duminică, 31 mai 2009

Capitolul 498, în care autoarea se întreabă de ce-şi fac oamenii blog şi de ce, într-un moment sau altul, renunţă la el

Poate ar fi interesant să vedem ce-i determină pe oameni să-şi facă blog şi ce-i face pe bloggeri să renunţe. Să nu mai scrie, ba chiar să-şi şteargă blogurile.
Ieri seară, Mădălina şi-a şters blogul. Am convins-o cu greu astăzi să-l pună la loc şi măcar să-l lase "în conservare".
Nu e singurul caz, în fiecare săptămînă auzim de cîte un blog închis. Uneori, închiderea unui blog iscă mai multe comentarii decît conţinutul lui, cum s-a întîmplat cu vreo lună în urmă.
În acelaşi timp, aflăm mereu de bloguri noi. Cu cîteva zile în urmă şi-a lansat blogul Cella, cred că mai mult ca să scape de insistenţele noastre :)) Ieri a apărut blogul lui Chat Noir. Două veşti bune într-o săptămînă.

Dar revin la întrebarea din titlu: de ce-şi fac oamenii bloguri şi de ce, la un moment dat, renunţă la ele?

Nu vorbesc aici de blogurile electorale, lăsate de izbelişte a doua zi după alegeri. În acest caz lucrurile sunt foarte clare.

UPDATE: Vladmi-a atras atenţia asupra prietenei noastre Madelin. Pe Madelin am cunoscut-o la lansarea cărţii mele "Fără canguri", i-am citit blogul de cîteva ori. Acum cîteva zile se simţea agresată de un comentator anonim care părea să-i ameninţe copilul. N-am avut timp să scriu imediat pe blogul ei, iar astăzi blogul nu mai este... Madelin, dacă se întîmplă să citeşti acest text, spune-ne măcar că eşti bine!

Alegeri europene /2

Mai e doar o săptămînă pînă la alegeri şi m-am gîndit să fac şi eu un sondaj, să văd cu ce partide votează cititorii mei. Alături de iniţialele partidelor, le-am pus şi pe cele ale familiilor europene, ca să ştie toată lumea unde ajung, în final, voturile noastre. Înainte de a vota şi de a comenta, vă rog foarte mult să mergeţi pe blogul lui Constantin Gheorghe, unde am găsit cel mai reuşit, mai mobilizator şi mai vibrant clip electoral din această campanie! Vă asigur că nu veţi regreta :))

Cum mi-am petrecut noaptea

Nu chiar toată noaptea. Dar pînă aproape de ora 3 am avut surpriza unor vizite mai puţin obişnuite.

sâmbătă, 30 mai 2009

Muzica apelor

Georg Philipp Telemann, Wassermusik
Savanţii noştri au constatat, în urma testelor de laborator, că are calităţi anti-virus şi anti-deochi. Mai mult, şi-a dovedit eficienţa şi în caz de expunere la anumite spectacole de stand-up comedy.

12 candidaţi îngrozitori!

Din postarea de azi a lui Adrian Năstase am aflat că Partidul Socialiştilor Europeni a difuzat o listă de 12 candidaţi la alegerile europene, consideraţi indezirabili.
Am avut curiozitatea să aflu ce e cu această listă şi cine mai figurează pe ea, în afară de candidata PD-L Monica Macovei, despre care vorbeşte Adrian Năstase. Am găsit pe site-ul PES lista completă, intitulată "Twelve Terrible Candidates" şi motivarea acestui demers. Socialiştii europeni vor să-i informeze pe alegători, pentru ca atunci cînd aceştia votează pentru un partid sau altul din ţările lor, să ştie ce personaje ciudate există în familia politică europeană a partidului respectiv. Se precizează în document că pe listă nu sunt neapărat cei mai răi candidaţi. E doar o selecţie dintr-o listă mai lungă de candidaţi a căror alegere în Parlamentul European nu ar aduce nimic bun instituţiei. Atenţie, nu sunt criticaţi candidaţii, ci vederile lor politice, declaraţiile lor publice. Există pe listă personaje care candidează, dar declară că nu-şi vor ocupa locul în Parlamentul European, precum Silvio Berlusconi, care conduce lista în cinci regiuni din Italia. Sunt alţii care s-au "remarcat" prin declaraţii rasiste, fasciste, xenofobe sau de negare a Holocaustului. Majoritatea acestora candidează pentru partide afiliate la Partidul Popular European sau pentru formaţiuni de extremă dreapta. Alţii şi-au cîştigat locul pe listă pentru inactivitate sau pentru declaraţii ridicole, absurde, antieuropene, gen "Constituţia Poloniei e mai rea decît invazia sovietică". Iar vreo doi se află pe listă pentru acţiuni îndreptate împotriva propriei lor ţări - slovacul Peter Šťastný, fost hocheist profesionist în SUA, care a iniţiat în cadrul Partidului Popular European un grup de monitorizare pentru Slovacia, dînd impresia că nu ar fi o ţară democratică şi Monica Macovei, care a cerut ca România să nu mai beneficieze de fonduri europene.

Ora de muzică. Haendel

Georg Friedrich Haendel. Concerto grosso opus 6 nr.10

Tuailait zăun



Am dat postării titlul unei poveşti dintr-o carte în curs de apariţie. O carte care vă va plăcea cu siguranţă.

Suntem în tuailait zăun, ori, cum spune Ştefania Coşovei, în Zona de aşteptare. Aşteptăm să apară o carte - este genul de aşteptare care a devenit aproape o tradiţie pe acest blog.
Ce poate fi mai frumos decît să aştepţi să apară o carte?
Dar ce poate fi mai greu, mai enervant, ce te poate scoate din minţi mai rău decît să aştepţi să apară o carte?
Aşteptăm. Mai e puţin.

vineri, 29 mai 2009

Clubul de la Bucureşti


Miercuri după-amiază am participat, la hotelul Crowne Plaza, la prima reuniune publică a Clubului de la Bucureşti, printre ai cărui membri fondatori am onoarea să mă aflu. Mi s-a părut foarte interesant. A fost vorba despre criză - despre crize în general şi despre cea de acum în special, despre cauzele şi consecinţele ei.
Găsiţi informaţii despre această manifestare pe blogul domnului Ion Iliescu, preşedintele Clubului de la Bucureşti, precum şi pe alte bloguri, cum ar fi al lui Sorin Platon, cu o relatare foarte amplă. Şi vă recomand să citiţi intervenţia domnului Iliescu despre SFIDĂRILE ÎNCEPUTULUI DE SECOL XXI. Dintre celelalte comunicări, m-a impresionat în mod special cea a academicianului Mircea Maliţa, membru al Clubului de la Roma, despre evoluţia post-criză. Sper s-o putem citi în curînd - de săptămîna viitoare Clubul de la Bucureşti va avea un site.
Spuneam în altă postare despre Clubul de la Bucureşti că este un spaţiu de dezbatere, în afara partidelor, fără culoare politică. Aşa este - şi asta s-a văzut nu numai din tonul şi calitatea comunicărilor şi discuţiilor, ci şi din numărul mare de participanţi din diverse medii - academicieni, oameni politici de diferite orientări, economişti, personalităţi din cultură, din media. Şi, last but not least, bloggeri. Preşedintele Iliescu, bloggerul Ion Iliescu a ţinut să invite personal mai mulţi bloggeri. Nu întîmplător.

În căutarea zilei de ieri

Am căutat-o şi am găsit-o, o zi toridă şi obositoare. Cred că ar trebui să dorm mai mult. Trei ore şi jumătate de somn în 24 de ore nu ajung. Şi, cu toate astea, nu am cearcăne! :))
Ieri a fost ziua în care, am fost mai mult offline, ba chiar am făcut o plimbare de la Casa Monteoru pînă la Palatul Şuţu. Cu această ocazie am fotografiat faţada Teatrului Naţional. Am văzut zilele trecute pe bloguri o poză cu sigla PD-L pe fronton. Ori au schimbat-o, ori, într-un cuvînt, Photoshop. Din această dilemă nu puteţi ieşi. Dau un regat pentru un cal! Iată poza:


Apoi am fost la lansarea Oanei, am şi spus cîteva cuvinte. De bine, vă asigur.:)) La lansare, am avut plăcerea de a întîlni mai mulţi prieteni din blogosferă - Teo, Isabellelorelai, Mary Lou şi, fireşte, chiar nu se putea altfel, Bogdan Hrib. Erau acolo şi simpaticii autori ai autoarei.
Iată şi pozele de la lansare:


După ce, în drum spre casă, am uitat "Reginele" la o prietenă (le-am recuperat azi), ziua mea offline s-a încheiat în faţa televizorului, la "Vorbe grele". (Pentru EBA toate vorbele sunt grele, am mai spus că trebuie să ia ore de dicţie)

Apoi a început seara online. Arta e lungă, o ştim cu toţii, dar bine-a zis cine-a zis (DMC) că veşnicia s-a născut la chat.

Cenaclul de aseară. Surprize, surprize! /2

Uite încă o parte din chat, în care Alina vine de la teatru, iar Gala încearcă să ne spună că ea e autoarea poeziilor, dar noi nu pricepem...

Mihaela (guest): Felicitari, Oana!

May 28 2009, 11:17 PM
Oana (guest): am avut o adevarata doamna a literaturii langa mine, nu eu merit felicitarile

May 28 2009, 11:17 PM
Lilick: ce diferenta

May 28 2009, 11:17 PM
GS_: toata lumea se lanseaza! in sfarsit o lansare de carte. felicitari!!!

May 28 2009, 11:17 PM
luciaverona: Mi-e rău! :))

May 28 2009, 11:18 PM
Oana (guest): de la cafea , deci despre ce e vorba aici?

May 28 2009, 11:18 PM
gala (guest): Felicitări pentru lansare, Oana

May 28 2009, 11:18 PM
Oana (guest): multumesc!!!

May 28 2009, 11:18 PM
GS_: @LV felicitari! daca imi spuneati, lasam dracu' politca si veneam si eu!

May 28 2009, 11:18 PM
luciaverona: GES, dar v-am spus!

May 28 2009, 11:19 PM
Oana (guest): ei, gata, nu mai conteaza, s-a terminat cenaclul?


May 28 2009, 11:20 PM
Oana (guest): ) revin, mai e cenaclu? sau am stricat seara?

May 28 2009, 11:20 PM
luciaverona: N-ai stricat nimic,

May 28 2009, 11:20 PM
madalina (guest): buna seara, stimati cititori

May 28 2009, 11:20 PM
luciaverona: Am forfecat o prozatoare

May 28 2009, 11:20 PM
luciaverona: Mădălina, bienvenue

May 28 2009, 11:20 PM
luciaverona: Şi am admis o poetă cuţitară

May 28 2009, 11:21 PM
Oana (guest): Ges, sa-ti traiasca!!!

May 28 2009, 11:21 PM
luciaverona: Îi recomand Reginele

May 28 2009, 11:21 PM
GS_: De undepot lua cartea?

May 28 2009, 11:21 PM
Oana (guest): si mai e ceva de disecat?

May 28 2009, 11:21 PM
luciaverona: Dacă ai citit

May 28 2009, 11:21 PM
luciaverona: poţi diseca şi tu

May 28 2009, 11:22 PM
Oana (guest): din orice librarie, cred, sau de pe siteul Tritonic

May 28 2009, 11:22 PM
GS_: A, de la Tritonic e cel mai simplu. ok!

May 28 2009, 11:22 PM
luciaverona: Sau de la Tîrgul de carte

May 28 2009, 11:23 PM
luciaverona: 17-21 iunie

May 28 2009, 11:23 PM
SkyRain: Lucia, pentru data viitoare, să alegi texte cu diacritice pliz

May 28 2009, 11:23 PM
GS_: Acum nu mai sunt sigur de nimic. Asta a fost o invitatie?

May 28 2009, 11:23 PM
luciaverona: SkyRain, nu aleg,dar fac reguli

May 28 2009, 11:23 PM
SkyRain: sau aşa

May 28 2009, 11:23 PM
madalina (guest): off topic> ieri am primit premiul de la Tamada, cele trei carti.

May 28 2009, 11:23 PM
luciaverona: GES, da, invitaţie oficială

May 28 2009, 11:24 PM
luciaverona: Felicitări, Mădălina

May 28 2009, 11:24 PM
Oana (guest): O citeam pe Carmen si imi place, sadicuta

May 28 2009, 11:24 PM
madalina (guest): multumesc, deoccamdata stau depuse pe noptiera

May 28 2009, 11:24 PM
madalina (guest): nu merg mesaje private in acest chat?

May 28 2009, 11:24 PM
luciaverona: Oana, întreba SkyRain, există poezie horror?

May 28 2009, 11:25 PM
luciaverona: De ce vrei mesaje private?

May 28 2009, 11:25 PM
madalina (guest): de curiozitate

May 28 2009, 11:25 PM
Oana (guest): Sky, habar n-am, dar ar trebui sa se inventeze

May 28 2009, 11:25 PM
Lilick: exista

May 28 2009, 11:25 PM
luciaverona: Nu ştiu

May 28 2009, 11:25 PM
madalina (guest): pe vremuri, chaturile aveau si asta cu mesaje private, alea pe mirc, pirc

May 28 2009, 11:26 PM
Oana (guest): Cella, pe unde imi stai ascunsa?

May 28 2009, 11:26 PM
GS_: eu ies un pic daca e vreo chestie ...

May 28 2009, 11:26 PM
luciaverona: Madalina, cu cine vrei sa discuţi în privat?

May 28 2009, 11:26 PM
luciaverona: GES, nu vă deranjaţi


May 28 2009, 11:26 PM
SkyRain: cu mine

May 28 2009, 11:27 PM
GS_: Nu. ziceam sa ies un pic cu madalina

May 28 2009, 11:27 PM
Lilick: http://ro.wikisource.org/wiki/Corbul_din_Edgar_Poe

Corbul din Edgar Poe - Wikisource


May 28 2009, 11:27 PM
luciaverona: Observ abia acum că SkyRain s-a înregistrat în chat

May 28 2009, 11:27 PM
SkyRain: ştiu ştiu

May 28 2009, 11:27 PM
luciaverona: Corbul lui Poe nu e horror

May 28 2009, 11:28 PM
Lilick: e cam de groaza... vreti si mai rau?

May 28 2009, 11:28 PM
SkyRain: dap

May 28 2009, 11:28 PM
Lilick: hahahaha

May 28 2009, 11:28 PM
GS_: eu nu pun poza ca sunt sub acoperire ... cu trei

May 28 2009, 11:29 PM
luciaverona: GES, da, am înţeles

May 28 2009, 11:29 PM
madalina (guest): intrebam de curiozitate, doamne Verona N-am mai intrat de muuuuult intr-un chat si pe vremea cand intram vorbeam in privat )

May 28 2009, 11:29 PM
luciaverona: trei litere


May 28 2009, 11:29 PM
Incognito (guest): Salve tuturor, a fost o seară interesantă.

May 28 2009, 11:29 PM
GS_: exat

May 28 2009, 11:30 PM
GS_: erata exact

May 28 2009, 11:30 PM
luciaverona: Incognito, poate mai vii şi sub alt nume

May 28 2009, 11:30 PM
Nelinistitu: A fost o atmosferă de mare veselie.

May 28 2009, 11:30 PM
Lilick: dar ne-am inmultit la final

May 28 2009, 11:30 PM
Incognito (guest): Desigur, data viitoare intentionez să mă numesc MR.Hyde.

May 28 2009, 11:30 PM
luciaverona: Excelent!

May 28 2009, 11:30 PM
GS_: Adrian, dar tu ce ti-ai pus acolo?

May 28 2009, 11:30 PM
Nelinistitu: Un fluturete.

May 28 2009, 11:31 PM
luciaverona: Iar SkyRain diploma de la "Fără canguri"

May 28 2009, 11:31 PM
Nelinistitu: Am remarcat-o.

May 28 2009, 11:31 PM
GS_: Aoleu, sa nu te prind ca incepi sa aduni oile pe deal!

May 28 2009, 11:31 PM
SkyRain:

May 28 2009, 11:31 PM
Lilick: si eu am remarcat-o

May 28 2009, 11:31 PM
Nelinistitu: Foarte meseriaşă!

May 28 2009, 11:31 PM
luciaverona: Canguri, nu oi

May 28 2009, 11:32 PM
luciaverona: Ce de gueşti

May 28 2009, 11:32 PM
Oana (guest): eu am cautari cu "Cangurii Luciei" in blog

May 28 2009, 11:32 PM
GS_: pai s-a pus un butterfly

May 28 2009, 11:32 PM
luciaverona: Mr. Butterfly?

May 28 2009, 11:33 PM
luciaverona: Care a inventat caligrafia ovină?

May 28 2009, 11:33 PM
GS_: si cum se pune acolo un avatar

May 28 2009, 11:33 PM
SkyRain: am auzit un banc azi: noua unitate de măsură 1 bekalian = 10 vanghelii

May 28 2009, 11:33 PM
luciaverona: Te înregistrezi întîi

May 28 2009, 11:34 PM
Nelinistitu: GS: Se face cont, dupe care se dă click pe photo.

May 28 2009, 11:34 PM
luciaverona: Mişto banc!


May 28 2009, 11:34 PM
GS_: super bancul

May 28 2009, 11:34 PM
GS_: ca sa ma inregistrez, e gratis?
May 28 2009, 11:34 PM
luciaverona: Da, e gratis şi nu doare

May 28 2009, 11:35 PM
luciaverona: Numai să nu puneţi poza lui Pogea

May 28 2009, 11:36 PM
Oana (guest): cum a fost emisiunea cu EBA?

May 28 2009, 11:36 PM
SkyRain: becali e singurul care a ajuns la 1k bekalieni

May 28 2009, 11:36 PM
Oana (guest): imi spune si mie cineva?

May 28 2009, 11:36 PM
luciaverona: Tupeistă gagica

May 28 2009, 11:36 PM
luciaverona: Proastă

May 28 2009, 11:36 PM
luciaverona: Bine învăţată

May 28 2009, 11:37 PM
luciaverona: Am scris şi un hexametru despre ea

May 28 2009, 11:38 PM
Oana (guest): n-am priceput nimic )

May 28 2009, 11:38 PM
Oana (guest): tupeista, proasta, bine invatata

May 28 2009, 11:38 PM
SkyRain: săraca eba, la Arad a venit vânată la un ochi

May 28 2009, 11:38 PM
madalina (guest): da, bine invatata, i-a luat la rand, numai in Batranul nu a avut curaj sa dea

May 28 2009, 11:38 PM
luciaverona: Ea zice că avea cearcăne

May 28 2009, 11:38 PM
luciaverona: De oboseală

May 28 2009, 11:39 PM
Oana (guest): eu zic ca i-a dat-o tac-su

May 28 2009, 11:39 PM
luciaverona: La vîrsta ei eu n-aveam cearcăne

May 28 2009, 11:39 PM
SkyRain: aşa îl cheamă, oboseală?

May 28 2009, 11:40 PM
luciaverona: Lilick, ce avatar ai?

May 28 2009, 11:41 PM
Lilick: mi-am pus un omulet rosu cu cutite infipte in el

May 28 2009, 11:41 PM
luciaverona:

May 28 2009, 11:41 PM
Nelinistitu: Excelent, Lilick!

May 28 2009, 11:41 PM
Lilick: e doar pt azi. cine stie ce mai avem la cina data viitoare

May 28 2009, 11:41 PM
SkyRain: he he

May 28 2009, 11:41 PM
luciaverona: GS_ ce-i acolo?

May 28 2009, 11:41 PM
Nelinistitu: E cu cineva...

May 28 2009, 11:42 PM
GS_: Unde?

May 28 2009, 11:42 PM
luciaverona: Avatarul

May 28 2009, 11:42 PM
Lilick: berlu

May 28 2009, 11:42 PM
SkyRain: uite ce-o făcut nebunu' ăsta de bucătar maniac

May 28 2009, 11:42 PM
SkyRain: http://bucatarmaniac.blogspot.com/

bucatar maniac


May 28 2009, 11:42 PM
GS_: A, e Berlusconi. Celalalt nu-i in taa

May 28 2009, 11:42 PM
GS_: tara

May 28 2009, 11:43 PM
luciaverona: OK

May 28 2009, 11:43 PM
luciaverona: SkyRAin, asta e în loc de fursecuri?

May 28 2009, 11:43 PM
SkyRain: dap

May 28 2009, 11:43 PM
Lilick: vin Guestii

May 28 2009, 11:43 PM
luciaverona: Azi n-am avut timp

May 28 2009, 11:43 PM
luciaverona: Welcome, guests!

May 28 2009, 11:44 PM
Lilick: @Lucia, cred ca @sky facea un apropo discret de tot, de tot...

May 28 2009, 11:44 PM
luciaverona: Da, dar eu azi am avut treabă, am lansat-o pe Oana

May 28 2009, 11:45 PM
SkyRain: era de-a dreptu' chiar

May 28 2009, 11:45 PM
luciaverona: Am fost de trei ori la o prietenă bolnavă

May 28 2009, 11:45 PM
luciaverona: N-am avut timp

May 28 2009, 11:45 PM
Lilick: imi pare rau... tu ai mancat? sa vedem ce am adus prin posetele

May 28 2009, 11:45 PM
GS_: unde a fost lansaea Oanei?

May 28 2009, 11:45 PM
luciaverona: Data viitoare vă fac o prăjitură

May 28 2009, 11:45 PM
luciaverona: La palatul Şuţu

May 28 2009, 11:45 PM
Oana (guest): la Palatul Sutu

May 28 2009, 11:46 PM
luciaverona: Nu bloggerul

May 28 2009, 11:46 PM
Oana (guest): nici la asta n-am fost prima )

May 28 2009, 11:46 PM
luciaverona: Am mai zis-o

May 28 2009, 11:46 PM
GS_: Frumos

May 28 2009, 11:46 PM
madalina (guest): off topic: ajungeti la ZBB de la Preoteasa? sambata?

May 28 2009, 11:46 PM
luciaverona: Frumos, scurt, plăcut, am să pun poze la noapte

May 28 2009, 11:46 PM
Oana (guest): Madalina, totul e off topic

May 28 2009, 11:46 PM
luciaverona: Bloggeritze la lansare

May 28 2009, 11:47 PM
Oana (guest): iar eu o sa le fur maine

May 28 2009, 11:47 PM
madalina (guest): Oana, daca nu e cu cenaclu...

May 28 2009, 11:47 PM
luciaverona: Oana, partea on topic s-a terminat

May 28 2009, 11:47 PM
GS_: Chiar incrcam sa identific top icul

May 28 2009, 11:47 PM
luciaverona: Poţi să furi pozele, sunt generoasă

May 28 2009, 11:48 PM
luciaverona: GS_ - au fost cuţite, bisturie

May 28 2009, 11:48 PM
SkyRain: cu trenuleţul meu cine mai vrea să vină?

May 28 2009, 11:48 PM
luciaverona: Eu am fost...

May 28 2009, 11:48 PM
Oana (guest): Multumesccccc, pentru furt desigur

May 28 2009, 11:48 PM
madalina (guest): eu nu ajung la zbb, voiam sa stiu daca i-a dat atentie cineva dintre "ai nostri"

May 28 2009, 11:48 PM
Oana (guest): Sky, o sa incerc sa incropesc o poezie pentru trenul tau, dar sa nu razi de nu imi iese

May 28 2009, 11:48 PM
Oana (guest): adica sa nu razi rau, mai pe infundate

May 28 2009, 11:49 PM
Lilick: @Mada, ce e ZBB?

May 28 2009, 11:49 PM
SkyRain: bine Oana

May 28 2009, 11:49 PM
Oana (guest): multam

May 28 2009, 11:49 PM
luciaverona: Oana, poţi să dai o poezie de altcineva

May 28 2009, 11:49 PM
Lilick: http://www.foto.md/photos/23825.jpg

www.foto.md/photos/23825.jpg


May 28 2009, 11:49 PM
Oana (guest): cu un tren?

May 28 2009, 11:49 PM
luciaverona: ZBB - ziua bloggerului bucureştean

May 28 2009, 11:49 PM
Lilick: aaa. merci

May 28 2009, 11:49 PM
SkyRain: dragă ţie, Oana

May 28 2009, 11:49 PM
luciaverona: Lilick, ce faaci?

May 28 2009, 11:49 PM
madalina (guest): ZBB, zilele bloggerilor bucuresteni, cred ca au si blog cu zbb, e sambata cu tot felul de happeninguri, live blogging, la preoteasa, lasau ei acum vreo luna mesaje pe bloguri

May 28 2009, 11:50 PM
luciaverona: căpşuni?

May 28 2009, 11:50 PM
Lilick: v-am pus niste capsuni.. am dat o fuga sa cumpar

May 28 2009, 11:50 PM
Nelinistitu: Măi, fraţi şi surori, ce vă apucă de băgaţi poze cu haleală?

May 28 2009, 11:50 PM
Oana (guest): eu sunt pitestean

May 28 2009, 11:50 PM
luciaverona: Oana, te invităm

May 28 2009, 11:50 PM
Oana (guest): am si io capsuniiiii, deci nu imi faci pofta

May 28 2009, 11:50 PM
SkyRain: de foame Ş

May 28 2009, 11:50 PM
Lilick: e desert doar

May 28 2009, 11:50 PM
Oana (guest): cred ca ma va parasi sotul daca mai plec mult de acasa )

May 28 2009, 11:51 PM
GS_: oana, tu esti pitestean?

May 28 2009, 11:51 PM
luciaverona: Ia-l şi pe el

May 28 2009, 11:51 PM
Lilick: @Oana, eu chiar mananc...deci si tu...

May 28 2009, 11:51 PM
SkyRain: mai tre' poze cu bere

May 28 2009, 11:52 PM
Lilick: @Mada, da, merci. Acum mi-am adus aminte ca mi-au lasat ceva pe blog. Dar era cam ung si nu am citit chiar tot


May 28 2009, 11:52 PM
luciaverona: Lilick, tu ai pozat căpşunile?

May 28 2009, 11:52 PM
Oana (guest): GS blogger pitestean

May 28 2009, 11:55 PM
Oana (guest): a se retine, eu n-am citit proza, ca n-am mai avut cand, dar poeziile mi-au placut tare, dar tare

May 28 2009, 11:55 PM
luciaverona: Oana, şi nouă ne-au plăcut

May 28 2009, 11:55 PM
luciaverona: SkyRain a obiectat la sentiment

May 28 2009, 11:55 PM
luciaverona: Sau absenţa lui

May 28 2009, 11:55 PM
Oana (guest): asta e bine, ca altfel as fi parut nebuna

May 28 2009, 11:56 PM
luciaverona: Iar eu la prezenţa cuţitelor

May 28 2009, 11:56 PM
SkyRain: da, medicina legală mă omoară

May 28 2009, 11:56 PM
Oana (guest): daca moare medicina legala eu cum mai scriu politiste?

May 28 2009, 11:56 PM
madalina (guest): va uDrez noapte buna si wkd placut!

May 28 2009, 11:56 PM
luciaverona: medicina legală te disecă

May 28 2009, 11:56 PM
Oana (guest): madalina, somn usor!

May 28 2009, 11:56 PM
SkyRain: de viu


May 28 2009, 11:56 PM
luciaverona: Noapte bună, Madeleine

May 28 2009, 11:56 PM
luciaverona: sigur că de viu
///

May 29 2009, 12:28 AM
Alina (guest): buna seara

May 29 2009, 12:28 AM
luciaverona: Bună seara Alina

May 29 2009, 12:28 AM
Alina (guest): s-au discutat textele din cenaclu?

May 29 2009, 12:28 AM
Oana (guest): da, n-am nici o probelma cu asta, ca asa am facut si inca public )

May 29 2009, 12:28 AM
luciaverona: E prozatoarea din seara asta

May 29 2009, 12:28 AM
GS_: Lilick hai s-o taiem

May 29 2009, 12:28 AM
luciaverona: Staţi aici!

May 29 2009, 12:28 AM
Oana (guest): buna, Alina, n-am citit deci...

May 29 2009, 12:28 AM
Lilick: GS ma gandeam ca e tarziu, da...

May 29 2009, 12:29 AM
luciaverona: Lilick, GS_, nu plecaţi acum â

May 29 2009, 12:29 AM
Oana (guest): eu nu mai stau decat daca ma bateti, ma cheama patul rau de tot

May 29 2009, 12:29 AM
luciaverona: Alina, discuţia oficială s-a terminat

May 29 2009, 12:29 AM
Alina (guest): imi pare rau, am fost la VIS, al lui Dan Puric si am ramas in oras

May 29 2009, 12:30 AM
Alina (guest): si ce s-a discutat?

May 29 2009, 12:30 AM
luciaverona: Colegii din cenaclu au constatat o diferenţă stilistică foarte mare între cele două texte

May 29 2009, 12:30 AM
Alina (guest): da, sunt 2 texte total diferite

May 29 2009, 12:31 AM
luciaverona: Exact

May 29 2009, 12:31 AM
GS_: Da!

May 29 2009, 12:31 AM
luciaverona: Mîine ai să găseşti pe blog discuţia,

May 29 2009, 12:32 AM
luciaverona: Să vezi ce s-a spus

May 29 2009, 12:32 AM
Alina (guest): perfect

May 29 2009, 12:32 AM
luciaverona: Ideea este că am vrea să ne mai trimiţi şi alte texte

May 29 2009, 12:32 AM
Oana (guest): Alina, as vrea sa te ajut, dar n-am fost prezenta si nu stiu ce s-a spus

May 29 2009, 12:32 AM
Alina (guest): pe mail?

May 29 2009, 12:32 AM
Alina (guest): nici o problema

May 29 2009, 12:32 AM
luciaverona: Da, pe mail

May 29 2009, 12:33 AM
Alina (guest): am dat si adresa la blog, m-am gandit ca se v-a pune link direct

May 29 2009, 12:33 AM
luciaverona: Şi, te rugăm, să fie cu diacritice!

May 29 2009, 12:33 AM
Alina (guest): ok, e tarziu daca le trimit maine?

May 29 2009, 12:33 AM
luciaverona: Am văzut blogul, poate mai ai şi altceva

May 29 2009, 12:33 AM
luciaverona: Nu, mîine, săptămîna viitoare, cînd vrei

May 29 2009, 12:34 AM
Alina (guest): le trimit atunci

May 29 2009, 12:34 AM
luciaverona: Dar să citeşti discuţia

May 29 2009, 12:34 AM
Oana (guest): io fac numa prostii, si s-a mai ars un spot Ma duc la somn. noapte buna all. P.S: Pot primi si eu doua poze pe mail? Bye!!!

May 29 2009, 12:34 AM
luciaverona: Oana, îţi trimit poze încă în noaptea asta

May 29 2009, 12:35 AM
luciaverona: Noapte bună!

May 29 2009, 12:35 AM
GS_: Noapte buna Oana si felicitari!

May 29 2009, 12:35 AM
Alina (guest): da, de abia astept sa citesc maine pe blog

May 29 2009, 12:35 AM
Oana (guest): multammm, acum pot sa fug. Merci G.S: merci tuturor, somn usor!

May 29 2009, 12:35 AM
luciaverona: Somn usor!

May 29 2009, 12:35 AM
Lilick: Noapte buna, Oana!

May 29 2009, 12:35 AM
luciaverona: A plecat

May 29 2009, 12:36 AM
GS_: Da

May 29 2009, 12:36 AM
Lilick: nelinistitu parca iesise

May 29 2009, 12:36 AM
luciaverona: Da, mai demult

May 29 2009, 12:36 AM
GS_: a iesit demult

May 29 2009, 12:37 AM
Lilick: I-at spus Alinei ce rai am fost cu ele? Ma rog... nu eu

May 29 2009, 12:37 AM
Alina (guest): auchhh

May 29 2009, 12:37 AM
luciaverona: Alina, să nu te sperii!

May 29 2009, 12:37 AM
GS_: Nici eu

May 29 2009, 12:37 AM
luciaverona:

May 29 2009, 12:37 AM
luciaverona: Nuuu, ei sunt blînzi şi buni

May 29 2009, 12:37 AM
luciaverona: Alţii sunt răi!

May 29 2009, 12:37 AM
Alina (guest): nu ma sperii, ca vreau sa invat cum se face

May 29 2009, 12:38 AM
Lilick: scosesera cutitee la un moment dat, dar... asa... ca sa mangaie cu ele...

May 29 2009, 12:38 AM
luciaverona:

May 29 2009, 12:38 AM
Lilick: hai ca mananac litere

May 29 2009, 12:38 AM
GS_: Eu m-am opus tot timpul
May 29 2009, 12:53 AM
GS_: dar Gal de ce n-a vorbit?

May 29 2009, 12:53 AM
GS_: Gala

May 29 2009, 12:53 AM
gala (guest): gala asculta

May 29 2009, 12:53 AM
luciaverona: A spus cîteva vorbe la început

May 29 2009, 12:54 AM
luciaverona: Gala, sper că nu te-ai plictisit

May 29 2009, 12:54 AM
GS_: aaa, eram eu prea infierbantat cu disectiile si n-am auzit

May 29 2009, 12:54 AM
gala (guest): nuuu însă mi-a fost frică să nu fiu acuzată de omor

May 29 2009, 12:54 AM
luciaverona: Chiar aşa?

May 29 2009, 12:55 AM
luciaverona: Cine a fost omorît?

May 29 2009, 12:55 AM
GS_: toti aveam cate un cutit in mana

May 29 2009, 12:55 AM
luciaverona: Eu nu!

May 29 2009, 12:55 AM
gala (guest): glumesc, dar ca purtătoare a cuţitului ce sunt puteam să trec pe post de killer

Cenaclul de aseară. Surprize, surprize!

Aseară a fost primul cenaclu în chat. Dacă ar fi după mine, şi ultimul, pentru că mi-e lene să extrag textul din arhivă. Dar ce nu fac eu pentru voi!
Numai că nu ştiţi ce s-a întîmplat aseară, de fapt pe la 2 noaptea, cînd mai toţi plecaseră la culcare. Abia atunci mi-am dat seama că Gala, cu care conversasem noi o bună bucată de timp, este aceeaşi cu poeta ale cărei scrieri le dezbătusem în cenaclu, Carmen Nicoară :)) Ea, săraca, tot zicea de cuţite, dar noi n-am înţeles aluzia :)) I-am promis o beţie de emoticoane =))
Aveţi aici prima parte a discuţiei, restul urmează mai tîrziu, că am nişte treburi offline.


Cenaclu online 7


May 28 2009, 9:11 AM
Anonymous (guest): Dar ce naclu!

May 28 2009, 9:15 AM
Anonymous (guest): Sunt singur pe chaaaaat.

May 28 2009, 9:37 AM
Anonymous (guest): Apăi premiul Lili nu se poate da decât pentr'o poezie patriotică. Sa cântăm (la beţie) republica capitalistă românia şi măţerul, pardon măreţul ei câr... (ce lapsus am!) cârcel, cârcotaş, cârlig (cuvânt introdus în limba britanică de legionarii romani din dacia, garlic - cârlig), cârmâz, ba cârmaci, am regasit gasitul. Uite titlul (senzaţional!) "când spun basesc'". Unde fugi fă, muzo, ia-ţi textilele si fă-te-ncoa' c-avem treabă si ia rimele, nu rimelul dragă, cu tine!

May 28 2009, 9:57 PM
luciaverona commented on:

Cenaclu online 7

"Bună seara, bine aţi venit la cenaclu."

May 28 2009, 9:59 PM
luciaverona: Bună seara, bine ai venit, poate scrii acolo cine eşti.

May 28 2009, 10:00 PM
stefania (guest): buna seara!

May 28 2009, 10:00 PM
stefania (guest): iar nu am net!

May 28 2009, 10:00 PM
stefania (guest): sunt pe un laptop

May 28 2009, 10:00 PM
luciaverona: Stefania, vezi în stînga un de scrie subscribe

May 28 2009, 10:01 PM
luciaverona: Suntem numai noi două

May 28 2009, 10:01 PM
stefania (guest): da????

May 28 2009, 10:01 PM
stefania (guest): he he he...

May 28 2009, 10:02 PM
luciaverona: Mă duc să văd ce face Lilick

May 28 2009, 10:02 PM
stefania (guest): ok

May 28 2009, 10:02 PM
stefania (guest): gs?

May 28 2009, 10:04 PM
luciaverona: Văd trei guests

May 28 2009, 10:04 PM
luciaverona: Cine sunteţi?

May 28 2009, 10:05 PM
luciaverona: Scrieţi-vă numele, să ştim cine mai e cu noi

May 28 2009, 10:06 PM
SkyRain: 'Neaţa

May 28 2009, 10:06 PM
luciaverona: Salut, SkyRain

May 28 2009, 10:06 PM
Nelinistitu: Să trăi

May 28 2009, 10:06 PM
Nelinistitu: ţi!

May 28 2009, 10:07 PM
Nelinistitu: Mi-a scăpat deştu'!

May 28 2009, 10:07 PM
stefania (guest): bine ati venit!

May 28 2009, 10:07 PM
luciaverona: Adrian Voicu, bună seara

May 28 2009, 10:07 PM
luciaverona: Avem şi un domn incognito

May 28 2009, 10:08 PM
luciaverona: Dacă era doamnă era incognita

May 28 2009, 10:08 PM
Nelinistitu: Săru' mâna!

May 28 2009, 10:08 PM
luciaverona: Bună seara!

May 28 2009, 10:08 PM
Nelinistitu: Incongnito şi mai cum?

May 28 2009, 10:08 PM
SkyRain: CELLA

May 28 2009, 10:08 PM
luciaverona: Nu ştiu, poate ne spune

May 28 2009, 10:08 PM
luciaverona: Cella e Cella

May 28 2009, 10:08 PM
Nelinistitu: E "lenesrau" pe stil nou.

May 28 2009, 10:09 PM
luciaverona: A, da

May 28 2009, 10:09 PM
stefania (guest): Mr GS???? Nimic?

May 28 2009, 10:10 PM
luciaverona: Stefania, i-am lăsat un mesaj, poate vine

May 28 2009, 10:10 PM
stefania (guest): aha...

May 28 2009, 10:10 PM
stefania (guest): poate...

May 28 2009, 10:11 PM
luciaverona: Bun, pînă terminăm cu politeţurile, eu am nevoie de vreo 5 minute să trec la alt calculator

May 28 2009, 10:12 PM
luciaverona: Voi puteţi să începeţi să discutaţi despre una din autoarele de azi

May 28 2009, 10:12 PM
luciaverona: Sau să mă bîrfiţi

May 28 2009, 10:12 PM
stefania (guest): cred ca o sa facem o pauza pe timp de vara...

May 28 2009, 10:12 PM
stefania (guest): e blogurilii goale!

May 28 2009, 10:13 PM
stefania (guest): Alina Apostol?

May 28 2009, 10:13 PM
stefania (guest): este?

May 28 2009, 10:13 PM
stefania (guest): ok

May 28 2009, 10:14 PM
Diana (guest): Vorbiţi-ne despre ceea ce scrieţi acum, doamnă Lucia Verona!

May 28 2009, 10:14 PM
stefania (guest): am citit ambele texte. este o diferenta mare intre ele. ori sunt scrise la varste diferite...ori... sunt 2 autoare!


May 28 2009, 10:15 PM
SkyRain: te referi la Alina?

May 28 2009, 10:15 PM
stefania (guest): primul e plin de stangacii stilistice pe cand cel de-al doilea e chiar bun!
May 28 2009, 10:15 PM
stefania (guest): dap

May 28 2009, 10:15 PM
Nelinistitu: Subscriu pentru cel de-al doilea!

May 28 2009, 10:15 PM
Nelinistitu: Şi pentru altele de pe blog.

May 28 2009, 10:16 PM
SkyRain: În primul text sunt multe greşeli "mintea cea rationala", "Zambesc, urc sus, ma cuibaresc", ”Ufff, frison de frig"

May 28 2009, 10:16 PM
stefania (guest): "miros duios"...

May 28 2009, 10:16 PM
SkyRain: da

May 28 2009, 10:16 PM
Nelinistitu: "Ori sunt două autoare"... )

May 28 2009, 10:17 PM
stefania (guest): "Urc sus"...

May 28 2009, 10:17 PM
stefania (guest): da!!!! de ce razi?

May 28 2009, 10:17 PM
Nelinistitu: M-a spart remarca!

May 28 2009, 10:17 PM
stefania (guest): diferentele sunt flagrante!

May 28 2009, 10:17 PM
stefania (guest): ha ha ha!

May 28 2009, 10:17 PM
stefania (guest): ori se dedubleaza!

May 28 2009, 10:18 PM
SkyRain: Texte neglijente, scrise superficial, retrag savarina, îmi pare rău.

May 28 2009, 10:18 PM
stefania (guest): ce savarina?

May 28 2009, 10:18 PM
Nelinistitu: He-heeee...

May 28 2009, 10:18 PM
Nelinistitu: Dacă nu prea daţi p-aci...

May 28 2009, 10:18 PM
SkyRain: i-am promis Alinei o savarina daca scrie cu diacritice

May 28 2009, 10:19 PM
stefania (guest): Sky Rain! asteptam o noua postare despre literatura pentru tamada!

May 28 2009, 10:19 PM
stefania (guest): sau nu mai vrei?

May 28 2009, 10:19 PM
SkyRain: m-am retras

May 28 2009, 10:19 PM
stefania (guest): ok...

May 28 2009, 10:19 PM
stefania (guest): asadar...

May 28 2009, 10:20 PM
stefania (guest): la Alina asteptam texte mai ample...

May 28 2009, 10:20 PM
stefania (guest): sa ne edificam...

May 28 2009, 10:20 PM
stefania (guest): al doilea text nu-i rau

May 28 2009, 10:20 PM
stefania (guest): de loc!

May 28 2009, 10:21 PM
stefania (guest): dar n-are consecinte...literare..

May 28 2009, 10:21 PM
SkyRain: la Alina sunt texte de blog

May 28 2009, 10:21 PM
SkyRain: Nu prea mai interesează pe nimeni întâmplările domestice, alea de dimineaţa până seara.
Un jurnal trebuie să fie pe alte coordonate.

May 28 2009, 10:21 PM
stefania (guest): ar putea interesa...dar nu pe pagini intregi!

May 28 2009, 10:22 PM
stefania (guest): nici eu n-am diacritice ca sunt pe un laptop...

May 28 2009, 10:22 PM
stefania (guest): acum... nu asteptam de la Alina un jurnal cartarescian...Doamne fereste...

May 28 2009, 10:24 PM
SkyRain: Lucia a dispărut...

May 28 2009, 10:24 PM
stefania (guest): cat despre textul al doilea...mama, mama ce i l-as rescrie...

May 28 2009, 10:24 PM
stefania (guest): Lucia schimba computerele...

May 28 2009, 10:24 PM
stefania (guest): pe votca!

May 28 2009, 10:25 PM
stefania (guest): hi hi hi...

May 28 2009, 10:25 PM
Prepelita (guest): buna sara

May 28 2009, 10:25 PM
SkyRain: Parcă aş fi citit poezie scrisă de un medic legist când face autopsii: nu râde, nu plânge, nu se-nfioară.

May 28 2009, 10:25 PM
Prepelita (guest): poa-i nemuritor..

May 28 2009, 10:25 PM
SkyRain: o fi

May 28 2009, 10:27 PM
Prepelita (guest): intamplarile domestice pot interesa, skyrain

May 28 2009, 10:27 PM
stefania (guest): absolut!

May 28 2009, 10:27 PM
Prepelita (guest): sinele, faptele de viata care par neinsemnate

May 28 2009, 10:27 PM
stefania (guest): nu conteaza ce spui!

May 28 2009, 10:27 PM
stefania (guest): conteaza cum o spui!

May 28 2009, 10:27 PM
Prepelita (guest): numa sa fie esential

May 28 2009, 10:28 PM
SkyRain: am spus nu prea mai...

May 28 2009, 10:28 PM
Prepelita (guest): pai atunci ce intereseaza

May 28 2009, 10:28 PM
luciaverona: Sunt aici, Lilick are probleme

May 28 2009, 10:28 PM
SkyRain: trebuie să fie pe alte coordonate

May 28 2009, 10:28 PM
Prepelita (guest): ce-i scrierea (literara)

May 28 2009, 10:28 PM
stefania (guest): in faptele alea neinsemnate de viata e un zacamant...numai sa te pricepi sa-l exploatezi!

May 28 2009, 10:29 PM
gala (guest): buna seara

May 28 2009, 10:29 PM
Prepelita (guest): ii altceva decat fapte de viata?

May 28 2009, 10:29 PM
luciaverona: Bun[ seara Prepelita, Gala, lume noua!

May 28 2009, 10:29 PM
stefania (guest): buna seara noilor veniti!

May 28 2009, 10:29 PM
Prepelita (guest): sa traiti!

May 28 2009, 10:29 PM
stefania (guest): bile!

May 28 2009, 10:30 PM
stefania (guest): pardon... bine...

May 28 2009, 10:30 PM
Prepelita (guest): ;p

May 28 2009, 10:30 PM
luciaverona: Bună seara GES

May 28 2009, 10:30 PM
stefania (guest): cine????

May 28 2009, 10:30 PM
GS_: 'seara

May 28 2009, 10:30 PM
Prepelita (guest): eu n-am citit textul

May 28 2009, 10:30 PM
Lilick: Buna!

May 28 2009, 10:30 PM
Prepelita (guest): pot sta?

May 28 2009, 10:31 PM
stefania (guest): de unde luati emoticoane????

May 28 2009, 10:31 PM
luciaverona: Lilick, bine ai ajuns!

May 28 2009, 10:31 PM
stefania (guest): vreau si eu!!!!

May 28 2009, 10:31 PM
Lilick: Am reusit in sfarsit sa intru. Cu google chrome nu mergea deloc si am schimbat browserul. Ce chestie

May 28 2009, 10:31 PM
luciaverona: Stefania, două puncte şi paranteză

May 28 2009, 10:31 PM
stefania (guest): Prepelito, nu pleca!

May 28 2009, 10:31 PM
GS_: Pentru toti eu sunt GS dar ... vrea cu trei

May 28 2009, 10:31 PM
stefania (guest): eeeeeeeeeeee

May 28 2009, 10:31 PM
luciaverona: Da, merge numai cu IE sau Firefox

May 28 2009, 10:31 PM
Prepelita (guest): nu

May 28 2009, 10:31 PM
stefania (guest): nu asa... vreau ca la mess!

May 28 2009, 10:32 PM
GS_: Deci sunt GS cu trei

May 28 2009, 10:32 PM
luciaverona: Eu nu am mess

May 28 2009, 10:32 PM
stefania (guest): cu trei....ce?

May 28 2009, 10:32 PM
Nelinistitu: Cu trei litere.

May 28 2009, 10:32 PM
luciaverona:

May 28 2009, 10:32 PM
Prepelita (guest): hai vorbim

May 28 2009, 10:32 PM
GS_: Stefania suntem la cenaclu, cu trei litere!

May 28 2009, 10:32 PM
Lilick: voiam sa zic si eu totusi ceva de bine de primul text al Alinei. dar scriu repede si va prind din urma. Ce mi-a placut in primul text:

“ma imbrac in aroma de nuca” –
“deschide sertarul cu zambete” –
“ Iubire in spaniola, portugheza, engleza, toate la radio”
“prefera sa fie singur fiind doar el, decat sa fie singur fiind cu ea.”

May 28 2009, 10:33 PM
Lilick: ultimul citat e din al doilea text, sorry

May 28 2009, 10:33 PM
luciaverona: Ah, marile spirite se întîlnesc

May 28 2009, 10:33 PM
GS_: Alina aredoua texte, vorbeati de Jurnal?

May 28 2009, 10:33 PM
Prepelita (guest): ultimul e banal

May 28 2009, 10:33 PM
luciaverona: Am scris şi eu ultima frază undeva

May 28 2009, 10:34 PM
Prepelita (guest): alooo skyrain, ai picat?

May 28 2009, 10:34 PM
stefania (guest): eu sunt timida...asa...deodata...

May 28 2009, 10:34 PM
luciaverona: E aici

May 28 2009, 10:34 PM
luciaverona: Stefania, de ce?

May 28 2009, 10:34 PM
SkyRain: nu


May 28 2009, 10:34 PM
Prepelita (guest): ziceti-i sa vie

May 28 2009, 10:34 PM
stefania (guest): nu stiu...

May 28 2009, 10:34 PM
Prepelita (guest): no
May 28 2009, 10:34 PM
Prepelita (guest): hai zi-ne skyrain

May 28 2009, 10:35 PM
Prepelita (guest): ceva esential

May 28 2009, 10:35 PM
SkyRain: ce? am zis deja

May 28 2009, 10:35 PM
Lilick: Nu stiu daca textele Alinei fac parte dintr-un viitor roman, sunt doar pagini de jurnal, simple postari pe blog… (primul chiar e jurnal, dar are vreo legatura cu al doilea?)

May 28 2009, 10:35 PM
Lilick: autoarea e pe aici?

May 28 2009, 10:35 PM
luciaverona: Nu ştim. Mai e un sau o guest

May 28 2009, 10:36 PM
Lilick: Guestul sau Guesta... da )

May 28 2009, 10:36 PM
Nelinistitu: O fi vreun calculator părăsit.

May 28 2009, 10:36 PM
luciaverona: Indiferent dacă e fragment de roman sau jurnal

May 28 2009, 10:36 PM
Prepelita (guest): puneti fragmente sa discutam

May 28 2009, 10:36 PM
Prepelita (guest): io n-am citit

May 28 2009, 10:36 PM
luciaverona: mi se pare bine scris

May 28 2009, 10:36 PM
GS_: Cele doua texte ale Alinei par scrise de persoane diferite

May 28 2009, 10:36 PM
Nelinistitu: Asta a zis şi d-na Ştefania.

May 28 2009, 10:37 PM
SkyRain: http://premiilelili.blogspot.com/

Premiile Lili


May 28 2009, 10:37 PM
luciaverona: GES, critic literar trebuia să vă faceţi

May 28 2009, 10:37 PM
luciaverona: SkyRain, merci

May 28 2009, 10:37 PM
SkyRain: Prepelito vezi acolo textele

May 28 2009, 10:37 PM
Prepelita (guest): multam skyrain

May 28 2009, 10:37 PM
GS_: Frazele sunt construite diferit chiar daca incerca sai dea primului formaunui jurnal

May 28 2009, 10:38 PM
luciaverona: Da, sunt foarte diferite, poate o invităm pe autoare săptămîna viitoare să ne lămurească

May 28 2009, 10:38 PM
luciaverona: Dacă nu cumva apare azi

May 28 2009, 10:38 PM
SkyRain: io nu pot trece peste greselile de exprimare

May 28 2009, 10:38 PM
Lilick: @GES.. de ce? Poate nu are un stil inchegat. Dar poate sunt genuri diferite si... nu stiu ce sa zic.

May 28 2009, 10:39 PM
SkyRain: "mintea cea rationala", "Zambesc, urc sus, ma cuibaresc", ”Ufff, frison de frig"

May 28 2009, 10:39 PM
GS_: expresii de genul ies afara, urc sus pot exista in imaginarea unui anumepersonaj dar nu intr-un jurnal

May 28 2009, 10:40 PM
luciaverona: Pot fi expresia neglijenţei

May 28 2009, 10:40 PM
GS_: @SkyRain exact, la asta ma refeream

May 28 2009, 10:40 PM
Lilick: sau... si-a dorit sa faca astfel de asocieri de genul "iarna nu-i ca vara" . dar daca nu e sa ne spuna...

May 28 2009, 10:41 PM
GS_: @Lilick m-am gandit ca ar putea fi tiluri diferite dar atunci Jurnalul este altfel decat ar trebui

May 28 2009, 10:41 PM
Nelinistitu: Având trăiri diferite, rezultă texte diferite.

May 28 2009, 10:41 PM
Nelinistitu: Zic...

May 28 2009, 10:41 PM
luciaverona: Adrian, nu se schimbă stilul chiar aşa

May 28 2009, 10:42 PM
Nelinistitu: Primul e mai optimist, al doilea parcă dă cu melancolia pe scări...

May 28 2009, 10:42 PM
Nelinistitu: De acord, dar, na!

May 28 2009, 10:42 PM
luciaverona: Ia să-i trimit Alinei un mail, poate vine

May 28 2009, 10:42 PM
GS_: Ar fi fost util sa fie de fata s sa ne explice

May 28 2009, 10:42 PM
Lilick: poate e vorba de autoironie de genul "ma doare mintea"? e mai optimist cum zice nelinistitul..

May 28 2009, 10:42 PM
Nelinistitu: Sunt şi chestii frumoase în textele ei.

May 28 2009, 10:43 PM
SkyRain: Lucia, ar trebui să reaminteşti miza premiilor Lili. pentru că textele Alinei sunt neglijente, iar noi nu facem review de bloguri

May 28 2009, 10:43 PM
SkyRain: îs rău

May 28 2009, 10:43 PM
Lilick:

May 28 2009, 10:44 PM
Nelinistitu: Nu eşti rău, eşti din Kiribati.

May 28 2009, 10:44 PM
SkyRain: dap aia-s răi răi

May 28 2009, 10:44 PM
Prepelita (guest): ea n-are ce sa va explice

May 28 2009, 10:44 PM
luciaverona: Am chemat-o, să vedem dacă vine

May 28 2009, 10:44 PM
Lilick: ok

May 28 2009, 10:44 PM
Prepelita (guest): la ce bun sa explice?

May 28 2009, 10:44 PM
Lilick: adica?

May 28 2009, 10:44 PM
luciaverona: Prepeliţa, e diferenţa de stil

May 28 2009, 10:44 PM
Prepelita (guest): pai nu se explica

May 28 2009, 10:45 PM
Prepelita (guest): textul explica. atat

May 28 2009, 10:45 PM
Nelinistitu: Părerea mea umilă: Dacă nu înţlegi care-i treaba din prima, ce rost au explicaţiile?

May 28 2009, 10:45 PM
luciaverona: De ce nu?

May 28 2009, 10:45 PM
SkyRain: câţi ani are Alina?

May 28 2009, 10:45 PM
Nelinistitu: Păi, citeşti ceva ca să-ţi explice cineva ce a vrut să spună?

May 28 2009, 10:45 PM
Lilick: poate sunt simple postari pe blog... incercari literare

May 28 2009, 10:45 PM
luciaverona: Jună, nu ştiu exact, mă uit

May 28 2009, 10:46 PM
Prepelita (guest): si Eminescu o gresit cand a explicat semnificatiile Luceafarului

May 28 2009, 10:46 PM
luciaverona: 27 de ani

May 28 2009, 10:46 PM
Prepelita (guest): ;p

May 28 2009, 10:46 PM
Nelinistitu: De acord, Lilick. E blogerriţă din aprilie.

May 28 2009, 10:46 PM
SkyRain: dacă are 18 ani, înţeleg

May 28 2009, 10:46 PM
SkyRain: ah

May 28 2009, 10:46 PM
Lilick: ahaa

May 28 2009, 10:46 PM
Prepelita (guest): lol

May 28 2009, 10:46 PM
luciaverona: Au! ALina şi Eminescu!

May 28 2009, 10:46 PM
GS_: Ideea celui de al doilea text este dezvoltata intr-un limbaj disproportionat fata de trairile naratoarei.

May 28 2009, 10:46 PM
Prepelita (guest): deci cum?

May 28 2009, 10:46 PM
SkyRain: O povestire scrisă telegrafic, un adulter fără semnificaţie...

May 28 2009, 10:47 PM
luciaverona: Al doilea text este între ghilimele, oare de ce?

May 28 2009, 10:47 PM
SkyRain: e citat

May 28 2009, 10:47 PM
luciaverona: Din ce? Din cine?

May 28 2009, 10:47 PM
Prepelita (guest): )

May 28 2009, 10:47 PM
Nelinistitu: Ha-ha-ha!

May 28 2009, 10:47 PM
Nelinistitu: Excelent, SkyRain!

May 28 2009, 10:47 PM
Prepelita (guest): din liiceanu

May 28 2009, 10:48 PM
SkyRain: am glumit, nu ştiu

May 28 2009, 10:48 PM
Lilick: cred ca am inceput sa fim foarte duri... hahaha. sper sa nu se sperie viitorii participanti

May 28 2009, 10:48 PM
luciaverona: cine e liiceanu?

May 28 2009, 10:48 PM
SkyRain: de la liceu

May 28 2009, 10:48 PM
luciaverona: aaa

May 28 2009, 10:48 PM
Prepelita (guest): oaia nazdravana

May 28 2009, 10:48 PM
Nelinistitu: De la "liiceu"...

May 28 2009, 10:48 PM
Prepelita (guest): )

May 28 2009, 10:48 PM
SkyRain: ca orăşenii de la oraş

May 28 2009, 10:49 PM
Nelinistitu: Ca urcatu' sus..

May 28 2009, 10:49 PM
Incognito (guest): Ascult Philip Glass şi vă citesc. Plăcută senzaţie!

May 28 2009, 10:49 PM
GS_: de ce faceti misto de ea? poate e la inceput

May 28 2009, 10:49 PM
luciaverona: Sigur e la început, a şi luat un premiu

May 28 2009, 10:49 PM
SkyRain: da, serios acum

May 28 2009, 10:49 PM
luciaverona: de la o revistă

May 28 2009, 10:49 PM
Lilick: pentru ce text, Lucia?

May 28 2009, 10:50 PM
SkyRain: na fain de ea

May 28 2009, 10:50 PM
luciaverona: Cele mai frumoase iubiri - Antologie Tango

May 28 2009, 10:50 PM
luciaverona: Alice Năstase

May 28 2009, 10:50 PM
Prepelita (guest): "spiritul nostru vine, se imbraca in trairi...."


May 28 2009, 10:50 PM
Prepelita (guest): e fortat

May 28 2009, 10:50 PM
Prepelita (guest): f fortat

May 28 2009, 10:50 PM
luciaverona: e bombastic
Prepelita (guest): termeni mari, prea mari

May 28 2009, 10:50 PM
stefania (guest): cine e alice nastase?

May 28 2009, 10:50 PM
Lilick: "Icognito" e Alina?

May 28 2009, 10:50 PM
luciaverona: Una cu revista Tango

May 28 2009, 10:51 PM
Prepelita (guest): 2 cuvinte grele intr-o constructie

May 28 2009, 10:51 PM
luciaverona: sau cu tanga

May 28 2009, 10:51 PM
Prepelita (guest): nu formeaza nimic

May 28 2009, 10:51 PM
Incognito (guest): Nu, nu este Alina.

May 28 2009, 10:51 PM
stefania (guest): si ce legatura are?

May 28 2009, 10:51 PM
Lilick: merci!

May 28 2009, 10:51 PM
luciaverona: Cine nu este Alina?

May 28 2009, 10:51 PM
SkyRain: io

May 28 2009, 10:51 PM
luciaverona: Te cred

May 28 2009, 10:52 PM
Prepelita (guest): Alina e prin judet

May 28 2009, 10:52 PM
Lilick: @Lucia - Icognito nu e Alina. Intrebasem eu

May 28 2009, 10:52 PM
stefania (guest): sa ma trimita texte...

May 28 2009, 10:52 PM
luciaverona: Ştefania, da, cred că da

May 28 2009, 10:52 PM
Lilick: desi... eu nu cred ca are mai mult decat ce se vede pe blog

May 28 2009, 10:52 PM
luciaverona: Are şi blog, s-a uitat cineva?

May 28 2009, 10:52 PM
stefania (guest): cine,bre?

May 28 2009, 10:52 PM
gala (guest): da

May 28 2009, 10:53 PM
luciaverona: Cum e, Gala?

May 28 2009, 10:53 PM
Prepelita (guest): acu faceti pe detectivii?

May 28 2009, 10:53 PM
Nelinistitu: Dap!

May 28 2009, 10:53 PM
luciaverona: Nu pe detectivii, dar vrem să vedem ce mai scrie

May 28 2009, 10:53 PM
gala (guest): si textele de pe blog mi se par la fel de "file de jurnal expus pe blog"

May 28 2009, 10:53 PM
GS_: Cum e Gala sau cume blogul Gala?

May 28 2009, 10:54 PM
Prepelita (guest): dom'skyrain

May 28 2009, 10:54 PM
stefania (guest): da' GES, cine e????

May 28 2009, 10:54 PM
luciaverona: GES, am pus virgulă!

May 28 2009, 10:54 PM
Lilick: eu am vazut ceva... pe data de 7 mai are postat un text care incepe asa: "Obisnuiesc sa pun etichete iubirilor mele, ca sa le pot pastra si peste ani. " - Mi-a adus aminte de textul lui Loreley intr-un fel

May 28 2009, 10:54 PM
gala (guest): are inceputuri bune,cateva bucati de jurnal ar putea fi exploatate

May 28 2009, 10:54 PM
luciaverona: Bun, o rugăm să ne mai trimită texte

May 28 2009, 10:54 PM
stefania (guest): sa le exploateze si sa revina!

May 28 2009, 10:54 PM
luciaverona: Cu diacritice

May 28 2009, 10:55 PM
SkyRain: acuma, serios, nu vreau să se supere Alina, dar citindu-i textele, nu aş încuraja-o să scrie, ci să citească. sunt rău, aşa-i?

May 28 2009, 10:55 PM
Nelinistitu: Extrem!

May 28 2009, 10:55 PM
stefania (guest): nu! nu esti rau!

May 28 2009, 10:55 PM
Lilick: esti

May 28 2009, 10:55 PM
luciaverona: Nu eşti rău, SkyRain

May 28 2009, 10:55 PM
gala (guest): nu cred sky ca esti rau

May 28 2009, 10:55 PM
gala (guest): esti binevoitor

May 28 2009, 10:55 PM
luciaverona:

May 28 2009, 10:55 PM
Lilick:

May 28 2009, 10:55 PM
stefania (guest): intai sa mai citeasca si pe urma sa scrie!

May 28 2009, 10:56 PM
SkyRain: exact

May 28 2009, 10:56 PM
gala (guest): eu as zice sa citeasca si in acelasi timp sa incerce sa mai scrie

May 28 2009, 10:56 PM
Prepelita (guest): pai io cred ca citeste

May 28 2009, 10:56 PM
luciaverona: chiar în paralel

May 28 2009, 10:56 PM
Nelinistitu: Sau după ce scrie să citească?

May 28 2009, 10:56 PM
Lilick: dar nu simultan.. totusi

May 28 2009, 10:56 PM
Prepelita (guest): daaaa, copy paste

May 28 2009, 10:56 PM
luciaverona: Nu spun în loc de

May 28 2009, 10:56 PM
gala (guest): personal i-as recomanda o desprindere de ideea de jurnal

May 28 2009, 10:56 PM
SkyRain: 90% citit, 10% scris, cam aşa

May 28 2009, 10:57 PM
luciaverona: Da, ar fi un exerciţiu bun să treacă la persoana a 3-a

May 28 2009, 10:57 PM
stefania (guest): nu fiti rai cu un om care scrie!

May 28 2009, 10:57 PM
luciaverona: Stefania, tu ai zis să citească!

May 28 2009, 10:57 PM
Prepelita (guest): asta nu puteam noi impune....perspectiva din care se scrie

May 28 2009, 10:57 PM
SkyRain: gata, io-s cuminte, da' na

May 28 2009, 10:57 PM
stefania (guest): dar asta nu e o rautate!

May 28 2009, 10:57 PM
luciaverona: Mai avem guesti

May 28 2009, 10:58 PM
Lilick: wow

May 28 2009, 10:58 PM
luciaverona: O fi venit Alina?

May 28 2009, 10:58 PM
GS_: @Stefania tu ai inceput linsajul

May 28 2009, 10:58 PM
stefania (guest): ce????

May 28 2009, 10:58 PM
stefania (guest): cum?

May 28 2009, 10:58 PM
Nelinistitu: Unde?

May 28 2009, 10:58 PM
luciaverona: Ştefania, da, aşa e

May 28 2009, 10:58 PM
stefania (guest): nu recunosc nimic!

May 28 2009, 10:58 PM
GS_: o tanara speranta ... tocmai cad vroiam si eu sa incerc

May 28 2009, 10:58 PM
Lilick: de ce?

May 28 2009, 10:58 PM
SkyRain: îmi asum ce am scris

May 28 2009, 10:59 PM
stefania (guest): ca n-am linsat-o!

May 28 2009, 10:59 PM
luciaverona: GES, ce ?

May 28 2009, 10:59 PM
GS_: eu nu-mi asum ce ati scris

May 28 2009, 10:59 PM
luciaverona: Eu îmi asum ce am scris

May 28 2009, 10:59 PM
SkyRain: nu-i bai

May 28 2009, 10:59 PM
luciaverona: fiecare literă

May 28 2009, 10:59 PM
GS_: imi asum doar ce am scris eu

May 28 2009, 10:59 PM
luciaverona: şi emoticon

May 28 2009, 10:59 PM
stefania (guest): asa ca...

May 28 2009, 10:59 PM
GS_: emoticoanel mi-au scapat

May 28 2009, 10:59 PM
luciaverona: Deci, o rugăm pe Alina să ne mai trimită texte

May 28 2009, 11:00 PM
stefania (guest): sa scrie in continuare!

May 28 2009, 11:00 PM
stefania (guest): da!

May 28 2009, 11:00 PM
luciaverona: Sigur că da!

May 28 2009, 11:00 PM
SkyRain: da, de acord

May 28 2009, 11:00 PM
GS_: mai bine o vizitam pe blog si-i spunem cand e cazul

May 28 2009, 11:00 PM
Prepelita (guest): eu va salut

May 28 2009, 11:00 PM
luciaverona:

May 28 2009, 11:00 PM
Prepelita (guest): mai vin pe la voi

May 28 2009, 11:00 PM
luciaverona: La revedere

May 28 2009, 11:01 PM
luciaverona: Te aşteptăm

May 28 2009, 11:01 PM
stefania (guest): mai treci!

May 28 2009, 11:01 PM
Nelinistitu: Şi uite-aşa, a plecat Alina...

May 28 2009, 11:01 PM
stefania (guest): joia viitoare

May 28 2009, 11:01 PM
SkyRain: o să revin la jurnalul meu (Clanul Mădularelor Vesele) cu analize gratuite asupra anumitor bloguri.

May 28 2009, 11:01 PM
luciaverona: Stai, că mai avem poeta

May 28 2009, 11:01 PM
stefania (guest): prepelita???
May 28 2009, 11:01 PM
Lilick: @Nelinistitu' ????

May 28 2009, 11:01 PM
Prepelita (guest): da

May 28 2009, 11:01 PM
stefania (guest): poeta e buna, e rafinata...

May 28 2009, 11:02 PM
SkyRain: e medic legist

May 28 2009, 11:02 PM
Lilick: cine?

May 28 2009, 11:02 PM
Nelinistitu: Şi asta?

May 28 2009, 11:02 PM
stefania (guest): are cultura..stil... metafora...

May 28 2009, 11:02 PM
Lilick: poeta?

May 28 2009, 11:02 PM
luciaverona: Dar scrie pe negru şi pune muzică, eu n-am putut să citesc blogul

May 28 2009, 11:02 PM
SkyRain: aşa scrie, ca un medic legist

May 28 2009, 11:02 PM
stefania (guest): nici eu, bine ca le-ai scos de acolo!

May 28 2009, 11:02 PM
SkyRain: da, Corina

May 28 2009, 11:02 PM
SkyRain: Carmen Nicoară, scuze

May 28 2009, 11:03 PM
stefania (guest): cun scriu medicii legisti??? cu bisturiul? cu drujba?

May 28 2009, 11:03 PM
luciaverona: Carmen Nicoară

May 28 2009, 11:03 PM
SkyRain: fără viaţă

May 28 2009, 11:03 PM
luciaverona: Poemele trimise mi-au plăcut

May 28 2009, 11:03 PM
stefania (guest): nu inteleg? sau ma fac ca nu inteleg..

May 28 2009, 11:03 PM
GS_: cum poti sta cu mana in madulare si sa scrii poezii?

May 28 2009, 11:03 PM
luciaverona: N-am încercat

May 28 2009, 11:03 PM
SkyRain: nu au emoţii

May 28 2009, 11:03 PM
Nelinistitu: )))))

May 28 2009, 11:04 PM
Lilick: @GES, crezi ca o face in timp ce.. ? Adica scrie in timp ce diseca morti?

May 28 2009, 11:04 PM
SkyRain: nu râde, nu plânge, nu se-nfioară

May 28 2009, 11:04 PM
luciaverona: Vai ce răi sunteţi în seara asta

May 28 2009, 11:04 PM
Nelinistitu: SkyRain a dat-o şi GS a încununat-o!

May 28 2009, 11:04 PM
SkyRain: pe mine nu m-a impresionat

May 28 2009, 11:04 PM
Mihaela (guest): Buna seara!

May 28 2009, 11:04 PM
GS_: Nu stiu, ma gandeam! mie imi vin idei frumoase si cand muncesc. Dar ei?

May 28 2009, 11:04 PM
SkyRain: dar, are şi părţi faine

May 28 2009, 11:05 PM
stefania (guest): mie imi place!

May 28 2009, 11:05 PM
luciaverona: Mihaela, bun venit

May 28 2009, 11:05 PM
luciaverona: Idei frumoase?

May 28 2009, 11:05 PM
stefania (guest): tu vrei sa spui sky, ca e dor mestesug, fara sentiment?

May 28 2009, 11:06 PM
GS_: macar de si-ar pune in poeme munca ...

May 28 2009, 11:06 PM
Lilick: Eu m-am ratacit printre figurile de stil. Are condei, metafora, e poeta... asta e clar. Dar nu am putut sa o patrund. Adica sa-i patrund emotia.

May 28 2009, 11:06 PM
SkyRain: păi nu este

May 28 2009, 11:06 PM
SkyRain: e descriptivă

May 28 2009, 11:06 PM
Mihaela (guest): cred ca am venit tarziu! Am citit doar la Alina.

May 28 2009, 11:06 PM
luciaverona: N-aş zice că e lipsită de sentiment

May 28 2009, 11:06 PM
stefania (guest): ges esti pus(a) pe glume...

May 28 2009, 11:06 PM
Mihaela (guest): Voi sta cu o cafea si voi asculta!

May 28 2009, 11:07 PM
luciaverona: Bine, Mihaela

May 28 2009, 11:07 PM
Lilick: @Sky, Inseamna ca am simtit la fel ... sau am "nesmtit" la fel. Insa ea stie sa scrie.

May 28 2009, 11:07 PM
SkyRain: da, ne-a păcălit cumva. e şi ermetică

May 28 2009, 11:08 PM
luciaverona: vei uita desigur...

va rămâne arcul şi ursa mare

May 28 2009, 11:08 PM
SkyRain: recunosc, are chestii faine

May 28 2009, 11:08 PM
stefania (guest): e buna, domnule!

May 28 2009, 11:08 PM
luciaverona: Sună bine

May 28 2009, 11:08 PM
stefania (guest): dap

May 28 2009, 11:09 PM
SkyRain: cuţitul ludic e mai închegată, construită bine, chiar şi fior

May 28 2009, 11:10 PM
GS_: mie nu-mi place genul asta de poezie. ma abtin. astept sa discutam al treilea text

May 28 2009, 11:10 PM
luciaverona: Care e al treilea?

May 28 2009, 11:11 PM
SkyRain: ăla de joia viitoare

May 28 2009, 11:11 PM
GS_: ala care-l discutam la sfarsit cand mai ramanem un pic

May 28 2009, 11:11 PM
stefania (guest): care, al treilea???

May 28 2009, 11:11 PM
Lilick: @Sky, incredibil.. chiar ma gandeam cum sa fac sa pomenesc de "Cutitul ludic". Nu stiam daca cineva a remarcat-o

May 28 2009, 11:11 PM
luciaverona: cuţitul ludic e ca disecţia de adineaori

May 28 2009, 11:11 PM
luciaverona: E dur

May 28 2009, 11:12 PM
SkyRain: am citit to de ieri, sunt silitor

May 28 2009, 11:12 PM
SkyRain: tot*

May 28 2009, 11:12 PM
GS_: ati vazut ca a ajuns lameserie? v-am spus?

May 28 2009, 11:12 PM
luciaverona: Bravo!

May 28 2009, 11:13 PM
SkyRain: există genul de poezie horror?

May 28 2009, 11:13 PM
luciaverona: De ce nu?

May 28 2009, 11:13 PM
stefania (guest): dna Carmen Nicoara trebuie programata!

May 28 2009, 11:14 PM
luciaverona: Aş spune eu un nume...

May 28 2009, 11:14 PM
stefania (guest): la Ogrezeni

May 28 2009, 11:14 PM
luciaverona: Da, o programăm

May 28 2009, 11:14 PM
Lilick: o vrem la Ogrezeni

May 28 2009, 11:14 PM
SkyRain: cu poezii cu vampiri

May 28 2009, 11:14 PM
luciaverona: Vedem cum stă cu sentimentul

May 28 2009, 11:14 PM
stefania (guest): sky! ai avut o zi proasta?

May 28 2009, 11:14 PM
luciaverona: N-am citit, dar poate că sunt

May 28 2009, 11:14 PM
GS_: dar seara sa fie intuneric

May 28 2009, 11:14 PM
SkyRain: să vină fără cuţite la ea

May 28 2009, 11:14 PM
Lilick: vreau sa ne povesteasca cum o sculpteaza cutitul lui

May 28 2009, 11:14 PM
luciaverona: Ce e cu voi azi?

May 28 2009, 11:15 PM
Incognito (guest): vampirul frate cu romanul.

May 28 2009, 11:15 PM
luciaverona: Sau cu noi?

May 28 2009, 11:15 PM
stefania (guest): o fi luna plina...

May 28 2009, 11:15 PM
Nelinistitu: Adică?

May 28 2009, 11:15 PM
Lilick: ei, cu ghilimelele de rigoare

May 28 2009, 11:15 PM
SkyRain: stefania, nu pot compara, n-am avut zile bune niciodată

May 28 2009, 11:15 PM
luciaverona: vampirilor le place luna plină

May 28 2009, 11:15 PM
GS_: mi-a venit o idee. a outea face o disectie la Ogrezeni?

May 28 2009, 11:15 PM
luciaverona: si nu le place usturoiul

May 28 2009, 11:15 PM
SkyRain: hei, am glumit

May 28 2009, 11:15 PM
luciaverona: GES, sigur, disecăm găina

May 28 2009, 11:16 PM
Oana (guest): acum am ajuns, nu dati, nu am avut cand citi, dar promit sa recuperezzzz

May 28 2009, 11:16 PM
SkyRain: fără vampiri

May 28 2009, 11:16 PM
Nelinistitu: Şi cocoşu'!

May 28 2009, 11:16 PM
luciaverona: Oana, felicitări!

May 28 2009, 11:16 PM
Oana (guest): multumescccccc

May 28 2009, 11:16 PM
luciaverona: V-am spus că am lansat-o?

May 28 2009, 11:16 PM
luciaverona: Am vorbit 35 de secunde

May 28 2009, 11:16 PM
Oana (guest): si nu pe o orbita )

May 28 2009, 11:16 PM
SkyRain: da? felicitări

May 28 2009, 11:17 PM
Nelinistitu: Felicitaţiuni!

May 28 2009, 11:17 PM
luciaverona: Oana a vorbit 7 minute!

joi, 28 mai 2009

Cenaclu online 7

În seara asta începem la ora 22, pentru că pînă atunci avem show cu Elena şi Victor. Vorbe grele...

Deci, la ora 22 ne întîlnim în noul salon al cenaclului, în chat.

Un vagon pentru trenul lui SkyRain

A fost o dată

A fost o dată un mecanic de locomotivă. Locomotivă cu aburi, fireşte. SkyRain îl cheamă şi vrea să plece spre o gară mică, sidefie, unde toţi călătorii primesc o cafea caldă. Gara se numeşte "Of, mă". Cum nu vrea să plece de unul singur, şi-a invitat prietenii să-şi ataşeze vagoanele de locomotiva lui cu aburi. "Hai şi tu", mi-a spus. "Dar eu nu am vagon", am exclamat în prima clipă. Pentru că în prima clipă lucrurile cele mai evidente ne scapă. Mi-am amintit de vagonul vechi, de compartimentul cu poze îngălbenite de pe Coasta de Azur şi de la Marienbad. Am urcat în vagon, m-am aşezat în compartiment, am privit pozele, mi-am şters lacrimile...

Aşa am vopsit

ARIERGARDA AVANGARDEI de H.Salem

Eu sunt ariergarda avangardei
Am prins ultimul vagon
Ce păcat
Că e demult decuplat
Dat la reformă
Aruncat
Pe o şină moartă
Crudă soartă
Dar nu-i nimic
Aici m-am instalat
Foarte comod
Cu-un pat şi-un ibric
Şi-un burlan ce iese pe geam
Deşi sobă nu am
Scriu poezii
Cu ochii la o poză îngălbenită
Vedere de pe Coasta de Azur
Şi totul devine argintiu
Sclipeşte
Simt în nări aer sărat
Şi iahtul din poză se aiureşte
Tuşeşte
Şi-mi cere să-i prepar
Un ceai de coada şoricelului
Aţi ghicit
E un iaht pensionat
Şi mă retrag speriat
Atât sunt de disciplinat
De câte ori văd un „nu”
Mă inhib
Noaptea vagonul porneşte pe şine
Cât timp socoteşte că nu e observat
Apoi când nu mai e nici un pericol
O ia razna pe şosea
Unde dansează shimmy şi charleston
Şi bea o cafea cu o cucuvea
Eu nerăbdător
Îi cer să mă ducă
La iubita mea suprarealistă
Femeia mov
Cu gânduri violete
Şi sâni cubişti
Dansatoare minunată
Jumate vampă
Trei sferturi fată
Şi restul cravată
Dintr-o ţară gripată
A pictat-o Braque
Cu o coadă de drac
Uşor sclerozat
Altă dată nici nu m-ar fi luat în seamă
M-ar fi gonit şi de pe mal
Nu m-ar fi lăsat nici măcar
Să ascult
Orchestra de jazz
Ce cânta pe punte
Dacă i-aş fi vorbit nici nu mi-ar fi răspuns
Mi-ar fi răspuns că nu ştie româneşte
Acum vorbeşte curgător
Şi nu se mai opreşte
Îmi vine să-l omor
Cu-un topor.
Dar mi se face milă de el
Ca de orice bătrân
În fond pedeapsă mai mare
Nici nu există
Cine l-a pus să-mbătrânească
Mai am o poză „Vedere din Marienbad”
Mult mai decentă
Cel puţin ştie să tacă
Şi-ngălbeneşte frumos
Se cocârjeşte
Palatul se cocoşează
Dar să-l tai nu fumează
De câte ori vreau să privesc cerul
Dau de un drastic anunţ
Nu vă aplecaţi pe fereastră
Dimineaţa vagonul vagabond
Devine blond
Aurit de auroră
Şi atunci cuminte
Se-ntoarce între morminte
Iar eu buimac
Mă întreb
Ce să fac?

Cred că Ştefania şi Mizantropul au şi ei cîte un vagon.

miercuri, 27 mai 2009

Alegeri europene

Mass media nu le acordă prea mare importanţă. Sondajele indică o prezenţă la vot de sub 30 la sută. De fapt, ar putea fi mai importante pentru viitorul nostru decît alegerile prezidenţiale. Nu ne e totuna cine va fi la putere în Europa. Ia vedeţi aici cel mai deştept promo pentru participarea la alegeri. Nu, nu este făcut pe plaiul nostru mioritic cu turme de miei şi ciobănei.

Premiile Lili - faza pe bloguri 7

Am postat pe blogul Premiile Lili textele pe care le vom lua în discuţie joi seara. Poezii de Carmen Nicoară şi proză de Alina Apostol. Tinerele autoare au şi bloguri, aşa că puteţi citi mai mult decît textele trimise pentru cenaclu.

Experimental, vom ţine cenaclul în chat. Dacă nu ne place, vom reveni la formatul obişnuit.

marți, 26 mai 2009

Anunţuri, reclame şi muzică!

Aşa se chema, cu mulţi ani în urmă, emisiunea de publicitate de la radio. Care radio? Pe atunci era un singur radio.
ANUNŢURI
  1. Din motive, dar şi din cauză că, textele pentru cenaclul de joi le voi posta doar mîine, în cursul dimineţii.
  2. Tot din motive, dar altele, întîlnirea bloggeri-scriitori va avea loc joi.
RECLAME

Un fel de. Joi după-amiază, la ora 18, am să vorbesc la lansarea "Reginelor" Oanei Stoica Mujea. La Muzeul Bucureştiului. Adică Palatul Şuţu. Palatul, nu bloggerul.

MUZICĂ

Dmitri Şostakovici, valsul din suita a doua de jazz.

Gară pentru SkyRain

Dacă vreţi să citiţi ceva frumos în seara asta, mergeţi în vizită la SkyRain. Nu vă spun mai mult.

Un festival de literatură în vremuri de criză

Ideea ne-a venit cîndva în iarnă. Ştefania Coşovei, Denis Dinulescu şi cu mine am avut ideea unui festival literar, cu premii, desigur, văzut ca mijloc de promovare a unor autori aflaţi la începutul carierei literare. Ni s-au alăturat, entuziasmaţi de proiect, scriitorii Cornelia Maria Savu, Dan Mircea Cipariu, Traian T. Coşovei, apoi Emil Mladin şi Olga Delia Mateescu. Şi editorul Ioan Cristescu, de la Tracus Arte, care va publica antologia cu cele mai bune texte din festival. Şi bloggerii Mădălina Ionescu, Lilick, Oana Stoica Mujea, Teo Georgescu, Adi Hădean, George Şerban.

Mai departe puteţi citi pe Tamada.ro. Dacă vreţi neapărat. Oricum ştiţi despre ce este vorba. Şi dacă am timp am să pun şi linkuri.

Ce-am găsit pe chat

Ieri am dotat blogul cu un chat special pentru cenaclu. Deocamdată e în "rodaj", să vedem cum funcţionează. Ieri, cîţiva dintre noi ne-am sacrificat pînă după 1 noaptea, testînd chatul.
Cineva a venit însă după plecarea noastră. A semnat Anonymous, deci era sub acoperire şi a lăsat următoarea "probă de tastatură":
Desteapta-te romane din somnul cel de moarte/In care te-adânciră criticii literari/Căci se de premiul Lili acu' la ceas de noapte/Si s-a gătat si vinul si nu-s nici creiţari.


Ştie poetul anonim ceva...

luni, 25 mai 2009

Cenaclu în chat

Ieri, la Ogrezeni, a apărut sugestia de a înlocui pagina de comentarii pentru cenaclu cu un chat. Lilick, abia ajunsă în Bucureşti, s-a şi documentat, mi-a trimis nişte linkuri, iar eu am instalat deja un chat pe blog. Să încercăm, să vedem cum merge. Adresa chat-ului este http://chatroll.com/premiile-lili---cenaclu-online şi deocamdată habar nu am dacă trebuie să vă înscrieţi sau nu. În schimb, vă rog să scrieţi cîte ceva în chat-ul pe care-l vedeţi în partea de jos a paginii de blog. Şi să semnaţi, să ştiu şi eu cine mă ajută!

May 25 2009, 11:14 AM
luciaverona: Este un test. Să vedem dacă un chat e mai eficient decît pagina de comentarii pentru cenaclul nostru.
[Delete]
May 25 2009, 11:55 AM
ges (guest): reusita incercare! eu am o problema tehnica. am facut trei filmulete pe cre va trebui sa le editez pentru ca toate incep si se termina cu bombeurile pantofilor mei. Ba nu, al treilea se termina cu tocurile pantofilor lui lilick
[Delete]
May 25 2009, 11:56 AM
ges (guest): Erata cre se va citi care
[Delete]
May 25 2009, 11:57 AM
ges (guest): vorbesc singur n-ar fi prima oara!
[Delete]
Welcome to my new Chatroll!
May 25 2009, 12:02 PM
luciaverona (guest): ges / cred ca bombeurile pot fi interesante, sa nu mai vorbim de tocuri )
[Delete]
May 25 2009, 12:02 PM
luciaverona (guest): Vad ca e si Lilick aici
[Delete]
May 25 2009, 12:03 PM
luciaverona (guest): E bine, e frumos, nu stiu daca si cum se salveaza
[Delete]
May 25 2009, 12:04 PM
luciaverona (guest): Să vedem dacă merg diacriticele ăşîâţ
[Delete]
May 25 2009, 12:05 PM
Lilick (guest): am intrat si eu sa vad cum e
[Delete]
May 25 2009, 12:05 PM
Lilick (guest): buna Lucia, buna George
[Delete]
May 25 2009, 12:06 PM
luciaverona (guest): Bună, Lilick, cred că suntem numai noi două.
[Delete]
May 25 2009, 12:06 PM
Lilick (guest): aha, da.
[Delete]
May 25 2009, 12:07 PM
Lilick (guest): in principiu s-ar putea si copia de aici si pus pe blog la sfarsit
[Delete]
May 25 2009, 12:07 PM
Lilick (guest): toata conversatia
[Delete]
May 25 2009, 12:07 PM
luciaverona (guest): Am putea să încercăm joi
[Delete]
May 25 2009, 12:07 PM
Lilick (guest): da
[Delete]
May 25 2009, 12:08 PM
luciaverona (guest): De ce apar eu ca guest nu ştiu, dar asta e un detaliu. Încerc acum să copiez.

Între timp am constatat că chatul are şi arhivă. Nimic nu se pierde, totul se arhivează, Big Brother are grijă.
UPDATE:am scos interfaţa de pe blog, am s-o pun la loc joi, înainte de cenaclu. Pînă atunci, îi rog pe toţi participanţii la cenaclu să experimenteze chat-ul şi să voteze varianta preferată. Pun şi un sondaj, dacă vreţi.

duminică, 24 mai 2009

A început Festivalul Lili


A început. Azi, la miezul zilei, la umbra pomilor şi a unei umbrele stăvechi, s-a adunat un grup de scriitori, bloggeri şi alţi oameni de bine. A fost primul act offline al unui proiect de promovare a literaturii, pe care-l pregătim de luni de zile. Mulţi scriitori aflaţi la început de carieră au dificultăţi în a-şi vedea scrierile publicate şi mai ales promovate. Pentru ei am creat acest festival de literatură, care se va încheia în septembrie. Vom da premii şi vom publica la editura Tracus Arte o antologie cu cele mai bune texte.
O etapă esenţială a fost - şi va continua - cenaclul online, baza noastră de selecţie. Aşa au ajuns să citească la Ogrezeni prozatorii Honoria Diaconescu şi Adrian Voicu şi poetul Traian Rotărescu. Li s-a adăugat Adrian Socaciu, un artist plastic care se dovedeşte şiun prozator talentat.
Au mai participat: Andreea Dumitrescu, critic dramatic, Florentina Tănase, actriţă, Monica Mureşan, poetă şi critic, doi bloggeri - Lilick şi George Şerban -, Renata Friedenberg, fizician.
Amfitrioni: scriitorii Denis Dinulescu şi Lucia Verona, fondatori ai Festivalului Premiile Lili.
O menţiune specială pentru Eszti, administratorul general al Festivalului Lili, care a avut grijă să ne simţim bine şi să nu ne lipsească nimic.
Au lipsit de la întîlnirea de astăzi, dar li se datorează o parte din reuşita evenimentului: scriitorii Ştefania Coşovei, Traian T. Coşovei şi Dan Mircea Cipariu, bloggeriţa Mădălina Ionescu şi Simona Gherman, creatoarea interesantului site RegizorCautPiesă.ro, cu care avem un foarte util parteneriat.

No comment

Muzică pentru ziua de azi

FRANZ SCHUBERT, Simfonia a noua în Do major. Marea simfonie. Wiener Philharmoniker, dirijor KARL BÖHM, înregistrare din 1973.
Partea I din a treia secţiune a simfoniei.



Partea a II-a din a treia secţiune.

sâmbătă, 23 mai 2009

Festivalul Lili în presa vremii

Iată, pe site-ul TVR un articol despre Festivalul de literatură Premiile Lili, care va începe mîine la Ogrezeni. Dovadă şi poza asta:

"Servus, dom' Năstase..."

Aşa-i scria, acum doi ani, Darius Groza lui Adrian Năstase, pe care-l "blogdamna la Internet", avîndu-l ca "impresar" pe Victor Ciutacu.
După doi ani de blog, Adrian Năstase şi-a adunat postările, a făcut o selecţie, iar rezultatul este cartea "Blog'n roll", de la a cărei lansare tocmai am venit. Despre carte voi mai scrie, am vrut doar să vă spun că a fost o lansare foarte reuşită, la Muzeul hărţilor din str. Londra 39, o lansare cu bloggeri, oameni politici, ziarişti, scriitori, cititori... Pe unii dintre bloggeri i-am recunoscut (cum să nu-l recunoşti pe bloggerul Ion Iliescu?), cu unii am şi schimbat cîteva cuvinte, alţii erau sub acoperire sau poate chiar deghizaţi... Am făcut şi cîteva poze. Iar dacă mai vreţi detalii, le găsiţi chiar pe blogul autorului.

Adi Hădean în Bucureşti

Diseară. La Băneasa Shopping Center. La ora 21. Vedeţi şi aici.

Carnavalul animalelor. Cu Bond. James Bond/2

Camille Saint-Saëns. Mischa Maisky. Richard Hyung-ki Joo. Roger Moore. Sir Roger Moore.

Carnavalul animalelor. Cu Bond. James Bond

Camille Saint-Saëns. Mischa Maisky. Richard Hyung-ki Joo. Roger Moore. Sir Roger Moore.

Dansul focului

Din suita Amorul vrăjitor de Manuel de Falla. La pian Arthur Rubinstein.

Şi într-o altă interpretare. Alicia de Larrocha.

vineri, 22 mai 2009

Concurs cu premii: Jocul de-a vacanţa - rezultate parţiale

Oana, Mana, Rozana, SkyRain,Elisa, Crina, Mădălina,Dalila, Adrian SM, Ştefania - iată participanţii, în ordinea intrării în concurs. Fiecare a venit cu cîte o idee bună sau mai multe, fiecare ştie ce vrea să facă în vacanţă. Toţi s-au străduit să mă ajute să găsesc vacanţa ideală sau măcar una plăcută. Unii s-au apropiat mai mult de ceea ce mi-aş dori eu, alţii mai puţin, dar au încercat.
Vă mulţumesc, prieteni!
Şi vă declar pe toţi cîştigători. Fiecare dintre voi va primi un premiu, o mică amintire din vacanţa mea.
Ah, dar unde va fi vacanţa aceea? O vacanţă cu soare (dacă se poate şi cu mare), dar într-un loc mai retras, mai puţin turistic, nu foarte scump, unde să pot sta pe terasă şi să scriu. Dar şi să am confort, fără grija cumpărăturilor, gătitului şi treburilor gospodăreşti. Complicat, nu? Nici măcar nu ştiu cînd am să plec. Prin august, cred.

Las deci concursul deschis. Poate va apărea şi ideea ideală :)), poate voi avea cui să dau şi Marele Premiu. Încă nu ştiu ce va fi, şi chiar dacă aş şti nu v-aş spune. Va fi un Mare Premiu-surpriză.

Pavană pentru o infantă defunctă

Maurice Ravel... Sviatoslav Richter...

Descanse en Paz


Ieri a murit María Amelia López Soliño. Avea 97 de ani şi era cea mai în vîrstă bloggeriţă din lume. La 95 de ani a început să scrie pe blog şi ultimele 800 de zile din viaţă şi le-a petrecut în compania bloggerilor de pe cinci continente.

joi, 21 mai 2009

Cenaclu online 6

Bună seara, prieteni. Este a şasea ediţie a cenaclului literar online şi sper că veţi fi cît mai mulţi alături de noi - chiar dacă Elenele şi Constantinii ne fac concurenţă în seara asta.
Iată autorii despre care vom discuta: Octavian Perpelea, Adrian Dohotaru, Andrei Scridon. Dacă n-aţi citit textele, blogul Premiile Lili vă stă la dispoziţie.
Începem, ca de obicei, la ora 21,30.

Flori pentru Elena


Se dedică Elenei Dumitru şi Mădălinei Elena Ionescu (o cripto-Elenă, e drept, dar asta n-a oprit-o să ne ofere ieri un pahar cu vin roşu)
Şi altor Elene şi cripto-Elene pe care le cunosc, precum Rodica Elena Coteanu, Elena Jurju, Elena Roşu (Roha) şi, desigur, Elena Pellegrini, zisă şi doamna Lenuţa. Şi gărgăriţei, o cripto-Elena care s-a autodenunţat aici pe blog, împreună cu fiica ei.
Precum şi Constantinilor din vecinătate, adică scriitorilor Costi Stan şi C. Turturică şi colegilor noştri de blog Constantin Gheorghe (scuze că mi-am amintit abia acum!) şi Nea Costache.
Şi altora pe care i-am omis, din greşeală sau ignoranţă.

La mulţi ani!

miercuri, 20 mai 2009

Proces verbal

Al şedinţei.
Bloggerilor.
Şi scriitorilor.
Au participat doamnele Ştefania Coşovei, Mădălina Ionescu, Cornelia Maria Savu, Lucia Verona şi domnii Denis Dinulescu, Dan Mircea Cipariu şi George Şerban.
A fost vizionată şi aplaudată cartea "Anotimpul dropiilor" de Ştefania Coşovei, apărută ieri.
A fost ascultată relatarea trimisului special al Festivalului Lili la Festivalul de la Cannes, Denis Dinulescu.
A fost adoptată cu entuziasm propunerea de participare la Eurovision 2010 a formaţiei noastre. Dan Mircea Cipariu a şi prezentat/interpretat prima formă a cîntecului care va cîştiga la Oslo, acompaniat de George Şerban.
A fost rezolvată problema transportului la Ogrezeni - vom avea la dispoziţie microbuzul Uniunii Scriitorilor.
Au fost discutate alte teme de interes public, cum ar fi "ce mîncăm, ce bem". Şi programul lecturilor, desigur.
A fost fixată pentru 21 iunie cea de-a doua sesiune a Festivalului de literatură Lili. Data este provizorie.

Click pe poză!