duminică, 10 mai 2009

O canapea şi nişte scaune

Aseară, în Sala Studio a Teatrului de Comedie, actorii de la Théâtre du Tropic/ Muséâtre/ Fontenay-en-scènes, Franţa au prezentat cu succes "Scaunele" de Eugène Ionesco, regia Alain Bonneval.
Din păcate, nu am putut fi de faţă, pentru că aproape în acelaşi timp, în cafeneaua teatrului, am ascultat, printre hohote de rîs, piesa "Canapeaua" de Olga Delia Mateescu - premiul II la Concursul de Comedie Românească 2009. Piesa, în care autoarea reia tema şi personajele unei părţi din recenta ei carte, "Câinele doctorului", este foarte bine scrisă, antrenantă, plină de haz. Sper să o văd şi pe scenă. Dintre bloggeri, a fost prezentă doar Mădălina , de la care veţi putea primi o relatare mai obiectivă.
Diseară, la ora 21, tot în cafenea, tot în cadrul Clubului de lectură FestCO, vom asculta piesa "Insula femeilor" de Valeriu Butulescu - piesă care a luat premiul I. Înainte de asta, la ora 18, în Sala Mare, va avea loc un spectacol cu piesa "Ioana şi focul" de Matei Vişniec, regia Cătălina Buzoianu.

UPDATE: Piesa distinsă cu premiul I la Concursul de comedie românească 2009, "Insula femeilor" de Valeriu Butulescu este o foarte amuzantă şi bine scrisă comedie erotică, citită excelent de actorii Aurora Leonte, Mihaela Teleoacă, Teodora Stanciu, Gloria Găitan, Eugen Racoţi, Aurelian Bărbieru. Pe o insulă pustie locuiesc, de ani de zile, patru femei. Ce se întîmplă cînd apare un bărbat, căpitanul unei nave care s-a izbit de ţărmul stîncos?

8 comentarii:

  1. Multumesc pentru informtii. De cate ori vad cat de mare este societatea culturala ce frcventeaza acest blog imi vine in minte o definitie a comunitatii.Iat-o:comunitatea careia ii apartinem este locul unde intilnim persoana cea mai enervanta.Gaudeamus igitur!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu la Ogrezeni trebuia sa se petreaca evenimentul? sau incurc eu lucrurile? marefer la prezentarea pieselor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucia Lucia da-mi un scaun sa ma asez sa-mi trag oleaca sufletul ca vin de departe si apoi sa stam olecutza de vorba)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daurel
    Sper că nu sun t eu persoana aceea enervantă :)

    GS
    Aici e vorba de Festivalul Teatrului de Comedie, organizat de George Mihăiţă, nu de Festivalul Lili, pe care-l organizez eu la Ogrezeni :))
    Dacă vreţi să veniţi diseară, vă invit cu dragă inimă.

    Codeus
    Sigur, vorbim cînd vrei. Şi eu vin de departe (de la Ogrezeni, am trecut pe-acolo să văd ce se mai întîmplă şi să stau un pic la soare).

    RăspundețiȘtergere
  5. Ogrezeni in sus Ogrezeni in jos si io habar nu aveam unde e ala asa ca ce mi-ai zis dupa ce am citit comentul tau de mai sus intru io frumos pe nenea gugal earth si dau cautare dupa ogrezeni si vad ca-i la o aruncatura de batz de Bucuresti,e drept ca in judetul giurgiu dar tot aproape de bucuresti este.Lucia nu stiu cum ar fi viaatza mea fara calculator amu dupa ce m-am invatat cu el.Asa cum ziceam acum vreo opt ani o sa ajungem sa avem net in casa si va fi ceva normal ca si cum avem acum televizor asta era prin 2001 discutia.De ar invia bunicul meu din partea lui tata ar face infarct sa vada lumea de acum,a murit inainte de al doilea razboi mondial.

    RăspundețiȘtergere
  6. codeus

    Da, de la mine din faţa blocului pînă la casa din Ogrezeni sunt 42 km, din care vreo 12 prin Bucureşti şi 20 pe autostradă.
    Ah, da, cum trăia lumea cînd încă nici cinematograf nu era? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie piesa Canapeaua nu mi-a placut si nu pot sa inteleg decizia juriului de a premia o piesa plina cu poante gen Vacanta Mare. Am aplaudat prestatia actorilor, dar am plecat dezamagit de umorul apreciat in ziua de astazi. Ce departe este piesa lui Arghezi "Negutatorul de ochelari" citita joi de cea a d-nei. O.D. Mateescu... Din pacate aseara nu am putut ajunge sa ascult piesa castigatoare.
    Oare nimeni dintre organizatori nu s-a intrebat de ce vine asa de putina lume la aceste lecturi care ajung sa se tina intre critici si autori?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Cornel P.

    Fiecare cu părerea lui. Mie mi-a plăcut piesa Olgăi şi nu am observat poante gen Vacanţa Mare.
    Iar în privinţa numărului de spectatori la lectură - sala a fost plină, s-au mai tot adus scaune, eu zic, din experienţă, că a fost destul de multă lume. Aseară au fost mult mai puţini spectatori.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!