duminică, 31 mai 2009

Capitolul 498, în care autoarea se întreabă de ce-şi fac oamenii blog şi de ce, într-un moment sau altul, renunţă la el

Poate ar fi interesant să vedem ce-i determină pe oameni să-şi facă blog şi ce-i face pe bloggeri să renunţe. Să nu mai scrie, ba chiar să-şi şteargă blogurile.
Ieri seară, Mădălina şi-a şters blogul. Am convins-o cu greu astăzi să-l pună la loc şi măcar să-l lase "în conservare".
Nu e singurul caz, în fiecare săptămînă auzim de cîte un blog închis. Uneori, închiderea unui blog iscă mai multe comentarii decît conţinutul lui, cum s-a întîmplat cu vreo lună în urmă.
În acelaşi timp, aflăm mereu de bloguri noi. Cu cîteva zile în urmă şi-a lansat blogul Cella, cred că mai mult ca să scape de insistenţele noastre :)) Ieri a apărut blogul lui Chat Noir. Două veşti bune într-o săptămînă.

Dar revin la întrebarea din titlu: de ce-şi fac oamenii bloguri şi de ce, la un moment dat, renunţă la ele?

Nu vorbesc aici de blogurile electorale, lăsate de izbelişte a doua zi după alegeri. În acest caz lucrurile sunt foarte clare.

UPDATE: Vladmi-a atras atenţia asupra prietenei noastre Madelin. Pe Madelin am cunoscut-o la lansarea cărţii mele "Fără canguri", i-am citit blogul de cîteva ori. Acum cîteva zile se simţea agresată de un comentator anonim care părea să-i ameninţe copilul. N-am avut timp să scriu imediat pe blogul ei, iar astăzi blogul nu mai este... Madelin, dacă se întîmplă să citeşti acest text, spune-ne măcar că eşti bine!

26 de comentarii:

  1. Poate am sa va dau un raspuns personalizat cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe negandite:e usor de facut.Pe parcurs afli ca lumea culta a ajuns foarte departe, iar Micea Badea nu raspunde la comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daurel

    La cîte comentarii are Mircea Badea, nici nu văd cum ar putea răspunde! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. EP 3 !
    puneti rpd mana pe caiet si p pix si notati ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. DSN

    Cu prescurtările alea nici nu ştiu ce vrei să notez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai de ce , dvs. nu va bazati pe inerentele promisiuni de campanie ? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce îşi face lumea blog e o chestiune complicată. Personal, nu cred că răspunsul e înăuntrul nostru, ci în afară, adică e o chestie socială.

    De ce şi-l şterg? Pentru că, mai devreme sau mai târziu, tot apar şi cretinii virtuali, şi dacă nu eşti obişnuit, îi iei în serios. Uite ce ne povesteşte Madelin, de ex. Sau pentru că certurile, tot din considerente sociale, izbucnesc mult mai uşor pe internet, şi, dacă nu eşti atent, pornesc scandaluri gălăgioase, cuvinte grele se aruncă, şi ieşi la capăt mototolit şi te întrebi de ce naiba te-ai băgat în aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  8. La capitolul ăsta, ai putea scrie două cărţi. Eu l-am închis de vreo cinci ori şi o dată l-am şters. De ce? Nu spun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Problema este ... la balanta! Exista o balanta a "intrarilor" si a "iesirilor" in si ... din blogosfera. Este prost administrata! Daca imi sustineti auto-oferta, schimbam administratorul si eu - doar pentru cateva mii de euro, pe luna - fac ordine. Nu mai intra si nu mai iese decat cine trebuie! :) Dar, hotarati-va pentru ca mai am si alte oferte ... de facut :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @DSN
    Nu. Şi eşti offtopic.
    @Vlad
    Cred că asta ar fi o explicaţie. Eu încerc să nu-i iau în seamă pe "cretinii virtuali", nici nu ajung prea des la ceartă. Am citit ce spune Madelin, am să intru mai încolo să comentez şi la ea.
    @SkyRain
    Aşteptăm cărţile! Era bine să ştim şi motivele, dar probabil le vom afla din a doua carte. Sau a treia :)
    @GS
    Iată, în sfîrşit, o ofertă concretă, o posibilitate de a face ordine într-un domeniu insuficient reglementat! Aţi fi un fel de ministru de interne, poliţist-şef, nici nu ştiu ce denumire ar putea avea funcţia - poate blogger-şef? Dar o asemenea funcţie nu se poate institui decît în urma unui referendum, să ştiţi. Iar ca să fie valid, ar trebui să participe peste 50 la sută din totalul bloggerilor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiu ca's off topic, dar am fost deja on topic , chiar primul daca ma uit bine ! :D Si atunci nu mi'ati perceput raspunsul la adevarata lui valoare... ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. DSN
    Dragoş, cam întreci măsura. Pe blogul meu eu decid cînd şi ce este offtopic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragos Sorin Nicula1 iunie 2009 la 09:58

    K, sa zicem ca am inteles, desi e discutabila prima parte. In legatura cu partea a doua... Pai am zis eu altfel ? painea si cutitul blogului sint la dvs., asa ca daca simtiti nevoia, folositi'le, eu nu am nicio problema cu asta !

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragos Sorin Nicula

    Şi în partea I tot eu fac regulile pe acest blog. Hai, Dragoş, nu insista, azi nu am chef de discuţii din astea. :( :)

    RăspundețiȘtergere
  15. eu nu am vrut blog, n-am timp şi mi şi lene :)
    la mine a fost o glumă care m-a şocat dar apoi m-a amuzat copios;
    din gluma aia minunată, a voastră, am deja 3 bloguri
    vaiiiiiii :))))
    le ţin amintire : fac "colecţie" de amintiri cu prieteni, pentru timpul cînd doar ele vor mai rămîne
    dar,zău, habar n-am ce să fac cu blogul ... îl ţin pentru prieteni, să mai vină la o şuetă cînd au chef

    RăspundețiȘtergere
  16. Cella
    Acum trebuie să te ţii de blog :))

    Am şi eu o colecţie de bloguri, inclusiv unul în engleză, început acum 4-5 ani, dar în care nu am scris nimic! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu m-am intrebat de multe ori!Inainte sa-mi fac propriul blog citeam cu placere bloguri, uneori simteam chiar nevoia sa comentez dar nu am facut-o, din multe motive. Blogul domnului Nastase, de exemplu, chiar mi-a facut sa-mi schimb perceptia pe care o aveam despre domnia sa.Iar la al dumneavoastra nu pot uita seara Premiilor Fara Canguri!(Si nu numai!) Mi-a facut o placere deosebita sa asist la acea conversatie spumoasa si plina de lume, dar fiind noua nu am indraznit sa particip. Eu am hotarat brusc in ultima zi a anului trecut, 31.12.2008, sa-mi fac blog. Nu stiam nimic atunci (nu ca as stii mai mult acum:)!) dar am inceput prima zi de blog in ultima zi a anului. Am simtit nevoia sa fac ceva, sa comunic cu oameni(chiar virtual),cu mine insami, de aceea blogul l-am intitulat Despre viata, nedorind sa fie unul numai despre politica, ci un fel de ”jurnal”, o notiță a sufletului meu pe diverse teme. La inceput mi-a fost greu sa astern pe ”hartie” ... Acum doua saptamani am avut si eu primul ”hop”! Am vrut sa renunt! Dar am rezistat:)! Asa ca voi continua!
    Numai bine va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Despre viaţă

    Mihaela, sigur că da, continuă! Te aştept cu drag oricînd.

    RăspundețiȘtergere
  19. eu iti spun de ce l-am facut Lucia. pentru ca sa-mi gasesc parteneri de comunicare. Cand il voi inchide?!! probabil atunci cand ultimul om cu bun simt nu va mai avea blog. sau ar mai putea fi si alte motive in viitor .dar deocamdata nu as putea sa renunt la el.pt ca face deja parte din viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  20. Codeus

    Ştiu, Cody, şi acesta este unul din cele mai adevărate motive. Cînd ajungi acasă? Mă obişnuisem să-mi spui bună dimineaţa!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mulţumesc Lucia pentru mediatizare. De două zile mă muncesc c-o pîrdalnică de poză care nu vrea să apară "pe post". Am rămas doar cu literele care se leagă greu în cuvinte şi ... şi mai greu în propoziţii. De fraze încă nu poate fi vorba.

    RăspundețiȘtergere
  22. Chat Noir
    Da, scrisul nu e uşor :) Dar cred ca ai să reuşeşti si pina la urma si pozele se vor lasa convinse :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu nu am blog aşa că nu pot spune de ce l-aş închide dacă l-aş avea.
    În schimb pot spune de ce aş deschide un blog dacă l-aş deschide.

    "Românul e născut poet. De-l munceşte dorul, de-l cuprinde veselia, de-l minunează vreo faptă măreaţă..." el simte nevoia să se exprime, să-şi cânte bucuria, durerile, istoria iar sufletul său e un izvor nesecat de frumoasă poezie. Actualizând, aş spune: Românul e născut bloger.
    Credeţi că exagerez?

    mary_lou

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!