Dilma Rousseff are studii economice, a făcut din tinereţe politică de stînga, în anii 1960-70 a făcut parte din guerilla urbană, a fost arestată, apoi a lucrat la Institutul de studii sociale şi politice din Porto Alegre, mai tîrziu a devenit de mai multe ori ministru în guverne locale, ministru al energiei în guvernul federal, autoarea programului "Luz para Todos" (Lumină pentru toţi), de electrificare a 2000000 de gospodării din zonele sărace ale ţării, apoi şefa cancelariei preşedintelui Luiz Inácio Lula da Silva. De ieri este prima femeie aleasă preşedinte al Braziliei.
"Pragmatică, obiectivă, dovedeşte că are un dialog fluid cu lumea afacerilor", spunea despre ea un adversar politic în timpul administraţiei Cardoso.
Din cîte ştiu, n-a fost manechin, n-a fost fotomodel, n-a fost miss.
P.S. În 2009, Brazilia a oferit Fondului Monetar Internaţional un împrumut de 10 miliarde de dolari.
Noi de ce alegem modelul argentinian?
Nu le da idei, că te trezești cu Elena U. președintă cît ai clipi!
RăspundețiȘtergere@Horia Gârbea
RăspundețiȘtergereDimpotrivă, Dilma Rousseff este tot ce nu este Elena U. Sigur, dacă vom continua cu modelul argenitinian, ne-am putea trezi cu ea, ca o Evita Peron în mizerie. Mizerie va fi oricum, ca în Argentina după dezastrul FMI.
Modelul brazilian, ne poate da macar speranta ca intr-o zi si noi romanii vom vedea dincolo de vorbe goale, poleiala si promisiuni desarte.
RăspundețiȘtergereSi vorba cuiva, ce cauta pitzipoancele astea in politica romaneasca?
@Gabriela
RăspundețiȘtergerePăi, din păcate, la noi se merge pe modelul argentinian.