marți, 17 martie 2009

Eu sunt o ...

Probabil pentru că nu mai sunt alte probleme în Europa, criza s-a terminat, toată lumea e fericită şi prosperă, s-au gîndit mai-marii Uniunii Europene să rezolve şi problema genurilor, cu recentul ghid de conversaţie şi bune maniere. Ideea este de a crea un limbaj neutru. Neutru ca gen, adică nici masculin, nici feminin. Ca să nu fie sexist. Limbajul. Corectitudine politică pe model american. Deci, de acum încolo este strict interzis să te adresezi unei femei cu Doamnă sau Domnişoară. E sexist. Îi spui direct pe nume. Şi dacă n-o cunoşti? Şi dacă vorbeşti altă limbă decît engleza? Cum faci acordul de gen al adjectivului? Cu ce? Un substantiv neutru cu un adjectiv feminin?
Mai sunt şi alte cuvinte interzise, dar e inutil să discutăm. Ghidul este numai pentru uzul europarlamentarilor. Deocamdată.
Acum aş trage o înjurătură de toate genurile, dar mă abţin. Doar eu sunt o do..., ce pizda mă-sii!

19 comentarii:

  1. probabil maine poimaine desteptii astia o sa ne spuna ca nici mama nu mai e mama si nici tata nu mai e tata.sic.se duce dracului tot sistemul de politetza ce sa mai zic

    RăspundețiȘtergere
  2. @codeus
    Chiar aşa e, în SUA vor să se înlocuiască "mama" şi "tata" cu "persoana care dă dragoste" sau aşa ceva. Ca să nu fie confuzii în cazul familiilor de acelaşi sex. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Să-şi spună piticoţi între ei...
    Cetăţeană Lucia, grijă mare la bulina roşie. :p
    Ce faine-s dimineţile când ai poftă să spui băga-mi-aş... oops.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...iar satana stă într-un colţ şi râde de noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cînd Ceauşescu a dat o lege sau un ordin cu interzicerea adresării cu domn, doamnă, toată lumea a rîs şi se vorbea cu tovarăş, tovarăşă numai la mişto, deşi cuvintele n-au nicio vină. Acum vin ăştia să-mi bage în cap că e jignitor să mi se spună doamnă! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar mie mi-este interzis sa cultiv usturoi si menta!???!!!Este alt paragraf din acelasi ...document european???Ca, asa auzii mai deunazi :P
    Buna ziua Doamna! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Elisa
    Cum, doamnă, dar ce au cu usturoiul? E bun şi împotriva vampirilor :) Cu menta am înţeles, nu vor s-o frecăm :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnii Alex.Graur şi G.Pruteanu, consultanţii mei diurni, îmi sugerează să-mi debitez sudălmile cu un "politicos" ... "da ce Doamne iartă-mă-s cretinismele ălea ? " ... pe linia punctată înjur "de voie" :)))
    d-aia n-am io "străbateri" euro-americane ... cu nevoile, cu neamu' p-aici, să fie acolo, la iei că n-apuc eu d-alea iar cosmopolită n-am avut noroc "tura asta", mai sper ... mai încolo, la reîncarnare ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Vezi? Şi vă mai indignaţi graţios de proastile-alea care pleacă acolo... nu e bine că au creierul odihnit? Ca să înveţe codurile-astea...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Lucia,aici...cica din dec 2009 va fi pus in aplicare...Codex..tra-la-la
    Natiunile Unite au permis Organizatiei Mondiale a Sanatatii sa elaboreze un cod universal al alimentelor, numit Codex. In spatele Comisiei Codex Alimentarius stau Natiunile Unite ,Organizatia Mondiala a Sanatatii, Marile Carteluri Farmaceutice si Bancile Internationale. :((((((

    RăspundețiȘtergere
  11. @Elisa
    Deci de aia nu avem noi voie să frecăm menta... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Hadene asa cum se foloseste pe la parlamentul european dupa normele mai sus amintite,fiu io al naibii de internaut ca mi-ai scos peri albi cu pagina ta web.atat e de alambicat sistemul tau ca nu reusesc nici in ruptul capului sa ma autentific pe pagina ta.pe cand bat id si sa trec la nume,parola si asa mai departe fiu al naibii revine la pagina principala.ce facu-si frate cu pagina aia ca ma intereseaza si pe mine ce faci de mancare da no daca nu poci intra io ce sa fac.poate ma luminezi si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  13. @codeus
    eu am reusit sa ma loghez la Adi chiar foarte usor...

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru mine ati fost si sunteti o doamna, doamna Lucia Verona!
    PS: era sa uit, tocmai m-am intors de la o orgie financiara. Mi-am amintit si le-am povestit amicilor de ... orgie. Ati devenit eroina lor!

    RăspundețiȘtergere
  15. @George Serban
    Mulţumesc, înţeleg că nu sunteţi de acord cu nou cod de exprimare "politically correct". O tîmpenie transatlantică importată fără niciun rost!
    Dar apropo de PS - văd că vă cam ţineţi de orgii financiare :))))))))))

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!