duminică, 15 martie 2009

E cineva specialist în orgii?

Poate mă lămureşte cineva: ce sunt acelea "orgii financiare"? Precizez că expresia completă folosită în text era "orgii sexuale şi financiare". Nu mă interesează scandalurile mondene, nu ştiu cine are dreptate şi cine e ticălos şi nu am nicio părere în cazul respectiv. Telenovela nu este genul meu preferat.
Dar "orgii financiare" este o sintagmă pe care o aud prima dată şi vreau să aflu exact sensul ei. Dacă are sens.
Poate are legătură cu criza. Poate cu acele "nameless orgies" despre care am citit într-un roman englezesc.
Simplă curiozitate.

25 de comentarii:

  1. Nu stiu @Lucia.
    Dar daca auzi pe cineva ca organizeaza o orgie financiara... poate mergem si noi. :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Lilick, s-a făcut. Cum aud, te anunţ. :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucia esti sigura ca textul respectiv nu l-a scris in stil "brownian" Vanghelie.e din start o noua "luxatie"a limbi.doar orgia in sinea ei e un dezmat si financiar .abudentza de sex de mancare si bautura asa ca ce nevoie era sa mai scrii financiara.A daca explicatia respectiva sa refera la sectorul financiar i-as sugera autorului textului sa faca bine sa ma treaca odata prin scoala la propiu asa vreo 12 ani

    RăspundețiȘtergere
  4. si sa mai trec si eu pe la scoala ca din graba mai strecor asa una doua greseli))),limbii articulat si propriu.scuze fetelor da trebuia sa rectific.P.S. cand am vazut prima data titlul articolului mi-am facut odata cruce .si ma gandeam deja ca d-na Lucia a luat-o pe "aratura"

    RăspundețiȘtergere
  5. De orgii sexuale am mai auzit, dar de alea financiare, niet. Dar as putea banui. Cred ca inseamna sa dai cu banii in sus pe timp de criza, ca sa arati ca tu ai. Noroc ca eu n-am nici cand nu e criza, ca ce orgii financiare as mai face :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am auzit şi de orgii textuale... dar de orgii financiare, ba! Cum o fi? Cine pune casa? Cine pune banu'?

    RăspundețiȘtergere
  7. Revin şi zic: Nu cumva înseamnă că te f... în ei de bani????

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am mai auzit aceasta expresie si mi se pare cam... nepotrivita; de fapt, limba romana continua sa fie "imbunatatita" cu multe asemenea perle lincvistice! Totusi, dac-ar fi sa accept aceasta expresie, iata cum mi-as explica-o: i-as acuza de orgie financiara pe toti tepuitorii bancilor, pe politicienii imbogatiti peste noapte prin frauda si coruptie, pe cocalarii ce se afiseaza cu lanturi groase de aur la gat, etc.
    Azi am avut o zi frumoasa: am primit premiul oferit de dv.-Fara canguri. Deja am citit cateva pagini si sper ca maine s-o termin. Imi place mult! Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca să ne surprindă și să ne înduioșeze descriind mizeriile pe care a fost nevoită să le suporte, a folosit această expresie tocmai ca să sublinieze caracterul josnic al fostului soț. Chiar și ceva normal pentru alți oameni adică să faci afaceri pentru el erau orgii financiare. Pentru ea să faci cumpărături de 150000 de euro într-o lună era o altă obligație a unei caznicii nefericite...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu de ce, dar imi place explicatia Stefaniei.:)) Asadar pornind de la premisa ca expresia inseamna "sa te f...in ei de bani", vin si declar ca ma gasesc intr-o continua orgie financiara. Nu stiu cum fac, dar alta activitate decat asta, nu-mi iese cu banii. Cum ar fi de exemplu activitatea de economisire. Niet. Deci, putini cat sunt, zilnic o tin intr-o orgie cu ei. Satisfactiile sunt pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mulţumesc, prieteni, încep să mă dumiresc :)
    Cred şi eu că explicaţia Ştefaniei e cea mai verosimilă.
    Dar poate mai aflăm şi alte păreri...

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu sunt de acord cu explicatia doamnei Stefania! Dar am o intrebare: daca exista orgii financiare, exista si orgasme financiare, nu? Si daca exista, nici ea nu a fost straina de ele...

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand zic ea, ma refer la autoarea sintagmei :)

    RăspundețiȘtergere
  14. N-am auzit dar cum mintea ma duce la toate cele as putea sa ma gandesc cam asa. Seara, pe o ploaie mocaneasca, cand nici n-ai ce si nici nu-ti vine sa faci ceva, te aduni cu mai multi prieteni ... domini si doamne, laolalta, cateva sticle de bautura buna pa masa. Atmosfera-i placuta. Unii tac si ceilalti asculta. La un moment dat cel mai priceput in orgii financiare zice: ... 'tui mama masii ce de bani au unii! Cam asta cred eu ca ar putea fi o orgie financiara. Daca e asa, eu am fost la mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Măiculiţa me, Doamne, chiar existăează asemenea horgii a la Ana Vasile, să mor yo .... adică dai cu banu oricui şi oriunde numa să fii tu drak ghem, adicătelea banu-ţi dăshide Poarta ” raiului ”, şi dacă-i faci prin metode curat-murdare se cheamă că te dedai la perversiuni financiare... mno, cum mă ispitiţi, pe mine vrăşiţă care nici măcar n-am desluşit cum ui aia ” şinie mi-s io, futu-mă-n ei de bani ”.... vinitură, nu alta... M-a pus gugulanca la ” zid ”, că dacă le are cu orgiile, nah !
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  16. Orgie financiară este atunci când, şi-anume, Răduleasca îi face lu' Elan o broderie de pus în bucătărie pe care scrie: "Bucate bune am gătit pentru soţul meu iubit!" şi-anume. Scuze pentru rimele financiare.
    După care se practică ce spune Ştefania.

    RăspundețiȘtergere
  17. Lucia, mi-ai dat o idee. O sa pun sa intrebe "sursa". Pana atunci ramanem la definitia Stefaniei. Desi...in categoria asta de perversi am intra cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  18. ei si daca madam Mihaela Radulescu zicea naibii ca Elan are mana sparta si e curvar ce era ca astea sunt cuvintele folosite in limba romana aia a noastra stramoseasca.ei dar daca le folosea pe astea cine mai era "interesanta"si noi de ce drac mai discutam pe aici tot de base iaca ne mai devie putin atentia de la vesnicul nostru "cal de curse"

    RăspundețiȘtergere
  19. @Sibilla - expresia "perversiuni financiare" este excelentă!
    @SkyRain - Uite cum ne apropiem de adevăr :)
    @Simona - daaa, intreaba!
    @codeus - divertisment duminical :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Simona
    Are si perversitatea asta nişte grade, Simona. Că una e să te f...în ea de leafă şi alta e să te f... în ei de milioane de Euro...
    Căci, parafrazând o celebră formaţie de hip-hop,am putea afirma că p... are alt gust in MERCEDES... ori în căsoiu' ăla de la Snagov...

    RăspundețiȘtergere
  21. @Ştefania
    De aia se zice că gusturile nu se discută :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!