vineri, 29 mai 2009

Clubul de la Bucureşti


Miercuri după-amiază am participat, la hotelul Crowne Plaza, la prima reuniune publică a Clubului de la Bucureşti, printre ai cărui membri fondatori am onoarea să mă aflu. Mi s-a părut foarte interesant. A fost vorba despre criză - despre crize în general şi despre cea de acum în special, despre cauzele şi consecinţele ei.
Găsiţi informaţii despre această manifestare pe blogul domnului Ion Iliescu, preşedintele Clubului de la Bucureşti, precum şi pe alte bloguri, cum ar fi al lui Sorin Platon, cu o relatare foarte amplă. Şi vă recomand să citiţi intervenţia domnului Iliescu despre SFIDĂRILE ÎNCEPUTULUI DE SECOL XXI. Dintre celelalte comunicări, m-a impresionat în mod special cea a academicianului Mircea Maliţa, membru al Clubului de la Roma, despre evoluţia post-criză. Sper s-o putem citi în curînd - de săptămîna viitoare Clubul de la Bucureşti va avea un site.
Spuneam în altă postare despre Clubul de la Bucureşti că este un spaţiu de dezbatere, în afara partidelor, fără culoare politică. Aşa este - şi asta s-a văzut nu numai din tonul şi calitatea comunicărilor şi discuţiilor, ci şi din numărul mare de participanţi din diverse medii - academicieni, oameni politici de diferite orientări, economişti, personalităţi din cultură, din media. Şi, last but not least, bloggeri. Preşedintele Iliescu, bloggerul Ion Iliescu a ţinut să invite personal mai mulţi bloggeri. Nu întîmplător.

2 comentarii:

  1. Vestea aparitiei unui site pentru CB o asteptam inca de la inceput! Sint curios sa vad cum va arata, dar mai ales continutul !

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!