vineri, 22 mai 2009

Concurs cu premii: Jocul de-a vacanţa - rezultate parţiale

Oana, Mana, Rozana, SkyRain,Elisa, Crina, Mădălina,Dalila, Adrian SM, Ştefania - iată participanţii, în ordinea intrării în concurs. Fiecare a venit cu cîte o idee bună sau mai multe, fiecare ştie ce vrea să facă în vacanţă. Toţi s-au străduit să mă ajute să găsesc vacanţa ideală sau măcar una plăcută. Unii s-au apropiat mai mult de ceea ce mi-aş dori eu, alţii mai puţin, dar au încercat.
Vă mulţumesc, prieteni!
Şi vă declar pe toţi cîştigători. Fiecare dintre voi va primi un premiu, o mică amintire din vacanţa mea.
Ah, dar unde va fi vacanţa aceea? O vacanţă cu soare (dacă se poate şi cu mare), dar într-un loc mai retras, mai puţin turistic, nu foarte scump, unde să pot sta pe terasă şi să scriu. Dar şi să am confort, fără grija cumpărăturilor, gătitului şi treburilor gospodăreşti. Complicat, nu? Nici măcar nu ştiu cînd am să plec. Prin august, cred.

Las deci concursul deschis. Poate va apărea şi ideea ideală :)), poate voi avea cui să dau şi Marele Premiu. Încă nu ştiu ce va fi, şi chiar dacă aş şti nu v-aş spune. Va fi un Mare Premiu-surpriză.

31 de comentarii:

  1. Poate ca Croatia nu e o idee prea rea. E cu mare, e cu soare, cu liniste, fara griji si destul de ieftina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana
    Da, am auzit că e superb, dar nu mă atrage deocamdată, aşa cum nu mă atrage Grecia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si io spre Grecia as trage. Mai exista insule aproape neatinse de virusul turismului in masa, unde daca te plimbi pe ulita unui sat pierdut de lume o sa ai senzatia ca timpul a stat in loc . Dar va trebui sa renunti la unele atributii ale confortului... :) Dar merita toti banii si sacrificiile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze, un pic m-au tulburat stirile de la pasajul Baneasa.
    Am vrut sa spun ca eu spre Grecia as trage.. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucia eu nu am fost dar am vazut un reportaj la televizor. eu cred ca vacanta ideala pt tine ar fi la Balcic. Sa nu-mi zici mie pe nume daca nu te-ai "integra"perfect in peisaj

    RăspundețiȘtergere
  6. Cody, e o idee frumoasă! Am fost, cîndva, la Balcic, e superb, într-adevăr.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut un film documentar pe teme turistice despre Grecia si m-a impresionat mult. Dar daca tii la confort si vrei sa ai parte si de liniste cred ca o tara scandinava ar fi o posibila destinatie... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Adrian SM

    Da, de mult vreau să ajung în Suedia... Dar întîi să iau Premiul Nobel :)) Glumesc, nu vreau să aştept atîta.

    RăspundețiȘtergere
  9. "O vacanţă cu soare (dacă se poate şi cu mare), dar într-un loc mai retras, mai puţin turistic, nu foarte scump, unde să pot sta pe terasă şi să scriu..." la Neptun!????

    RăspundețiȘtergere
  10. Sau Ierusalim? Că nu mai e cu viză...

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamna Ştefania, ştiţi doar că nu mi-am rezervat cameră la Neptun. Anul viitor, poate.
    Dar aşa ceva îmi trebuie. Un Neptun în altă parte.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ştefania

    La Ierusalim mergem! Dar nu vara, mai în toamnă sau chiar iarna.

    RăspundețiȘtergere
  13. Lucia, ti-am descoperit blogul de curand. Iti atasez o povestire despre vacanta, nu e un plan, e ceva trait. M-as reintoarce insa in acele locuri oricand!
    "Daca ar fi sa multumesc cuiva, draga suflete, pentru prietenia frumoasa dintre noi, mi-as arata recunostinta celor trei orase care ne-au fost gazde la debutul povestii noastre. Caci fara ele, fara noptile din Budapesta, pranzurile si plimbarile din Viena, fara povestile pe glas de muzica din Venetia, noi nu ne-am fi recunoscut astazi ca suflete pereche.
    Iti aduci aminte plimbarea noastra de cu seara din centrul orasului tanar, asa de plin de viata? Cat mi-as fi dorit sa am curaj sa te iau de mana pe podul de peste Dunare, sau sa iti zambesc a dragoste cand mi-ai adus platoul cu fructe de vara, ca sa ma hranesti! Ne uitam uimiti si nu intelegeam de ce toate cuplurile se stransesera acolo, pe podul de lumina de peste Dunare, din orasul cu castele - Budapesta. Si apoi, am aflat - era sarbatoare in cetatea lor! Si ne-am avantat in multime, eu mai mult ca sa te caut si sa te gasesc pe tine, tu mai mult ca sa imi faci jocul. Mi-ai spus ca in orasul acesta, primul de pe harta noastra, ne vom invata unul pe altul. Cladirile mari, impunatoare, ne vor fi model de trainicie, iar curgerea fluviului, exemplu de rabdare. M-ai condus apoi, pe autostrazi imbratisate de munti, catre a doua destinatie a vacantei noastre. Am ajuns in orasul pe care l-am recunoscut ca fiind al meu. Si i-am iubit arhitectura, muzeele, parcurile, strazile atat de inguste, terasele pline de flori, cu cateva mese sculptate, la care ne asezam sa ne bem cafeaua, sa ne indulcim serile. Si acolo, in Viena, inainte sa ne sarutam in ploaie, iti amintesti, in prima seara, mi-ai oferit cea mai buna licoare care mi-a atins vreodata buzele. Am cautat apoi acel cocktail in alte colturi de lume, dar nu am regasit gustul dulce, suav, al Cosmopolitan-ului din centrul Vienei. Te-am rugat sa ramanem acolo, aproape de Schonbrunn, intr-una din mansardele albe, in care ne visam amandoi. Ti-am spus ca eu voi scrie romanul vietii noastre si voi canta la pian ca sa iti alung dorul de casa, ca iti voi pregati micul dejun, si pranzul, si cina, ca te voi incalzi cu trupul meu, in toate noptile, ca-ti voi citi, ca pot sa iti fiu si prieten, si iubita, si mama, si fiica, numai sa ramanem acolo. Nu mi-ai crezut niciodata intuitia, dar uite, de curand am aflat ca Viena este orasul patronat de Venus - zeita care imi este aliat si inger protector.
    Si dupa cateva zile perfecte, in orasul sufletului meu, m-ai luat de mana si m-ai dus catre locul in care apa imbratiseaza piatra. In care natura stapaneste omul, iar istoria este suveranul prezentului. Mi-ai aratat un colt de lume de poveste, mi-ai daruit o bijuterie. Caci nu mai vazusem oras mai plin de taine, de mister, mai frumos. Venetia - oras muzeu!
    Aleile de apa, oamenii, piata, muzica, portul, sampania, bisericile, podurile micute, gradinile, mastile, culorile, mirosurile, toate mi se pareau parte de vis, de scenariu. Dansul nostru din fiecare seara, dupa cina, in San Marco, artificiile, zambetul tau, tigara ta de foi, dorinta mea! Casa in care a locuit cineva celebru, bratara pe care mi-ai cumparat-o cadou, chelnerul care mi-a sarutat mana, rochia lunga de voal alb, tu si cu mine.
    Cu teama am pasit apoi spre casa, cu teama ca lasand in urma Venetia, Viena, Budapesta, te voi pierde. Tulburata, de gandul ca vor ramane numai amintiri in sufletul meu.
    Ai incercat apoi, clipa de clipa, luna de luna sa imi oferi cate o farama de vacanta, de visare. Astept cu nerabdare vara noastra. Stiu ca vom pleca catre alte destinatii, ca-mi vei dezvalui alte orase. Si mai stiu, iubitul meu, ca celor trei povestite, le sunt pe veci recunoscatoare! Caci mi te-au daruit pe tine!"

    RăspundețiȘtergere
  14. Lucia, eu azi am vorbit la agenția de turism. Am încredere în ei, căci băieții au fost în info trip-uri, deci nu vorbesc din auzite. Recomandările lor pentru mine și ale mele pentru tine sunt astea: Sicilia-Taormina (http://www.taormina-sicily.it/tour01.htm), Mallorca (am mai fost), Madeira. Luni sau marți pot să-ți dau detalii despre prețuri. (Grecia? În niciun caz!- mi s-a spus. Nu e pe gustul vostru, insulele sau sunt prea ca la țară, sau sunt prea aride/niște stânci în mare).

    RăspundețiȘtergere
  15. Ştefania

    Ei, da, asta e o idee măreaţă - două săptămîni în Deltă mi-ar plăcea foarte mult!
    Mă mai gîndesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Alina Apostol

    Nu ştiu dacă am să plec spre una din destinaţiile din comentariul tău, dar îţi mulţumesc. Mă bucură prezenţa ta aici - scrii foarte bine. Nu vrei să participi la festivalul nostru literar, Premiile Lili?

    RăspundețiȘtergere
  17. Mana

    Da, Taormina! Asta cred că mi-ar plăcea. Iar Madeira sună chiar foarte bine. Intru acum pe linkul cu Taormina şi aştept să-mi spui cum e cu preţurile.

    RăspundețiȘtergere
  18. Lucia, gand la gand. Tocmai am trimis un mail catre premiile Lili, cu doua texte si adresa de blog alinapostol.blogspot.com, unde sunt postate si alte povestiri. Multumesc pentru indemn!

    RăspundețiȘtergere
  19. Alina Apostol

    Excelent! Mai treci pe-aici, să vezi cînd te programăm la discuţia în cenaclu - poate chiar săptămîna viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  20. taormina, Taormina, Taormina ... :) N-as da Taormina pentru nimic ... poate doar Cavalu in sudul Corsicii, peste drum de Bonifacio ... un bolovan aruncat in Tireniana :)

    RăspundețiȘtergere
  21. GS

    Da, Taormina, tocmai mă uit... cam scump, dar ameţitor de frumos!
    Dar şi ideea cu Corsica e excelentă! N-am fost niciodată şi am auzit cît de frumos este. Am să caut şi Cavalu... să vedem...
    De unde ştiu eu fraza cu bolovanul?

    RăspundețiȘtergere
  22. Dumnezeu a aruncat bolovanul acolo. El ne-a spus, probabil, amandouara. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. GS

    Am găsit Bonifacio, dar Cavalu nu... Unde s-a ascuns bolovanul?
    Cred că ne-a spus-o printr-un intermediar :) Între timp mi-am amintit de unde e fraza, e dintr-una din acele cărţi pe care le ţii minte fără să ştii.

    RăspundețiȘtergere
  24. Rozana Mihalache

    Cu plăcere, te mai aştept!

    RăspundețiȘtergere
  25. Lucia, prin TUI nu-i scump :) Vedem luni/marți oferta :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Mana

    Sper:) Că tot ce-am văzut era, numai cu micul dejun, mai scump decît hotelul ultra super all inclusive din Antalya unde am fost anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu as pleca in Cipru, la Kyrenia, (pe coasta de nord), orasul vechi este foarte linistit si civilizat. Aproximativ aproape se afla castelul Kolossi despre care am citit ca se afla intre vite de vie,vinul de aici avind un buchet deosebit (se produce de prin secolul XIII) .Preturile sunt acceptabile.

    RăspundețiȘtergere
  28. Matilda,
    Credeam că m-ai abandonat! Da, mi s-a mai spus de Cipru, e una din ideile interesante, am să mă uit la Kyrenia.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!