sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Cum mi-am petrecut marea confruntare

Foarte bine. Nu m-am uitat la ea. Ce rost avea? O dezbatere între trei din cei 12 candidaţi? 12 candidaţi care pornesc, teoretic, cu şanse egale. Teoretic. Practic, ăştia trei sunt mai egali decît ceilalţi. Aşa că mi-am băgat picioarele am stat cu picioarele în apă caldă şi mi-am făcut pedichiura. Cu un ochi la televizor (Midsummer Murders) şi altul la laptop (trebuia să hrănesc peştii din acvariul de pe Facebook. De fermă am scăpat, de peştişori încă nu.) Şi, între timp, am dezbătut cu mine însămi. Pe tema alegerilor, desigur. Aceeaşi întrebare: eu cu cine votez? Evident, dintre cei cu care sunt prietenă pe Facebook: Crin Antonescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu. Acum o lună înclinam să-l votez pe doctor. Am şi scris asta. Dar în campanie m-a cam dezamăgit. Crin Antonescu... da, dacă intră în turul doi cu Băsescu, sigur.
Dar, strict pragmatic, am decis azi să-l votez pe Geoană. Sunt direct interesată. Pentru că dintre cei trei, a fost primul - şi, pînă în acest moment, cînd mai e doar o zi pînă la scrutin, singurul - care mi-a răspuns la propunerea-test privind Teatrul de la Palat. Ideea i s-a părut interesantă şi m-a invitat pentru după Anul Nou la o discuţie la Cotroceni. Sper să se întîmple asta şi, mai ales, să vă pot invita pe toţi la noul teatru.
În cursul aceleiaşi dezbateri ( e vorba de dezbaterea mea cu mine), am mai discutat şi despre Remus Cernea. Să vedem, poate data viitoare...
Dezbaterea pe tema alegerilor de duminică a fost urmată de o alta, mult mai interesantă, pe tema alegerilor de luni şi de marţi. Luni votăm pentru alegerea noului preşedinte al Uniunii Scriitorilor (nu, nu vă spun pe cine votez), iar marţi vom avea prima şedinţă a noului Consiliu al Uniunii şi va trebui să alegem Comitetul Director, comisia de validare şi alte comitete şi comiţii. Alte alegeri nu sunt prevăzute pentru zilele următoare.

16 comentarii:

  1. Eu iti marturisesc cu sinceritate ca il votez pe Mircea Cipariu. E un tip ce imi da senzatia ca are doua, nu o singura coloana vertebrala. E mult prea bun sa nu il votez, mult prea simpatic sa nu il plac ... si mult prea dulce sa nu ma duca cu gandul la ciocolata. :) Politic ... aleg Geoana, azi a demonstrat ceva ce nici macar el nu stia ... ca are umor si fara sa se straduiasca prea tare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. VERsO
    Da, Cipariu ar fi un preşedinte interesant, total atipic.
    Geoană are umor? Cu atît mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://sfinx777.wordpress.com/2009/11/21/nu-ne-place-ce-vedem-votam-schimbarea-hai-la-vot/
    Rămâne cum am stabilit : Jos Băsescu ! Jos Mafia portocalie !
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata Lucia, sa ai o zi faina

    RăspundețiȘtergere
  5. Sibilla
    Rămîne cum am stabilit.

    Cody, 'neaţa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna dimineata! Dezbaterea de aseara mi-a intarit convingerea ca geoana trebuie sa fie presedinte si ca si dv.,in caz ca intra crin cu Basescu in turul doi, il votez pe Crin! Referendumului ii voi da cu tifla! Un sfarsit de saptamana linistit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu m-am uitat la marea dezbatere, dar am o întrebare: ce inseamnă un judeţ de risc la nişte nenorocite de alegeri? azi , pe banda de ştiri de la Realitatea am citit că există 14 judeţe de risc.Am rămas siderat de aşa o noutate...

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci cu Remus Cernea nu esti conectata inca pe Facebook? E cel mai popular candidate de pe Facebook. Are aproape 5000 de sustinatori :) http://www.facebook.com/remus.cernea

    RăspundețiȘtergere
  9. Cezar
    1. Nu m-a invitat să fim prieteni.
    2. Nu sunt susţinătorul nimănui pe Facebook.
    3. Votul care contează nu se dă pe Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  10. Adrian SM
    Nu ştiu ce pot fi judeţele "de risc". Risc pentru cine?

    RăspundețiȘtergere
  11. Aoleauuu, cam multe alegeri intr-un interval de timp asa scrut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Oana
    Da, dar să privim şi partea bună - după 6 decembrie nu mai rămîne nimic de votat cîţiva ani!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am avut pacienţa de a urmări confruntarea, dar şi dezbaterea de după. Gabi e o scumpă ! Evident, m-am hotărît pentru Geoană, care de departe a fost cel mai bun. Nici Crin n-a dezamăgit. Grimasele lui Băse au spus foarte mult, şi anume că ŞTIE că nu va mai fi preşedinte.
    Iar despărţirea de fotoliu pentru el e dureroasă, dacă nu înfricoşătoare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Matilda

    Cred că ştie, dar la turul doi va lupta cu ghearele şi dinţii. Şi cu toate murdăriile de care e în stare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dar la turul doi il vom ataca si noi cu toate armele. Cu ghearele si cu dintii. Sa nu aiba nicio indoiala. Deja incep sa pregatesc... "meniul". :)))))

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!