vineri, 15 mai 2009

După-amiaza unui contribuabil

Azi, pentru că este ultima zi în care se pot depune declaraţiile de impozitare sau cum le cheamă, am printat de pe Internet formularul, am făcut puţină aritmetică asistată de calculator, apoi puţin jogging pînă la oficiul poştal cel mai apropiat. La nici două staţii de tramvai de mine, pe strada Ruslan şi Ludmila. Mi-era teamă că, fiind ultima zi, la oficiu va fi îmbulzeală, coadă mare - nici pomeneală! Doar două persoane aşteptau în faţa mea la ghişeu, aşa că a mers foarte repede. Nu mai mult de o jumătate de oră. Remarcabil. Pentru că mi s-a întîmplat, cu altă ocazie, la acelaşi ghişeu, să nu fie nimeni înaintea mea şi să dureze peste 20 de minute. După ce-am ieşit, fericită că mi-am îndeplinit datoria de contribuabil, am aruncat o privire bloculeţului construit pe un fost spaţiu verde, despre care surse bine informate din cartier susţin că ar aparţine unei doamne blonde. E un bloc de basm, s-a înălţat în două luni cît altele într-un an! Păcat că n-am putut să fac o poză.

După-amiaza continuă. Cu Zubin Mehta.


Şi o altă după-amiază...

8 comentarii:

  1. Eu am ales să plătesc amendă. Mă paşte o lene, deşi mai e deschisă poşta :)))

    Cum cresc blocurile astea, ele n-au auzit că-i criză? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei? S-a inaltat deja blocul Duduii? Pacat ca nu avem poze... asa e!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    răsfăţ
    binemerităm, că-i vineri

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh, asta am patit si eu azi. La 13:30 cei da la Pro imi trimit pe mail fisa si chestiile alea de completat, si imi spun: Vezi ca e ultima zi. No, am alergat ca toti dracii, bine ca nu mi-au trimis luni, ar fi fost super asa. Doamneee, ce tara dezordonata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunteti a doua contribuabila fericita de care aflu azi.Difererenta este ca cealalta doamna a avut bucurii (nu era nimeni la coada la ora 11!) la sectorul 1.De fapt e prima data cand aflu de asemenea satisfactii.Cred ca suntem putini cei cu simt civic. Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Crina
    @Oana
    @Daurel

    Dacă aveam simţ civic, făceam operaţiunea săptămîna trecută. M-am dus azi nu de teama amenzii, ci pentru că oricum nu scăpam de trimis hîrtiile - şi-atunci de ce să mai şi plătesc?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lilick

    N-aveam aparatul foto la mine, dar poate trec mîine pe-acolo, că tot mă duc la cumpărături în zonă.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!