luni, 3 ianuarie 2011

BLOG DE BLOG - cele mai bune bloguri din 2010

V-am spus eu! V-am spus încă de anul trecut: concursul BLOG DE BLOG se întoarce printre noi. Vom descoperi, împreună, care au fost cele mai bune bloguri - sau cei mai buni bloggeri - în anul care tocmai a trecut.

Ca şi data trecută, concursul va fi super-extra-ultra-democratic. Voi veţi face propuneri, iar noi - adică juriul - vom alege pe cine va vrea muşchii noştri.

Conform tradiţiei, componenţa juriului se va putea modifica oricînd pînă la data anunţării premiilor, la fel şi regulamentul concursului. Fraudele vor fi permise şi chiar încurajate cu acordul Curţii Constituţionale juriului. Juriul va selecta cele mai bune bloguri, apoi eu voi da premii cui voi avea chef.

Pentru început, va trebui să compunem juriul. Voi face apel, fireşte, la unii dintre premianţii din anii precedenţi. Cine se autopropune?

Spuneam după concursul de anul trecut că este necesară o reformă (nu vă speriaţi, nu constituţională) a categoriilor la care dăm premii. Chiar aşa este. Va fi nevoie de un mic efort colectiv pentru a stabili categoriile de premii. Desigur, cel mai bun blog dintre bloguri, cel mai bun blog literar, cel mai bun blog culinar, cel mai bun blog politic... Aştept, în următoarele două săptămîni, propunerile voastre. Să vedem ce idei veţi avea în noul an. Apoi vom trece la nominalizări şi, prin februarie, vin şi premiile!

Ca şi anul trecut, atrag atenţia asupra unui punct important din regulament: blogurile pe fond negru vor fi privite cu mai puţină simpatie decît celelalte, din simplul motiv că nu pot să le citesc.
P. S. Important! Vă rog insistent, nu nominalizaţi aici bloguri sau bloggeri. Deocamdată trebuie să decidem ce categorii vom premia. Oricum, aşa cum puteţi vedea aici, sunt prea multe categorii, peste 30. E criză, doamnelor şi domnilor. Şi bloggerii trebuie să strîngă cureaua, aşa că vom reduce cu minimum 25% numarul categoriilor de premii. 

49 de comentarii:

  1. Este concursul meu de suflet..si in acelasi timp este modul in care am descoperit omul special, Lucia Verona. Asa ca eu cu drag ma bag:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ionut
    Mulţumesc foarte mult, contez pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. unde punem propunerile si cate categorii nominalizate exista?

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI! Gînd la gînd, tocmai mă întrebam... Mă propun pentru că nu mai candidez după succesul de anul trecut. La blog(uri) literar(e) propun să dai o diplomă și în numele ASB. Aș defalca pe lit. propriu zisă, comentariu critic și blog-jurnal de autor. Dar tu decizi. Nu uita că a trebui să alegem și juriul ASB și să fixăm data limită pt cărți la ASB. NUmai bine,H

    RăspundețiȘtergere
  5. Propun Alex Stefanescu la comentariu literar (audienta mare cistigata repede). Micawber a urcat la 200 zelist dar a luat anul trecut. La literatură propriu zisă Octavian Soviany și/sau Radu Vancu (calitate literară în postări), la blog-jurnal Andra Rotaru si Liviu Ioan Stoiciu.

    RăspundețiȘtergere
  6. PROPUNERE BLOG DE BLOG La blog-jurnal nu il uit pe Șerban Tomșa cu postări la limita literatură/memorie personala.

    RăspundețiȘtergere
  7. @karina
    Deocamdată aştept doar propuneri de categorii şi (auto)propuneri pentru juriu.
    @Horia Gârbea
    Evident, contez pe tine în juriu! Propunerile de categorii le vom discuta, cu nominalizările mai aşteptăm. Excelentă ideea de a da o diplomă din partea ASB!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lucia, ce zici de o categorie noua? Blog de mama, ca sa am si eu la ce ma propune? :-) Si in plus a luat amploare fenomenul, si nu toate scriu de caca si pipi, unele bloguri chiar sunt bune si autoarele au talent la condei (nu ma refer la al meu, sa se inteleaga!)

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. pentru sectiunea "Fotografica" propun blogul "Photographis":
    http://graphis-artwork.blogspot.com/
    artist: Daliana

    2. pentru sectiunea "blog jurnal literar" propun:
    Colivii pentru idei
    Scriitor: Serban Tomsa
    http://serbantomsa.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  10. @Karina
    Ţi-am spus, deocamdată propunem numai categorii, nu nominalizăm pentru premii. Am să te rog să revii cu nominalizările după ce vom fi stabilit categoriile la care dăm premii. Blog-jurnal literar e o categorie propusă de Horia Gârbea, dar încă nu este definitiv acceptată. Cunosc blogul lui Şerban Tomşa, îmi place, dar, cum îţi spuneam, revino cu propunerea cînd va fi momentul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anul trecut am avut noroc :)
    Propun categoria: "Acolo unde nu gasesti talent gasesti agresivitate" ca sa pot sa ma autopropun :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @theodora0303
    Nu cred că agresivitatea e singura ta calitate! :D
    Poate găseşti o formulare mai scurtă pentru categoria respectivă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Propuneri categorii :
    - Politica : Theodora http://theodora0303.wordpress.com
    - Literatura : Ioan Usca http://ivanuska.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  14. @basescul
    Astea sunt nominalizari, nu propuneri de categorii. E chiar aşa de greu de înţeles? Ce categorii de bloguri să premiem, asta e întrebarea. Nominalizările vin ulterior.

    RăspundețiȘtergere
  15. @basescul
    Ba da! :)) Dar numai după ce anunţ categoriile stabilite în urma propunerilor voastre.

    RăspundețiȘtergere
  16. Au mai facut si altii...
    cu mine ai fost mai dura :(

    RăspundețiȘtergere
  17. Propun sa ramana si "Traducatorul din romana in romana"; "Cel mai schimbator blog", categorie pe care am propus-o si anul trecut; "Blog de Blog", "Blog luptator", cel la care a castigat anul trecut Sibilla,parca; si o categorie noua la care m-am gandit aseara inainte sa adorm: "Pseudo-blog", adica pseudo-politic, pseudo-literar, pseudo-muzical, pseudo-filosofic, pseudo- bucatar... sa fie pseudo.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ah, am uitat sa ma propun in juriu ca anul trecut. Amiezile mele sunt libere, deci o sa pot fi in juriu.

    RăspundețiȘtergere
  19. @basescul
    Ai dreptate, dar nu trebuie să te simţi persecutat! Ai avut ghinionul să postezi după ce am explicat deja de cîteva ori că nu e momentul pentru nominalizări. Îmi pare rău!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Lucia Verona: Pt ca-mi place sa ma simt in miezul problemei. :))
    Mai aveam un mesaj, dar nu cred ca mi l-a luat blogspot-ul. Propuneam trei categorii: "Cel mai schimbator" ca si anul trecut, "Cel mai luptator" la care a castigat Sibilla si o categorie noua "Blogul pseudo" care sa contina pseudo-orice. La categoria asta intra multe din categoriile de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  21. O categorie ar putea fi " Blogul pasiunii". Profesiune, hobby, etc. care să se regăsească în cît mai multe postări ale respectivului blog.

    RăspundețiȘtergere
  22. Scuze, nu-mi publicati primul post, abia acum am vazut avertismentul de final.

    RăspundețiȘtergere
  23. @valive
    Am notat, vedem. Cu juriul e mai complicat, chiar vreau anul acesta numai premianţi de la ediţiile precedente. Dar şi dacă participi la concurs te poţi simţi în miezul lucrurilor, să ştii.
    @Matilda
    E o idee!
    @El Desdichado
    Păstrează propunerile pentru momentul oportun! :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Anul trecut am fost in juriu, asa ca ma retrag. O sa concurez, dar as vrea ca George Serban, caruia i-am dat si eu un premiu anul trecut (a luat parca mai multe), sa fie in juriu. :) Categorii? Lucia, poti cumva sa ne mai arati categoriile de anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  25. Propun blog de muzica si blog sub 18 ani. Cred ca nu au mai fost...

    RăspundețiȘtergere
  26. @Lilick
    O decizie înţeleaptă. Vreau să spun, să mai muncească şi alţii! :) Sigur că am să-l invit pe George Şerban în juriu, dar azi nu l-am văzut pe FB.
    Am pus linkul spre categorii în finalul postării, să poată vedea toată lumea.

    RăspundețiȘtergere
  27. Propun categorii:

    Cel mai bun blog de pastrarea memoriei (sint unele superbe cu arhive foto de epoca)
    Cel mai bun blog de grafica PC (exista multe)
    Ramin cu cele trei de categorie literara (critica, jurnal, creatie)
    Cel mai bun blog de limba româna (aici cistiga Diacritica sigur)
    Desigur categoriile vechi pot fi pastrate (culinar, moda, politica, plastica, muzica etc)

    O alta varianta ar fi sa dai un numar fix de premii 10-12, nu pe categorii din start, si doar motivatia juriului sa cuprinda categoria: "lui X pentru blogul sau exemplar in domeniul Y". Asa n-ar mai fi premiate bloguri mai slabute la categorii sarace in concurenta si nua ar fi riscul sa ramina categorii cu `nu se acorda`.
    Eu asa as face. Deci la nominalizari: Blogul si in paranteza categoria/motivatia.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Horia Gârbea
    Excelentă ideea cu blogul de păstrarea memoriei, în schimb grafica PC nu mă interesează prea mult. La cele literare nu am obiecţii. Şi, scriu aici ca să nu uit, neapărat pentru blog pe teme economice.
    E interesantă varianta cu motivaţia juriului, dar riscăm să dăm mai multe premii pentru bloguri din aceeaşi categorie (literare, să zicem) şi să rămînă foarte multe categorii nepremiate.
    Oricum, aş vrea să reducem numărul total al premiilor la aprox. 20 (anul trecut erau peste 30!)

    RăspundețiȘtergere
  29. "E criză, doamnelor şi domnilor. Şi bloggerii trebuie să strîngă cureaua, aşa că vom reduce cu minimum 25% numarul categoriilor de premii."

    Poate le reducem si noi cum a "redus" guvernul angajatii din ministere, concediind 287 si angajand 469. :))

    RăspundețiȘtergere
  30. Si uite asa in loc sa...reduci categoriile, asa cum ai spus la inceput. Ca na , e criza, o sa te trezesti cu vreo 60 de categorii in loc de 30 ))))

    RăspundețiȘtergere
  31. @Lilick şi @Codeus
    Voi v-aţi vorbit, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  32. nuuu, cum poti sa ne acuzi de asa ceva ))))

    RăspundețiȘtergere
  33. @Lucia Verona: Nu, am glumit cu simtitul in mijlocul problemei. Nu tin sa fiu in juriu, insa nu am sanse sa fiu nominalizata la vreuna din categorii. Prefer sa va ajut decat sa stau gura-casca si sa ma uit. E mai fain asa.

    RăspundețiȘtergere
  34. @valive
    Ar trebui să ai mai multă încredere în tine. De ce să nu fii nominalizată sau premiată? Orice e posibil. Iar ajutor acceptăm de la toţi prietenii, fie că sunt sau nu în juriu. Deci, şi de la tine. Cu mulţumiri.

    RăspundețiȘtergere
  35. Propun categoria de creatie literara publicata exclusiv pe blog si am pe cineva in vedere. Pot sa-l numesc acum ?

    RăspundețiȘtergere
  36. @mofturi de ochelarist
    Ne vom gîndi la categoria propusă, dar te rog, deocamdată fără nume.

    RăspundețiȘtergere
  37. uite iti propun eu o formula de categorii. mai drastica de atat nici ca se poate

    premiul blog de blog(marele premiu)

    premiul blog politic- in care se includ toate categoriile de anul trecut in legatura cu politicul

    premiul blog literar-care sa includa toate categoriile de anul trecut referitor la literatura

    premiul life-style-in care se includ toate categoriile moda,gradinarit, mancare etc

    premiul blog de reportaj-in care se includ blogurile de ziaristi sau nu care sunt de factura asta

    si binenteles ultimul dar nu cel din urma Premiul de popularitate care era si anul trecut dar aici s-ar putea regasi cateva categorii de anul trecut(cel mai fericit blogger, cel mai cunoscut blogger s.a.m.d.)

    si uite cum din 32 s-au facut doar sase categorii

    aaa si eu sunt in"conservare", da? din toate pct de vedere. dar de dragul trecutului mai comentez si io pe aici

    RăspundețiȘtergere
  38. Cody, le-ai comprimat serios :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Vreau in juriu! Ca am un protejat! Pe fataaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  40. @Lucia Verona: Bine, intru in concurs. Nu e vorba ca n-am mai multa incredere in mine, dar cei care intra la mine doar citesc fara sa voteze. Asa sunt ei, nu le pot cere mai mult. Si ca sa ma rog de ei ca sa primesc un vot nu-mi place. Nici sa ma propun singura nu-mi vine. Sunt mai orgolioasa de felul meu. Plus de asta, nici nu stiu la ce categorie as intra pt ca blogul meu e unul care are de toate.

    RăspundețiȘtergere
  41. @Codeus
    Excelente propuneri! Cred că aşa ceva vom face.
    @Ştefania
    Păi tu eşti în juriu, bineînţeles. Cu protejatul mai vedem :)
    @valive
    Ne mai gîndim la ce categorie poţi intra. Baftă!

    RăspundețiȘtergere
  42. s-a pierdut ultimul comentariu? cel in care spuneam ca la marele premiu si la cel de popularitate sa nu fie nominalizari ci votat din suma blogurilor care intra in concurs ))))

    RăspundețiȘtergere
  43. @codeus
    Cody, poate că s-a pierdut. Oricum, am notat acum propunerea ta, am să mă mai gîndesc. Oricum, marele premiu îl dau eu, nu mă interesează cîte voturi are. Premiul de popularitate e altceva, acolo putem ţine seama de voturi.

    RăspundețiȘtergere
  44. deci fratilor ati auzit, da? este democratie si nu este )))

    RăspundețiȘtergere
  45. @codeus
    Cody, vezi postarea mea, am spus că va fi democraaaaaaaaaaaatic!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!