luni, 22 noiembrie 2010

Poate acum veţi înţelege vorbele Casandrei

Cu aproape o jumătate de an în urmă, am publicat un guest-post de la Casandra. Nu s-a prea comentat. De ce? Nu părea important? Mai bine să zicem că era vară şi căldură mare.
Postez din nou acest text, în speranţa că de această dată vorbele Casandrei vor fi bine înţelese.

Poftiţi la ceai DeMentă!

Pentru că zilele acestea voi fi mai mult offline, am invitat-o pe Casandra să scrie pe blogul meu, dacă tot nu găseşte timp să-şi facă blogul ei propriu şi pesonal. Iar Casandra vă invită la ceai. DeMentă!




Ei, ce ziceţi, seamănă?






Tinere sunt, iubite sunt (de fani, ce credeaţi?), de nimeni nu depandă (aproape de nimeni...).
Bruneta este noua vedetă a Tea Party.

Blonda este vedetă veche, dar se poate oricând prezenta drept noua vedetă a variantei locale a Tea Party.
Nu avem variantă locală? Dar ce, vă luaţi neapărat după nume? Ce le-ar spune românilor o mişcare politică cu referire la ceai? La noi, ceaiul nu are valoare istorică, nicio faptă recentă de eroism nu se raportează la ceai, cel mult la whiskey.
Dar dacă "stelele" patriei o vor, se va declara şi pe la noi o mişcare politică radicală de dreapta, care să ceară aproape violent simplificarea sistemului fiscal şi impozite mici de tot pentru veniturile mari şi pentru câştigurile de capital, să respingă orice politică ecologică (Roşia Montană vă spune ceva?), să distrugă pospaiul de protecţie socială, să impună bugete publice pipernicite, să implore legiferarea cotei unice de impozitare.

Cum, toate astea se întâmplă deja? Ei, vedeţi?! Partida Ceaiului DeMentă (ascuns sub cârpa portocalie a guvernării) a luat-o înaintea Tea Party Nation. Cotă unică de impozitare avem. Buget public de rahat avem. Stat în comă avem.
Brunetă nu avem. Dar avem blondă-blondă.
Iar cum miş-maşul politic portocaliu este împins la "reformă internă", să nu vă plângeţi că începe să vă frigă "ceaiul". Degeaba mai suflaţi acum. Este târziu.

5 comentarii:

  1. Aferim !
    Primii care au dovedit că au băut ceai DeMentă sunt Ioan Oltean, Raluca Turcan şi Gabriel Oprea.
    Efectul ceaiului s-a văzut în "limbistica" oratorilor...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Matilda
    Dincolo de aspectul lingvistic, ceea ce vor să facă - au şi început - portocaliii este foarte periculos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooo, cred că au început de mult, acum continuă. Pe faţă.

    RăspundețiȘtergere
  4. bună Luci, nu mă certa, într-o yi o să pot să mă revanşez pentru tot, citesc tot ce scrii şi mă bucur pentru fiecare pas către mai sus pe care il faci, nu ştiu incă să intru să vb. pe blog, dar o să învăţ, promit, pînă atunci o să-ţi scriu pe adresa de e-mail. te sărut cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  5. @rodica buzdugan
    Văd că ai reuşit să intri pe blog. Te mai aştept.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!