marți, 15 septembrie 2009

Magistrala cuvîntare

N-am ascultat. N-am văzut nimic. Am deschis televizorul prea tîrziu. Dar din toate relatările şi comentariile am înţeles că vorbitorul părea să fi fost sub influenţa alcoolului, ceea ce nu pot să cred. Nu el!
Am mai aflat că s-a bîlbîit de vreo 30 de ori în prima jumătate de oră. Cum magistrala cuvîntare a ţinut aproape două ore, să se calculeze, prin regula de trei simplă, numărul total al bîlbelor prezidenţiale.
Am mai înţeles că, în cincinalul care se încheie în această toamnă, România a scăpat de sistemul ticăloşit şi de corupţie şi a ajuns pe noi culmi de progres şi civilizaţie sau cam aşa ceva, chiar dacă s-au făcut şi unele greşeli. Cineva a observat că asta pare din alt discurs. Eu nici pe acela nu l-am ascultat.
Asta e, am pierdut magistrala cuvîntare. Un singur lucru mă consolează. N-a plîns. Mi-ar fi părut rău să ratez scena plînsului. Oare de ce n-a plîns? Trebuia să plîngă. Sincer, cu lacrimi curate, aşa cum ştie numai el.
Dar nu e timpul pierdut.

24 de comentarii:

  1. va plange,sigur va plange cand va trebuii cu coada intre picioare sa plece din cotroceni peste 3 luni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ascultat tot felul de comentarii tv de pe urmele istoricului discurs.
    Fără să am pretenţia că voi cerceta exhaustiv blogosfera şi presa să văd alţii ce-au comentat, e cea mai pertinentă şi digerabilă cronică pe care am citit-o.
    A ta, Lucia!
    Mă bazez pe instinct.
    Care nu ştiu pe ce se bazează.

    RăspundețiȘtergere
  3. cine stie poate plangea si acum daca avea mai mult la bord

    RăspundețiȘtergere
  4. Cody, abia aştept scena plînsului!

    Renata, mulţumesc, eu am scris exact ce am priceput de la alţii :) Dar instinctul tău e bun, cred că am prins esenţa magistralei cuvîntări :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Nuuuu, nu acuma se plange, stimata doamna Verona. Acuma si-a aratat "realizarili", deci e motiv de sarbatoare.

    Dansul inca nici nu si-a anuntat candidatura, desi fraierii aia de analisti ar fi putut sa jure ca o va face. A amanat anuntul, a intarit suspansul.

    Inca nu si-a aratat toate armele. Dupa anunt incepe batalia, iar plansul.... eh, plansul vine abia la final, la tirul cu arme grele.

    Numai atunci, in finala, cu Oprescu, Antonescu, Geoana (sau cine-fi) o sa lacrameze... Atunci ne va spune cat de grea a fost lupta cu Sistemul Ticalosit, cum l-a afectat chiar personal, atat pe el cat si pe familia sa, pe fratele sau, pe fiica sa, pe ailalta fiica a sa. Dar el nu-nu, nu se lasa!

    Nu va mai fi un DragaStolo, va fi un DragaTraian sfasaietor! Va tremura camasa pe el si pe telespectator!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gugu

    Da, va exista momentul dramatic, melodramatic, sfîşietor... Abia aştept :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucia, sper sa se faca in curand un filmulet cu balbele. Stai pe faza. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Am apucat doar ultima oră. Habar n-aveam ce-a fost înainte, dar m-au surprins poticnelile de la ora de citire. Și m-au uimit subiectele atinse: creștinarea romilor, economie, relații interetnice și chiar promovarea internă a destinațiilor turistice românești etc. Ca o salată bogată, de toamnă. Cu de toate...

    RăspundețiȘtergere
  9. Vorba neamtului : Langsam aber Sicher. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. 'Neata Lucia. mai bine ne gandim la toamna asta frumoasa, la flori, la o terasa sub niste pomi decat la Baselu, cred ca iesim mai castigati macar pe moment :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mana, am o dilemă: tu spui că a fost salată, altcineva că a fost varză. Care-o fi adevărul? :))

    Adrian SM
    Sehr langsam!

    Cody, neaţa! Chiar am să mă duc la o terasă azi :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Varză cu atât de multe ingrediente? :) Ceva-ceva a fost, indiferent ce...

    RăspundețiȘtergere
  13. Mana, putem zice că a fost o salată cu multă varză în ea? :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar subscriu ideii lui Codeus: sa-l dam dracului de Basel si in general toata clasa politica.Mai bine sa admiram toamna asta care se anunta magnifica, sa degustam un must ca lumea undeva la umbra unor pomi...
    Da chiar.. un boicot total la adresa intregii clase politice... ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Toate la timpul lor. O să plîngă. Am încredere în el :)))))

    RăspundețiȘtergere
  16. A fost o zacusca de idei. Ardeiul iute, vi-l mai amintiti din campania de la locale, il va face sa plinga in noiembrie, dupa ziua sa.

    RăspundețiȘtergere
  17. Hei, a mai zis si ca sub domnia lui nu s-au mai facut afaceri ilegale. Sigur, asta nu l-a inclus pe el sau familia lui :D
    Si eu asteptam sa planga, chiar imi doream. Dar in cele din urma tot eu am plans, de plictiseala.

    RăspundețiȘtergere
  18. Adrian SM
    Un boicot e nerealist acum, în campanie. Nici nu ne-ar fi de folos.

    Scarlet Aurora
    Mă bucură optimismul tău :)

    Matilda
    Excelent! Nu salată, nu varză - zacuscă. Acesta este cuvîntul!

    Oana
    Vezi, de aceea nu m-am uitat eu, ca să nu plîng de plicitiseală... Dar chiar sunt surprinsă că el n-a plîns...

    RăspundețiȘtergere
  19. Adi de la Satu- Mare eu am dat doar o idee de cum sa ne deconectam de la ce am vazut aseara, ca-mi venea sincer sa ma duc in buda si sa-mi bag des'tul pe gat la ce scarba mi-a provocat.nu sunt adeptul boicotului, dimpotriva

    RăspundețiȘtergere
  20. No bine, io boicotez singur..:) Adica daca apare mecla vreunuia pe sticla schimb canalu.Iar daca e vreun tocsou cu Corina Cretu de obicei "o taie" cineva asa ca iar schimb canalu.Ma multumesc sa "o vad" pe blog.
    Dar efectiv m-am saturat de toata clasa asta politica,de vorbe goale, de promisiuni fanteziste,de minciuni,de .. de ... si as putea sa tot insiruiesc.In 20 de ani daca se punea osul la treaba sigur stateam mai bine.Pe polonezi criza asta nici macar nu i-a afectat. La ei de ce s-a putut face treaba ca lumea? Si ei au doua maini, doua picioare, un cap. Care e diferenta? Ca l-au avut pe Leszek Balczerowicz?

    RăspundețiȘtergere
  21. Adrian SM
    Că nu l-au avut pe Băsescu! :))

    RăspundețiȘtergere
  22. A da.Chiar ma mir cum de a scapat atentiei un porumbel de-al lui Bazac. Zicea dumnealui mai acum cateva saptamani cum ca nu avem noi nevoie de atatea spitale. Pai atunci de ce mama dracului exista spitale unde bolnavii dorm doi intr-un pat si in general saloanele sunt pline? Stiu ca unii sunt bolnavi " falsi", dar nu cred ca-s intr-un numar care sa-i dea motive lui Bazac sa faca astfel de afirmatii idioate.

    RăspundețiȘtergere
  23. Adrian SM
    Nu ştiu dacă avem prea multe sau prea puţine spitale, dar ştiu că avem un procent prea mic de bolnavi trataţi ambulator şi prea mulţi care se internează pentru analize care s-ar putea face şi fără internare. Mai avem şi o problemă cu oamenii care se duc la medic numai în ultimul moment, cînd nu se mai poate evita o opreaţie sau o internare de durată. Mai avem şi aparatură de diagnostic depăşită, care face necesară internarea în cazuri care în alte ţări se rezolvă într-o oră. Mai sunt multe...

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!