miercuri, 23 septembrie 2009

Premiile Lili. Momente grele


Nu vă puteţi imagina prin ce-am trecut azi!
Am fost mulţi în jurul mesei: Lilick, Renata, Rodica Buzdugan, Ştefania, Denis Dinulescu, George Şerban, ba chiar şi, pentru scurt timp, Cornelia Maria Savu şi Dan Mircea Cipariu. Reuniunea, care a durat aproape trei ore, s-a desfăşurat în condiţii dificile, chiar periculoase. Am fost agresaţi fonic, stereo, dinspre două clădiri vecine în care se desfăşurau, simultan, lucrări de construcţie deosebit de eficiente ca număr de decibeli. Mai rău, Renata şi cu mine am fost victimele unui puternic bombardament cu castane necomestibile. Din fericire, nu am fost rănite grav, iar ceilalţi membri ai juriului, aflaţi sub umbrelă, au scăpat nevătămaţi.
În ciuda acestor dificultăţi şi pericole (pentru care nu dăm vina pe oligarhi, moguli şi ziarişti) am reuşit să luăm mai multe decizii importante.
Deci:

 1. După dezbateri furtunoase, juriul a hotărît, prin consens, să nu dea premii de consolare, de popularitate, de simpatie, de prietenie, de cumetrie, de rudenie, de ochi frumoşi şi de inimă albastră. 
 2. S-au discutat nominalizările pentru Premiile Lili. Juriul va reciti lucrările prezentate în concurs şi se va întruni din nou miercurea viitoare pentru decizia finală.
 3. Festivitatea de acordare a premiilor Lili va avea loc sîmbătă, 3 octombrie, ora 16, în Rotonda Muzeului Istoriei Literaturii Române.

Asta e, a fost greu, dar a trecut. Ce nu facem noi pentru literatură!

18 comentarii:

 1. haha. deci sa inteleg ca aia nu au terminat inca de spart.

  RăspundețiȘtergere
 2. Confirm ca exact asa a fost. Si vreau sa semnez si procesul verbal. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. A, sa nu uit.. In legatura cu primul punct: am hotarat sa fim cu totul si cu totul diferiti de cei de la ICR. De asta am spus ca nu dam premii pe prietenie, de consolare.. etc...etc :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Cody, nu, n-au terminat şi e îngrozitor!

  Lilick
  Mulţumesc pentru precizări :D
  Procesul verbal îl vom semna miercurea viitoare, cînd stabilim şi premiile. Dar, de data asta, vom veni cu echipament de protecţie :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Am transmis pozele, prin e-mail. Lumina, din cauza bombardamentului, a fost nefavorabila. Oricum, se intelege ca acolo a fost ... cineva. Adica, nu am lipsit!

  RăspundețiȘtergere
 6. o casca ceva pentru castane, cu antifoanele nu merge ca nu va mai auziti

  RăspundețiȘtergere
 7. Lucia,
  eu ori am murit demult şi nu realizez, ori sunt nesimţită!
  N-am perceput nicio castană, acolo, la km 0 unde lucru eu! :))

  RăspundețiȘtergere
 8. GS
  Mulţumesc pentru poze, am să le postez îndată, să vadă lumea cum ne-am sacrificat!

  Cody
  Da, căşti de protecţie. Şi antifoane. Vom discuta prin SMS :D

  Renata
  Linişteşte-te, eşti OK. Nu de tine era vorba, ţie ţi-aş fi pus un link dacă erai, ci de nepoata mea Renata, pe care ai cunoscut-o la Ogrezeni. :D

  RăspundețiȘtergere
 9. Io cred ca va pregateati de mers in documentare la Bagdad... :)

  RăspundețiȘtergere
 10. Eh, nici cu mita nu mai merge? Atunci s-a dus unica mea sansa.

  RăspundețiȘtergere
 11. Ştefania, vin şi pozele, mai pe seară :)

  Adrian SM
  Nu, noi suntem oameni paşnici :D

  Oana
  Da, aici nu merge mita. Unica şansă e talentul :))

  RăspundețiȘtergere
 12. Alo, Provincia pe receptie! Eu zic sa nu fiti totusi atat de cruzi la suflet! Sa lasati acolo si un premiu de sustinere pentru provinciali!Cu respect,Malina! Si cu un ,,buna dimineata''rasfirat in toamna bucovineana...

  RăspundețiȘtergere
 13. Mălina Aniţoaei
  Nu împărţim nici scriitorii, nici textele pe criteriul geografic.
  Bună dimineaţa!

  RăspundețiȘtergere
 14. Eu zic ca e de bine!! De foarte bine!!!! Incercati sa fiti si voi un pic mai indulgenti cu cei care au avut curajul sa se arunce in concurs ::))

  RăspundețiȘtergere
 15. Eu...
  Nu vom fi indulgenţi, dar nici excesiv de severi. Îi vom premia şi promova pe cei mai buni. Dar nu putem da premii tuturor, oricît de dragi ne-ar fi.
  Sper să vii la festivitate :)

  RăspundețiȘtergere

Click pe poză!