai larga respiratie avind in vedere felul in care autorul stie sa construiasca.Este mult de lucru,dar este si talent.Deci,la treaba!Ioana Diaconescu

    RăspundețiȘtergere
  63. Săru' mâinile la doamne, sănătate la domni şi bună seara domnu' Codeus!

    RăspundețiȘtergere
  64. Domnule Codeus, daca veti fi invitat la Ogrezeni si veti avea posibilitatea sa va deplasati, voi face unele observatii. Sper sa puteti veni! Mi-ar face placere.

    RăspundețiȘtergere
  65. Subscriu la ce a spus colegul meu, domnu' GS.

    RăspundețiȘtergere
  66. @ G.S.
    Din cite am inteles, Lucia a hotarit sa NU-l invite la Ogrezeni. Ce putem face?

    RăspundețiȘtergere
  67. Bună seara, Ioana Diaconescu, mulţumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  68. Augustin, ei, na, cum sa nu-l invite?

    RăspundețiȘtergere
  69. Augustin e simplu, plec eu si veniti voi )))

    RăspundețiȘtergere
  70. @Cavaleru' Neuron, bună seara!

    @Oana, ce nu se mai poate?

    @Augustin, mai negociem :)

    RăspundețiȘtergere
  71. Ah, da??? S-a decis, totusi? Atunci, bine!
    :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  72. Ioana Diaconescu29 aprilie 2010 la 23:28

    Buna seara doamnelor,domnisoarelor si domnilor!
    Lucia draga,te salut.Sunt pe receptie.Ioana

    RăspundețiȘtergere
  73. Doamna Verona, apreciind dantura doamnei Oana si consensul cu domnu Cavaleru' Neuron (destul de linistit in seara asta) ar fi bine sa ne orientati spre o concluzie. Eu cred ca domnul Codeus ne-a faut o reala surpriza.

    RăspundețiȘtergere
  74. Eroarea 503 si-a facut de cap, pe moment a plecat si sper sa nu revina

    RăspundețiȘtergere
  75. Lucia, era pentru GS, dar am uitat sa mentionez

    RăspundețiȘtergere
  76. Mare pierdere ar mai fi in cazul in care Codeus nu ar fi invitat!
    Eu de abia astept sa-l cunosc!

    RăspundețiȘtergere
  77. Cody, te rog să citeşti ce a scris Ioana Diaconescu, are perfectă dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  78. am pierdut cateva comentarii care le-am pus, asa ca revin cu o mica precizare Planeta Rosie e un SF si sper sa si ramana SF, cu radacini in prezent

    RăspundețiȘtergere
  79. James, Cody va fi acolo non-stop, iti spun eu sigur

    RăspundețiȘtergere
  80. Doamna Oana, am si eu :mrgreen:

    RăspundețiȘtergere
  81. Cody, as face observatia ca acest gen scurt este, deocamdata, genul foarte scurt. Poate-l mai uzi la radacina!

    RăspundețiȘtergere
  82. @Cody, care eroare 503?

    @Domnule GS, mă pregătesc să orientez discuţia sper happy end, dar aş fi vrut să aflu şi părerea Cavalerului Neuron, liniştit sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  83. G.S.
    Maestre, cam subtire! Poate greeeeeeen!

    RăspundețiȘtergere
  84. @Augustin
    Maestre, nu mi-a iesit. Nu stiu de ce. M-am rusinat fata de doamna Oana. Am vrut sa-i arat ca si eu ma dantura cum a facut si dumneaei mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  85. am citit. ma bucur pentru observatii, cel putin pana in momentul de fata am scris exact cum mi-a venit, daca in viitor acele observatii se vor regasi in textele mele vor veni tot de la sine, teama mea e sa nu-mi pierd acel..ceva, fiind atent la altceva, desi recunosc ca sunt foarte departe de a scrie dupa toate canoanele gramaticii. Va multumesc D-na Diaconescu

    RăspundețiȘtergere
  86. A venit Eroarea 503 :))

    Dragă Eroare, nu ne spui nimic despre Cody?

    RăspundețiȘtergere
  87. Pfiuu, deci m-am liniştit. Mersi, Oana! :P
    Codeus, dacă se poate, încă aştept un răspuns: vei scrie şi o continuare?

    RăspundețiȘtergere
  88. Am inteles; doream doar mai multa elocinta!

    RăspundețiȘtergere
  89. Deci, mie-mi place domnu' Codeus şi tare mi-aş dori să-l aud la Ogrezeni, chiar şi în contumacie fiind. :D

    RăspundețiȘtergere
  90. Vă rog, scuzaţi emoticonul. Pe Wordpress e puţin diferit.

    RăspundețiȘtergere
  91. Bine, văd că unii sunt timizi sau nu vor să-şi asume povara unor afirmaţii categorice, deci, cum îi spuneam adineaori domnului GS, voi începe să orientez discuţia spre final.

    RăspundețiȘtergere
  92. Domnule Codeus, te sfatuies sa scrii la fel ca pana acum, cat mai natural. Dupa ce gatati textul, abia atunci va intoarceti fara graba, asupra lui si incercati sa implementati (mi-a iesit fraza!) observatiile doamnei Diaconescu. Sunt intemeiate si in opinia mea.

    RăspundețiȘtergere
  93. Cody, cu gramatica sau ortografia nu exista compromisuri; e musai! Cu siguranta insa, n-o sa pierzi ce ai bun doar pentru ca respecti regulile gramaticale. Sau umbli cu fofirlica si nu ma prind eu?

    RăspundețiȘtergere
  94. Augustin sunt scurte pentru ca am inceput sa cochetez cu ideea scrisului de foarte putin timp. stiu nu e o scuza dar asta e adevarul

    RăspundețiȘtergere
  95. Eroare 503, poate pînă la toamnă reuşeşti să ajungi.

    RăspundețiȘtergere
  96. Cody, n-ai de ce sa te scuzi, eu doar imi dau cu parerea. Decizia iti apartine in intregime!

    RăspundețiȘtergere
  97. Am revenit si am citit si eu toate comentariile. :)

    RăspundețiȘtergere
  98. Deci, în concluzie, nu-l putem invita pe Cody la Ogrezeni. Îl vom invita, în schimb, să citească la Ogrezeni, în cadrul festivalului Premiile Lili.
    Am zis.

    RăspundețiȘtergere
  99. Ma gandeam sa nu-l invitam pe Cody. Mergem noi acolo (bine, eu sunt in suspensie, dar daca voi veni o fac doar ca sa va sustin) la Ogrezeni, ne instalam frumusel in ograda lui proprie si personala si pe el il trimitem la vecini. E bine?

    RăspundețiȘtergere
  100. James unele texte vor fi continuate pentru ca au undeva in mintea mea o continuare, altele nu

    RăspundețiȘtergere
  101. Cineva a scris mai sus ca, dupa ce a citit, s-a gandit la ... Ceausescu. Ma rog, cred ca nu exact la Ceausescu, dar la vremurile de-atunci. Da, si eu ma gandesc la vremurile alea cand citesc ce scrie Cody. Vremuri totusi frumoase, asociindu-le cu copilaria si adolescenta. Au un parfum aparte...

    RăspundețiȘtergere
  102. Augustin stiu , problema e ca nu le stapanesc,regulile
    Vali ograda nu e a mea si nici personala nu e. a mea e in cu totul alta parte

    RăspundețiȘtergere
  103. Doamnă, aşa să ne ajute Compilatorul Suprem. :))
    Io îl susţin pe domnu' Codeus, alături de toţi ceilalţi colegi care-l ştim şi preţuim. :)
    Am zis şi eu! :D

    RăspundețiȘtergere
  104. Codeus, tu n-ai lacune asa de mari incit sa te plingi sau sa ti se para "misiune imposibila"; dimpotriva, eu cred ca in timp record, tu poti ajunge sa scrii foarte corect. Totul e sa-ti faci un mic carnetel in care sa scrii ...ce nu stii!

    RăspundețiȘtergere
  105. @Cody, acum ca am ramas intre noi ... am zis de bine, ai vazut? Cand imi dai inghetata aia Stalinskaia?

    RăspundețiȘtergere
  106. Partea oficială s-a terminat, mulţumesc participanţilor, acum putem să trecem la treburi serioase. A spus cineva Stalinskaia?????

    RăspundețiȘtergere
  107. Augustin nu te lasa inselat de aparente, s-au lasat si altii cu mult inaintea ta, exista un bagaj, mai ales informatic, dar la gramaica sunt varza, instictiv poate respect anumite reguli, da nu vreau sa-ti povestesc cat de nesigur sunt cand scriu

    GS eu nu stiam de nici o stalinskaya )))

    RăspundețiȘtergere
  108. Deci, dacă nu mă ia cineva în gazdă, mă retrag şi io. :D

    RăspundețiȘtergere
  109. Credeam ca ati plecat ... Domnu' Codeus, strada Stalinskaia din Ogrezeni!

    RăspundețiȘtergere
  110. Domnu' GS, mergeţi duminică pe la domnu' Codeus?

    RăspundețiȘtergere
  111. Noapte bună tuturor şi să ne recitim cu bine şi foarte bine. :)
    Vă pupez şi vă stimez!

    RăspundețiȘtergere
  112. Eroare 503 stai linistit in ..libia ca nu stiu cum a fi cu gazda

    RăspundețiȘtergere
  113. sau e GS care joaca la doua capete?

    RăspundețiȘtergere
  114. Noapte bună, Eroare! :)) Mă bucur că ai venit să-l susţii pe Cody.

    RăspundețiȘtergere
  115. @Lucia, maine dupamiaza, plec departe pentru doua zile.

    RăspundețiȘtergere
  116. aha , clar e Adi, multumesc bre ca ti-ai facut timp sa fi cu noi in seara asta de peste tari si ..Mare

    RăspundețiȘtergere
  117. @Cody, nu snt eu! Eroare este chiar Dansul in carne si oase

    RăspundețiȘtergere
  118. Era să adorm pe tastatură...
    Noapte bună tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  119. Noapte buna! Mi se bulise netul cum spunea cineva cunoscut pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
  120. BASESCU TERORIST INTERNATIONAL !
    INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU SI BEN LADEN.
    Domnule Iliescu
 Nu sunt partizanul dumneavoastra politic ci dimpotriva, Totusi va cer sprijinul. Va rog sa cititi cu atentie randurile mele. Dumneavoastra sunteti persoana indicata ca sa spuneti poporului adevarul. Romania sub Basescu a devenit
umbrela terorismului arab. Sper ca colegii dumneavoastra sa citeasca acest mesj.
Este cazul ca romanii sa faca ceva pentru ei insasi. Indrasnesc sa va rog in interesul tuturor, sa cereti deschderea unei ANCHETE , care va avea sprijin international. RH
I
 -REGIMUL BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL -
AM TRIMIS AMBASADEI SUA, DOCUMENTUL IN LIMBA ARABA A INTELEGERII
BASESCU BEN -LADEN. PE BAZA ACESTEI INTELEGERI iINTRE CEI DOI TERORISTI AU FOST ELIBERATI
2021 TERORISTI ARABI , 4 MEMBRII AI CONDUCERII AL QUEDA. A FOST DEASEMENEA ELIBERAT UN TERORIST ROMAN PREGATIND UN ATENTAT LA TIMISOARA. ACEST ATENTAT PUTEA DUCE LA MII DE VICTIME.
IN LEGATURA CU ACEST ATENTAT PRESEDINTELE ROMANIEI FACE O DECLARATIE RECUNOSCAND CA TERORISTII ARABI NU SUNT ARESTATI SAU NEUTRALIZATI , CI DOAR TRIMISI IN AFARA TERITORIULUI PENTRU 15 ANI ! ( SE REITORC DE OBICEI CLANDESTIN DUPA 2-3 LUNI ).
Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu
VOI REVENI IN CURAND CU DETALII IN LEGATURA CU ANCHETA AMERICANA CARE VA DUCE LA SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL.
Robert Horvath- DEVA Ziarist USA
Urmariti noi desvaluiri
http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  121. buna dimineata Lucia, o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  122. @Cody, bună dimineaţa! Acum văd că ieri am uitat să-ţi răspund, scuze.

    RăspundețiȘtergere
  123. Ziua bună!

    Unu’ mai…
    Am stat şi m-am tot gândit de ce-mi place scrisul lui Codeus, de ce atunci când am un pic de timp trec şi citesc ce-a mai scris, şi-am găsit raspunsul. Dar nu vi-l spui.
    Pentru mine Codeus este un adevărat scriitor, nu o dactilografă, nu mă interesează unde ţine el virgulele. Aşa Codeus, ca să fie clar.

    RăspundețiȘtergere
  124. @Lucia

    La multi ani, că azi e ziua noastră, a celor tineri. :)
    Ce-o fi făcând boier Codeus la ora asta? Aer curat, soare, he-he...

    RăspundețiȘtergere
  125. @Lucia

    Nu-i foarte clar. :))
    De azi inainte te voi saluta doar cu salutul romanesc, imi place la nebunie, am renuntat la 'mneatza.

    RăspundețiȘtergere
  126. Eu sunt oltean get-beget, născut în Tâmpeni, niciodată nu mă supărai că toţi fac bancuri despre ai mei, despre mine. Mi-s oltean, deci sunt român, de ce m-aş supăra că franţujii fac bancuri bune despre mine? La cât m-am distrat pe seama lor când mă întrebau dacă România se învecinează cu Birmania şi eu le confirmam serios, povestindu-le cu lux de amănunte despre obiceiurile de pe la noi, fantezie pură, iar ei mă ascultau cu gura căscată o seară întreagă, râzând cu gura până la urechi în timp ce eu doar îmi râdeam în barbă, însă a doua zi râdeau şi mai tare când aflau de la altul că România e în Europa, deci fuseseră luaţi în tărbacă, e normal ca să adopt „salutul românesc”, de ce să mă ofuschez, mi se pare că ne caracterizează, tot timpul aşteptăm ceva de la alţii, stăm cu mâna întinsă, ceea ce nu e rău, e rău că podul palmei e în sus, dar ăsta e adevarul.

    Aşteptăm ca să ni se dea. Statul să ne dea, UE să ne dea, americanii să ne dea, FMI să ne dea, Dumnezeu să ne dea, da-ne-ar Dumnezeu mai multă minte!

    Aşa că, sil vu ple, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  127. buna dimineata Lucia
    Borde multam de aprecieri.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!