luni, 14 septembrie 2009

Mulţumesc, Mihai Mălaimare!

SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI de Carlo Goldoni la Teatrul Masca
Un spectacol pe care trebuie neapărat să-l vedeţi!

Eu l-am văzut aseară, împreună cu Lilick, Matilda şi Anda (Anda nu are link pentru că nu are blog, nu din alt motiv). Mihai Mălaimare, care ne invitase, ne-a primit ca pe nişte vechi prieteni. Am întîlnit-o şi pe Olga Delia Mateescu, pe care o puteţi vedea în alt spectacol al Teatrului Masca, "Acul cumetrei Gurton".

La începutul spectacolului, toţi spectatorii au primit baloane colorate, cu prilejul Zilelor Bucureştiului. Bărbaţii din public au primit şi cîte o crenguţă. Va trebui să vedeţi spectacolul ca să aflaţi de ce.
Cine s-ar fi gîndit că spiritul Flower Power se potriveşte cu Goldoni? Dar, de fapt, deviza "Make love not war" este valabilă în toate timpurile. Ce să spun eu despre spectacol? Să vorbesc despre semnul păcii care coexistă cu masca veneţiană (masca e sugerată prin machiaj, o idee excelentă, marcînd despărţirea lui Goldoni de Commedia del'arte), despre tinereţea şi entuziasmul actorilor, despre talentul lor şi despre remarcabila lor pregătire fizică, despre ritmul şi verva spectacolului, despre decorul care evocă atmosefera Serenissimei prin doar cîteva elemente bine alese, despre hohotele de rîs ale spectatorilor la fiecare replică rostită în spaţiul scenic, la fiecare gest?  Ah, despre toate astea vor vorbi, cu siguranţă, criticii dramatici.
Eu am să spun doar cîteva vorbe despre Mihai Mălaimare, creatorul acestui spectacol şi al acestui teatru, care a renunţat la rolul lui Truffaldino, încredinţîndu-l unui actor foarte tînăr şi foarte talentat, Andrei Gonczi, un băiat care abia împlineşte 20 de ani. Generozitatea unui mare artist? Fler regizoral? După părerea mea, amîndouă.

Mihai Mălaimare, îţi mulţumim!

Aveţi aici şi un filmuleţ, din poze făcute de noi sau luate de pe blogul teatrului.
From Videoclipuri exportate

9 comentarii:

  1. Excelent!!!
    PAcat ca nu sunt acolo.....
    Mie dor de teatru.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Pitikuljenika

    Da, păcat! Dar pentru cînd vii pe-acasă îţi promit invitaţii la teatru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate nimeni nu-si poate da seama exact, doar din imagini, ce seara superba ne-a oferit domnul Malaimare ieri la teatru. Un spectacol la care parca am uitat si sa mai respiram, de un dinamism cum nu am mai vazut, in care chipul si vocea actorului te puteai astepta sa apara, ca a bufonului regelui, de oriunde, si cu nenumarate alte si alte expresii: de langa tine, din dreapta, din stanga, din fata, din spate... Sigur, nimic nu ar fi fost posibil fara forta si forma fizica a tinerilor actori. Talentul si frumusetea lor au fost speculate si stoarse de domnul Malaimare pana la ultima picatura.

    Felicitari si.... multumim!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cody, ai să vezi spectacolul cînd mai vii la Bucureşti:)

    Lilick, da, e greu de transmis toată bucuria şi emoţia serii de ieri, cît de mult ne-au dăruit Mălaimare şi trupa lui. Dar sper că mulţi dintre cititorii noştri vor fi spectatorii lor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur pentru voi dar si mai mult ma bucur pentru Teatrul Masca si mentorul sau. Malaimare avea nevoie de asta! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. GS
    Chiar e un spectacol foarte bun şi cred că se va juca ani de zile. Păcat că n-ai venit, dar vei mai avea ocazia să-l vezi. Şi da, ai dreptate, Mălaimare merită toate felicitările!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pornesc astazi la teraba cu un tonus excelent dupa ce am citit ce spuneti. Multumesc mult, Lucia, multumesc prietenelor tale si celor care au scris comentarii. Sunt onorat de vizita voastra si va astept oricand veti dori. Cu drag,
    Malaimare

    RăspundețiȘtergere
  8. Mălaimare

    Noi îţi mulţumim. Şi vom veni!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!