duminică, 19 iulie 2009

Premiile Lili 3 cu UPDATE

Ce-mi place mie cel mai mult la Festivalul Premiile Lili este faptul că nicio întîlnire nu seamănă cu celelalte, fiecare are ceva special şi de fiecare dată avem alte surprize. Chiar şi celebra salată creată de Eszti este mereu alta.
Faptul că eu am ajuns la Ogrezeni după ce unii dintre participanţi reuşiseră deja să culeagă primele roşii-cherry din grădină n-a fost chiar o surpriză, s-a mai întîmplat, chiar la prima ediţie, să nu sosesc prima. E drept că atunci încă nu erau roşii.
De dimineaţă, consultasem prognoza meteo. Accuweather anunţa pentru Ogrezeni 32 de grade, cer parţial înnorat şi ploaie între orele 13 şi 14, după care urma să se însenineze. Le-am povestit celorlalţi despre prognoză şi au rîs. De unde să ştie Internetul/satelitul chiar aşa de exact cînd va ploua?
La ora 13 şi 10 minute au căzut primele picături de ploaie. O ploaie de vară, caldă, cu stropi mari şi rari, care nu ne-a deranjat prea mult; unii s-au adăpostit sub pomi, sub streaşina casei sau sub umbrela de soare, alţii au preferat să ignore ploaia veselă şi repede trecătoare.
Au fost prezenţi
  • Ştefania Coşovei, Denis Dinulescu, Rodica Buzdugan. Şi eu (fondatori)
  • Lilick, George Şerban (bloggeri susţinători)
  • Anda Dumitrescu, Renata Friedenberg, Gina Eftimie, Adrian Socaciu şi Eszti (susţinători fără blog)
  • Renata Carageani, Cristi Giambaşu (proză), Ştefan Ciobanu, Traian Rotărescu (poezie) - autori care au citit, mai mult sau mai puţin emoţionaţi, din creaţiile lor. A fost cu noi, chiar dacă nu fizic, ci în lectura lui Denis Dinulescu, şi prozatoarea Aida B.
  • Marea surpriză a zilei, Special Guest Star, prozatorul Bujor Nedelcovici, venit de la Paris. Nu, n-a venit special pentru Festivalul Lili, a venit în vacanţă, dar participarea la întîlnirea de azi o avea notată în agendă.
Momentul culminant al întîlnirii a fost cînd Bujor Nedelcovici a vorbit despre textele tinerilor autori şi despre ce înseamnă a scrie proză, a scrie în general.
Iată şi albumul întîlnirii de azi:

Update: Un film cu Renata Carageani şi Bujor Nedelcovici, realizator George Şerban . Mulţumirile noastre şi o nominalizare la Oscar!

Şi pozele făcute de tînărul poet Ştefan Ciobanu:

18 comentarii:

  1. Mădălina, mulţumesc, îmi pare rău că n-ai putut fi cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat auditoriu, regret că nu am putut fi de faţă. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, ma bucur pentru reusita voastra!
    Mi se pare ca voi faceti un lucru deosebit, ati reusit sa adunati in acelasi loc oameni de varste diferite, in jurul unei idei, asa zic eu, ideea de cultura.
    E o reusita, zau! :)

    Bordelezu
    Multumesc pentru poze!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce reuşită şedinţă, doamnă, ce lume bună...Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelentă şedinţă de lecturi! Iar Bujor Nedelcovici este un mare boier, un mare generos! Felicitări, doamnă, pentru organizare şi pentru oaspeţii de calitate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Neliniştitu', chiar ne-am întrebat ce-i cu tine.
    Bordelezu - da, chiar asta ne propunem
    Renata, şi noi îţi mulţumim.
    Doamna Ştefania, nu e numai meritul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am impresia ca nu primeste codul de "impachetare" asa ca iti dau linkul de pe Youtube
    http://www.youtube.com/watch?v=mAdGSErtsZY

    RăspundețiȘtergere
  8. GS
    Mulţumesc frumos, am să postez un update imediat.

    RăspundețiȘtergere
  9. George m-am uitat.din pacate nefiind acolo habar nu am despre ce a fost dilogul asat dintre... si Nedelcovici

    RăspundețiȘtergere
  10. Este a doua nominalizare. Prima mi-am randuit-o singur. A doua vine din partea oficialilor Lili. Intr-adevar, este cel de-al doilea mare film de succes al meu. Daca, de aceasta data, voi primi Oscarul, ma angajez sa-l donez Scolii ajutatoare pentru politicieni cu dizabilitati intelectuale din Calea 13 Septembri (se poate intra si pe la Izvor - S1). Promit!

    PS: Cody, nu trebuie sa auzi ce se vorbeste. Impotant este glasul Naturii. Pe vorbitori, i-am inregistrat separat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cody, liniştea naturii a acoperit vocile!
    GS
    Felicitări pentru film, ca şi pentru intenţia de a dona premiul Oscar (nu mă îndoiesc că-l vei lua!) pentru scopuri caritabile, mai ales că e vorba de un segment defavorizat (intelectual) al populaţiei.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Cody

    Se vorbea despre tortionari... Renata a povestit despre relatia unchiului ei cu tortionarul lui. Ea se astepta ca acesta sa il urasca. Insa el nu il ura, din contra, considera ca ii datoreaza viata, pentru ca in mod cu totul exceptional acela ii permisese sa pastreze o pufoaica, el fiind grav bolnav de rinichi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca să meargă la Oscar îi trebe subtitrare. Parol! M-am interesat! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Neliniştitu', cred că ai dreptate, dar asta nu-i o problemă, vorbim cu autorul filmului şi rezolvă el :D

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!