marți, 20 aprilie 2010

Cum am devenit divă. Adi Hădean, mulţumesc!

Mai demult, marii cofetari şi patisieri dedicau deserturi de ei inventate divelor vremii - stele ale operei sau baletului. Aşa avem reţeta de Pêche Melba, compusă la Londra de celebrul Escoffier pentru soprana Nellie Melba sau reţeta de Pavlova, creată în Noua Zeelandă pentru marea balerină Anna Pavlova şi cîte altele. Poate o dată voi scrie mai mult despre aceste reţete cu dedicaţie.
Ei, dar de azi am intrat şi eu în rîndul divelor - sau al clasicilor în viaţă - datorită lui Adi Hădean. Ce să spun despre el? Are toate calităţile unui mare "chef". Fireşte, una dintre aceste calităţi este un deosebit simţ al gustului, indiferent că e vorba de mîncare sau literatură. Îi place cum scriu, mie-mi place cum găteşte, deci ne înţelegem  de minune :)
Pentru că am participat la un joc/concurs de poze cu mîncare, Adi m-a premiat: a creat, din ciocolată, frişcă şi căpşuni, un superb desert care-mi poartă numele: Double mousse Verona. Ia priviţi aici ce minunăţie:

Mmmm! Mulţumesc, Adi!

13 comentarii:

  1. @hadean
    Adi, abia aştept să prepar desertul!

    @Simona Ionescu
    Îţi place?

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări ! Scrierile sunt foarte gustoase, prăjitura e frumoasă, să ne înfruptăm deci !

    RăspundețiȘtergere
  3. WOW! E si usor de facut si trebuie sa fie tare buna. Mie imi plac deserturile foarte reci si cred ca asta merge sa stea la frigider mai mult de o ora, zic eu. Oare merge si cu ananas?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Matilda
    Poftă bună :)

    @valive
    Poţi să încerci cu ananas, dar cred că e mai interesant aşa, cu căpşuni. Poate ar merge cu vişine sau cu zmeură.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos, foarte frumos omagiul! Sofisticat de simplu, colorat: nu poate fi decât bun de tot!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mădălina Ionescu
    Planificăm o şedinţă de lucru pentru verificarea acestei axiome :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Uau!

    Adi Hadean este un print. M-a convins.

    Oare putina ciocolata, asa un moft, o fantezie, oleaca de minune bruna ar merge la constructia asta?

    RăspundețiȘtergere
  8. @casandra
    E un prinţ, fără îndoială.
    Dar tu n-ai studiat reţeta, e o mare cantitate de ciocolată acolo!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iată adevărata consacrare a unui scriitor! Vezi Cheateaubriand. Dacă ție ți s-a consacrat un desert, probabil pentru mine se va crea cel mult o murătură.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Horia Gârbea
    Nu se ştie, poate o friptură, ca Tournedos Rossini!

    RăspundețiȘtergere
  11. Horia, murătura poate fi pasul până la extaz în anumite situații :-)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!