luni, 5 aprilie 2010

Din nou live-blogging la 300 km/oră

Iar sunt în tren, ca astă-iarnă, iar îl cheamă Thalys, iar are 300 km/oră. Călătoresc ticketless şi am internet wireless. Am de ales? Ce nu e de înţeles? O, yes!
Dar e o zi nebună. M-am sculat la 5 dimineaţa - nu aveam motiv să mă scol chiar atît de devreme, dar aşa s-a întîmplat. Mătuşă-mea, care zilele trecute, sub efectul unui medicament, a dormit în neştire, azi era trează şi vioaie şi mă striga din sfert ân sfert de oră. Altă bucurie, trenul pe care trebuia să-l iau spre Köln avea întîrziere, un feroviar mi-a spus să iau alt tren, un expres regional. L-am luat. Scria pe el Köln Hbf, ceea ce înseamnă gara centrală din Köln , chiar lîngă Dom. Dar nu mergea decît pînă la o staţie mai încoace, la Deutz/Messe. De ce? Paştele lor. Asta n-a fost o înjurătură, să fie clar. E a doua zi de Paşte şi aici. Pînă la urmă am ajuns în gara unde trebuia, am urcat pe peron cu nici cinci minute înainte să tragă trenul. Adică de unde eu îmi promiteam o partidă de shopping, că aveam, teoretic, conform planului, peste o oră de pierdut în gară, iată că întîmplarea şi, cum am mai spus, Paştele lor şi-au dat mîna să nu mă lase să-mi cheltui banii.
Altfel, ce să zic, Europa arată bine de la viteza asta, e senin sau aproape, în Belgia se construieşte în draci, chiar acum am trecut pe lăngă o gară monumentală încă neterminată, undeva între Liege şi Bruxelles, ăştia par să nu fi auzit că e criză.
Aproape că am ajuns la Bruxelles, ba chiar am ajuns, acum opreşte în Gare du Midi, după care vine Parisul.

9 comentarii:

  1. ticketless - wireless, ar putea fi antonime? Daca te prnde controlorul.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lilick
    N-am făcut poze din tren, dar la Paris am pozat prima cupă de şampanie - e deja o tradiţie :) O postez mai tîrziu.

    @GS
    Nu sunt antonime, sunt complementare :D
    Şi nu m-a prins!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cumparaturile se pot face si din Paris, chiar mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Oana
    Da, Parisul e destul de bine aprovizionat :D Dar voiam să iau cadouri pentru prietenii parizieni, mai ales pentru Rodica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Drum bun si distractie placuta!
    Nu m-am prins cum e cu mersul fara bilet, trebuie să faci o schiță. Pentru șampanie - nu, nici poza nu contează, doar bulele pe limbă.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Horia Gârbea
    Mulţumesc de urare, distracţia e chiar plăcută, iar şampania excelentă :)
    Fără bilet înseamnă că îţi printezi un bilet pe care scrie că e Ticketless - adică fără bilet. :))

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!