marți, 12 mai 2009

Să vă simţiţi bine!

Nu ştiu dacă gripa porcină este boala secolului sau numai un bau-bau pe vremuri de criză, dar cifrele spun altă poveste decît avertismentele OMS şi scrisorile lui Bazac. Da, 1500 de persoane s-au îmbolnăvit de gripa porcină. 30 au murit, majoritatea în Mexic. Dar, după cum puteţi citi în articolul lui Joshua Keating din revista Foreign Policy, alte cinci boli contagioase au făcut, în aceeaşi perioadă, ravagii mult mai mari, fără ca mediile de informare să le acorde atenţie. Acestea sunt holera (4200 de morţi numai în Zimbabwe), meningita cerebro-spinală (1900 de morţi în Africa sub-sahariană), SIDA (7000 de morţi în China) Ebola şi febra Dengue, care se transmite prin ţînţari.
Să fim sănătoşi!

17 comentarii:

  1. Holera, meningita, SIDA? Le-am fumat demult. :))

    Doamne fereste! Acum, serios, si eu ma gandeam ca de cancer, de inima..etc se moare cu mult mai mult. Pentru 30 de morti de gripa porcina, si asta tocmai in Mexic, facem atata tamtam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau poate vor sa ascunda ca lumea mai moare si de foame...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce se intampla cu dumneavoastra? Pe blogul lui Lilick numai vesti bune: poza lui basescu dupa alegeri, EBA huiduita in fieful Parapantei ministeriale. Aici la dumneavoastra statistica bolilor mortale. Sau va pregatiti pentru un razboi bacteorologic electoral in noiembrie? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. GS

    Da, sună cam ciudat:) Dar ce pot face dacă de dimineaţă am primit prin mail Foreign Policy cu statisticile astea mortale, iar la prînz, în cutia poştală, un pliant de la Bazac cu pericolul gripei porcine? M-am gîndit că în asemenea momente grele politica trebuie să treacă pe planul 2... :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Lilick cred ca merită să te stresezi si doar pt o viaţă care se stinge din prea multa indolenţă umană. dar dincolo de astea aveţi şi tu şi Lucia dreptate nu faci un scandal monstru şi lamentabil ca la unul dintre copii tăi s-ar putea să-i cadă drobul de sare in cap şi să moara in timp ce ceilaţi copii ai tai sa zic trei ard de vii in grajd. e un nonsens

    RăspundețiȘtergere
  6. Lucia de ce nu mi-aţi spus că e scris greşit in franceză bun venitul de la mine?!!!! nici Oana. Vă iau la "omor" că vorbiţi franceză si nici una nu m-ati corectat. M-aţi lăsat să mă fac de cacao.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana,

    E foarte gravă, dar nu letală, nu e bună pentru romanul tău :)
    Mult mai gravă este boala caprei, dar aia nu contează, că-i a vecinului.

    RăspundețiȘtergere
  8. de cîte ori lansează ... (aici se completează la plezneală, ori, care pe cine suspectează)ăia cîte-o pandemie zoo, eu zic o mantră pe care le-am dedicat-o şi le-o pisez mărunt :)) ... pe bază de mămicile şi tăticii lor şi ceva sfinţi importanţi din calendarul universal, atent globalizată-n interesele zilei lor de mîine,amin
    nu-i blestem, da'dar-ar pandemia-n ei ... unde-i doare mai rău :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Codeus,
    Am avut intenţia să-ţi spun, dar am uitat :) Nu e foarte grav.
    Dar, dacă veni vorba, de ce-ţi trebuie un text în franceză?

    RăspundețiȘtergere
  10. Cella
    Sunt convinsă că e o mantră extrem de expresivă :))

    RăspundețiȘtergere
  11. titlul postării este un excelent - şi chiar propice - slogan pentru campania electorală prezidenţială de care vă pregătiţi

    RăspundețiȘtergere
  12. Am ?

    Când am citit titlul, eu la asta mă aşteptam, că ne prezentaţi sloganul :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mădălina

    Adică îmi trebuie un slogan. Cred că pun de-un referendum. "Să vă simţiţi bine" sau "Mai bine decît mai rău"?

    RăspundețiȘtergere
  14. lasă Lucia slogane de genul ăsta că-mi vine...rău. mergem in finală iee

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!