marți, 14 iulie 2009

Diversiunea erotică

Un scandal diplomatico-sexual e numai bun pentru a întrerupe monotonia zilelor de vacanţă. Televiziunile, ziarele şi blogurile s-au aruncat asupra neferictului consul de la Chişninău, vinovat că, din neatenţie (sau lipsă de profesionalism), a devenit star porno.
M-a enervat insistenţa televiziunilor de a relua ad nauseam aceleaşi cadre, în timp ce în studiouri se dezbătea chestiunea: unde, cînd, cu cine, de ce.
Cum am mai spus, se întîmplă şi la case mai mari. Şi mai albe. Şi de cînd lumea. Dacă bărbaţii şi-ar ţine pantalonii încheiaţi, altfel s-ar scrie istoria, inclusiv istoria spionajului mondial. Nu văd ce rost au mirările şi văicărelile (vai, era însurat!, vai, la vîrsta lui...), singurul lucru interesant în acest caz ar fi să aflăm cine a comandat şi cui foloseşte penibila "dezvăluire". Un posibil răspuns găsim la Andrei Bădin.
Dar diversiunea şi-a atins scopul - a împins în plan secund cazul Ridzi, semnarea precipitată a acordului Nabucco (despre asta citiţi ce scrie Mordechai) şi lansarea candidaturii lui Crin Antonescu la preşedinţia României.
Aşteptăm diversiunea zilei de azi.
Vive la France!

14 comentarii:

  1. Vive la France!

    Multumesc pentru trimiteri. Se leaga.
    Da'... ca barbat, iti spun ca-i buuuna, si mie mi-ar placea :))

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  2. Bordelezu

    Da, sigur că e buuuună, pe asta se bezează serviciile de spionaj de cînd e lumea :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pierzând timpul să mai bălmăjesc ceva la mine pe blog, nu mi-am aruncat măcar un ochi încoace...
    Noroc că numai oamenii umblă prin oraş, pe la servici, blogurile lor stau frumos acasă şi îi aşteptă. Rămâne pe diseară cu cititul.
    Ceva tot mi-a sărit în ochi, în singurul ochi despre care susţin că nu mi l-am aruncat pe-aici!

    Asta...
    "Dacă bărbaţii şi-ar ţine pantalonii încheiaţi, altfel s-ar scrie istoria, inclusiv istoria spionajului mondial."
    INCLUSIV ISTORIA SPIONAJULUI MONDIAL.
    Mare vorbă ai zis, Lucia!

    Dar uită-te la Bordelezu, cum ne confirmă că istoria nu poate fi scrisă decât într-un singur fel!
    Revin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Renata

    Ai ochi buni! Da, aşa e. E cu "dacă". :D

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am uitat la televizor si am observat ca Iliescu nu s-a dus la ziua lui Geoana, ci la Ziua Frantei. Oare am vazut bine? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Lilick

    Cred că ai văzut bine. Iliescu e francofil :))
    Dar ziua lui Geoană nu e seara?

    RăspundețiȘtergere
  7. Vive la France ! Iată că se anunţă o conferinţă de presă a coţofenei ... "obridzi" timpul la ora 17.00 !

    RăspundețiȘtergere
  8. Chat Noir

    Ah, ce moment a găsit! Clipa asta minunată :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate e si seara. Dar de dimineata s-au perindat cu cadourile colegii. Nastase a fost de dimineata...

    RăspundețiȘtergere
  10. Lilick, nu ştiu, poate merge numai seara.

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamna Verona, depinde si de sensul lucrurilor, mai tineti minte zicala ca o femeie cu fusta ridicata fuge intotdeauna mai repede decit un barbat cu pantalonii in vine. Doar ca sensul ne zice si incotro fuge. Mai depinde si de programa de la scoala noastra de spioni. Fiindca tot amintim azi de draga de Mariana (scrisa in franceza) sa ne reamintim ca inainte de scoala militara de la Brienne intemeiata de Napoleon, in scolile militare regale franceze se studiau nu in ultimul rind dansul si manierele elegante. Poate ca lucruri asemanatoare studiaza si ai nostri. Poti merge in padure ca sa inveti sa spionezi si sa contraspionezi ori poti merge in aceeasi padure ca sa inveti sa faci pipi pe copaci si sa scrijelesti inimioare cu briceagul. Dar sa fim blinzi si sa raminem la francezi si sa spunem din nou ca inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste. In cazul omului nostru, nu inima ci tot ceva care nu stie carte. Oricum, spre mindria breslei scriitoricesti, opinia mea este aceea ca oamenii serviciilor cel mai greu de dubuit au fost si sunt dintre scriitori: de la Graham Greene incoace au fost o groaza de care am aflat foarte tirziu, atunci cind au decis ca aflarea secretului le va spori faima si tirajele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Instalatorul

    Da, de acord. Cît despre scriitori, mai nou se spune despre Hemingway că ar fi fost spion KGB - dar nu pentru asta îl iubim :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!