joi, 26 noiembrie 2009

Iar facem guverne în Cişmigiu?

Am citit, pe mai multe bloguri, în formă de leapşă sau nu, lista/listele cu viitorii miniştri din viitorul guvern Johannis. Am două obiecţii majore la toate aceste liste:
  1. Klaus Johannis nu e în ţară şi n-aş crede să-şi facă guvernul prin e-mail. Iar liderii PSD şi PNL au declarat că nu s-au discutat funcţii şi persoane. Pînă la proba contrară, îi cred. Acordul semnat ieri mi se pare un semn de maturitate politică şi sper să fie aşa.
  2. Mircea Geoană încă nu este preşedinte (sper că va fi, dar pentru asta trebuie să mai mergem o dată la vot), aşa că, pînă pe 6 decembrie, orice listă de viitori miniştri este superfluă. Înainte de a discuta cine va fi la cultură şi cine la agricultură, trebuie să scăpăm de Traian Băsescu.

10 comentarii:

  1. eu cel putin in momentul asta nu cred ca Johannis o sa accepte sa fie prim ministru si sa-i comande cineva echipa. iar daca nici acum cei de la putere nu vor intelege un lucru simplu, de a pune oameni care stiu fiecare in parte cu ce se "mananca" ministerele respective, atunci lucrurile nu vor merge nici acum, este dezastru cu PDl-ul la putere dar daca vor merge pe aceeasi "ciorba" si noua alianta atunci tot nu va fi bine. oricum asa cum ai zis TREBUIE sa scapam de ciuma portocalie, cu astia stim foarte bine ce ne asteapta. soarta Argentinei din trecut o sa o avem si noi, colapsul ne paste daca mai ramane Basescu la putere

    RăspundețiȘtergere
  2. Cody, sigur că da, întîi trebuie să scăpăm de Băsescu şi apoi să ne gîndim la componenţa viitorului guvern.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, cam asa e. Dar eu zic ca tot trebuie sa iasa macar o data bine si in tara asta. Sau aproape de bine. Ca nu o sa fie lapte si miere peste noapte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că guvernul, de data asta, chiar îl (va) face Johannis.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana, sigur că va ieşi bine. Cum spui, nu peste noapte.

    Gabriela Savitsky
    Da, şi eu cred la fel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Întîi mergem la vot şi-l mazilim pe Băsescu. Scenariile, după... La asta suntem foarte pricepuţi, poate facem şi-un lung-metraj.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum dracu' s-ar putea scrie, Lucia, mai clar de-atât, mesajul TREBUIE SĂ SCĂPĂM DE TRAIAN BĂSESCU!"?
    Cunosc o mulţime de aşazişi simpatizanţi liberali care NU vo vota Geoană, pentru că e de stânga, e de Iliescu, iar Băsescu e de dreapta.
    Cum să faci atâţia încălţaţi cu pantofi, să priceapă că în România nu există stânga-dreapta.
    Doecamdată.

    RăspundețiȘtergere
  8. Renata
    Fix aşa: TREBUIE SĂ SCĂPĂM DE TRAIAN BĂSESCU!
    După părerea mea, există stînga şi dreapta şi tocmai asta este premisa înţelegerii între PSD şi PNL. Cînd ai o doctrină, înseamnă că ai convingeri, deci se poate găsi un set comun de principii şi valori cu alt partid care are o doctrină, chiar opusă.
    Dar PD-L nu are doctrină, nu are principii şi valori. Nu e un partid, e o gaşcă, un clan. Cum să te înţelegi cu o gaşcă?
    P.S. Vezi şi postarea domnului Iliescu despre cartea "Dracula is Dead" - citeşte ce spune fostul ambasador american Rosapepe exact despre alianţa PSD-PNL.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iata ca un dusman comun, a unit doi dusmani mai mici si sa dea Domnul ca acesta sa fie inlaturat!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!